Okategoriserade

En dag i solen :)

Godkväll på er!!

Kom ni ihåg att ställa om klockan till sommartid i natt? Eller innan ni gick och lade er alternativt vaknade 🙂

FRAM, som sommarmöblerna. Förhoppningsvis för sista jäkla gången, det är ju äntligen snart slut på detta eviga hattande. Jag lider inte det minsta av att ställa om klockan, mina rutiner är ruckbara deluxe🙈, bara jag får sova och det löser jag alltid:)

Nä, men en timme hit eller dit påverkar inget i min vardag, och har aldrig gjort, men många verkar må väldigt dåligt av det. Nu ska vi då tydligen bestämma oss för vilken tid vi vill leva efter – sommar eller vinter? Båda har ju sina fördelar såklart.

För mig kvittar det:)

Jag kunde inte sova i natt, men det är ju så mellan varven så jag gillar mest läget. Det går ändå inte att göra nåt åt det. Men det innebär ju att jag var extra trött i morse(förmiddags🙈)

Men när jag väl kommit upp så rullade dagen igång. Inga barn var hemma. Alla har varit ute och drällt runt med kompisar, utomhus. De kommer in mellan varven och berättar vad taskig den och den är men så är det ju;)

.

Jag åkte med syrran och köpte skor. Dels till henne och dels till killarna. Hittade fina lite kraftigare gympaskor för 149kr plus att det var 25% på ett helt köp så det blev billigt 🙂

De fick två par i var så ökar chansen att de har ett par som är torra, någon gång i alla fall 😂

Jag köpte ett par till Jack också:) Han fick ett annat par i höstas som nu börjar bli små så när jag nu hittade till bra pris så tyckte jag det var smart:)

Jamie fick ett par likadana❤️

Vi åkte hem, ungarna provade sina skor och de passade fint. Jag och syrran tog med Doris på skogspromenad. Ofta går ju vi på kvällarna och det är ju lite kolsvart i skogen då, men nu blev det några timmar.

Det här är marker där Carl Von Linne’ traskade runt på dåtiden. Gammalt och så rofyllt. Utrotningshotade arter, säger de som vet. Och här ska idioterna som styr Uppsala (hej Pelling i fronten🥵) bygga 30.000 bostäder. Jag tycker han har storhetsvansinne deluxe. Så mkt som byggt till den gubbens minne. Enough is enough tack.

Bygg i glesbygden i stället? Så sjukhuset i ex Sollefteå kan få tillbaka sin förlossning så födande kvinnor slipper åka typ 30 mil med värkar. Men nej då, i uppsala ska alla bo. En mänsklig rättighet tydligen. Och ja, jag VET att de låtsas att det är nån slags kompromiss för att vi ska få ett fyrspår på järnvägen här.. och det är bullshit. Om hela norra sveriges tågtrafik stoppas upp i Uppsala, som Pelling säger, så är med andra ord hela norra Sverige betjänt av ett fyrspår, så varför ska bara Uppsala betala med bostäder?? Vavavvaa??

Jag ogillar när de ska ha det till att låta som nåt annat än det är. Och det är ett Pellingmonument. Till. 🥵

Okey, sorry!!

Doris är hopplös att försöka fota utomhus. Still i en halv millisekund på sin höjd.

Och är specialist på att ställa sig ”fult” så hon inte syns eller ser konstig ut 😉

Vi var och kollade Hundhagen, det var kul tyckte hon. Att gå lös är ju inte hennes paradgren, hon sticker som en avlöning, men i inhägnade områden så blir hon plötsligt ganska mönsteraktig. Sådär så man tror att hon skärpt till sig. Hon kommer när jag ropar, håller sig inom några meter ifrån mig och skäller inget. När en annan hund kom så var det bara hejsansvejsan nosnos och sen var det bra. Istf att skälla som en galning när vi möter hundar. Vissa hundar, ofta går det alldeles utmärkt men vissa är verkligen hatade.

Jag blev så glad när jag hörde en av mammas vänner som haft hund i precis hela sitt liv säga att den hund hon hade nu, den ena, var hopplös. Precis som Doris och gick inte att få ordning på. Hennes övriga hundar har varit väluppfostrade deluxe. Jag gick ofta ut med dem när vi var små så jag vet:)

Så skönt att få höra att även en erfaren hundmänniska kan ”misslyckas”. Doris är ju min första hund och ganska troligt en ganska spännande gatukorsning med sina cavalier Lhasa aapso och tibetansk spaniel😜. Även kallat Hopplöst egensinnig och med en vilja av stål. Hon viker sig inte för någon. Men hon är snäll!! Så otroligt snäll:)

Och solens skuggor gör oss långa:)

Vi promenerade i några timmar och sen var det middag. Idag igen.

Barnen fick chicken Nuggets och ris medan jag och Patricia åt en bondomelett.

Made by Me:) Jag kan när jag vill. Jag hade i purjo, champinjoner, sparris och sen mache’sallad och tomater. Ägg också såklart 🙂

Sen smällde jag i mig en stor chokladkaka till Robinson. Ja själv🙈. Inga problem.

Kollade på instagram och plötsligt fick jag syn på pappa!!

Jag skulle aldrig i livet byta ut min pappa men nog vore det ganska fördelaktigt att ha den här killen till farsa allt;)

Och på den här bilden var de riktigt riktigt lika!

Nu får ni tro mig på mitt ord för jag har ingen bra bild på pappa att jämföra med just nu:)

.

Det är ju fram och tillbaka och hit och dit med allt just nu. I fredags kom beslutet om Max 50 personer per sammankomst. Friskis var snabba på att agera och gjorde ändringar i schemat. Folkhälsomyndigheten bestämmer och Friskis lyder. Jag är så tacksam över att de har is i magen och verkligen lyssnar på FHM, för ja det är viktigt att sakta ner smittspridningen av Corona men folks allmänna hälsa är precis lika viktig. Att röra på sig, att hålla sig fysiskt aktiv är viktigt det med. Om det går att göra båda så är det en winwin.

Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara det som håller ens mentala hälsa i skick. Så att lösa saker på bästa vis gynnar alla.

Förstå lyckan när nästa sms kom:)

Jag tror på Folkhälsomyndigheten, det har jag gjort hela tiden. Det är jäkligt mkt jag inte begriper i det hela, men så är jag heller inte professor i virologi eller expert på pandemier. Jag tror på att ta eget ansvar, det vet ni alla, och det gäller inte minst i sådana här lägen.

Jag tro ock på den heliga ande, syndernas förlåtelse och ett evigt liv….😂🙈Sorry, hörde hur det lät plötsligt. 😁

”Jag tror på Folkhälsomyndigheten, sittande på allsmäktig Gud faders högra sida, därifrån igenkommande till att döma levande och döda.”

Glöm det:)

Men jag tror att de är på rätt väg. Och att även Friskis tar rätt beslut.

Och jag är glad att jag i morgon ska träna dubbla pass:)

Och jag är glad över Starbucks nya kalla grej, The cloud macchiato:)

Svingod! Måste genast testas att göra hemma:)

Hörrni! Nu ska jag ta min tacksamhet och min chokladfyllda mage och masa mig in i badrummet. Måste tvätta håret. Det var så elektriskt idag så jag fick den strålande idén att ta lite hårolja … jamen det hade varit en bra idé att ta LITE och inte för mycket, för nu är håret bara flottigt. Så kan man inte träna i morgon.

Så, hårtvätt och sen sova 🙂

Vi hörs i morgon igen!!

Natti natti 😘😘

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting