Okategoriserade

Ja nu jäklar!!

Så ska det se ut!!

sol

Klarblå himmel utan ett enda jäkla moln, strålande sol, knoppande träd, ingen blåst, varmt och skönt.

Välkommen våren!

Hoppas att ni haft lika fint väder som här:)

Jag och Patricia var och tränade i morse, klockan nio noll noll. Ett härligt pass som garanterat kommer ge träningsvärk i magen, och lite andra ställen. Sen lite armgång och sen fick det vara nog:)

Hem och hämta kaffe och sen har vi suttit ute, hela dagen. Ända till nånstans runt halv sex-draget, så jäkla underbart.

Corrinda var med hon också och vi låg på rad, som strandade sälar.

sola

Corrinda dricker inte bärs, det är en påskmust:)

Jag hade först linnet på, sen åkte det av, och jag vek på Patricias inrådan ner sportBh:ns axelband, något jag är ganska nöjd med nu i efterhand. Jag får färg direkt, sällan röd, även om det ser så ut på bilden. Här hade jag precis varit och gnuggat in solkräm på bröstet, axlarna och armarna, och nyllet. Men eftersom jag får färg så snabbt så får jag också en sjuhelvetes massa ränder, och brukar gå runt med ett antal olika efter t-shirt, linnen med olika ringningar och bikinin:)

Bonnbränna deluxe:D

Nu har jag bara efter shortsen och den neddragna toppen, så mindre än på många år.

Kepsen är en eftergift åt att bli gammal. Jag har sällan, typ aldrig, använt solkräm varken i fejset eller på kroppen. Jag smörjer inte in några andra krämer regelbundet heller, så det är inte så konstigt.

Givetvis så har jag ju en del pigmentfläckar och sånt efter det, så jag har i alla fall blivit lite bättre på solkräm;) och keps… Jag passar inte i huvudbonader av något slag, och skrämmer slag på mig själv om jag går förbi en spegel, och framkallar råa skrattsalvor från ungarna, så jag har förstått det den hårda vägen;). Men det är rätt skönt, för jag är också känslig för starkt solljus. Kisar och får huvudvärk  så det är solbrillor eller keps, eller båda. Vi får väl se hur mycket jag kommer använda kepsen, speciellt in public, jag känner mig utklädd ju;)

.

Ja, här låg vi. Jag jobbade undan en del, svarade på mail, och sen läste jag kurslitteratur. Och en ungdomsbok som jag inte blev riktigt klar med. Rum 213, som alla barnen älskat. Jag är skeptisk. Jag trodde den skulle vara så mycket bättre, men den är ganska ljum. Nu är det inte primärt den åldersgrupp som jag gillar, för jag är ju mer för äldre ungdomar/unga vuxna, medan den här nog vänder sig till runt tolvåringar. Jag fattar att det inte kan vara lika mycket drag i den.

Sen sov jag en timme eller så:) Bara låg där och jäste, lät solens strålar värma ända in i märgen och det är ju så ljuvligt. Jag riktigt känner hur skelettet suger åt sig värmen, och D-vitaminen:) Nu är jag fulltankad för en dag. För visst är det väl en kvart om dagen med mycket hud exponerat som räcker för den dagliga dosen? Nu kan det ju vara för tidigt på våren men skitsamma. Jag tänker låtsas att det är perfekt, för det känns så. Jag blir gladare, lättare till sinnes och mindre stressad av solen, så för mig är den en dunderkur. Kanske kan jag till och med sova i natt:D

Doris är en riktig soldyrkare hon med, hon ligger gärna mitt i solen, på den varmaste platsen och njuter. Båda katterna sällskapar och alla djuren har varit runt omkring oss idag, de vill ha gos och klappar på magen.

När solen började försvinna från min tomt så gick jag en långpromenad med syrran och Doris. Vi gick elljusspåret, som vi nu har sett är tänt till 22.00 med inga knappar att trycka på, så blir det mörkt som det blev sist vi gick här, så får man gå i kolsvart spår. Nu var det ljust som på dagen och knökfullt i spåret. Massa folk ute och går eller joggar. Det märks att det är annorlunda tider nu, för så här mycket folk är det sällan annars.

Vi såg harar, vitsippor, blåsippor och gullvivor. Helt magiskt. Våren är verkligen min absoluta favoritårstid, jag skulle kunna leva med det för jämnan. Minus de snabba omslagen i vädret, alla helst när det går från bra till dåligt.

Snart är det ju sista april. Och det kommer bli en väldigt märklig dag. Allt är inställt, så för första gången på hundratals år(ingen aning men känns så) så kommer det inte åkas nån forsränning, ingen mösspåtagning och ingen champagnegalopp. Ingen fylla på stan, ingen skräpplockning ingen brasa. Det sista svider, för jag tycker ju att vårkasarna är underbara. Jag är nog den i familjen som allra helst vill åka och titta på dem. Jag vet inte varför men eld fascinerar mig. Kanske för att jag är född i skyttens tecken, de ska väl ha eld som sitt element? Eller? Jag vet inte, men det lät bra:) Jag tror inte på horoskop och sånt, det är alldeles för flummigt för mig. Samtidigt som jag helt går med på att månen styr massor, både på jorden och i våra kroppar:D

Men en majbrasa är vackert, det ger mig ro och hopp. För jag är ju inte ett dugg flummig;)

Janelle har frågat om jag vill passa Jack, och det gör jag gärna. Ungarna kom med nåt förslag om att grilla korv och spela kubb. Bah, jag begriper mig inte på kubb, men korv är gott, så jag är med på förslaget. Var vet jag inte. Om de vill så kan man alltid gå till vår lilla sjö en bit bort, men risken att man inte är ensam är överhängande. Jag har upptäckt en ny väg dit, efter att ha bott här i tretton år, det är bra jobbat:) Dessutom tror jag att den är närmare än den andra, men inte helt säker så det kanske måste kollas.

.

Och nu ska jag skriva lite, innan jag ska sova.

I morgon ska jag ha ett Zoom-möte med mina kursare, det är något nytt så det ska bli intressant. Kanske måste ladda hem nån grej inför det förresten…? Aha, måste kolla. Vi hörs snart igen!

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Den var ju snygg ju! Jag vet inte om den kommer sitta kvar bara? Har ungefär noll byst att hänga upp den på och det är ju jobbigt att oroa sig för att den glider ner..😂🙈

  1. familjenannorlunda

   Genom huden. Var spelar ingen roll:) Så ju mer hud som exponerad ju bättre. Det är därför ex kvinnorna i burka ligger risigt till med D -vitamin, de som får runt i stora tält från topp till tå.

 1. Marie

  Samma goa väder i götet, tog en liten eftermiddagspromenad i shorts/T-shirt och flipflops så himla skönt slippa bylta på sig halva garderoben. Ska tydligen bli lika gött väder i mån ochså 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing