Okategoriserade

Dofter som stör…:)

Innehåller reklam och annonslänk för Glossybox

.

God kväll!

Igår när jag avslutade det förra inlägget så blev det rätt abrupt, det kanske ni märkte? Anledningen var inte att jag höll på att somna vid tangenterna som det skulle ha kunnat vara;) Nej utan att bäst jag satt där och skrev så började det lukta bränt. Sådär el-igt. Sist det luktade så var det en jävla mobilladdare som smälte och förkolnade….som jag fick rycka ur och kasta ut. Nu vet jag inte vad det var.

Corrinda kom hem precis efter att ha skjutsat en kompis, och när hon klev innanför dörren så började hon direkt nosa. ”Vad är det som luktar?”

Det första jag gjorde var att dra ur laddaren till min dator, det är ungefär det viktigaste jag har. Sen ut i köket där jag visste att det satt en laddare, och ryckte den. Sen snosa runt överallt. INGET luktade bränt när man satte snoken emot, men det luktade starkt i huset. Corrinda ropade och tyckte det luktade mer nere hos henne, vi väckte Patricia som somnat, och Novalie sov också alla tre gånger som jag satte in näsan på hennes rum;) Jag var ut i garaget, ner i tvättstugan, ut i poolrummet, stod på knä på golvet och nosade i alla kontakter, men icke. Gick inte att hitta ursprunget.

När jag sen, efter att ha suttit uppe och slösurfat för att kolla så inget blev värre, vilket det inte blev utan det höll sig konstant, så skulle jag sätta i min laddare i mobilen. Då var den av, och satt i kontakten…? Men oskadd och luktade inget. Fan vet vad det var?

Hela natten har jag vaknat till och från, orolig över att det ska vara något. Vi har brandvarnare och vi har en jordfelsbrytare som bryter all ström i hela huset om det händer något, men det kan man inte lita på:) Doris och katterna var heller inte det minsta brydda så det var säkert inget. Eller jo, men inget vi hittade. Det luktade fortfarande i morse, men nu efter att dörren stått på vid gavel hela dagen känner jag inget. Skitmysko. Och läskigt.

Jag sover alltid med dörren stängd, för jag har Doris inne hos mig, då ser hon inget och är tyst:) Annars ser hon massa saker ute som hon måste skälla på och det är så förbannat jobbigt att vakna mitt i natten. Vi har ganska mycket räv just nu vad det verkar, jag har sett flera. Tidningsbudet med sina skarpa lampor är också en favorit att skälla på. Men i natt var den öppen, så jag skulle känna och höra. I teorin i alla fall;) Då sover jag inte bra, för jag vill kunna stänga in mig. Samma med täcket, jag virar in mig även om det är för varmt.

.

När klockan ringde var jag svinigt trött, men väcka killarna och sen iväg på träning. Klockan nio.

Idag var det Davids födelsedag och han firade den genom att vara extra tuff tydligen:D Började med löpintervaller på bandet i full uppförsbacke… Alltså… Jag KAN INTE släppa taget då, utan måste hålla fast mig annars ramlar jag av:) Och då blir det ju som att springa med något som man puttar framför sig, mycket jobbigare. Men, utan allt för mycket fusk så sprang jag. Jag höjde inte hastigheten så högt som man ska, för det är för läskigt, och jag sprang inte trettio fulla sekunder utan kanske tjugofem:)

Sen varva med att putta boxar med vikter, och marklyft. Sen boxar och armhävningar( vilket förklarar mina väldigt trötta armar nu inser jag:) Och sen magdödare på roddmaskinen. Alla repetitioner ska räknas, vi kör i par och tävlar:) Skitkul, och vedervärdigt jobbigt. Men mest kul:) I alla fall efteråt…:D

Hem, och äta. Duscha.

Sen skriva:) Uppgiften är en faktabok för en sjuåring. Välj en grundfärg och associera fram tre faktarubriker och skriv. Tursamt nog hade hon radat upp grundfärgerna för inte fan vet jag vilka det är. Gör ni?

Röd, blå, gul.

Jag trodde svart och vit och grön också var grundfärger men icke:D Färglära är inte min grej:)

Jag trodde det skulle vara tråkigt, men det var superkul! Vi hade föreläsning via Zoom med den här tjejen för ett tag sen och jag var så förundrad över hennes sprudlande optimism över faktaböcker för barn, tänkte att det låter urtrist. HUR kan det vara roligt att skriva? Men jo, och det ena ger det andra. Jag hamnade i sidospår hela tiden, och eftersom tre saker ska faktaskrivas på max två sidor så är det inte direkt att hitta fakta som är svårt, utan att begränsa det. Där är jag nu, massa fakta som ska kokas ihop till nåt en sjuåring kan tycka är spännande:)

Sen är jag vansinnigt sugen på att fortsätta med mina andra texter, men just nu hinner jag inte. Det får bli efter terminsslut. Jag ska skriva igenom dem och ändra efter kommentarer minst en gång till innan publiceringen i Diva, så jag kommer kanske vara less sen…

.

Trixie har gått och läst inför konfirmationen. Kul för henne att det inte kommer bli någon:/

Eller, de kommer göra som så att konfirmanderna gör sitt lilla spel, och vi anhöriga får sitta hemma via länk…. Alltså, jag hade hellre sett att de sköt upp det, men men…

Så den sjuttonde maj kommer vi sitta finklädda hela familjen framför datorn klockan tio, och kolla på Trixie som konfirmerar sig, och sen får vi hämta hem henne till …? Tja? Pizzamiddag kanske:) Att ha en mottagning är ju bara att glömma, främst för att de äldre släktingarna inte får komma..

Trixie själv är alltid positiv, hon ser alltid det ljusa i allt, och hennes glas är alltid halvfullt, så hon bara skrattar och rycker på axlarna. Tur det:) De ska försöka få till ett läger i höst, och det är de supertaggade på så hoppas på det.

.

Maj är en full månad för oss. Robban&Corrinda fyller år, sen Novalie. Min mamma och barnens farfar fyller också. Och så lite konfirmation på det.

Jag insåg för ett tag sen ( har aldrig funderat på det iofs) att i samma takt och med samma intervall som vi hade barndop förut, kommer konfirmationerna och sen studenterna:)

Jag älskar månaden maj! Dels för att det hänt mig så mycket positivt, och dels för att det är en så hoppfull månad. Allt väcks till liv, solen återvänder och med den förhoppningsvis värmen. Man kan tro att sommaren kommer bli som den 2018 och man har tillförsikt och framtidstro:)

Sen kommer midsommar och paniken börjar krypa över att det snart är vinter igen…

.

Ja, och nu ska jag lägga mig! Jag sov en stund i fåtöljen förut, helt slut efter nattens icke-sömn pga brandvakt;) Men eftersom jag ( tror i alla fall) att jag ligger bra till med mina uppgifter, så ska jag lägga mig och läsa. I stället för att sitta vid datorn till ögonen blir fyrkantiga.

Jag ska bara äta lite:) och ta av den här sheet-masken först:)

mask

Jag prenumererar ju på Glossybox och för ett tag sen låg den här masken där i:)

Jag älskar ju verkligen att få lite olika produkter, för jag har ju noll koll på vad som ens finns, det blir alltid som en wooooow-grej:) Och så är det kul att få ett paket man faktiskt inte vet innehållet i, för det är lite klent med paket annars. Lika bra att köpa sina egna, men då vet man ju alltid vad som är i….men inte med Glossybox:)

Det är super! Kostar 159kr/månaden och innehåller produkter värda mer än så, plus ett magasin som lär mig massor:)

Det är ett hett tips – Glossybox Finns för män också:) Mors dag närmar sig ju….:)

Och NU —- badrummet marsch pannkaka:)

Natti gonatti ♥

Kommentarer

  1. samps

    grön är ju en ”blandfärg” (heter säkert inte så men du fattar, blå/gul) och svart och vit har jag fattat det som inte räknas som ”färg” utan nyans? eller typ att vit är ”motsats” till svart, nåt sånt är det har jag för mig 😀

  2. Josefin

    Varannan gång läser jag rubriken ”dofter” och andra gånger som ”dotter” och blir lika förvirrad varje gång.

  3. Maja

    Galet, men det luktade så hos oss igår också. Efter middagen?! Så småningom tonade det bort. Nu idag kom det tillbaks efter middagen??? Vi har kollat allt, jag bor med en behörig elektriker vi hittar inget. Kollat tv och allt. Nu funderar jag på om det är en fågel som lägger ägg i spisfläktskorstenen som luktar konstigt? Eller om en fågel bygger bo med konstigt material som luktar? Ja nu framstår jag kanske som konstig och helt väck, men vafan är det som luktar?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det kom rätt sent, runt midnatt, var kvar hela natten och öven på morgonen. Sen vädrade vi hela dagen, det försvann men en aning av det svävade runt lite på kvällen sen igen. Superkonstigt!! Skönt att bo med en elektriker 🙏🏻🙏🏻😅

  4. Marie

    Ingen konfirmand i år i familjen men en som ska studenten. Först var beskedet blir ej student men nu verkar de som de kommer springa ut men i organiserade former och bara 2-3 anhöriga på plats per elev. Huruvida de kommer ev sända studenten irl vet jag inte hoppas det. Hade ju sett fram se mitt syskonsbarnsbarn springa ut får se om de blir tillhörande fest. Tycker synd om de som tar studenten i år även om man fixar så de kan springa ut så blir de ju inte som vanligt. Brukar reta mig på paraderna längs med avenyn med skrikande studenter på flak men år kommer jag nog sakna det, de hör ju till starten på sommaren
    De ända jag inte kommer sakna i sommar är gothia cup ska bli så skönt slippa alla dessa fotbollspelare som invaderar stan varje juli de var kul när man var ung och var i fotbollsspelarnas ålder men som vuxen och inte barn som spelar fotboll är de en 2 veckors lång pinna.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting