Okategoriserade

Påskafton, trädgård och anonyma muppar.

Sådär ja, så har denna hära dagen gått också:)

Vad har ni gjort?

Jag väckte Jamie för han hade fotbollsträning klockan tio. Han vaknade i och för sig före det, men jag hade klockan på nio. Skickade iväg honom och sen kanske jag sov en stund till:)

Så småningom kämpade jag mig upp ur sänghalmen och påbörjade dagen. Frukost och sen kaffe utomhus. Jag satt länge och samlade kraft, men till sist kände jag att jag hade ork nog att ta mig för något. Det finns precis hur mycket som helst att göra, överallt, men när vädret är fint så får man passa på ute. De där växterna behöver ju friseras innan det blir allt för mycket blad och grejs. Min vinranka tappade ju taget helt från väggen förra året, och jag fick provisoriskt fästa upp den med snören och den har petat ut överallt. Man har fått hålla avstånd från väggen om man inte velat ha en pinne i ögat:)

vindruva

Massa vindruvor på marken, och stenar och en trasig kruka för att förra sommaren hade jag en jycke som grävde som fasen i rabatten. Inte min:) Den hindrade henne lite i alla fall. Mattan är en entrematta nån slängt ut, och så lite hinkar och skräp. Några timmar senare hade jag rensat bort allt skräp ur rabatten, klippt vinranka och fäst upp den så jag hoppas den klarar att hålla sig upprätt.

vinrankaLovelia och Novalie hjälpte till att hacka bort gräs mellan plattorna och att sopa. Det finns massa gräs kvar att roa sig med;) men det tar vi en annan dag.

Jag ska lägga markduk och sen på med täckbark eller nåt, för det kommer bara upp massa fula pärlhyacinter här, som är fina i två dagar sen är det bara långa smala blad som ligger överallt. Jag vill ha stenar egentligen, men orkar inte släpa hem det:)

Ni ser ju på den här bilden ↓hur mycket gräs det är på plattorna. Varför växer det överallt där det inte ska, men absolut inte på gräsmattan? Helt makalöst. Jag måste fixa med pallkragen också, den under delen har helt ruttnat sönder och ramlat ut. Jag har lite kryddväxter där som brukar växa som sjutton, så jag kanske bara köper en ny låda och försöker flytta över. Kommer säkert gå supersmidigt…eller inte;) Här är entrén upp på terassen, så är väggen med vinranka till vänster och sen ytterdörren. Massa bös och skit överallt. Två mattor som katterna bajsat på tydligen…aha, jag har frågat ett antal gånger varför de ligger där. Kul att få ett svar äntligen:)

trädgård

I den lilla cementrundeln till höger hade jag en julbelysning 😉 men nu är den undanplockad.

Just ja, det var en annan slags sten där längst in ja;)

trädgårdDet kommer växa tillbaka på en jävla grisblink. Det är ju inte som att det var första gången jag gjorde det här, utan sist var förra våren.

Sen ringde en gubbe till Corrinda och klagade på Doris. Hon skäller, och ja, jag hatar det också, men efter att ha ägnat fem år till att försöka få henne att sluta, så har jag insett att det går inte. Hon är en skithund helt enkelt. Gubben vägrade säga vad han hette, men påstod att han var en granne, och att hans barn vaknade för Doris stod och skällde 24/7…eh nej. Hon har knappt varit ute på gården förrän nu. Och då skäller hon när någon går förbi. Aldrig bara för att. Men då låter hon HÖGT, för gud nåde den som vågar gå på hennes gata…:) Som sagt, jag hatar det, och jag försöker alltid få henne att sluta om jag är ute. Går sådär;)

Han hittar bara på. Jag tror inte det är våra närmaste grannar för de har inga småbarn som sover på dagarna och kvällstid är Doris aldrig ute, och då går det alldeles utmärkt att låta bli att gå förbi här om man irriterar sig så. Gatan har två vägar ut. Dessutom! Idag har det skällt hundar här hela dagen. Ibland tror jag att de pratar med varandra:) Men bara på min gata har vi ett antal jyckar som skäller när nån går förbi, så Doris är i gott sällskap. Doris var inne långa perioder idag, för hon fick ”gå till sitt rum” pga dåligt uppförande:)

Jag kan ta att någon ringer och klagar OM man säger vem man är, och vågar stå för det man tycker! Anonyma idioter är en stor förening som jag skiter i. Fega krakar som gömmer sig bakom ”okänd uppringare” i mobilen…pinsamt.

Jag har haft en allt för stor andel av dem här på bloggen, och jag orkar inte ta något från anonyma fegisar, så är det bara.  Själv skulle jag aldrig komma på tanken att klaga på nåns hund, eller unge, eller höns(!) till den personen utan att säga att det var jag. Jag har ju min grannes höns och tupp på baksidan som stör som fan, och jodå jag gnäller här, men jag accepterar deras val. På en rak fråga från dem om de skulle ta bort hönsen skulle jag säkert svara nej, för jag saknar dem lite när de är för tysta:) Bor man i ett villaområde får man ta oljud. Annars finns det gott om hus mitt i skogen, kanske uppåt landet där det är brist på folk.

Corrinda sa att hon inte var mamman i huset, men det gav ju han fan i, så man kanske ska vara glad att det var hennes nummer och inte Lovelias han hittade. Corrinda tar ingen skit:) Han hade snackat om att lägga en anmälan i brevlådan…okey? Och vad ska jag göra med den? Använda som skithuspapper;)? Han tyckte även att vi skulle gå ut och gå med Doris. Vad ska man tro om det? Att han sitter med en kikare riktad mot grinden hela dagarna och ser exakt när hon får gå ut? Är inte det i så fall mer anmälningsbart än en hund som skäller när nån går förbi? Lite helt vanlig stalking….? Doris är dessutom ute och går, men vad hjälper det. Även om jag går timslånga promenader så skäller hon ändå på folk. Alltid.

Corrinda frågade gång på gång vem han var, och när han sen blev aggressiv talade hon om att hon inte tänkte lyssna på nån anonym fegis och langade på luren. Heja min dotter:D

Att för det första vara anonym, sen fortsätta skälla när han inser att det är ett barn han ringt…så illa. Pinsamma jävel.

Och för att förtydliga då. Jag försöker allt jag kan att få henne att inte skälla. Hon älskar att tävla med bilar, och springer som en blixt på insidan av staketet (om hon inte rymt, grr) och skäller. Hon skäller på allt som går förbi, om det inte är den gamla damen som brukar ge henne godis:) Antingen blir hon så glad att det är nån hon känner, eller så måste hon visa att det är hennes tomt. Det är lite olika, men hon är högljudd, och skitjobbig. Men hon är den absolut snällaste hunden som finns. Hon tolererar allt ungarna gör med henne, och hon är en dröm att ha runt småbarn. Hon är som hon är. Alla kan inte vara perfekta. Jag finner en enorm styrka i att mammas väninna som haft hundar i precis hela sitt liv, nu har en likadan rackare som Doris, och hon får inte pli på honom.

Jag förstår att folk kan irritera sig på henne. Men jag fattar inte att om det är så jävla jobbigt, varför envisas med att gå förbi och trigga henne då?

Och varför vara anonym? Corrinda tyckte han lät pårökt….;) Kanske var det en eller annan snaps för mycket under västen?

Ahmen en del av er kommer säga att jag borde ha bättre koll och hejsansvejsan. Och till er vill jag bara säga… skriv inget:) Jag orkar inte. Jag försöker.

.

Ja, jag tappade takten när han skällde ut ett av mina barn, och dessutom frös jag, så jag sopade ihop det sista och sen följde jag med syrran för att handla till middagen i morgon. Vi hade bestämt att vi skulle beställa käk idag, men när jag hittade färska pizzor på Citygross blev det sådana i stället. De var goda!

pizza

Corrinda och jag delade på en sushi.

sushi

Från nåt nytt ställe hon ville testa, och det var väl sådär. Gott, men inte den godaste jag ätit.

Men sushi är riktigt smaskigt:)

Nu ska vi snart , eller jag ska, göra i ordning ett fruktfat. Behövs lite motvikt till allt godis man tryckt i sig… Kanske kan man få se nån film ihop med kidsen också?

Jag är trött som sjutton, frisk luft ska man inte överdosera det är sen gammalt:)

För den delen så städade jag i min knivlåda i går. Alla över tolv i hushållet har olika knivar vi föredrar så det har varit överfullt i den här lådan. Allt har legat huller om buller, man har fått vara tacksam om de i alla fall låg med spetsen åt samma håll och eggen ner…..

Nu vek jag i hop en handduk som stöd för handtagen så de ligger rakt och plockade ur ett tiotal knivar till en annan låda. Om ingen saknar dem så åker de i soporna sen. Eller till återvinningen eller var man nu gör av gamla knivar som man bara inte gillar, men som funkar:)

knivar

Jaha, ska man gå och börja skölja frukten och bären då? Det är nog mer bär än frukt förresten:)

Blir det snyggt kanske jag visar er sen. Blir det fult så låtsas jag att det var snyggt men att jag inte hann fota, haha.

Ha en bra påskaftons….eh afton nu då:)

Vi hörs i morgon!

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Ja kanske. Men då kommer nästa problem- vem fan har så jäkla dålig humor? Det är nästan värre än att en granne verkligen skulle ringa🙈🤣
   Jag kan ju inte uttala mig helt i detta eftersom jag inte var den som pratade, men efter en titt på appen så kan det absolut vara så. Men alltså ?? Orka med folk Isf 😩

 1. Britta

  Det finns halsband som sprutar vatten när hunden skäller. Bra eftersom det kan bryta en ful ovana och att det är ofarligt för hunden.

  1. familjenannorlunda

   Jag har ett sånt, men det sprutar vatten lite hur som helst, även om hon inte skäller. Så det resulterade bara i en ledsen hund som låg blickstilla under soffan.☹️

 2. maria

  Hej
  Helt normalt att hundar skäller om någon går förbi eller det kommer någon hem till en
  Har haft hundar i många år, schäfer, rottweiler, dobermann, de skällde också men lärde sig att sluta när jag sa åt dem
  Har en mindre blandras nu som nyss fyllt fyra år,hon vägrar bestämt att sluta skälla bara för att jag säger det, hundar är olika
  Om man har sin hund ståendes i en hundgård o den skäller 12 timmar är det läge att klaga,har gjort det en gång, men då gick jag dit, face to face är bäst
  Att hundar beter sig som just hundar får man tåla om man bor bland folk

  Maria i Skåne

 3. Ellinor Blomqvist

  Tycker att du är duktig,ingen lätt tomt att röja på 👏👏👏Har också en skällapa som jag inte lyckas få tyst på,har gett upp och anonyma gnällare är inget att lägga energi på MEN ge dig inte på mina barn för då jävlar blir det krig!Ha en bra dag/Ellinor

  1. familjenannorlunda

   Japp så är det🙈. Tomten är ganska enkel, men stor. Eller alltså enkel på så vis att jag skiter i sånt som är tråkigt 😂

 4. Susanne

  Hej, Har du provat att spraya trädgårdsättika där gräset växer mellan stenarna? Dagen efter kan du borsta/krafsa bort det på enklare vis. Ingen god doft för katter dock!

 5. Ann-sofie nilsson

  Är nog rätt så vanligt att hundar skäller när nån går förbi:)När jag var ute o gick med min hund så blev vi alltid utskällda av alla hundar som var innanför sina staket,min sa inte ett ljud.Tills vi hälsa på hos min bror som hade inhägnad trädgård då skällde han på alla som gick förbi:)

  1. familjenannorlunda

   Jag har kollat på alla hennes filmer nu. Game on Doris!! 👌🏼
   Jag har gjort liknande men kanske inte orkat hålla ut. Tack!!

   1. Malin

    Heja dig och doris!
    Jag bestämde mig att köra så här några veckor nu, lite jobbigt i början men när man börjar märka att hunden fattar då är det värt det!
    Lycka till!

 6. Jenny

  Hittade en anonym lapp i min brevlåda en gång.
  ”Ni har så ful bil, köp en ny. Vi vill ha en viss standard i det här grannskapet”
  😂
  För övrigt så har min granne en rottweiler som skäller dag som natt. Jag har aldrig klagat, för jag kan höra hur ägaren försöker tysta varje gång. Vad mer kan hon göra liksom…. De som klagar om skällande hundar, vad är det de vill man ska göra? Avliva vovven bara för att den skäller? Vissa saker får man leva med🙂

  1. familjenannorlunda

   Ja exakt, vad ska jag göra mer än avliva henne? Elstötar är förbjudet liksom 😉
   Men seriöst, ful bil??? 😂🙈

  2. Marie

   Men jösses, folk är bara to much 😂 Inget förvånar mig längre. Hade de varit jag som fått en sådan lapp så hade jag genast åkt köpt värsta vraket till bil och låtsas som jag köpt upp mig 😂

 7. Lena

  Fast… man behöver ju inte gå förbi för att bli störd av att hunden skäller. Att bo nära en skällande hund är skitjobbigt och faktiskt hundägarens ansvar att se till att det inte händer. Du stör dina grannar. Stå för det.

  1. familjenannorlunda

   Du ”fick” ju inte skriva … (jag bad om det) ändå tog det bara några minuter innan du kände att du var tvungen till det ..? Varför ? Så jäkla trist.
   Ja, det kan vara jobbigt och om du inte i min text kan utläsa att jag står för det och tycker det är lika jobbigt jag… så vet inte jag 🤷🏼‍♀️
   Man kan ha otur, ibland en skällande hund, en annan gång kanske grannar som knarkar, andra har stora brakfester, eller hönor, eller barn med kolik… kanske en gräsklippare klockan sju varje morgon, eller tio på kvällen, eller nån som gillar att svetsa, eller har en smedja i garaget, eller ett jäkla vindspel som låter överjävligt…. shit happens. Jag tillhör de som gillar läget. Andra måste klaga.. jag tror att jag är mer harmonisk och mår bättre i själen än de som konstant irriterar sig på saker de inte kan råda över 🤗

   1. Linda

    Ledsen Carola men självklart måste LENA skriva och klaga. Enl. Rix morgonzoo kommer mest klagomål från just Lenor 😆 många kramar

    1. familjenannorlunda

     Haha är det så? Jag har känt en del Lena genom åren, några riktiga bitchar men även en del supertrevliga:) Ungefär som med alla andra namn kanske 🙈Jag är glad att det inte är mitt namn som är på klagomålstoppen 😜

  2. maria

   Hundar skäller då o då, flytta ut i skogen om du inte vill höra det, precis som barn låter när de leker mm
   Vill man ha tyst så bör man undvika andra människor, för tyst är inte normalt i ett bostadsområde

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing