Okategoriserade

Redigerat text, Extraction och lite Passa-på:)

Innehåller annonslänk och reklam för Jotex

Igår var det lördag. Och jag hann med det jag tänkt, men det var på den berömda gärsgården;)

Efter att ha väckt Jamie vid nio, och alltså fått ställa klockan 🙈😂så stack han på fotbollsträning tio. Sen såg man inte honom på hela dagen för han gick till en kompis sen. De hänger intensivt varannan vecka, kompisens föräldrar är skilda och han bor växelvis. Ena bor här i området och den andra tjugo minuter bort med bil. Det är ju helt klart enklast att hänga här:)

Jag gillar de här föräldrarna väldigt mkt och det verkar funka alldeles utmärkt för dem, men i grund och botten så är jag inte helt övertygad om att växelvis boende är det bästa för barnet. Eller vafan helt övertygad… jag tror det är ganska dåligt om jag ska vara ärlig🙈

Jag själv skulle inte klara av det, att flytta mellan två olika ställen hela tiden. Det räcker med husvagnen på sommaren, det är tillräckligt besvärligt att ha saker på fel ställe. Sen tycker jag inte att man ska leva ihop om man inte längre vill heller men jag tror att barn behöver en fast boplats. Och på så vis tackar jag ju gud för att mina barns pappa har så lite intresse i dem att jag inte behöver gå emot mina egna åsikter:)

Jag har mer att säga om det här men återkommer en annan dag isf🙈

.

Jag och syrran åkte till en cykelloppis för att kolla lite. Kanske köpa nya begagnade cyklar till killarna Istf att laga. Ja jag vet det är inte klokt, men jag tänkte isf köpa helt oväxlade med noll finesser. Men så bestämde jag mig ändå för att det blir samma kostnad att lämna in de cyklar vi har och laga upp dem. Och sen åkte jag och köpte den där punkteringssprayen som jag ska testa sen. Tack för era råd, hade ingen aning om att det fanns punkteringsfria slangar och allt vad det var.

Jag borde ha en hustomte. En vaktmästare med nycklar och koll på allt som tassade runt och fixade saker. 😅

Köpte nya cykelhjälmar till killarna också, de är inte så bra på att ta hand om sina saker, och just hjälmarna hänger de ofta på styret, helt utsatta för väder och vind. Jula hade extrapris:)

Sen kanske det var så att det var lördag va, och då får man köpa godis:)

Max. Den lilla bakelsen är nån choklad lava grej… to Die for.

Det är ändå intressant att se folk ute nu i dessa tider. Affärerna och som nu Max, sätter upp klistermärken på golvet var man ska stå, och precis där står folk:)

Borden är övertejpade så man inte sitter för nära och alla håller sig på sin kant. Så glömmer man av sig lite men jag tycker det känns att folk verkligen försöker.

Men så undrar man, när det så kommer en man med munskydd till Max. Ett avancerat munskydd med filter osv. Han såg ut att vara lite äldre, svårbedömt när man inte ser ansiktet. Vad gör han där? Är han i riskgrupp? Då borde han inte vara där, Max som alla andra erbjuder ju takeaway och bordsbeställning och de har drive in. Han kom i bil.

Är han sjuk? Då borde han absolut inte vara där. Rädd för att smittas? Ja men drive in och take away som sagt?

Varför är folk så konstiga? Man kanske behöver gå ut även om man är i riskgrupp eller smårisig eller på återhämtning men man behöver INTE gå in på Max.

Svårt att äta med munskydd också ju.. eller tar man av det då kanske? För då är det ingen risk för smittspridning?

Folk är fan inte kloka. Håll dig för dig själv. Munskyddet i sig gör för allt i världen att alla andra drar öronen åt sig;)

Vi satt utomhus:)

.

Sen var det hem och redigera text. Trettio sidor som ska in på måndag och jag har inte gjort ett dugg sen jag skrev dem. Läraren har lämnat feedback tre gånger, (tre inlämningar) och markerat ändringar och förslag tre gånger vilket då alltså gör att det var mycket att skriva om. Många små ”och” som togs bort, och flera stycken som skrevs om helt. Jag tycker det är ganska roligt att redigera:) När jag skriver så är det inte alltid korrekt i tidslinjer och det kan vara saker som hänger löst som behöver förklaras. Det vet jag och är helt medveten om att jag gör senare. Om jag ändrat efter första feedbacken så hade jag inte hamnar i samma spår som jag nu var, men jag ändrar liksom kontinuerligt efter det jag kommer ihåg. Jag har ett ganska bra minne på vad folk kommenterar och påpekar, och styr texten efter det. Nä, ni kan inte fatta, det är för svamligt🙈

Men saken är att jag haft ändringarna i bakhuvudet men inte korrat texten, men ändå utgått från det när jag skriver vidare. Så igår fixade jag till massa sådana saker. Det blev några helt nya stycken, några nya dialoger och väldigt mycket tilltajtad text. Läraren är på mig om att han gillar att det är så hårdkokt men vill ha det ännu mera stramt. Och alla som läser här vet ju att jag har svårt att vara kortfattad 🙈😂 Det är svårt men kul! Och ju fler sidor jag skrivit ju mer nöjd är han:)

Det tog ganska många timmar, typ åtta😅. Så länge brukar det inte ta, men det här är en ny historia som jag inte riktigt kommit in i, jag gillade den inte så mycket från början helt enkelt. Men nu börjar den kännas rolig.

Vid midnatt firade jag att jag kände mig nöjd med att slå på Netflix

Helloooo Chris Hemsworth😍

Helt ny film som hade premiär på Netflix i fredags men då hann jag inte se den. I ärlighetens namn var det inte den bästa jag sett. Men jag följer Chris Hemsworth på instagram och har sett massa behind-the-scenes sekvenser så bara det gjorde det kul:)

Han är lite av en perfekt man så det gör ju inte heller ont:) Och dessutom så måste han varit i mitt huvud och letat inspo för det var mycket skador som gjorde ont och hämmade men ändå så kämpade hjälten till det bittra slutet:) Det är ganska mkt sånt i min Operation Charlie:) Med andra ord så var jag nöjd med filmen. Massor av action, massa blod, massa döda, massor av vapen, en skitig blodig hjälte. Som dessutom är från Australien och i den här filmen var det inte tal om att dölja accenten 😍

Ja. Mer Chris till folket. Funkar för övrigt med valfri broder Hemsworth:)

.

Sen var klockan mycket men jag kröp i säng och läste några kapitel Jack Reacher också, så att säga att jag somnade med massa action är ingen underdrift:) Sov som en stock.

Och nu ska jag snart iväg och få hjälp med deklarationen. Jag var skriven på nåt hörn på mormors lägenhet som syrran bodde i och som såldes i somras, och plötsligt måste man göra saker på deklarationen. 😅Jag brukar liksom bara skriva under och skicka in. Sånt där kan inte jag. Tur det går att få hjälp 🙂

Och innan det så vill jag tipsa er om att Jotex har gjort om sin sida.

Finns så mycket fint här, jag har inte varit och kikat på ett tag, men nu har jag suttit en lång stund. Jotex har bra kvalité och bra priser:) En longlasting favorit, jag har köpt nästan alla mina gardiner här till exempel. Eller inte på senare år, då varvar jag med andra, men innan vi flyttade hit tror jag alla gardiner kom därifrån eller från Ikea:)

Det var årstidens högtid när Jotex kom med sin katalog i brevlådan och man kunde kolla gardiner:) Det kan man inte tro idag, jag som liksom har samma flera år nu 🙈😂

Men Jotex alltså 🙂

👍

Vi hörs ikväll !!

Kommentarer

 1. Sofia

  Det allra bästa är väl att sluta vara egoistisk och istället hålla ihop dom 18 åren. Skaffar man barn är man ju säker på den personen och då är det ju bara att jobba för att förhållandet ska fungera. Folk krånglar till saker i onödan. Gräset är inte grönare någonstans. Det blir tids nog samma sak med nästa person. Så då kan man ju lika gärna stanna kvar och jobba på det man redan har. Det går att bli nykär på nytt om det har slocknat lite. Fattar inte varför folk ska krångla till det och byta partner. Det är ju barnen som får ta smällen.

  1. familjenannorlunda

   Ja kanske:) För du har rätt i det du säger. Gräset är inte grönare nån annanstans, allt blir vardag och passionen övergår i något annat. Folk som håller ihop for life är mina idoler:)

  1. familjenannorlunda

   Från nyfödd:) Barnen har alltid suttit med i soffan och vi har inte censurerat något. Eller jo kanske nåt nyhetsinslag mellan varven, men inga skräckfilmer. De som inte vill se går iväg:)

 2. Therese

  Mina föräldrar är också skilda.
  Mellan 4 -12år bodde jag två dagar i veckan och varannan helg hos pappa. Fick fråga fröken i skolan varje dag så jag visste om jag skulle ta bussen eller om mamma hämtade. (Det var bara jag på hela skolan som hade skilda föräldrar när vi började när vi slutade skolan hade nästan alla det)När jag va 12 år flyttade mamma och jag. Då träffade jag pappa varannan helg. Jag åkte hem till mamma eller hem till pappa, aldrig HEM. Det va svårt alltihop men det bästa för oss alla inblandade va att gå isär. Mina föräldrar va unga och fick det mycket bättre efteråt. Tyvärr va det jag som fick betala priset. Men jag hade många fördelar också och tycker inte jag hade en svår barndom. Nu har jag tre barn och är inte rädd för om det skulle bli så att vi går isär. Jag ser det som en fördel att veta hur barnet känner sig.

  1. Therese

   Tillägg.
   Jag sover inte borta som vuxen. Häller mig nykter på kalas eller kör många mil sent på kvällen för att få komma hem. Bb är enda stället jag frivilligt har stannat på 😂

 3. Karin

  Jag tror att baren mår bäst med tillgång till båda föräldrarna och det innebär växelvis boende. Jag tror inte på att bara träffa ena föräldern på helgen eller liknande.

  1. familjenannorlunda

   Det gör inte jag heller. Barn bör ha obegränsad tillgång till båda sina föräldrar. Men det har de inte vid växelvis boende.

   1. samps

    fast vad är då skillnaden egentligen? säg att barnen bor kvar i ”gemensamma huset” med mamma en vecka och pappa nästa vecka, det känns iaf inte för mig som ”obegränsad tillgång till båda föräldrarna”?

    1. familjenannorlunda

     Nej, det är ju inte det. Och det finns ingen bra universallösning. Men problemet tycker jag kvarstår, och det är att det är barnen som blir drabbade av föräldrarnas skilsmässa. Vad man ska göra åt det… ja, det vete fan. Men tänka efter lite mer än folk gör idag, för så många skaffar barn inom nåt år med sin nya kärlek, och sen tar det slut och så skaffar man en till unge med nästa partner…osv.
     Sen kan det skita sig även efter nio ungar och 26 år, och mina barn har långt ifrån obegränsad tillgång till sin pappa, så jag sitter ju inte inne på korrekt förfarande.

  1. familjenannorlunda

   Det är ingen specifik kod för mig utan ett allmänt utskick till alla som prenumererar på deras nyhetsbrev så den ska funka:) Jag kan inget göra 🙈

 4. Alexandra

  Jag bodde varanan vecka från jag var 10 till jag var 19 år. Men man bode i väskor och påsar man sluta packa upp helt enkelt. Det sitter i än idag packa och åka i väg det ger mig ånges spelar ingen roll om det är över helgen eller en vecka i solen. Mina två systrar bestämde själva på högstadiet att bara bo oss pappa för det orkade inte flytta. Men jag kunde inte välja bort någon förälder och idag har jag bäst relation med både mamma och pappa av mig och mina systrar. Men julen var värst jag sluta fira jul när väl flytta hem i från jag orkar inte åka runt på fler ställen. Men sen jag skaffa egen familj började jag med jul igen och min önskan här att min1 åring ska bara ha positiva minnen julen i sin uppväxt. Oj vad långt det blev 🙈.

  1. familjenannorlunda

   Förstår dig. Och precis det du beskriver är vad jag tror är supervanligt. Barn kan inte välja eller välja bort utan att få dåligt samvete.
   Din lilla ettåring kommer säkert få fina minnen:) Det är ju du som kommer skapa dem tillsammans med ditt barn 🙂 ❤️🙈

 5. Anonym nu

  Vi släppte bomben för barnen idag. Men vi kommer lösa det så att barnen bor kvar i huset och vi föräldrar får växelvis flytta mellan en liten etta den veckan man inte har barnen. Fruktansvärt alltihop men vad ska man göra 💔 Tror det är det bästa i vår situation iallafall. Lättare för oss att packa kläder och kånka så får barnen tryggt bo kvar.

  1. familjenannorlunda

   Jag lider med dig, så jobbigt! All kärlek till dig, och jag tror att så länge man tänker på allas bästa så blir det bra!

 6. Marie

  Är skilsmässobarn och på min tid fanns inte växelvisboende och hade dessutom inte fungerat i mitt fall då mamma bodde 14 mil bort plus pappa hade tack och lov ensam vårdnad.
  Jag har svårt tänka mig bo en vecka här och nästa där osv byte igen skulle känna mig rotlös tror jag. Och hur gör de föräldrar som inte kan kommunicera och som har olika regler de kan knappast va bra för barn då med växelboende. Vet en som har det så så när barnet är hos mamman får han inte gå på sina träningar tex bara när han är hos pappan och mamman gör sitt yttersta för sabba umgänget för pappan. Där känns det som barnet skulle ha de bäst bo heltid med pappan.
  Får känslan man oftast tänker mer på föräldrars rätt till sina barn istället för se det som barnets rätt till bo där de trivs bäst och hos den förälder som ser till deras bästa och som inte sabbar för den andre föräldern.

  1. familjenannorlunda

   Nej förr fanns det ju inte. På gott och ont. Jag önskar ju att alla familjer ska få träffa varandra precis så mkt som de vill, oavsett konstellation. Så det är inget för eller emot någon förälder utan mer en åsikt om att barn behöver ett fast ställe att bo på. Men de behöver även sina föräldrar såklart:)
   Sabbar man umgänget så är man inte en bra förälder. Men sen finns det grader även där. Inget är verkligen svart eller vitt 🙂

 7. Annika

  Jag har skilda föräldrar och bodde varannan vecka, och jag håller med – det var inte särskilt roligt. Men om alternativet var att inte träffa en förälder lika ofta som varannan vecka livet innebär, så hade jag ändå valt att bo varannan vecka, för jag ville verkligen träffa båda lika mycket. Så för mig var varannan vecka det bästa alternativet.

  1. Maggan

   Så säger mina barn med. De vill ju ha en riktig relation till båda sina föräldrar ( som att hämta och lämna, packa fika till utflykten, läxor mm).
   All forskning (bara att googla) säger att om föräldrarna kan samarbeta är varannan vecka att föredra,

  2. familjenannorlunda

   Nej det förstår jag. Och det är ju där det blir knepigt. Summan av kardemumman är att egentligen så borde man bo ihop tills barnen flyttar hemifrån. På nåt vis. Så, skaffa fan inte barn med nån du inte tror på😅😂

 8. Gunilla

  Ja det har funkat bra för oss och nu är mina barn vuxna och mår bra. Det är ju lätt att säga om pappan inte vill ha med barnen att göra men många pappor vill inte avstå från sina barn!

  1. familjenannorlunda

   Ja det är lätt att säga. Men jag jag alltid tyckt så. Och jag tror verkligen inte att det är för barnets bästa att bo på två ställen. Få vuxna vill ju det, så varför småungar ska må bra av det är konstigt

  1. familjenannorlunda

   En del forskning. Annan pekar på annat. Viss forskning säger att barn mår bäst i hemmet till de är tre år, annan pekar emot. Finns alltid något som stämmer in på det man vill:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing