Okategoriserade

Tillbaka till då:)

Så där:)

Jag har intagit min fåtölj, fick sparka iväg en unge som vanligt, men inte så långt bara till soffan intill:)

Nu sitter jag här, nyduschad i pyjamas, och har druckit kaffe och ätit rostade kikärtor. Det var inte precis vad jag ville ha, jag suktade mer efter de där Paradis-askarna jag köpte igår, men de är ju till påsk:)

Träningen var ett cirkelfyspass, och corona-anpassat, dvs med ganska få redskap. Det för att vi ska slippa torka av så mycket. Och det blir också ganska tråkigt:D Jag vill lyfta tungt, inte bara använda kroppsvikten men det är som det är. I morgon är det annan ledare, som brukar ha mer redskap. Håller tummarna för att han inte ändrat. Jag kan lugnt konstatera att redskapen på Friskis aldrig varit så rena som nu. I normala fall så ställer man undan vikterna i salarna när man använt dem, och samma på gymmet. Man har alltid torkat av maskinerna, men de lösa vikterna – not so much. Sen görs det ju av personalen mellan varven såklart. Men, på passen så använder man samma redskap, svettas och sen tar man och ställer undan dem. Men nu…vi sprayar och torkar:D

Jag vet att det finns folk som tycker det är fett äckligt, men jag hör inte till dem. Jag är alltid duktig på att tvätta händerna och inte pilla och peta i ansiktet, tack vare min gamla sjukvårdsutbildning men ännu mer min emetofobi. Så länge jag kan få tvätta av mig efter ett pass så är jag nöjd. Och så här med tio år på Friskis så kan jag också konstatera att jag inte en enda gång känt att jag blivit sjuk av gymmet. Och just nu är det extremt rent:D

.

Innan det så har jag skickat in, efter att ha skrivit klart, min andra deadline, och även hunnit upp till Dialysen och hämtat jodproppar. Corrinda var med, satt kvar i bilen, och sen skulle hon hämta paket på Ica. Jag skulle handla, så vi gick å två olika håll. Jag packade ner en hel laxsida, rödlök, rom och vad det nu var i min korg, och gick fram till kassan för att betala. Kollade så jag hade mobilen i bakfickan och nej..? Men vafan, den ligger kvar i bilen.

Första tanken var att messa Corrinda och be henne hämta den…ja just det ja. Det går ju inte. Så jag lämnade min korg vid grönsakerna, bredvid en personal som jag meddelade att jag bara skulle hämta plånboken:) Så de inte tror att korgen är övergiven och tar den:)

Ute på parkeringen blev jag hejdad av en kvinna, som ville prata lite.

Hon kände igen mig, från Malou, bland annat och hade varit med om ganska precis samma sak som mej. Efter 26 år tillsammans så drog hennes man, över en natt och deras skilsmässa var klar på nio dagar. Han gifte om sig med sin nya efter några veckor. Fräscht. Givetvis pratade de inte idag, det är lite så det blir när man beter sig som ett …tja, ni fattar:)

Alltså vad är det för fel på folk??

Jag har under de här sju åren som det gått sen jag var med om det, blivit kontaktad av shitloads av människor som varit med om liknade saker. De flesta är mest ledsna över exakt samma sak som jag, och det är bristen på ärlighet. När man levt ihop i så många år, man har ett liv ihop, en familj, barn och hela skiten, och så har man inte ens stake nog att säga att man inte vill längre. Det är så jävla ruttet. I stället så berättar person efter person om hur partnern försökt lägg över skulden på den som inte är otrogen. Den som bara går där, och tror att allt är som det ska, för annars skulle väl partner säga det. För man litar ju på sin andra hälft. Man tror att man är ett team, och att man oavsett vad som än händer, kommer mötas av ärlighet. Och så får man bara skit.

Det är så jävla illa. Och det är väldigt många män som varit med om att deras fruar gjort samma, så ingen verkar bättre än nån annan. Det handlar ju inte om kön, utan om respekt och ärlighet. Det är många män som ringt mig efter att ha sett just Malou:) Den senaste för bara några veckor sen. De har alltid varit väldigt trevliga, hänsynsfulla och respektfulla, de har bara velat säga att de tycker jag är så stark.

Jag har inte varit annat än vad jag varit tvungen till. Stark var inte direkt ett ord som jag associerade med mig själv just då.

Jag har inte tittat på det sen då, och det är sen 2015. Tänker inte kolla på det nu heller, men här är det, om nån av er känner sig manad:)

Man måste inte:)

Vet ni, dagen innan, så hade jag fått mina fransar fixade för allra första gången av Dau

Hon har förresten öppet som vanligt, så det är bara att gå dit om ni vill ha fransar, eller något annat i stylingväg Hon är bäst, och har alltid en hög hygien. SÅ man kan få vara fin även under corona.

Nåväl. Tillbaka till damen på Ica. Vi hade en ganska lång pratstund där på parkeringen i snålblåst och kramades till och med, corona eller ej:) Jag vet, living on the edge.

Sen kom jag på att jag hade korgen med varor kvar och att Corrinda satt och väntade:D

Så in, den stod kvar, och betala. Sen hem och plocka upp och skriva klart det sista, innan jag skickade in det. Sen var jag trött, och tog en powernap:)

.

I morgon ska jag träna, och sen handla till mamma och pappa.

Hur ska ni fira påsken i år? Den kommer ju bli annorlunda på så vis att mamma och pappa inte får vara med, och det känns tråkigt. Men det är ju som det är, man får liksom bara göra som det är sagts. Jag älskar för övrigt vår statsepidemiolog Anders Tegnell. När korkskallen Trump uttalar sig om att Sverige lider, väldigt mycket, och att vi talar om ”flocken” och Trump fattar inte riktigt, men vill ändå trycka till Sverige för att vi gör annorlunda.Då säger Tegnell att de som förstår sig på virus vet att det är så det blir. Viruset fortsätter sprida sig tills det uppkommit en viss immunitet i samhället, sk flockimmunitet. Trump är inget att bry sig om:)

Jag är helt övertygad om att när det här är över, så kommer vi framstå som lite smartare och klokare än alla andra. Inte för att det kanske räddar vår ekonomi men förhoppningsvis en hel del psykisk hälsa.

Fuck Corona. Och Trump;)

Men tillbaka till påsken!

Hur ska ni fira påsk? Vad ska ni äta? Vad blir annorlunda?

.

Ja men lite så. Nu har jag glott på tv samtidigt som jag skrivit, och det har tagit ett antal timmar, men nu är det sovdags. Eller läsdags:)

Vi hörs i morgon:)

Natti natti

 

Kommentarer

 1. Mia

  Har du några tankar på att hjälpa till i vården nu när behovet är så stort. Som jag har förstått så är du en fena inom barnsjukvård. Tror det finns behov av sådana som du.

  1. familjenannorlunda

   Med tanke på att få barn drabbas så är det vad jag vet ingen fara på barnsjukhuset. Akademiska lade ut om hjälp och fick över 400 ansökningar så i nuläget söker de inte ens folk. Så nej jag har inga tankar åt det hållet nu. Min vårdutbildning är helt specialiserad på barn, så jag har ingen kompetens inom vuxna, så tveksamt vad jag skulle tillföra ens om behovet fanns. Jag tänker även att jag som ensam vuxen i ett stort hushåll är ganska sårbar just nu, i normala fall hjälper alltid mamma och pappa till men nu går ju inte det. Tvärtom så behöver de hjälp, och då kan inte heller syrran komma till min undsättning hur som helst om jag blir riktigt sjuk för vi måste tänka på dem också. Sen har jag inga fler.
   Sen tillkommer ju den lilla detaljerna att jag pluggar 150% och skriver både B & C- uppsats nu😅
   Jag hinner inte helt enkelt.
   Men jag har funderat på det, och jag säger inte att jag inte tänker göra något, men just nu verkar läget stabilt inom det jag kan hjälpa till med.
   Och jag erkänner villigt att jag skulle vilja jobba i fältsjukhusen🙈men de är placerade för långt bort.

   1. Linda

    Tycker du tänker helt rätt. För även om du troligtvis inte skulle bli allvarligt sjuk så du behöver sjukhusvård, så finns risken att du skulle bli däckad i ett par veckor (min kollega är nu inne på sin tredje vecka och är riktigt dålig. Vältränad frisk smal tjej på 29 år). Och jag har svårt att tänka mig att det där exet skulle kliva fram som pappa och medmänniska och säga: det är lugnt, barnen får bo hos mig i två veckor medans du kryar på dig. Så plugga du,träna och tvätta händerna så du kan ta hand om din egen familjen istället.

    1. familjenannorlunda

     Skönt att höra 🙂 Nä, med tanke på att han ställt in allt umgänge på oviss framtid nu så är det nog väldigt tveksamt om han skulle kliva in.
     🤣
     Tänker lite som med syrgasmasken på flygplan, för att kunna hjälpa andra så måste man ta på sin egen först. Och min största och viktigaste uppgift är att ta hand om barnen och mamma och pappa. Sen vet jag att om det blir riktig kris så får jag tänka om, men just nu är det så här.
     🙂

 2. Marie

  Bor själv så denna påsk kommer bli som vanligt dvs jag firar inte direkt påsk. För mig är det som en vanlig helg fast lite längre.

  Glad påsk 🐣

 3. Agnethe

  Det blir aldrig möjligt att avgöra vilken procedur som är bäst med tanke på att stoppa det elaka viruset. Svensk eller norsk/finsk/dansk metod? Det kan kvitta. Det enda som betyder nåt är att vi följer dom regler som experterna har gett oss. Alla råd är goda oavsett vad de går ut på. Alla vill hitta en väg ut ur eländet, och alla vägar leder ut. Lita på experterna och tänk till lite ved sidan om. Snyggt jobbat på gymmet, Carola! Ni behåller i alla fall vettet i Sverige. Det är vi på väg att tappa lite i Norge, hihi.
  .

  1. familjenannorlunda

   Haha ja jag läste att Norge är rädda för Sverige nu🙈. Men all data som kommer samlas in och analyseras i åratal kommer kunna ge oss en bra bild av vad som var bra eller mindre bra. Till framtida pandemier.😓
   Och ja det är viktigt att vi följer råden som experterna ger. Och inte lyssnar på allt och alla 😅
   Men helt klart leder också alla vägar ut, förr eller senare har vi så stor del immuna att viruset inte är så farligt längre. Men kanske (?) jättemånga fler döda? Eller inte, vem vet helt säkert 🙄

 4. H

  Jag skulle ha åkt till min familjs sommarstuga i Göteborg och firat med föräldrar, faster och farmor. Nu blir det såklart inte så. Är mest ledsen över att inte träffa farmor, hon är snart 92 år så vad som helst kan ju hända. Men jag hoppas innerligt att hon inte får Corona iaf, och att vi kan ses igen när allt det här är över.

  1. familjenannorlunda

   Ja det är ju det, de äldre man kanske inte träffar så ofta, det är tuffast. Hoppas hon klarar sig fint.❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing