Okategoriserade

Lördag, känns som söndag:)

Det är så himla härligt med de här helgerna som blir förlängda av en röd dag:) De känns ungefär dubbelt så långa som vanligt.

I Uppsala är även sista april en ledig skoldag, och mina barn som går i Katarinaskolan som är en inte statlig skola hade även lov på onsdagen. Så det har varit ovanligt många ungar hemma den här veckan. Det gillar ju jag, för jag älskar att ha alla hemma:)

Då är det som det ska.

Vi hade Jack här torsdag till fredag, och när han skulle sova så ville han inte det. Nope. Till sist somnade han ju, och vaknade sen till och var orolig vid ett på natten. Han låg i min säng och jag som satt och kollade på en dålig film gick och lade mig intill tills han somnade om. Sen gjorde jag mig klar och kröp ner intill och läste. Han vaknade och somnade, vaknade, somnade. Jag släckte och drog upp den där lilla godingen på min arm tänkte att det kunde vara mysigt att ligga så en stund men trodde inte på allvar att han skulle gilla det. Men jodå. Han sov på min arm hela natten ♥ Bara gosade in sig vid min axel och snusade gott, vaknade inte en enda gång sen:)

Så himla mysigt!

I går kväll låg jag också och läste länge för att sen somna, men inte sova som en stock, utan lite halvrisigt sådär. Sov länge i morse i stället:D

Sen gick hela dagen utan att jag gjorde mer än satt vid köksbordet och pratade med Patricia och drack kaffe. Rätt var det var så sa hon att jag var tvungen att göra mig klar till träningen.

Oj! Ja, det var tjugo minuter kvar till jag var tvungen att åka och jag hade inte klätt på mig ens… Men det var ju lång tid kvar:)

Kommer dit, inställd på ett grisigt HIT-pass… och får ett ännu värre Number of the beast-pass. Jorrå. Ni vet säkert att 666 är the number of the beast, och det här passet är tolv minuters helvete:)

Gånger tre…. vad är tolv gånger tre? Trettiosex va? Alltså trettiosex jävla minuters högintensivt jobb. Kräkvarning på den. Och ändå så gör man om det….;)

Att säga att alla kläder var blöta inifrån och ut det är en underdrift. Att säga att svetten rann längs med ryggraden och ner för att fastna i linningen på brallorna är helt sant, även att svetten rann från håret ner längs halsen. Men jisses vad svettigt:D

Så, nu blir det fan vilodag i morgon! Eller så kanske, men väldigt bara lite kanske så hänger jag på några i träningsgänget som ska köra backintervaller i morgon. Men det är nog inte så troligt, för jag har femtio sidor text att redigera. För det har jag såklart inte börjat med än….

Det ska jag roa mig med nu i kväll, men först ska jag se Stjärnornas stjärna:)  ”Mamma, du är en sån tant!” sa Patricia, men vafan. Det är ju ändå David Lindgren och Jon Henrik:)

.

Tidigare i veckan så hade jag en supertrevlig lunchdejt med Mirka

friends

Vi har inte träffats irl sen innan corona tog över världen så det var verkligen på tiden:)

Det är mycket snack, och skratt och det är så förbannat skönt att bara vara en stund.

Vi käkade lunch, och alla som känner oss vet vad vi föredrar, vi frågar inte ens varandra längre utan om nån vill ha något annat än sushi så får man säga till, annars går vi per automatik dit:)

Det är så gott! Jag har ätit fin-sushi på fancy restauranger, men det här är det jag föredrar:) Även om det andra är gott det med såklart! Men det här skulle jag kunna leva på.

Sen hade de inget kaffe här på foodcourten som de brukar så vi förflyttade oss till Starbucks och fortsatte snicksnacka:)

När vi vinkade hejdå så åkte jag hem och hämtade upp Lovelia, hon behövde nya skor. Dels ett par gympaskor att träna ute i, och sen ett par sneakers. Det fanns inget på Skopunkten med vettiga sulor, så vi fick gå vidare till Stadium outlet. Där hittade vi vad vi sökte och med ett par av varje åkte vi hem igen:) Nu har de flesta av ungarna fått nya dojor till sommaren…. bara lite foppor kvar kanske.

.

Nej nu börjar tantprogrammet 🙂

Sen redigera…. Vad gör ni en lördagkväll så här i början av maj?

(Jag har såklart laddat med shitloads av godis…nåt annat är en utopi, hehe)

Hörs snart!

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Och sen finns det olika friskolor och privata alternativ 🙂 Mina barn går i en katolsk friskola 😂. Alla som frågat under åren om jag är katolik och inte får använda preventivmedel är nu övertygade 😜Men nej, jag är fortfarande inte katolik men man väljer den bästa skolan och nu råkar det för oss vara denna:)
   Humanistisk-kristen friskola med ett katolskt styre om man ska vara precis.

 1. M

  Det här lilla barnbarnet ditt, är han inte på nåt dagis/förskola?
  Jag har inte träffat mina barnbarn på 6 veckor annat än på avstånd utomhus.
  Jag vet ju att dina barn går i skolan och jag hoppas skolorna också håller på detta med avstånd och att ungarna kanske inte ska ränna omkring hemma hos varandra, även om de och deras föräldrar är symptomfria.
  Jag är visserligen i riskgrupp men har sett människor kvävas till döds även utan Corona så jag vill inte utsätta mig för risken och därför håller jag mig ensam ( med den familj jag har i huset) och träffar inga andra alls.
  Kommer det nån hit så kommer de inte in i huset.
  Det skrivs om Schulman pojkarna att de drack vin och pekade finger, men jag kan inte utläsa av just den bilden att det var fullknökat med folk. De var tre vid bordet.
  En mer än när du och Mirka var ut och åt.
  Vari ligger skillnaden undrar jag?

  1. familjenannorlunda

   Skillnaden? Jag vet inte. Men jag vet att rekommendationerna är att inte träffas i större grupper. Det gör vi inte.
   Jack är på förskola. Men jag är inte i riskgrupp och även om jag såklart kan bli sjuk som vem som helst så kan jag också bli det av vem som helst. Jack är inget större hot än mina skolbarn. Jag använder sunt förnuft efter de rekommendationer som finns. Om nån annan vill göra på annat vis så står de er alla fritt:)
   Man måste själv göra de bedömningarna utefter sig själv.

   1. M

    Jag glömmer nästan bort ibland att inte alla är i riskgrupp bara för att jag själv är det.
    Tack för ditt svar.
    Ska bli kul att få veta vem ”mördaren” är i den andra kommentaren

    1. Jessica

     Morfarn – Mördaren telefonen ändrar själv det man skriver och är man inte uppmärksam blir det tokigt😂😂

   2. M

    Men avstånd ska vi hålla till alla utanför hushållet ju. Det är också med rekommendation så vi slipper stänga ner som övriga länder valt. Synd att inte visa upp det så folk i andra länder slutar håna oss dumma svenskar som är nära och träffar folk vi inte måste trots allvaret. Klart de blir provocerade när så många kända människor här lägger ut foto på träffar med vänner på stan och står/sitter nära. Jack är ju en annan sak än tex Mirka som du kunde vänta att träffa irl.

    1. familjenannorlunda

     Ja men nu är det ju ändå så att man får träffas om man inte är ett större sällskap, och att man håller avstånd och alla rekommendationer. Det är det som är Sveriges valda linje. Låt de håna!! De kommer mest troligt ha fler döda när allt räknas samman, alla döda relaterade till Corona som i dag är okända , som ex självmord, pga att folk förlorat sina arbeten.
     Det handlar fortfarande till syvende och sist om att sköta hygien och inte gå ut om man är sjuk. Eller krasslig.
     Vi måste uppnå flockimmunitet, för vaccinet kommer dröja för länge, och för att uppnå den måste vi ha en viss Smittspridning under så kontrollerade former som möjligt. Flockimmunitet kommer gynna alla, såväl i riskgrupp som vanliga icke riskgrupp.
     Jag känner inte att jag är det minsta oansvarig, inte så länge jag följer rekommendationerna. Och det gör jag.

     1. M

      Hmm men vem ska då ha turen att få fuska och få träffas för vi ska få smittspridning för att uppnå flockimmunitet? O om du o Mirka inte kramades o höll er på 1,5 m avstånd o va utomhus höll du ju som du sa du gör rekommendationerna vi får dagligen från tex Tegnell mfl. Vi får träffas om vi håller 1,5 m avstånd både inne men helst ute. O helst nödvändiga kontakter bara o om ni 2 kände att det va nödvändigt och träffas just nu, så va det ju det o du skrev ju också att ni höll avstånd dvs ingen fysisk kontakt o då är det ju som sagt lugnt. Alla gör vi vad vi kan för att underlätta vården. Adams död var iallafall en varningsklocka för mig. Han va I min ålder o va borta efter ca 1 mån sjukdom. Lider med hans anhöriga och tänker på de när jag vill ut och då är det lätt att ringa mina vänner och ta en kaffe ihop i telefon istället. Tiden kommer när vi kan träffas igen.

     2. familjenannorlunda

      Nej vi var inte utomhus. Men eftersom det är ok att gå på restaurang om man håller avstånd så var det fortfarande ok. Det handlar inte om att fuska.
      Jag tänker inte försvara mig. Jag vet att jag följer rekommendationerna.
      Om du känner en oro så stannar du hemma. Jag kan inte det eftersom jag är själv, och har barn på olika skolor osv.

     3. M

      Som sagt min kommentar gällde ju avstånd o jag tyckte du o Mirka såg ut att stå närmre än rek. avstånd. Men nu höll ni ju det hela träffen skriver du ju och då va det ju lugnt med att träffas för er, ni båda kom inte närmre än minst 1 m till varandra och andra och då är ju det lugnt. Fotot gör väl bara att det ser ut som ni står nära just då iallafall, men är vinklen då som lurar ögat. Bra ni är rädda om er och andra och framförallt vår fantastiska sjukvårdspersonal som kämpar uppförsbacke nu. Ja både du och jag har jobbat i våren och vet hur tufft det är utan extratryck. Som deras budskap de sprider, jag jobbar för er om ni stannar hemma för oss. O det är ju till oss alla inte bara 70+ och sköra. Sen menar de såklart inte handla o annat nödvändigt, men som tunnelbanenettan delade på insta, att vi kanske kan vänta och träffa vänner o fika på stan. Så vi alla kan träffas lättare i sommar. Men jag har ju fått svar att ni inte va närmare än men ska så då är detta ju besvarat o klart.

 2. Jessica

  Älskar när barnbarnet sover över hör och vaknar på natten. Då går vi alltid ner till sovrummet i källaren, mördaren snarkar. Kryper tätt intill och kramas och håller handen, så mysigt och ”du och jag mommo”❤❤

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing