Okategoriserade

Lilla huset på prärien, storm och fransar:)

Innehåller reklam och annonslänk för Matsmart

.

Sådär, andra april kom, och andra april gick. Vad har ni gjort?

Jag har i vanlig ordning inte gjort så mycket, tänkte jag säga, men det är ju inte sant:) Jag har bara inte varit så långt ifrån min fåtölj. Men, jag har fått en jäkla massa skrivet så jag har jobbat ordentligt.

Min essä börjar ta form, den ska vara minst tio sidor lång, och just nu är den lite drygt det, så jag kan snart börja skala till den. Jag har ägnat massa tid idag åt att strukturera om den, försöka få den snygg och läsvänlig. Och det jag skrivit idag är nog det bästa hittills, det är på nåt vis enklare när man redan har något påbörjat som man ska brodera vidare på. Jag har strukit massor och fått in nytt:)

Nu ska den få vila till i morgon, så tar jag nya tag då.

I stället ska jag fortsätta med den andra texten, den som skulle varit inne 30/3 enligt det nya skrivschemat, men där jag hade 8/4…suck.

Japp!

Så är det med det.

Jag har också varit och fått nya fransar, och det var så härligt att lägga sig hos Dau och bli ompysslad. Jag ska fota sen när jag ska borsta tänderna så ska ni få se, för den här varianten som jag har nu är så jäkla fin. Ser så naturligt ut:)

Dau är bäst, jag har såklart inte provat alla i hela Uppsala/världen, men säger det ändå:) För jag tycker det.♥ Det är inte bara fransar, det är en stunds själavård på nåt vis. Väl investerad tid i sig själv. Och sen ser jag inte ut som en trött zombie längre:D

.

Vädret idag har ju varit…märkligt? När jag åkte till stan så strålade solen och jag tog bara jackan. Vinterjackan, men ingen kofta under som annars är brukligt. Jag hatar att frysa. Det blåste en del, men jag kände det mest när jag körde över gärdena, min bil är ett ganska bra vindfång, och lätt. Jag som kört stor tung buss som liksom bara tuggade sig fram i vilket väder och väglag som helst utan minsta ryckning i ratten är fortfarande, sex år senare, förvånad över att den tar så mycket vind och att jag får hålla hårt i ratten för att inte fladdra fram:)

Jag parkerar alltid på samma ställe, och i de här tiderna vi nu lever i är det väldigt gott om plats. Jag som brukar klaga över att det är svårt med parkering är villig att ta tillbaka det, bara vi kunde få återgå till det vi hade. Jag känner mig tröstlöst less helt ärligt. Det kommer bli så tuffa efterverkningar av det här.

Men! Om man ska vara PollyAnna så är det ju bra att det är lätt att få parkering:) Så jag väljer det positiva sättet att se på det hela. Jag promenerar sista biten och på väg till Dau var det skönt, det blåste lite, men jag hade jackan uppknäppt.

På väg därifrån däremot…jisses amalia. Det var full storm ju. Små kvistar flög omkring överallt och vid ett tillfälle kom det en såndär kastby som gjorde att jag fastnade i ett steg. På allvar alltså:) Flinande fick jag vänta ut den och sen fortsätta:)

Sen har det blåst, blåst ännu mera och så lite till ändå för att sen övergå i ännu mer. Sakerna fladdrar runt inne i poolrummet till och med. Antar att mitt jäkla tak på carporten kommer blåsa av igen. Det har spöregnet vertikalt…nej, fel:) Horisontalt:) Mina köksfönster blir ytterst sällan blöta, vi har en dryg meters överhäng av taket så det måste verkligen regna på tvären innan det når dit, men nu forsade det nerför rutorna. Bra, så slipper jag putsa dem;)

Rätt var det var så kom Matsmart leveransen, han kom precis efter regnet, och hann scanna kartongerna  innan det började hagla. Sen snöade det ett bra tag också. Jag tror att vi har gjort Moder Jord jävligt pissed off. Som vanlig när det stormar så känns det lite sådär med alla träd runtomkring. Både mina egna och alla grannars runt omkring. Men, de har ju trots allt stått pall förr. Ta i trä:)

.

Vet ni vad jag har haft i bakhuvudet ett tag nu? Jo Lilla huset på prärien:) Jag skulle vilja se den serien. Nån som vet var man kan hitta den?

Den har poppat upp för att jag i essän pratar om hjältar, och av nån anledning kom in på Charles Ingalls. Han är liksom ett mansideal på så många sätt. Glad, trygg, snäll, rak, modig, beskyddande, karaktärsfast, och givetvis lång, snygg och snygg. Snygg också:)

Jag kan tänka mig att se Macahan också, och Bröderna Cartwright. Alltså, vad är detta? Nån slags flykt tillbaka till barndomen? 😉 Kanske. Jag är ju uppvuxen med de här ↑och jag vet inte hur många gånger som vi har lekt att vi var Joe, Hoss och Adam. Eller Luke och Zeb:)

Men över dem alla trumfar pappa Ingalls. Jag vet att ni håller med:D

Det svåra med att ha honom som ideal är att det liksom inte finns en enda snubbe på det här jordklotet idag, allra minst i Sverige, som ens kan leva upp till en bråkdel av Charles Ingalls, på något jävla vis. Det är inte konstigt att man är singel;)

Nä, skojar bara. Eller;)? Nä jag tror jag är fullt allvarlig faktiskt. Hm…;)

.

Alright, jag är kanske lite ofokuserad. Blir så när man glor på en skärm med Nickelback i lurarna:)

Kanske är jag en aning förvånad också över att det är fredag i morgon. Gick inte den här veckan otroligt snabbt? Det innebär att vi ska äta tacos i morgon, och att det kommer en reporter hem till oss på lördag, och mitt hem ser ju som vanligt ut som taget ur valfri heminredningstidning…not;)

Jösses. Men jag har heller aldrig låtsats att jag är något jag inte är, som ordningssam eller pedant…

Jag har roligare saker att göra än att städa, för det där med att städa när man har småbarn är som att skotta snö i snöstorm, det är inget som säger att det blir enklare för att kidsen blir större…Tvärtom, i alla fall här. Jaja. Får väl ta ett akutröj nån gång under morgondagen, när fan jag nu ska hinna det. Det blir bra på, nåt sätt löser det sig:) Finns filter och vinklar:)

.

Jag vill tipsa er lite till sist, och det handlar om Matsmart. Jag ska inte säga att det är så, men i mitt fall så tog det bara någon dag extra att få hem det jag beställde. De har ju längre leveranstider just nu pga av…ja, ni vet, orkar fan inte ens säga det.

Men det märks att de levererar så snabbt de kan:)

Det här gillar jag så mycket! Läs på lådan:)

Matsmart är så bra:) Inget svinn!

Den stora lådan har alla barnen gått och petat på idag för att se om den är öppen, och jag har fått frågan flera gånger om de kan få öppna och bara ta en. ”En enda, snälla mamma:)” Men nope, det här ska i påskäggen:)

I syrrans påskägg kanske jag lägger en sån här:

https://track.adtraction.com/t/t?a=1136290811&as=1153429434&t=2&tk=1Paolo gör supergoda olivoljor!

Vi har köpt direkt av honom på någon mässa nån gång, när man fick provsmaka, och sen var jag fast. Den är suverän. Och hos Matsmart till ett ännu mindre pris:)

(Nej vi smakade inte genom att dricka den, urk, utan på god baguette)

Ett annat tips är att hans pesto finns där just nu. Även den är så god:)

Matsmart alltså.

Nu blev jag hungrig. Tufft, för jag fastar idag:D Men, det är snart morgon, jag ska göra min overnightoat och ser redan fram emot frukosten:)

Hörrni, vi hörs i morgon vi med, för nu ska jag skriva lite action. Typ tio sidor.

Wish me luck:)

Kommentarer

 1. Ulrika

  Jag förstår dig precis. I tuffa tider brukar jag läsa/lyssna om böckerna och se serien också. Pappa Charles är en tröst. Låter löjligt kanske men det fungerar. Godnatt Mr Tom är en bok som också fungerar. I vår herres hage-böckerna om veterinären James Herriot likaså. Goda människor och fina miljöer.

 2. Rille

  Jag kommer ihåg att SVT visade en säsong av ”Lilla huset…” där alla kyssar mellan föräldraparet Ingalls hade klippts bort. Tydligen hader avsnitten censurerats i något annat, prydare land innan de kom till Sverige. 🙂
  Jag har också sett serien vid besök i Paris, dubbad till franska med franskt uttal av namnen. Smått traumatiskt…

 3. Malin

  Min man köpte hela serien till mig på dvd för nåt år sen. Blev så glad för jag har älskat Lilla huset på prärien sen jag var liten. Brukar se om den då och då:)

 4. Ann-Charlotte Larsson

  Åh jag vill också se den härliga serien igen, lilla huset på prärien alltså. Gissar att det finns skapligt många avsnitt

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing