Okategoriserade

Jag vet inte jag…

Men det här med att vara anonym när man vill leverera något man inte riktigt kan stå för..? Är inte det jävligt barnsligt?

Jag undrar så varför människor känner ett behov av att trycka till andra?

I den här frågan, så känner jag – EXAKT VAD gör jag som är så oansvarigt? Vad?

Jag följer alla FHM råd, Anders Tegnell är min nya husgud, och jag litar på det de kunniga säger. Jag är superhappy över att bo i Sverige och slippa bli inlåst i karantänexperimentet. Men vet ni vad jag tror? Jag tror att många människor VILL tvingas till karantän. De vill kunna skriva ”karantändag 47” och dra på sig en offerkofta större än störst, en offerall till och med😂 Allra helst de som har sin försörjning tryggad tycker jag mig ana…

Jag tror på den linje som Sverige valt. Jag tror att vi kommer vara ett föredöme och ett exempel i framtiden. WHO berömmer oss redan.

Så vad gör jag som får folk att säga att jag är oansvarig? Jag fattar inte?

Jag handlar, för jag har ingen att överlåta det på, jag är en solosingelmorsa som ni alla vet😂Jag kan skicka Corrinda eller Patricia men vad är skillnaden? När jag handlar håller jag avstånd, osv.

Jag gör fransar, och då är det jag och Dau i salongen, ingen annan. Hon jobbar ensam och har en kund åt gången, och är supernoga med hygienen.

Jag tränar. Jag antar att det är där skon klämmer? Men rent krasst nu. Om Friskis varit en grym smittspridningskälla så hade det märkts vid det här laget eller hur? Då hade folk blivit sjuka av att gå dit och FHM hade stängt verksamheten. Men nu är det inte så. Friskis har infört nya rutiner och regler, de följer rekommendationerna, det torkas med Kem-lösningar på alla redskap hela tiden, det erbjuds uteträning och på passen används färre redskap. Ibland har vi personliga vikter vi släpar runt, ibland inga alls. Det är färre personer på passen. Jag ser samma folk där hela tiden, samma motionärer, samma ledare, samma receptionister. De som är i riskgrupp går inte dit eller kör ute. Är man sjuk har man aldrig något på gym att göra, och nu är det ingen som sätter sin fot där vid minsta lilla nysning.

Skulle FHM stänga Friskis så skulle jag acceptera det. Garanterat klaga och tycka synd om mig själv, men jag skulle förstå. Men eftersom det helt uppenbart inte är ett problem idag, så tränar jag på. Min mentala hälsa tackar mig.

Så vad gör jag mer? Träffar inga kompisar. Mer än Mirka häromdagen och det var första gången sen Corona tog över. Vi höll såklart avstånd. Nån annan har jag inte träffat. Jag jobbar och pluggar hemma. Jag behöver gå till bibblan och hämta böcker till studierna, och då är det jag och bibliotekarierna där, jag går till det lilla biblioteket här ute Istf stora i stan. Jag åker inte buss, jag försöker göra alla inköp som behövs på tider då det är som minst folk. Jag håller avstånd, jag har inte varit det minsta lilla förkyld under hela tiden, aldrig varit så här frisk så här års:) Skulle inte sticka näsan utanför dörren om jag var det minsta förkyld, eller mådde dåligt.

Jag handlar åt mina föräldrar, sen överlämnas varorna utanför deras ytterdörr. Jag har kört dem till vårdcentral, men vad är skillnaden på mig och färdtjänst? Jag skulle aldrig chansa.

Jag träffar min syrra. Hon är permitterad och träffar i sin tur ingen. Mer än samma folk som jag träffar på Friskis, och när hon måste handla. Och mig.

Jag har fyra barn som går i grundskolan. De har varit friska hela tiden, för som sagt, ingen går runt och snorar. Jag har gymnasiebarn som pluggar hemma. Jag har en dotter som jobbar på förskola och en som pluggar hemma samt jobbar några få timmar i veckan i butik.

Jag har en utflyttad dotter som pluggar hemma och hennes sambo jobbar med läkemedel och de har alltid rigorösa regler runt sjukdom. Jack är på dagis och är frisk mest hela tiden. Händer ju aldrig en 1,5 åring på dagis annars🙈

Så. Vad gör jag som är så förbannat oansvarigt? Mot vem?

Nej just det..jag ÄR INTE oansvarig🤗 jag följer alla rekommendationer. Plus att jag använder det här ganska ovanliga, som inte alla känner till, eller ens har, det sunda förnuftet:)

Jag vet definitivt inte mer än smittskyddsexperterna, något jag heller aldrig utgett mig för att göra. Men jag kan följa en instruktion. Till punkt och pricka.

Det verkar många ha svårt för. Jag har även en normal läsförståelse, och kan ta till mig information. Och även sålla och kolla källor🙈

Att tro att vi skulle kunna förhindra alla dödsfall när vi har att göra med en pandemi är enfaldigt. Folk kommer att dö vad vi än gör. Folk dör i de länder som har lockdown. Dessutom kommer det så småningom att komma statistik på hur många som begick självmord pga Corona, hur många som hamnade i psykisk ohälsa, och så vidare. Siffrorna relaterade till pandemin kommer vara enorma. Och givetvis är det för jävligt för var och en som drabbas. Jag menar inte att förringa någons sorg.

Folk kommer bli smittade, och bli friska. Det är lite det vi håller på med nu, att under så kontrollerade former som möjligt uppnå en flockimmunitet. Det är det enda som kan hejda pandemin. Det och ett vaccin och det ligger 1-1,5 år framåt i tiden.

Det kommer rapporter om att man kanske inte alls blir immun. Nej kanske inte, men vad spelar det egentligen för roll? Vi måste leva med det här, vi kan inte försätta hela världen i hypersömn och väcka upp alla när ett vaccin finns.

Man kan heller inte ha en lockdown i ett och ett halv år. Eller man kan men då kan man lika gärna trycka på den där röda knappen så hela världen sprängs för folk kommer bli galna.

Det man KAN göra är att följa givna rekommendationer. Det är vad jag gör. Då är jag oansvarig? Jag rekommenderar Anonym att tänka om och tänka rätt. För nu blev det jättefel faktist. 🙈

Kommentarer

  1. Linda Glaas

    Vi var inlagda på akademiska barnsjukhuset förra veckan. Var äve på neurofys och röntgen. Såg ingenstans att det skulle vara corona. Hör på sjukhuset står dom i dörren å kollar så man inte har symtom. Lappar överallt. Nu var vi inte på akuten. Där kanske det är annat. Lev faktiskt förvånad att det var som vanligt. Dessutom tog alla i hand.

  2. Agnethe

    Det är så gulligt när ni försvarar eran regerings beslut i Sverige och vi försvarar vår regerings beslut i Norge. Det visar att vi kan vara solidariska och följa de beslut som tas. Ingen vet vad som är rätt och vad som är fel därför att inget är rätt eller fel. Det enda vi kan göra som nation är att vara solidariska. Många vill dö i alla länder. Skillnaden är när och hur dom dör. I förhållande till folkmängden vill det insjukna och dö lika många i Norge som i Sverige. Det händer inte så snabbt i Norge utan tar lite tid. Nu har samhället börjat öppnas lite, så nu är en ändring på gång med smitta. Jag är i riskzonen med hjärtproblem. Jag får hålla mig inomhus i väntan på medicin. Länge.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja så är det ju:) Man får lov att solidariskt följa de regler som sätts upp där man är:) Kämpa!! ❤️❤️

  3. Maria

    Du borde inte behöva försvara dig Carola. Du gör helt rätt!! Och du vet ju det. Strunta i sånt, folk är extra kittsliga nu.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej jag vet, men blir så irriterad, folk som ska sprida massa felaktig information om vad det än må vara stör mig. 🙈😂🤣

  4. Karin

    Hoppas inte att du tog illa upp av min kommentar (som inte lämnades anonymt) i förra inlägget. Jag var bara uppriktigt nyfiken då det för mig som utomstående inte verkar som att ditt dagliga liv, i den mån vi läsare får ta del av det påverkas särdeles mycket. Det är intressant att höra hur olika människor resonerar. Trevlig första maj!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej, det gjorde jag inte 🙂 Jag tycker om när vi pratar, men det är inget roligt när nån är anonym. Skriver man sitt namn så har jag ganska bra koll på vilka ni är och det känns sällan som menat som tjuvnyp.
      Så nix tog inte illa upp! Och nej mitt dagliga liv skiljer sig knappt från förut. Det är som jag sa mer oro för ekonomin som är tuff.

  5. H

    Angående immunitet bara. Med största sannolikhet blir man immun en tid, dock oklart hur länge. Baserat på likande virus så ett par månader-ett år. Med lite (mycket) tur för alltid, men mest troligt ett tag. Det är egentligen ingenting som tyder på att man inte blir immun. Det enda testerna hittills har gjort är egentligen att visa sin egen förmåga att mäta antikroppar. Det är knepigt med den typen av tester, för det är lätt att få falska positiva och negativa (oftare falska negativa, alltså att de inte påvisar antikroppar trots att det finns). Men vi får se. Förhoppningsvis beter sig det här Coronaviruset som liknande, och ger immunitet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Exakt! Förhoppningsvis och ändå ganska troligt beter sig Corona som övriga virus. Så det får vi ju hoppas är så:)

  6. Jana

    Bra skrivet 😊 en annan fråga som inte ha med detta att göra 😊 den jeansjackan från cellbes. Hur är den i storlek? Jag har aldrig beställt därifrån 🤗 men beställde den nu. Trevlig helg.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Jackan är helt normal i storlek:) Jag har 38-40, och det är där ungefär jag ligger storleksmässigt. Om något så tycker jag att deras storlekar är mer rymliga än små, så tvekar jag någon gång så tar jag den mindre och det funkar perfekt 🙂

      1. Jana

        Tack för svar. Den blir nog bra då. Beställde också 38/40. Längtar tills den kommer 😊 den är så snygg.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting