Okategoriserade

Spelat!!

I julklapp så gav jag alla barnen, alltså hela familjen, ett spel.

Escape room. Och ja, det är en Doris-nos som sticker fram där🙈

Jag bara högg det på Dollar store när jag sprang på det, utan att kolla så noga. Det jag läste verkade så kul! Jag noterade att det var 16+ som åldersgräns vilket kändes bra för vi har spelat SÅ många barnspel och alla som spelat med barn vet att de liksom aldrig är nöjda. Bara: ”En gång till!” Och efter fem omgångar grinar de när man säger att det är den sista😂

Det var också för fem spelare men herregud, vi kör alltid i lag:)

Det värsta, men som ändå inte är så konstigt, speciellt inte med facit i handen, är att man bara kan spela varje spel EN gång. Det innehåller fyra olika.

Så vi valde bort det i julas för vi hade inte tid. Kan man bara spela en gång vill man ju fokusera:)

Så har vi snackat om det, och planerade att spela för nån vecka sen, men då blev det nån miss i kommunikationen så vi hann inte. Varje spel tar en timme. Man har exakt 60 sekunder på sig att få fram en kod som ”släpper ut” en. Med en klocka som räknar ner…

Igår samlades vi. Hela familjen. Jag vet att några har coronaåsikter och de får ni hålla för er själva nu:) Jag har ingen lust att förklara Folkhälsomyndighetens rekommendationer för folk som helst vill att alla ska sitta inlåsta i ett karantänexperiment. Vi är en familj och vi träffas hela tiden, det är oundvikligt. De flesta av oss bor nämligen i samma hus, och Janelle, Simon och Jack och syrran träffar vi ofta. Alla är och har varit friska.

Vi gör som man ska:)

Nåväl! Väldigt lämpligt är det ju att ett av spelen heter Virus😂, så det började vi med! Och det var svårighetsgrad 2… fan vet hur vi ska klara övriga för det här var klurigt:)

Som sig bör så hade jag utsett en gameleader,Corrinda, vars uppgift var att läsa reglerna och liksom kolla hur man gör. Det fanns inte så mycket, utan man fick all info allt eftersom. Men en sak som hon missade och som gjorde det betydligt svårare, var att det fanns små nycklar som skulle sättas in i dekodern, som berättade om koderna vi kom fram till var rätt eller fel. Vi tyckte det var konstigt 🙈

De låg väl gömda i mitten av själva emballaget så det var inte konstigt att hon inte hittade dem. Sen skulle ju Corrinda slarva bort sitt eget huvud om det inte var påskruvat där uppe på toppen av kroppen:) så jag kanske borde kollat själv😜

Men det gick ganska bra ändå. Vi fick ledtrådar efter visst antal minuter och oftast hade vi redan klurat ut hur man skulle göra innan.

Här finns det till exempel ett svar, gömt där nånstans:)

Vi kan konstatera att vi var för många. Fem är Max. Vi var elva tror jag. Vi löste uppgifterna men det gick inte att få nån riktigt överblick. När nån satt med exempelvis pappret ovan, så hängde inte övriga med, och de i sin tur löste nåt annat, så sen satt vi med olika rätta delar utan att fatta det. Så till nästa gång är vi Max fem:)

Och vi använder nyckelbrickorna.😂

Det var svårt, men jäkligt kul! Stressande med tiden som tickade ner med ljudeffekter och ledtrådar som man ibland inte fattade och så yttre störningsmoment i form av en liten Jack och en större Jamie :):)

Jordan var med och klurade och löste saker och var vass som tusan, han är skarp den killen. Det var överlag så, kidsen var otroligt kompletterande. När nån suckade lade ifrån sig nåt så tog en annan upp det, kollade och lyckades lösa det:)

Eftersom vi inte hade nyckelbrickorna så hade vi fel på en siffra i en kod… mitt i nånstans. Men det hade vi ju rättat till om vi vetat för då hade dekodern skrikit:) Vi anser oss ha löst det!

Och sen suddade vi och vek papper och skrynklade upp och ihop saker, så att vi så småningom kan ge spelet vidare. Vi kommer inte kunna spela igen, men i alla fall Virus kommer gå finfint för nån annan.

Summa summarum är att det var ett superkul spel!!

Kostade 179kr tror jag👌🏼Spel är ju normalt svindyrt så jag dubbel och trippelkollade att det var så. Trodde liksom inte mina ögon 🙂 Ingen aning om det bara var Dollar stores pris eller om det kostar så överallt? Jag har inte sett spelet nån annanstans, men jag har heller inte tittat efter det😅

.

Så det var lördagens stora begivenhet.

Förutom det körde jag Jamie till en lagfotografering med fotbollen, satt sen i 45 minuter och väntade på dem, men i solen så det var ok:) Jag har läst den text jag ska opponera på, och har gjort en slags plan för hur jag ska prata om den i 25 minuter 😅förutom att t a l a L å n g s a m t

Har ni sett Zootroopolis ? Disney. Det finns en sengångare med där som ska berätta ett skämt och det tar flera minuter 😂Lite så får jag tänka 😉

Sen har vi varit på långpromenad med Doris. Och jag har träningsvärk efter de tunga boxarna:)

Nu ösregnar det ute och sabbar dagens planer😳. Få se om det lättar men just nu ser det mörkt ut. Och väldigt blött.

Jag återkommer :):)

Ha en fin söndag !!

Kommentarer

  1. Frida

    Vid tillfälle måste ni köra escape room ”på riktigt”. Så sjukt kul! Uniquest i Uppsala har grymma rum!

    1. Magdalena

      Det finns andra escape spel på adlibris men där är det ett spel . Jag tror att spelen där kostar ungefär vad du gav! Men låter kul har tittat på spelen på adlibris, kanske något för syskonbarnen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing