Okategoriserade

Lång fredag, långfredag:)

En sån dag, en sån lång dag:)

(Fördel om man gillar Pistvakt, då kan man nog förstå hur det ska låta 😂)

I går innan jag gick och lade mig så skrev jag en lapp. Till barnen:)

Jag tycker inte om min handstil, jag har säkert sagt det förr, men det är verkligen så. Spretig och ingen kontroll, säger säkert en hel del om mig🙈

Det funkade!!

Barnen har städat både högt och lågt 🙂

Alla efter sin förmåga och faktiskt inga större gnäll. Annars brukar alla bli tjuriga för de tycker alltid att de själva gör så mycket och alla andra gör inget alls. Men idag var det ganska harmoniskt. Den där påskäggs-mutan gjorde susen👌🏼

Jag städade såklart jag med. Ett tag:)

Men ägnade mig även åt att i värsta tvättstugeHitler stil skriva lappar. En paradgren jag inte talat så mycket om på sista tiden. Jag kände att det borde inte behövas. Men jo. Det behövs. Så nu jäklar ska det lappas:)

Självklara saker kan man tycka. Men ändå så otroligt relativa. När är till exempel sopkorgen full? När locket inte går att lägga på? När locket inte längre kan balansera ovanpå soporna? Syrran påpekade att jag failat, genom att skriva ”inuti själva lådan” erbjöd jag ett utmärkt tillfälle till osäkerhet, för innebär ”inuti lådan” samma sak som ”i plastpåsen som finns inuti lådan”? Därom tvista de lärde 😅

.

Ännu en svår lärdomsläxa:)

Sen lämnade jag och Patricia barnen och åkte för att träna. Alltså idag kändes det som att man bara var en liten blöt fläck när det var klart. Springa och skjuta boxar med vikter på fram och tillbaka, varannan gång, hela passet. Mellan skjutningarna var det meningen att man skulle göra nån annan övning, typ marklyft eller knäböj eller så, men det var mer flåsa-för-livet och försöka få bort mjölksyran ur benen. Tjo vad pulsen gick i taket.

”Det blir en LÅNG fredag i dag” sa David och log. Och hur jävligt det än är så är det samtidigt så kul:)

Avslutade med tävling i stakmaskinerna. Jag hade en tanke om att syrran och jag skulle springa backintervaller i morgon. Men jag är inte så säker på det längre:)

Sen var det skönt att Patricia ville köra hem:) Vi åkte via affären för att köpa blommor och presenter till mamma och pappa. Och lite mat och frukt.

Hemma sen så körde vi in kidsen i mitt sovrum och så gömde jag det stora påskägget ute. Patricia skrev små ledtrådar på lappar som vi sen placerade ut. Ni kan se vår äggjakt på instagram 🐣

Det var fem barn hemma, varav Novalie inte var tillräckligt snygg för att vara med på bild, hon hade pyjamasbrallor och fultofs 🙂

Lovelia på väg till basketträning. Utomhus, och ingen fysisk kontakt…svår sport att undvika närkontakt 🙂

Dvs mestadels fysträning och skott på korgen. Inte så kul men de får i alla fall träffas och träna något.

Lösgodis!! Plockat med plasthandskar och jag tror aldrig det varit så fräscht godis i lådorna, inga snoriga ungar som går och nyser rakt ut eller vuxna som nyser … tja rakt ut de med 😂

Ja de har tvättat händerna:)

Jag kör lite olika. Vissa år får de varsina ägg, andra år ett stort gemensamt. Det är nästan att föredra med ett så slipper man ha en miljon småägg överallt sen, som de ska bli osams över vems som är vems.

Alla andra påskar har påskharen kommit på lördagen. Alltid. Så har det varit hela mitt liv. Skärtorsdag gick man påskkärring och fick ju godis då, och hade väl lagom hunnit äta upp det till lördagen antar jag:)

Men i år så är ju hela världen upp och ner, omskakad och stillastående. Annorlunda. Så då jäklar kör vi vilda västern och går helt crazy bananas! Påskägg på LÅNGFREDAGEN !! I morgon på påskafton brukar vi ha middag, men den kör vi på söndag, så kanske att vi helt bara sådär beställer hem pizza i morgon. Eller/och sushi. Jag lutar åt det. Det kan vara så att vi kommer på något annat, men då ändrar vi planen bara.

.

Efter påskäggsjakt skjutsade jag Lovelia till träningen och sen körde syrran och jag upp med påskblommor och presenter till mamma och pappa. Givetvis överlämnade utanför. Nu känner jag förvisso att det är ingen skillnad på mig och valfri hemtjänstpersonal som rör sig i huset, så länge man är frisk liksom, men så länge som det funkar att mamma kommer ner och hämtar så kör vi på så.

Tror det ramlat bort nåt från Jamies kort, men att han tänkte på dem är så fint:)

Hem sen och duscha!! Och äta. Idag skinksnitchel… snitsel, sznitzel, schnitzel !! Aha det sista blev inte rödmarkerat som felstavat!! Jäkla svårt ord!

Det är så gott! Bara bryna med salt och peppar och sen koka i grädde. Mmmmm❤️

Att man blir proppmätt är bara förnamnet och det tog lång tid innan vi orkade gå med Doris. Vi traskade runt och så kom vi till elljusspåret. Upplyst och fint, så vi slog in där och promenerade på. När vi kommit längst bort, så långt man kan komma från alla vägar som leder in på spåret, typ tre, så slocknade alla ljus! Varenda jäkla lyktstolpe. Klockan var halv elva och det blev kolsvart. Beckmörkt. Och jättelångt till närmaste väg ut.

Jag hojtade förvånat till, syrran hoppade högt och högg mig i armen och påstod att jag skrämdes. Här skulle jag vara tryggheten, jag som är noll mörkrädd och ändå storasyster… och så skriker jag högt. Alltså SÅ högt var det inte, mer som ett litet pip😂. Men det var jäkligt svart alltså. Det gick att se vägen, den är aningens ljusare än omgivande skog, men där vi var just då var det ljusaste partiet, sen går vägen rakt in i barrskog, så vi fick lov att plocka fram mobilen och ficklampan. Det hade varit ganska jobbigt utan den, speciellt sista biten. Det är jobbigt att gå i totalt mörker. Det tog oss en kvart eller så att ta oss ut på stora vägen:)

Lite konstigt att de inte upplyser om att spåret bara är upplyst (😂) till halv elva. Vi kollade specifikt på informationstavlan:)

Det hade som sagt varit ganska besvärligt utan ficklampa. Nä, normala människor kanske inte kutar elljusspåret mitt i natten, men det finns ju alla sorters folk, även lite mer onormala, som vi:)

Nåväl, det är skog vi gått i sen barnsben så det var lugnt, och underlättas av att man inte är mörkrädd som sagt.

.

Sista biten hem sved det bra jäkla rejält i låren och rumpan. Alla vändor med boxen kändes ordentligt.

Nu sitter jag och orkar inte flytta på mig. Jag ska gå och borsta tänderna, och sen läsa lite.

Hoppas att ni alla har haft en fin långfredag.

Nu kör vi påskafton då 🐣👌🏼🐥

Hörs snart igen 😘

Kommentarer

 1. Margaretha

  Vill önska dig o familjen en GLAD PÅSK (så gott det nu går i denna ovissa tid) !
  Samtidigt vill jag säga att det är inte det minsta fel på din handstil,TVÄRTOM!
  Tänkte när jag läste :Så fint !
  En gammal mormor i Bålsta

 2. Anna

  I elljusspåret där jag bor ska man trycka på knappen som tänder lamporna även om lamporna är tända. Då lyser lamporna i typ 40 minuter från det man trycker. Kanske har ni en sån knapp också?

  1. familjenannorlunda

   Ja det kan man ju undra? Skulle den sitta i början av spåret då? Vi klev på mitt på och såg inga knappar på de stolpar vi gick förbi, men det måste kollas !! Det låter ju klokt:)

  1. familjenannorlunda

   När det är julafton midsommarafton och långfredag går det att avvika från menyn 😂🙈.Men det är alltid nån som protesterar och nån som blir förvånad 🙂

 3. Karin

  Lösgodis utan papper. Vad är det som säger att det inte varit snoriga fingrar i burkarna när de 5 minuter ni var där passerat? De som inte använder skopor använder knappast handskar. Det finns en anledning till att affärer tagit bort plockgodiset.

  1. familjenannorlunda

   Fast det fanns lösgodis så borta är det ju inte. Dessutom så säger folkhälsomyndigheten att det inte är nån smittorisk. Och ska man nu vara noga, vad säger att inte nån snorat/tagit i godiset med papper, som du sen tar i och får på fingrarna likaväl som utan papper? För pappret måste liksom av, och få personer använder handskar när de tar av godispapper😂 Så rent krasst är det ingen större skillnad.

   1. Marie

    Inte sett en ända affär där lösgodiset är bortplockat och äter du godis som har utsatts för droppar av coronaviruset så dör viruset i magsäcken. Viruset kan inte smitta dig den vägen du måste få in de smittade godiset i luftvägarna för kunna bli smittad så snortar du godiset kan du ligga risigt till Karin 😂

  2. carina

   Har inte heller hört att någon plockat bort lösgodiset,däremot vet jag att dom i Danmark skulle plocka bort,i alla fall på vissa affärer. Jag har då inga problem med att äta lösgodis,någon kan ju ha tagit i en påse med tex bröd och du får det på fingrarna,så då kan vi inte äta det heller,och som dom säger blir du inte smittad av det du äter.

  3. Ida

   Jag jobbar i en ICA kvantum butik i Stockholm och hos oss köper folk lika mycket lösgodis som vanligt. Både med och utan papper.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing