Okategoriserade

Och det är en wrap!

Haha, It´s a wrap, låter ju onekligen bättre. Men ni fattar ju:)

Jag har lämnat in min text och sen fick jag kommentarer från min handledare i den andra kursen om min essä. Ni vet den jag svettas över och jobbat så jäkla hårt med? Jag var lite orolig över att hon skulle säga att det var bara svamligt, och det trots att jag läst igenom fram och tillbaka, flyttat stycken och ändrat, strukit och skrivit om. Till sist blir man ganska blind, och det känns rörigt i huvudet. Tio sidor som man läser brottstycken ur gång på gång och till sist vet man inte om man läste det alldeles nyss eller för tio sidor sen:)

Men, det var bara några småsaker, någon punkt jag missat, och nåt annat fånigt slarvfel, lite indrag som var fel, jag är inte överens med just indragen:) Fixa det och lägg in det i Essäforumet:)

Så! Jag behöver inte skriva om allt, utan bara fixa småsaker, och sen är jag klar med den. Det är alltså min  C-uppsats:):)

Happylucky:)

.

Så vad har dagen bjudit på då? Jo för min del så var det väcka barn, och lite senare åka för att skjutsa mina föräldrar till vårdcentralen för provtagning.

Vi tar det här på en gång…

Jag har fått kommentarer om att jag inte fattar hur Corona smittar och att jag kör nåt eget race? Fattar ingenting faktiskt, för jag har sen allra första början stått fast vid att lyssna på, och göra som Folkhälsomyndigheten säger. Så länge som de inte säger att Friskis måste stänga så kommer jag gå dit, för fysisk aktivitet är skitviktigt för hälsan. Vi tvättar händerna, vi rengör redskap, vi är inte fler än femtio personer och håller avstånd. Och så vidare. Allt som man ska. FHM säger att det är OK, så varför i helvete ska folk som har exakt noll utbildning inom virologi, epidemi, pandemi eller ens vanlig basal handhygien försöka mästra mig? Fattar verkligen inte. Det är väldigt märkligt att så många plötsligt besitter sådana enorma kunskaper, men ändå inte kan följa en instruktion. Det går inte att googla sig till den expertis som Anders Tegnell och kompani besitter. Det är sjukt att tro att man själv vet mer än experterna.

Många andra länder har total lockdown, och det har också sina nackdelar. Tänk bara på de barn som far illa i sina hem, plötsligt måste de vara där 24/7, med föräldrar som kanske begår övergrepp eller på annat vis skadar barnet. Kvinnor som är inlåsta med sina män som misshandlar. Och tvärtom. Det är en enda, men jäkligt allvarlig aspekt av det. Det är inget att sträva efter. Om vi kan lösa detta utan lockdown är det ju suveränt! Och det ser så ut. De länder som haft karantän kommer nu börja släppa på det, och då kommer de snart ha samma strategi som vi haft hela tiden. Men, man kan ju välja att lyssna på Donald Trump om man känner förtroende för honom;)

Att vi skulle vara helt förskonade från dödsfall är ju en utopi. Corona är en pandemi, och i sådana dör folk, oavsett vilka åtgärder som sätts in. Det handlar om så förbannat små marginaler, att göra exakt rätt åtgärd i precis rätt ögonblick.

Jag förstår till hundra procent att man är rädd. Det är jag med. Lite i alla fall:) Men mer för ekonomi och sånt än att bli sjuk. Men säg en enda gång när anarki har lönat sig? När masspanik är lösningen? Nu, mer än någonsin behöver vi lyssna på de som faktiskt kan det här, som vet.

Och lyssna inte på mig, för jag är absolut ingen expert, utan lyssna på Folkhälsomyndigheten. De är experternas experter.

Även Krisinformation är en säker källa. Exempel på icke säkra källor är Facebook, kvällstidningarna och bekantas bekanta;)

.

SÅ, med det sagt!

Jag skjutsade mina föräldrar. Det är ingen skillnad på om jag gör det, eller om en taxichaufför gör det, om något så är jag mindre risk, som inte haft bilen full av olika människor.

Medan de var på vårdcentralen gick jag in på apoteket för att fixa med pappas mediciner. Sen behövde de ha handlat, och jag funderade på att tanka. Bensinpriset var 10.99kr,  med andra ord svinbilligt. Men så tänkte jag att det kanske kunde sjunka liiite till, och avvaktade. Bara för att några timmar senare få betala 12.48kr:) Ja det var surt, men så kan det vara när man chansar. Bensinlampan lyste så det var liksom inget att dra på längre;)

Jag skjutsade hem dem, tjatade på dem att de skulle gå ut och gå lite, för att få frisk luft och lite nya intryck. Men det blåser halv antarktisk storm här mest hela tiden just nu, så det lockar inte just nu. Jag förstår dem.

Jag gick ut med min egen jycke när jag kom hem, och höll på att frysa ihjäl. Och det trots vinterjacka och vantar. Doris och jag försökte gå ut i skogen, ni vet där jag tidigare klagat på hur de röjt. Uppsala kommun kallar det gallring för rekreationens skull….och nja. Där man tidigare kunde gå på fina stigar är det nu bara massa ris som man fastnar i. Jag höll på att dra på arslet ett par gånger, och till och med Doris har svårt att ta sig fram. Jag fortsätter vara en gnällkärring och kontaktar kommunen igen. Det är på allvar som att nån med ett lite väl triggerhappy finger bara stått och mejat ner träd. Urskillningslöst. VI TAR ALLT!! Bah.

Okey, jag ska inte klaga mer om det! ( just nu)

.

Vi har ätit Swedish tapas i två dagar nu. Vet ni vad det är? Jo, det är helt vanliga rester. Left overs.

Barnen ogillar rester, men kallar jag det Swedish tapas så går det bättre:) Jag brukar skicka ett mes si vår familjegrupp, och då rusar de till bordet, för först till kvarn liksom;)

Vi hade mycket lax kvar, för jag hittade ingen mindre bit än drygt 2,5 kilo. Inte mig emot, den är så god, och det tycker kidsen med. Så det har jag ätit, med en romsås till som bara blir godare för varje dag. Nån prinskorv åker med på tallriken också, men ingen potatis:) Nu börjar nog laxen sina, så i morgon kanske man måste tänka till igen.

Jag har suttit med datorn och skrivit hela dagen, texten som det var deadline på, och nu tror jag alldeles bestämt att morgondagen ska ägnas åt lite annat i alla fall:) Kanske tvätten, eller utomhus. Eller så fortsätter jag skriva när jag ändå har ångan uppe? Idag har jag ju också tränat förstås, ett HIT-pass. Jobbigt som det ska vara.

I morgon ska vi också träna, eventuellt dubbla pass. Och om vinden kan mojna lite så kan det nog finnas chans på en promenad också.

Men nu måste jag hoppa i säng och läsa lite. Jag ska avsluta min Jack Reacher, och sen tror jag att jag faktiskt ska läsa Narnia-serien:) Vad tror ni om det?

Så, vi hörs i morgon!

Natti natti 🙂

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Therese

  Kan vi inte bara komma överens om att här inne diskuterar vi inte vad man ska och inte ska göra?? Känns som vi får det överallt annars. Här inne kan vi bara få en paus och glutta in i Carola och co’s liv,Hur du Carola löser sina vardagliga bekymmer och bestyr. # trött på allt tjatande om Corona och behöver en paus från det och söker mig då hit# tack för din blogg!

 2. H

  Jag tror att benägenhet att komma med råd plottat över kunskap inom ämnet ser ut lite som en motsats till normalfördelningskurva. Har du väldigt, väldigt lite kunskap vill du gärna komma med råd, för då verkar det enkelt. Har du väldigt, väldigt mycket kunskap till du gärna komma med råd, för då vet du. Och har du sådär lagom mycket kunskap för att veta att det är svårt och förstå att du inte har nog med kunskap för att ge andra råd, så låter du bli. Men så är det nog i rätt många ämnen, inte bara beträffande pandemier.
  Jag har en femårig utbildning i infektionsbiologi i ryggen, och därmed betydligt mer kunskap än gemene man. Men skulle aldrig komma med några pekpinnar, för även om jag kan grunderna, ser jag också hur mycket jag saknar för att kunna ge rimliga råd baserat på fakta. 😅

  1. familjenannorlunda

   Så sant! Och så talande att du säger att du bara har grunderna efter fem års studier.. medan andra googlar sig till experter på några dagar:)
   🤗

  1. familjenannorlunda

   Nej jag vill inte sitta i lockdown och ja jag har full koll på Corona. Farligt ? Ja, för vissa. För andra inte det minsta. Det är ingen absolut dödsdom för ALLA. Vad ville du säga med detta?

 3. Stella

  Corona sprids av folk utan några symtom och även via utandningsluften! Har noll förtroende för våra myndigheter som inte vill att folk som jobbar inom tex äldrevården bär andningsskydd och pga det är många äldre på olika boenden sjuka och döda!

  1. familjenannorlunda

   Är det? Är du hundra procent säker på det? Har du pluggat virologi edyl?
   Du vet ärligt talat inget alls utan du tror.
   Det finns andra saker som spelar in där.
   Många inom äldrevården jobbar på timmar och får ingen sjuklön. De kan inte isolera sig några veckor om de har milda symtom för då kan de inte betala hyran. Många talar dålig svenska och vet inte att / hur skyddskläder ska användas. Det är inte bara att slänga på sig en rock och ett visir nämligen, det krävs en del kunskap. Jag vet inte om det är myndigheterna som bär ansvaret där, för många äldreboenden är privata och drivs av personer med vinstintresse. Det är snarare den enskilde ägarens ansvar. Att ge sin personal bra villkor med fast anställning och sjuklön och utbildning. Idag kan typ vem som helst jobba inom äldrevården. Vet man inte hur smittan sprids så gör man heller inget för att inte göra det. Jag har svårt att tycka att det är myndigheternas fel, allra minst Folkhälsomyndigheten.

   1. Monkan

    Nu vet jag inte vad du baserar din information på att timanställda inte skulle ha rätt till sjuklön. Det får de inom den region jag arbetar i om de totalt tjänstgjort 14 arbetspass eller mer. Finns ju tydliga lagar och föreskrifter när det gäller arbetsmiljön, men som tyvärr inte alltid efterlevs. Språket kan precis som du skriver vara/är ett stort problem.

    1. familjenannorlunda

     Nej så sa jag inte. Rätt eller inte har jag absolut noll koll på 😅men jag vet att folk jobbar så. Det beror säkert på arbetsgivaren. Privata boenden är ju nu inte kända för att alltid göra som man ska 🤣

 4. Sanna

  Självklart ska man följa fh-myndighetens rekomendationer. Men sen kan man ju va extra försiktig för det. Är kanske det folk menar. Att bara för att man får åka o träna då de har ”koll” på städrutiner o så (alla är vi mänskliga o så även dom) så kan man ändå va extra försiktig o inte gå dit ändå där det ändå få va 50 st max. Risken är nog väldigt stor att nån bär på smittan. Det är ju som o åka till affären. Bara för att man fortfarande kan det behöver man ju inte ränna i affären var o varannan dag. Bättre o stor handla nån gång o sen komplettera vart efter, kanske en dag i veckan. Man får liksom tänka till. Även om fh-myndigheten har sina rekomendationer som man SKA följa så kan man va extra försiktig ändå. Du gör inget fel så som du gör nu. Inte så jag menar. Men om de andra som skriver att du inte bör göra si o så kanske tänker att man inte kan va försiktig nog! Bara en tanke!😊

  1. familjenannorlunda

   Det är såklart bra att vara extra försiktig, men att därifrån komma och mästra andra som inte hanterar saker exakt lika som man själv… det är inte ok. Dessutom i en hetsig och anklagande ton.
   Jag handlar varje dag i princip, och det för att vi är så många. Det är omöjligt att förvara mjölk för en vecka hemma:) Det går inte att jämföra med syrran som är själv och inte skulle behöva handla mer än nån gång i månaden om det knep.
   Jag förstår vad du menar:) Men jag tror inte att det är så folk menar, utan att de är sådana som tror att de vet bättre än andra och att alla bör göra som dem. Och de personerna är de som skapar panik och hysteri.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing