Okategoriserade

Smultronställe:)

Jag lovade ju er ett inlägg utan skola. Ni kanske blir less på att höra om mina författande dagar, där det produceras text åt alla möjliga håll och kanter? Tråkigt för er i så fall:) För det blir ju mycket sånt nu. MEN!

Ett inlägg utan ska vi klara. Om man bortser från detta ovan då;)

Träning däremot, kan man inte utelämna 😉 och idag har jag kört ett tmi-pass med kettlebells. Det var flera år sen sist och det var kul ju:) Kettlebells använder vi hela tiden på träningen, men ett renodlat pass med de där rackarna är lite annat. Jag noterade för övrigt här om dagen att mina triceps syns:) Gick att flexa dem och beundra;)

Sen åkte jag hem och satte mig med datorn i knät. Eller först käkade jag och sen duschade jag. Gjorde mig till och tvättade håret, vilket är så förbannat onödigt för i morgon är det mera träning, mera svett och så var den hårtvätten förbi;) Egentligen är det ju inget som är direkt äckligt, jag vet att många Pt-tjejer som jag känner inte tvättar håret mer än nån gång i veckan. Svett är ju inget annat än salt och vatten, och det är ju ungefär det många av oss använder i håret, som saltvattenspray:) Och faktum är att håret blir enklare att styla när det är en eller två träningar i det. MEN, jag får sådana bucklor av hårsnoddarna att det inte ser klokt ut. Så antingen har jag det uppsatt jämt, eller så får jag blöta det och försöka borsta i ordning. Sickna i-landsbesvär:)

Dessutom är håret för jäkla elektriskt just nu. Det börjar ge sig, men ett tag så fick jag stötar av allt. Bildörren kunde jag inte ta i utan fick drämma igen den med armbågen;) Det brukar vara sådär ett tag på våren märkligt nog?

.

Jag längtar efter värme nu. Vi fick ju en så härlig försmak av hur det kan vara, det var bikini på och ligga och jäsa i solen. Så otroligt underbart. Och så kom det här tråkvädret och tog över. Bah.

Jag skulle behöva åka och hämta husvagnen, för den måste besiktas och så måste vi leta reda på var i eltrådarna det felas, så man kan få ha el i den i sommar. Köpa nytt hjul måste jag också.

Sen ska den köras till Norberg. Men jag är lite tveksam här. Vad gäller egentligen? Campingen är öppen, det ska de kunna vara bara de vidtar restriktioner. Man är ju mest i sin egen lilla sfär. Grejen är ju att jag byter län. Västmanland kanske? Vet inte ens vad närmaste sjukhus är där. Det finns nog ett pyttelitet i Fagersta kanske? Shit jag vet inte ens vad det finns för större stad i närheten;) Avesta är ju pluttigt, Fagersta och Hedemora också… Mora? Då är det nog närmare hem. Västerås? Sandviken Gävle? Äh.

Jag vet faktiskt inte alls hur jag ska resonera här, och vad jag förstår av att läsa på FHM och SVT så är det heller inget solklart, för sommaren är ju en bit fram.

Jag har ju ingen lust att ställa upp husvagnen för att sen inte få åka dit.

Det är ju typ 80% pensionärer på campingen, så jag vet inte hur de resonerar heller. Men jag vet att nån snart kommer ringa och klaga på att jag har saker stående i den gemensamma lokalen. Men vad fan ska man göra då? När man inte vet. Fan.

.

I morgon ska jag alltså träna, klockan nio på morgonen. Jag kommer kliva upp ungefär 8.15:) Måste åka hemifrån runt halv.

Sen har jag inget inbokat. Mer än att jag ska påbörja nästa uppgift i schemat då:)

Syrran håller på och grejar i sin trädgård, det grävs och klipps och kapas och jag tittar ut på min egen och bara…..orka. Eller snarare ”Hinner inte.” Jag gör verkligen inte det. På sommaren, som jag älskar, så ligger jag konstant efter på så många plan. Huset är ju lika stort som alltid, och lika stökigt. Så tillkommer garaget som måste röjas, poolrummet som måste röjas, taket som måste inspekteras, takrännor som måste rensas, uppfart som måste sopas, cyklar som är trasiga, gräsmatta som ska klippas, ogräs som borde rensas, träd som borde ansas, bord som ska torkas, skräp som ska plockas, carport som ska rensas/fixas….amen ni fattar. Och till det så tillkommer att man måste sköta sin lilla plätt vid husvagnen också för annars blir de sura;) Att jag inte åker två timmar enkel väg för att klippa gräset är inte en godtagbar ursäkt, så jag ligger ständigt i onåd. Jag tänker så här, att den gubben som jobbar där och åker runt på en åkgräsklippare kanske kunde svänga in mellan vagnarna också…? Så som de gjort på alla andra campingar jag bott på. Men icke.

Vet ni, jag älskar Norbergs camping, men jag längtar tillbaka till Årsunda så det är inte riktigt klokt. Det blev mitt lilla smultronställe. Min första sommar som säsongscampare var första sommaren som ensamstående. Jag hade med mig sex, sju ungar. Jamie fyllde två år. Bodde längst ifrån servicehusen så det var ett jäkla släpande av disk och matlagningsgrejor:) Helen bodde också säsong men de var inte där så ofta. Jag var ganska ensam. Och jag tror att det var bra för själen. Jag satt ofta på stranden med en kopp kaffe och kollade på barnen när de antingen badade eller bara röjde. När jag sen gick min Hälsocoach-kurs, på Hola, så skulle vi lära oss avslappning, och en variant är något som kallas just Mitt smultronställe. Man ska tänka sig att man är på en plats där man känner sig trygg och mår riktigt bra. Jag var jävligt skeptisk till den här mindfullness-skiten…men som jag ändrat mig:D

Vår lärare ledde oss i avslappningen, sa att vi bara skulle blunda och se ett ställe vi tyckte om framför oss. Jag tänkte mig en skog, med mjuk mossa att vila i, en liten porlande bäck och solen som sken. Det är ju avslappning förkroppsligat. Ack vad jag bedrog mig för hur mycket jag än försökte koncentrera mig på den där förbannade skogsgläntan så hamnade jag alltid nån annanstans.

På en träveranda, med en röd brädvägg i ryggen, ett hav framför mig där vågorna sakta slog in på den ljuvliga sandstranden. Solen i ansiktet och en kaffekopp bredvid. Det tog ett tag innan jag fattade att det ju var stranden vid campingen i Årsunda ♥

De har ett omklädningsrum målat i rött, med ett trädäck utanför, med stranden framför, och sen förvisso en sjö då, men den är stor, och heter nog Storsjön dessutom. Stranden kallas nog bestämt för Gästriklands riviera eller nåt sånt. Den är lång och underbar:)

Det är mitt smultronställe och dit jag flyr när det är jobbigt eller jag behöver koppla av:)

Nu var det algblomning i vattnet de år vi var där, och det har blivit snordyrt att stå där, de vill att man ska betala för vintersäsongen även om man inte är där, för att få behålla sin plats. Jag fattar…men jag kan inte betala de summorna. Min vagn går inte att bo i om det är ens nollgradigt:)

Så Årsunda kommer tyvärr inte vara ett alternativ. Jag betalar nog mindre än hälften idag:)

Då får man ta lite gnälliga människor;)

 

Nu måste jag sova !

 

Natti natti 🙂

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Lotta

    Årsunda :). Har mitt smultronställe i närheten. Använder också det när jag ska meditera, eller för avslappningsövningar, eller när jag ska försöka sova. Otippat effektivt, kan komma in riktigt ’djupt’ i det. Det är någon slags förnimmelse av trygghet och svunna tider som översköljer en.
    Norberg var jag mycket i som barn, inte illa det heller.
    Allt gott!

  2. Fia

    Campingen på Sollerön är väldans trevlig, litet lekområde för barnen, långgrunt och trevlig utsikt. På ön finns både butik och mack, 20 minuter från centrala Mora. Tomteland, Leksands sommarland, Björnpaken i Grönklitt rätt nära. Vandringsled runt hela ön, ca 2 mil lång. Om man nu visste hur många parker som kommer att vara öppna i sommar.

  3. Ewi

    Bodde i Avesta förut. Finns ett sjukhus där, men bara ”vuxen” akut, Närmsta barnakut är i Falun. BVC, MVC och HC i Avesta, även HC i Hedemora.

    1. Pia

      Fast de tar emot barn i Avesta men remitterar vidare om det är något väldigt speciellt. Som man gör på alla sjukhus. /trebarnsmor

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja alltså nu tänkte jag inte på barnen i första hand :):) Det är ju få barn som blivit riktigt sjuka.

  4. Rille

    Hade du inte problem med en tjurig gubbe på campingen förra året? Perfekt då med rekommendationerna att hålla avstånd, tänker jag. 🙂 Kommer han fram och bråkar, skriker du bara ”Håll avstånd!” och sprutar handsprit på honom.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo!!! Fan det hade jag glömt!!! Han blev ju sur för att syrran och jag lekte med rockringar, du vet de där lätta i plast som inte skadar någonting, och gick och inspekterade sin husvagn noga sen 😂🙈Syrran och jag alltså Inte ens barnen😅
      Jag drar det ett steg längre… jag hostar och mumlar nåt om feber 😜😜

  5. Camilla

    Det är absolut inte tråkigt när du bloggar om dina författningar tvärtom bara kul att läsa om 🙂
    Jag prenumererar på Hemmets Journal och i veckans nummer 20 står det ett reportage om dig <3 fint att läsa om även fast jag förstår att den tiden är och har varit jobbig.
    Men jag uppfattar dig som en mycket stark kvinna och en underbar mamma, det ser man när man läser om dina barn som är tryggheten själva.
    Kram <3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack!! Ja jag fick den hemskickad igår, reportaget är gjort förra sommaren så jag trodde det antingen glömts eller publicerats utan att jag visste det:)
      Jag är bara väldigt förundrad över bilderna de valde att använda 🙈Fotografen tog massor på alla barnen i grupp, och Jack var med. Måste maila honom och se om han har de kvar:) för de där bilderna var inte så kul…🙈🙈

      1. Camilla

        Ja dom kunde valt fler bilder så alla dina barn fick vara med på bilder och även ditt barnbarn.
        Det var lång tid det tog innan det publicerades i tidningen. Men det var ju bra att dom skickade en tidning till dig också så du inte hade missat det.
        Kram <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting