Okategoriserade

Goder afton:)

God kväll!

Idag var det ju en riktigt härlig vårdag ute, och var befann jag mig? Hm… jomen INNE. Jag har suttit inne hela dagen, och intalat mig att det inte alls är så skönt ute:)

Jordan kom och frågade var det fanns shorts, och jag frågade om det verkligen var SÅ varmt, och det var det, sa han. Men eftersom mina killar är typ kallblodiga som en orm och anpassar sig efter omgivande temperatur, så ignorerade jag det faktum att de sen inte kom in och bytte om:)

Man gör vad man måste göra för att bli klar med det man ska.

Och nu har jag skickat in den preliminära essän. Så, då återstår bara resten:)

Det har varit helt eget skrivande i alla tre kurserna hela terminen hittills, men nu börjar det dra ihop sig.  Det är ju både en B-uppsats och en C-uppsats som tydligen kräver lite finess. Man ska visst förhålla sig till vissa regler? Helt onödigt:) Och eftersom vi inte kan träffas och opponera så ska det ske via nätet, det ska bli intressant. Och kul att ses igen, om än i ett fyrkantigt format.

.

Vi har påsklov nu! Ja barnen då, jag har inget, men å andra sidan är det ingen som är så intresserad av att hänga med mig heller;) Normala år kan man ha en hel del önskemål att ta hänsyn till, men i år finns det inga ställen att vilja gå till, så det faller platt. Jag kanske borde ta med dem ut i skogen, tända en eld och grilla korv, men det är väl säkert eldningsförbud? Jaja, jag kan väl göra ren grillen då kanske. Men det är så jävla aptråkigt att grilla! Helt obegripligt hur folk kan tycka det är mysigt, det är bara jobbigt.. Gott – absolut, svingott för det mesta, men tråkigt.

Men jag ska försöka rensa och sortera lite, eller mycket. Både inne, ute och i garage och poolrum. Och så finns det typ hundra cyklar med punka på bakdäcket OCH/ELLER fel på handbromsar och växlar..jag suger på det. Allt annat kan jag liksom förstå mig på om jag sätter mig och funderar och tittar och tänker en stund. Följer trådar och pillar och petar. Men handbromsar? Helt obegripligt varför de inte funkar som det borde göra.  Punka då, varför alltid på bakdäcket? Allra helst om det är en växelcykel så allt blir fel när man ska tillbaka med däcket.

Fan.

Okey, sorry:)

Idag var jag och tränade också, och vem sprang vi på där? Jo Helen:) Så länge sen och så kan man inte ens få kramas lite. Men snacka går ju det med, och det gjorde vi. Både länge och väl. Nu är vi bokade på samma pass på onsdag också 🙂

Syrran hade varit på promenad hem till mamma och pappa idag, med en leverans av medikamenter. Inte för att jag får nån överblick över det hela, för jag trodde att pappa skulle byta Waran mot Fragminsprutor för att han idag var bokad på en gastroskopi. Men när de kom till sjukhuset klockan svintidigt, typ halv åtta eller nåt, så skulle det inte göras någon. Trots att mamma pratat med dem i telefonen i torsdags.

Jag fattar, Corona tar över allt, men det jag inte riktigt kan gå med på är varför i hela friden de inte kunde kommunicera det då? Så mamma och pappa (=riskgrupp) inte behöver åka taxi och utsättas för chaufförens alla kontakter, och sen alla kontakter på sjukhuset… I dessa tider är det för mig totalt obegripligt. Jag har inte pratat med mamma, men mest troligt vet inte hon heller.

De hade tagit prover i alla fall, och hans blodvärde låg fint och bra, något vi var fundersamma på förra veckan. Pappa är superhappy över att slippa göra gastro för övrigt:)

.

Vet ni då?!

Antingen så har jag fått sänglöss, eller så är det myggbett! Det ÄR myggbett, lika bra att förtydliga det direkt:) Men alltså, myggor. Som lyckas hitta mina ben, som jag mesta delen av tiden har gömda under byxor. Det måste man ändå säga är motiverade myggor:D Hungriga kanske? Övervintrar myggor, eller föds de ur små ägg som legat och vilat över vintern?

En sak är saker i alla fall och det är att de första myggbetten varenda år är överjävliga. De kliar nåt så infernaliskt.

Jag har plockat ett antal fästingar från katterna också redan, dags för fästingmedel helt klart.

När man öppnar dörren och det är en hel kakafoni av ljud utanför, det är då man börjar inse att det faktiskt är vår på riktigt. Det är fågelsång, det är hönsskrik;) och det är insektsljud i alla möjliga tonarter. Och en skällig Doris då;) men det är kanske ett vårtecken det med.

.

Nej men hörrni, jag måste skriva lite annat:)

Har några sidor kvar att värpa fram i den ena texten till att börja med, och sen tar fantasytexten vid.

I morgon ska jag försöka bli klar med det och byta däck på bilen, och förresten rensa avloppet för det är stopp där… men annars är inget inplanerat. Det lär räcka med det förresten:)

Ha det gott nu!

 

Kommentarer

 1. Jenny

  Hej
  Jag tänkte också direkt på loppor…. Jag fick alltid det på våren av vår katt. Bara bett på benen. Ingen annan stans… Tips bara.

 2. Jenny K

  Igår höll ja på ute i trädgården hela Dan o altandörren stod öppen…på kvällen hade ja en hel svärm myggor inne,ett tjugotal fick sätta livet till.

 3. Malin

  Samma visa med era cyklar varje vår… vad gör ni med dem? Vi ställer undan dem på hösten och tar fram dem på våren, pumpar möjligen nåt däck. Men inget annat händer ju med dem när de står orörda?

  1. familjenannorlunda

   De cyklar på dem? Och inte på nåt fint sätt direkt utan det är ganska mkt terrängkörning och sladda runt. De cyklar som är gamla, alltså typ utan växlar, vanliga hederliga rackare, är hela och fina. Där pumpar även jag på sin höjd ett däck. Men de med arton växlar och handbroms är konstant i behov av fix. Alltså inte bara i början av säsongen utan det är alltid nåt att skruva med. På hösten ställs de undan med sina åkommor för då orkar jag inte fixa, det är för kallt och för mörkt och jag prokrastinerar, och sen är det ofrånkomligt att laga på våren. Sen hör det väl till saken kanske att deras cyklar är billiga från början. Och en frän växelcykel som är billig håller inte, säger de på affären där vi köpte. Och ”billig”är ändå 1700kr.. 😳Förra året hade jag jamies billiga sjuttonhundrakronors cykel inne på verkstad för att byta drevhjul och allt vad det var, fixa bromsar och ändå… nån månad senare så var det samma visa igen.
   Så anledningen att jag måste fixa på våren är att jag inte har tid att göra det innan de ställs undan för vintern 🤷🏼‍♀️.

 4. Mia Sköld

  Betten kan vara från fågelloppor. Min katt drar in sådana i pälsen varje vår. Det kliar något för jävligt i flera dygn. Men i år var jag tidig med att droppa Frontline i nacken på katten och förhoppningsvis så slipper vi bli bitna. Medlet hjälper mot fästingar också tursamt nog 😻

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing