Okategoriserade

Tröttare än en sten

God fredag på er!

De här veckorna som börjar med en ledig måndag känns alltid så konstiga. Jag är ju ur led med tiden mest hela tiden men idag är det verkligen torsdag i mitt huvud:)

Jag är SÅ TRÖTT. Alltså trött som i att jag skulle kunna sova hela dagarna. Det är ett återkommande tillstånd så här års men det tog många år innan jag kunde se det. I flera år var jag gravid med beräknad nedkomst på hösten och tänkte att det berodde på det. Andra år var jag höggravid, har tre barn födda i maj, och tänkte att det berodde på det. Och andra år hade jag småbebisar eller småbarn som aldrig sov som de skulle och tänkte att det berodde på det:)

Och nu sover alla barnen på nätterna och även om jag sover krattigt mellan varven så sover jag betydligt mer än när kidsen var små. Vilket iofs inte säger ett dugg.😂

Det är jobbigt att vara trött.

För några år sen så hörde jag en allergiläkare som pratade om att när man INTE är allergisk mot pollen så jobbar kroppen hårt på att ta hand om det. Lite som när kroppen bekämpar en infektion av valfritt slag, och att man då kunde känna sig ovanligt trött. Det låter ju klokt och jag köper gärna saker som passar mig 😂🙈rakt av bara, så källa på det har jag glömt.

Jag är inte allergisk mot någonting vad jag vet, och inte heller överkänslig mot något. Däremot kan jag bli väldigt trött i ögonen, speciellt om jag har linserna i för det verkar samlas massa pollen på dem;)

Och trött. Så vad är man då? Ingen tycker synd om en för att man är ”inte allergisk” direkt 😉

”Nämen du vet, kroppen jobbar på att ta hand om allt pollen så jag måste gå och sova lite nu.” Det funkar dåligt:)

Eller..det funkar ganska bra, för jag är ju hemma och kan ta en powernap på lunchen:) men man känner sig väldigt slö. Men så här är det, jag har för länge sen lärt mig att lyssna på kroppen.

Jag kan inte säga att det är på något djupt medvetet sätt kanske, absolut inget andligt eller spirituellt, men jag vet hur min kropp beter sig. Jag har koll på hur jag mår i normala fall och hur det känns då. Så allt som avviker från det funderar jag över, ser om jag kan hitta nån lösning och sen försöka åtgärda vad det nu kan vara. På alla sätt, kroppen hänger ju ihop även med psyket och välmåendet är viktigt för att man ska känna sig på topp.

Enklast att fixa är ju saker som ont i knät för att man överansträngt sig och sådana saker:)

Svårast det man inte får grepp om, för ibland finns det ju ingen uppenbar anledning att man känner sig risig.

Men det jag ville säga var att jag, om jag är svintrött, försöker sova en stund. Eller åtminstone få till en kvarts avslappning. Det går utmärkt att ta en microlur i bilen till exempel. Inte när man kör såklart för det är ju korkat, men när man sitter och väntar på nån unge eller förälder. Det behöver oftast inte vara så länge, man piggnar till efter även en kort vila. Jag har kvar avslappningen som min lärare från Hola hade. Det är fyra olika och de är mellan 15-20 minuter långa. Jag har lyssnat på dem så mycket att jag inte ens behöver ha henne i lurarna för att höra henne, jag kan det utantill. Så jag brukar rulla bandet i huvudet när jag känner att jag behöver en paus.

Det låter ganska flummigt, och innan jag testade det själv så tyckte jag det var bullshit. Men det är verkligen grymt.

Jag har ju läst kurser i mental avslappning och även hållit i just sådana ”sessioner” och då hör jag min lärares röst i min egen, så hon har verkligen inspirerat mig.

Och nu längtar jag tillbaka till Hola ❤️

.

Jag bytte däck på pappas bil i går:) Jag och jag… jag åkte till däckhotellet och ett gäng killar bytte. Jag har nu varit på tre olika däckhotell på ganska kort tid. I höstas bytte jag åt syrran, sen mina egna och så pappas. Vi har alla på olika ställen:)

Och Bildemo där jag har mina är överlägsna👌🏼

Det kan bero på att jag är van vid dem men även att de är snabbast. Kanske billigast också faktiskt:) De frågar dessutom om man behöver nya torkarblad eller spolarvätska och fixar det i så fall. ⭐️

.

Så nu är alla däck bytta. Jag måste åka och ta hem husvagnen också. Det är nåt fel i elen och det måste fixas. Jag vet inte av vem, för de som kan sånt sitter i karantän så jag antar att jag och syrran får försöka hitta felet. Det är säkert en sladd som hoppat ur nånstans bara. Hoppas det i alla fall. Sen måste den ha ett nytt däck. Och besiktas. Jäkla skit.

Jag var osäker på hur sommarens camping skulle bli, men Caravan club säger att campingen öppnar som vanligt. Men med många restriktioner. Vore kul om de kunde precisera sig lite;) Får man använda toalett och kök? Får man sitta ute?

Haha men nä, som det brukar vara på campingen så är det sällan massa folk. Många har allt sitt i sina vagnar, medan jag vackert får trava till köket för att laga mat. Och toaletterna för att gå på toa. Men det är väldigt många 70+ så fasen vet hur man egentligen ska tänka? I min värld ligger det ju i deras eget intresse att hålla sig friska och då måste de ta sitt ansvar. Hur de väljer att göra vet jag inte, som sagt så hålls många nästan enbart i sina egna vagnar och det går utmärkt att exempelvis hämta vatten när ingen annan är där. Man ser när det är tomt, typ alltid.

Kanske borde de inte campa? Å andra sidan är det ute i friska luften hela tiden.

Kanske är restriktionerna att ingen som inte är över 70 och eller i riskgrupp får bo där i år? Vem vet? Måste kanske kolla upp det 🙈😂De är usla på att ge information nämligen.

Hörrni! Nu ska jag göra mig klar för att åka och träna:)

Jag har träningsvärk överallt och det väntas ett grispass deluxe så det är väldigt mkt skräckblandad förtjusning 😅

Vi hörs snart!!

Kommentarer

  1. Lotta

    Jag har också tidigare år varit så himla trött så här års. Men de senaste två åren har jag ätit d-vitamin på vinterhalvåret och jag har märkt en stor skillnad faktiskt. Är intervalls lika påverkad längre. Sen om det beror på det eller om det bara är ”tron” på det så gör det nytta iaf.

  2. Jenny

    Känner sanna, är också extremt trött just nu. Har linser och känner precis igen det du beskriver. Hoppas att ni kommer iväg till campingen som vanligt, behövs något att se fram emot i dessa tider. Stor kram och tack för bästa bloggen ❤️

  3. Emin

    Jag blir också trött så här års, känns ju helt bakvänt, när man ju ”ska bli pigg av solen och ljuset” men det är som att jag blir tröttare ju mer den skiner, typ som att kroppen inte orkar ta in all D-vitamin. Jag är inte ”inte-allergisk” utan känner av pollen, men inte jättemycket. Men tar en tablett om dagen. Vissa såna kan man väl bli trött av, har provat olika men blir inte klok på det. Men hörde däremot för några år sedan om vår-trötthet, finns faktiskt. Så då bestämde jag att det är det jag har. Och det är bara att acceptera, njuta av solen på dagen och sen stupa på soffan en stund på kvällen, och så får det vara, det går över framåt sommaren.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing