Okategoriserade

Igår blev det inget bra

Jag antar att ungefär ingen kunnat missa att Adam Alsing gick bort i går.

Det tog hårt. Jag känner inte honom, men han är ändå på nåt vis en nära vän. Jag är ju så gammal att jag varit med i hela hans karriär och minns det mesta. Både i tv och radio. Och nu är han borta. Det är jättekonstigt och känns väldigt tragiskt och onödigt. Vad man är tyckte om Adam så kan man knappast neka till att han var otroligt duktig på det han gjorde, och han verkar ha varit omtyckt av alla. Jag gillade honom.

All kärlek och styrka till hans familj och vänner ❤️

.

Jag tappade liksom all lust att skriva igår när jag såg vad som hänt.

Och det är alltid svårt att veta hur man ska gå vidare efter att ha inlett ett inlägg såhär, så jag gör det bara.

.

Jag hängde i min tvättstuga mest hela dagen igår så jag gjorde förvisso nytta men det kändes inte så speciellt roligt:)

Inte blev jag klar heller 🙈för det är ju nu en gång som så att jag gärna spiller vidare och grejar både här och där när jag håller på. Så det till sist är lite småstökig överallt:)

Jag hamnade till exempel i pannrummet där jag roade mig med att lägga ner julens filtar och fårfällar i lådorna längst ner. Såklart. För då måste jag ju flytta på allt annat.

Hittade en söt sak:

Jag har haft en tarifold (mkt nöjd med att jag vet vad den heter, men det är ett sånt blädderstativ med plastfickor) som jag har haft barnens scheman och sånt i. Där har jag även samlat sånt jag fått av ungarna 😍

Nu har den hamnat i pannrummet för … tja av oklar anledning 😅

Jag hade lite ont i nacken hela dagen igår, och det släppte en del när vi åkte och tränade sen. Sen låg jag på spikmattan nån timme också, men det är kvar. Och kommer så vara i nån eller några dagar till. Mest troligt återkommer det också för det kom efter tisdagens HIT-pass, och vi kör det igen på lördag 🙂 Det är ju nån övning som frestar på nån svag muskel. Men jag tänker att de inte blir starkare utan träning så det är bara att träna på:)

.

Idag har vi också varit iväg och tränat, och sen hämtat jodproppar åt pappa på dialysen. Och även kollat hur det såg ut på kyrkogården. Mamma och syrran är ju duktiga på att sköta om mormors grav, medan jag är värdelös. 🙈

Det är väldigt fint på kyrkogården så här års, när det är färgglada tulpaner och påskliljor överallt och det spirar grönt och skirt överallt. Det såg fint ut på graven, och vi åkte hem igen:)

Jag hämtad ett paket på posten, och alltså WOOW, jag har fått ett nytt favoritmärke:) Jag ska visa er så fort jag kan. Lovar att flera av er kommer hålla med mig 😍

Duschat och diskuterat med barn, livet och framtid och sånt.

Doris The diva i skogen 🙂

Just nu sitter hon i köksfönstret och håller koll på mina och resten av gatans kids som hoppar studsmatta. Robban satte upp dem igår och nu kommer det hoppas:)

Jag har inte provat än, men jag tycker ju det är svinkul så snart så:) Men man blir så svettig! Perfekt cardio 👌🏼

.

Om en stund ska jag åka och byta däck på pappas bil, och sen vet jag faktiskt inte vad kvällen bjuder på. Mest troligt datorn i knät och skriva 🙂

Vi hörs nog!!

Kommentarer

 1. Camilla

  Men….. många av oss lever i en vardag där man i andras värld utsätter sig för ”faror” en del gnider på en skrivbordstol o andra gör annat typ håller på med kossor, hästar. En sak är tydligt att en av oss har för mycket tid. Nu ska jag lossa ett traktorsläp

 2. Barbro Carlsson

  Studsmatta? Ursäkta men det är ju faktiskt inte att rekommendera just nu. Sjukvården har LITE annat att göra än ta hand om studsmatta skador.

  1. familjenannorlunda

   Det vore förstås väldigt olyckligt om det just i år av alla arton år vi haft studsmatta skulle hända något. Det hoppas jag inte händer. Men som sagt så har vi arton helt skadefria år i bagaget. Jag tänker fortsätta leva inte bara överleva, och ska man tänka sådär då borde man inte cykla eller köra bil eller ens gå utanför dörren.

   1. Barbro Carlsson

    Ridsport motorcross studsmatta och åka motorcykel är inte att rekommendera just nu. I vissa länder är det förbjudet…

     1. Barbro Carlsson

      Har varit på nyheterna både den här och förra veckan. Sjukvården vädjar till att avstå från dessa saker.

     2. maria

      Jag ser alla nyheter o följer all rapportering om corona, har inte sett något om detta så det har nog uppkommit i ditt eget huvud

     3. Barbro Carlsson

      Ok. Ja jag är sinnessjuk så klart.. då får du nog backa tillbaka lite. Sjukvården vädjade både förra veckan och den här.

     4. maria

      Att du är sinnessjuk får ju stå för dig, det har jag aldrig sagt.
      Folkhälsomyndigheten är den instans vars råd man ska följa, Anders Tegnell sa senast igår att det är viktigt att barn rör sig utomhus så mycket det går, därför får barnens fotbollsmatcher spelas trots att de vuxnas inte får det
      Du är en sån person som helt i onödan väljer att hacka på folk trots att de gör vad de ska
      Jag har själv alla riskfaktorer, alltså håller jag mig hemma o träffar ingen mer än maken just för att inte belasta sjukvården i onödan, träffar inte barn o barnbarn osv
      Men att som du vilja linda in alla landets barn i bomull o hålla dem inomhus är ju både grymt och onödigt

     5. familjenannorlunda

      Jag läser. Det är en överläkare och inte FHM? Jag förstår helt vad du menar, men jag håller inte med:)
      Och det gör jag pga mina egna erfarenheter. I arton år har mina kids skadefritt hoppat studsmatta, de mindre är upplärda från att de kunnat gå:)
      Självklart kan man skada sig ändå, men det kan man på så många olika vis. Barnen har cyklat omkull på väg till skolan, de har trampat snett och missat trappsteget ner från bussen, de har ramlat i trappan hemma. Men de har hittills inte gjort sig illa på studsmattan. Rent statistiskt blir det då väldigt konstigt att ta bort den men tillåta att de går i trappan och cyklar.
      Jag känner att detta är en bedömning som jag är bäst lämpad att göra. Man vet aldrig vad som händer eller inte, men man kan inte måla fan på väggen.

    1. Camilla

     Jag som lever på en gård och inte har vissa saker som hobby utan utsätter mig ständigt för ”faror” enligt Barbro. En livstil! Utan denna livstil här på landet med allehanda jobb, djurhållning mm stannar Sverige. Dessutom så rider jag, hanterar tunga djur i min vardag. Ja, jag kan skada mig men sannolikheten är större att jag ska råka ut för något när jag sätter mig bakom ratten i bilen. Vi får ju inte skapa problemsamtal inte finns – att vara rädd om sig o andra är ju självklart med eller utan virus

     1. Barbro Carlsson

      Vad har ridning motorcykel motorcross och studsmatta med gård och djurhållning att göra? Det är inte roligt att få vänta på ambulansen för att de inte har tid. Eller på sjukhuset…

     2. laila

      på akuten där jag jobbar så har ortopeden jättelite att göra, så någon lång väntan blir det nog inte. ortoped avdelningar är nästan tomma. ortopeden på akuten har nästan inga patienter

  2. Lena

   Asg….
   Å du tror att alla ungar ska ramla å bryta armar å ben.Nä vet du vad de var en välldigt onödig komentar.Klart ungarna ska roa sig å ha skoj.

  3. Marie

   Ska de som är tvungna köra bil till jobbet ochså sluta göra det pga de kan krocka och hamna på sjukhuset? Känner flera som har barn som hoppar studsmatta och deras barn har aldrig hamnat på sjukhus pga studsmattan däremot har de hamnat på sjukhus pga cykelolyckor när de varit på väg till/från skolan. Brutit handen på skolgymnastiken, fått innebandyklubba i pannan i skolan. Låter mer som vi borde förbjuda barn gå i skolan pga skador i sprallig om man resonerar som du.

  4. maria

   Det är verkligen läge att hoppa just nu för motionens skull, det framhålls hela tiden att barnen ska ges alla möjligheter att röra på sig.
   Du måste ha missat allt som sägs på presskonferenserna

   1. Barbro Carlsson

    Nä att röra sig är bra men studsmatta är ganska farligt och fhm vädjade förra veckan till att avstå.

    1. familjenannorlunda

     Jag har diskuterat studsmatta i alla arton åren och är ganska trött på det:) Jag kan inte säga att inget kommer att hända men det har inte hänt något hittills. Alltså inget. På arton år. Av det drar jag slutsatsen att det nog har att göra med hur man hoppar. Jag har inte sett något om detta på nyheterna eller läst det heller. Men om jag inte satte upp dem så skulle ungarna göra annat, som de inte har lika bra koll på. Ge sig ut i skogen de röjt och klättra i träden för att sen ramla ner är ett farligare scenario. Med studsmattorna är de hemma där jag ser dem iaf. Man kan inte linda in alla i bomull för Tänk Oms skull.

 3. Susanne

  Jag känner precis som du, han har funnits i hela mitt liv känns det som och jag är två år äldre än du är så jag minns också allt han gjort. En man med ett varmt hjärta, senaste tiden har han förgyllt mina bilresor till jobbet via radion. Jag grät en skvätt när jag läste det igår. Han var så bra på att vara barnsligast i rummet och samtidigt intelligentast i rummet. Det är så man blir folklig. Twitter svämmar över av kärlek till Adam. Världen är lite gråare idag, han fattas.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing