Okategoriserade

Påskat klart för i år:)

Jamen det gick ju bra i år med, fast det är ett parantes-år. Vi firar ju inte påsk så storslaget även de år som det inte är Corona, så skillnaden var inte så stor. Mamma och pappa kunde ju inte komma förstås och det var såklart tråkigt.

Men det är som det är. Ju mer de håller sig hemma ju bättre är det. Det är ju ändå för deras skull som vi andra försöker sakta ner smittspridningen.

Först kanske jag ska visa er fruktfatet jag gjorde i… vilken dag det nu var? Lördags kanske? Man blir ju dagvill när det inte är som det ska.

fruktfat

Men det var nog i lördags…

På söndagen sen så skulle vi ha påskmiddag. Alla barnen, och syrran, Simon och Jack och Lovisa, Robbans flickvän. Med andra ord, bara några fler än vad vi är i normala fall här hemma. Vi är ju nio personer som bor här, och nu tillkom det fem. Lovisa är ju här ofta och syrran ännu oftare.

Men alla har väldigt få kontakter med omvärlden, syrran, Lovisa och Janelle jobbar/pluggar hemma, och Simon jobbar på läkemedelsföretag med skarpa hygienregler även i normala fall. Jack går på förskolan, men som min kompis som jobbar där säger – så här friska ungar har de aldrig haft förr.

Ganska patetiskt egentligen. Sjuka barn ska ju alltid vara hemma. Vinterkräksjukan har dött ut för säsongen också, tack vare att vi skärpt våra hygienregler. Skitbra! Men ännu bättre om vi alltid kunde tänka ett extra varv:)

Jaja. Vi hade bestämt att ha lite knyt. Jag hade köpt en hel laxsida och sen var det köttbullar, prinskorvar, kycklingspett, spenatknyten, sallad och sardinrullar och vad det nu var:)

Ägg såklart!

Gott alltså:) Jag kokade fem kilo potatis…. den var visst supergod. Själv åberopar jag min rätt som vuxen att vägra vissa livsmedel, och kokt potatis hör dit. Det går väl att äta med sås och så, men jag kan lika gärna avvara den.

Vi åt och snicksnackade och hade mycket trevligt:)

”Mamma! Vi kommer inte få rum runt bordet!” sa Jordan när de skulle duka, men hallå? Vad är skillnaden från en helt vanlig tacosfredag? Nej just det, vi är ju alltid så här många:)

Jack åt prinskorv, som den lilla prins han är:)

När vi ätit oss proppmätta så plockade vi av och sen fixade vi kaffe och sen var det dags för desserten.

Simon hade bakat en fransk chokladkaka, som var mäktig men så god!

fransk chokladtårta

Och Lovelia, Trixie, Novalie och Jordan hade bakat en oreocheesecake. Jag som inte är speciellt förtjust i Oreakakorna älskade den:) Mycket godare så här, men även den så mäktig. Ändå tryckte jag nog i en fyra bitar. Sen mådde jag illa:D

oreocheesecake

De kan, mina barn♥

Nu var det tokfullt i magarna så dags att gå ut och leta påskägg. Jag och syrran sprang ut och gömde massor:) och sen släppte vi ut alla. Jack fattade inte alls vad han skulle göra, det var mycket roligare att sparka på nån av alla bollarna som ligger överallt.

jackHan fick skorna han har på sig i påskpresent:)

Jag köpte ju hur många skor som helst till killarna för ett tag sen, och då fick även Jack ett par. De var  precis lagom, och de jag köpte till honom i höstas, som han använt hela vintern, har han vuxit ur, så det var perfekt tajming:)

Han fick också en kasta-bollar-tavla.

jackDen var nog ganska kul. Men Jack struntar i det mesta, han vill bara leka med Jamie och Jordan:). De är helt klart hans stora idoler:) Hela middagen satt han och kikade på Jamie som satt på andra sidan bordet och skrattade förtjust. Jamie älskar honom, så det är helt ömsesidigt. Alla barnen längtar efter honom och nu var det några veckor sen vi sågs, så de har verkligen tjatat:)

.

Så småningom åkte Janelle, Simon och Jack hem, och jag och syrran gick en Dorispromenad. Skönt att röra på sig! Lax och ägg är svårsmält, skyllde jag på när jag senare på kvällen mest satt i soffan och mådde illa. Att det snarare rörde sig om oreo-cheesecaken tänker jag inte erkänna;)

Vi kollade på Robinson och sen låg jag kvar och kollade på Robinson USA… Ja, det är jäkligt roligt!

Men jag har såklart lite åsikter om hur det skulle kunna bli ännu bättre:D

.

Idag sen då, jag har bara suttit med datorn och skrivit. I morgon är det deadline och jag hade inte skrivit en sida. Jag har inte riktigt hunnit, och sen har det ju varit påsk så jag har också tagit mig ledigt från pluggandet. Det hade ju varit klokt att skriva i förväg då, men då hade jag ju två andra deadlines, så det var nödvändigt att göra så här. Man måste vila också 🙂

Jag har morgondagen på mig också, så det ska inte vara några problem hoppas jag.

Jag avbröt för att åka och träna. Ett cirkelfyspass, som var onödigt jobbigt, kanske beroende på all skräpmat och godis jag muggat in sista dagarna:) Men nu är det slut på godiset, mer eller mindre, så nu kan man återgå till bättre vanor.

Började med ett till fruktfat nu i kväll, som avslutning på påsken:)

fruktfatVi hade lite kvar av chokladtårtan så den skar jag i små kuber, och sen hade vi glömt en kartong med chokladägg:) Vad tråkigt va;)?

Alla barnen kom och vi satt vid köksbordet och plockade med varsin tandpetare.

Sen var det dusch och hopp i säng för kidsen. Påsklovet är slut.

Gymnasierna är fortfarande stängda, så det är fortsatt hemundervisning, men grundskolan har öppet som vanligt. Eller typ som vanligt då, för de anpassar ju efter rådande situation.

Jag ska skjutsa pappa för prover, och sen skriva, och så ett HIT-pass.

Det ska vara lite kasst väder, men kanske kan Robban få upp lite studsmattor, som de har tjatat om nu. Robban har inte varit hemma och eftersom det var han som tog ner alla i höstas, och därmed har koll på vad som är vad, vi har ju flera studsmattor, så tänker jag inte ens försöka. Det är onödigt att blanda ihop alla delar:)

Nu ska jag sova!

Vi hörs i morgon 🙂

Natti natti.

Kommentarer

 1. Kim

  Det finns en rolig finne som heter Janne Grönroos. Han jämförde bl.a. länders olika förhållningssätt till Covid19. Jag tror det finns på instagram( bra för de som vill klaga. Att vissa länders ledare kunde nog behöva klagobrev.).

 2. Anonym

  Du verkar då inte ta rekommendationerna på allvar i dessa tider. Du går på gym och har påskbjudningar. Tänk på att du har gamla föräldrar.

  1. familjenannorlunda

   Hej anonym.
   På vilket sätt tycker du inte att jag tar rekommendationerna på allvar? Ja, jag går på gym, och de följer, precis som jag, Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är inte mer än femtio personer, vi tvättar händerna, håller avstånd, är friska när vi går dit, tvättar alla redskap och så vidare. Vad är felet tycker du? Om det är att din personliga åsikt är att man inte bör gå på gym så är du helt välkommen att ha den, men jag, och Friskis, följer alltså FHM.

   Om påskbjudningen…Vi är en stor familj. Robbans flickvän är här hela tiden. Jag tar hand om Jack när det behövs, Janelle och Simon träffar ytterst få människor då hon pluggar hemma och han jobbar med läkemedel där hygienen redan innan är skyhög. Min syrra träffar vi hela tiden. Vad gjorde vi för fel tycker du? Tänk nu på att vi är familj, och att merparten av oss lever i samma hus innan du svarar.

   Ja mina föräldrar är gamla, och dessutom sjuka, så de sitter hemma och gör bara sånt de måste, och träffar så få människor som möjligt. Ibland mig då jag skjutsar till och från vårdbesök. Det är antingen jag, eller en taxichaufför som måste göra det, och rent krasst så har både chauffören och hans taxi betydligt fler smittovägar än vad jag har, som kommer hemifrån där alla är friska, i en bil som stått parkerad ofta ett dygn och alltså innehåller noll virus. Jag eller syrran handlar åt dem och då kommer mamma ner och hämtar varorna utanför dörren, på två meters avstånd. Vad gör vi för fel här tycker du?

   1. Petra

    Bra svarat Carola!
    Det finns inget sämre än alla självutnämnda experter som anser sig ha tolkningsföreträde.
    Du följer de råd FHM ger. Inget mer begärs av oss i nuläget.
    Många verkar fortfarande tro att total lockdown är lösningen utan att reflektera över den ekonomiska kris samhället ställs inför isåfall.

    Jag lever som du. Tränar i simhallen o på gym. Barnen går på sina sportaktiviteter som vanligt. Stöttar restauranger o caféer i stan. Lever, men följer råd o rekommendationer.

    1. familjenannorlunda

     Ja det är nog så, man tror att lockdown i en månad gör så Corona försvinner. Men så är det ju inte 🤷🏼‍♀️.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing