Okategoriserade

Som en flock vargar..

God kväll:)

Hm, jag skrev det här i går kväll, men var inte säker på om jag vågade posta…men nu har jag bestämt att ni kommer förstå hur jag menar:D

Nu börjar Europa öppna upp, jag har bekanta i Malaga som nu efter drygt två månader i karantän släpps lösa:)

Flygbolagen kommer snart komma igång i mycket liten, men ändå betydligt mer än nu, skala med flighter. Munskydd ombord kommer vara ett obligatoriskt krav, och det trots att det är ungefär noll smitta som kan härröras till att komma från flygningar. Luften ombord är snudd på klinisk:) Nä, men den där gamla skrönan om att man sitter och andas samma luft som bara går runt är inte sann. Tvärtom, det är väldigt ren luft ombord.

Det är inte över än, men det känns ändå som att det är ett litet kliv i rätt riktning.

Media börjar få slut på fräcka artiklar om ”SÅ upptäcker du om du haft Corona!” eller ”De fem okända tecknen på Corona!” i låsta artiklar såklart;)

Det märks inte minst i det enorma rabalder som Paolo Roberto rörde upp efter att idioten gått till en prostituerad. Usch. Men seriöst här, och hys inte det minsta tvivel om att jag starkt fördömer det han gjorde, för det gör jag. En man som går till en prostituerad är en man som inte går att ta i med tång. Punkt. Men, att hänga ut honom på det sätt som media gör får mig att må en aning illa. Det är ”Alla på Paolo” på ett sätt som känns som helt vanlig mobbing. Han får bära hundhuvudet för varenda äcklig torsk. De var elva stycken som greps, tio erkände och enbart Paolo hånas i media och på sociala medier. Vad han är gör och säger nu är fel. Det gapas åt alla håll och kanter, alla tycker synd om hans familj, hans barn och flickvän, men alla säger att det är hans eget fel, och hånar vidare. Gör ”lustiga” memes och spyr galla.  Ja givetvis är det hans eget jävla fel. Men låt den utan synd kasta den första stenen…

Det är som att se på när man kastar ett stycke kött till en flock hungriga hyenor. Det han gjort är fel på så många sätt och vis. Men det innebär inte att det är fritt fram att bete sig lika smutsigt som han, fast på ett annat sätt. Jag menar absolut  inte att det är synd om honom. Man får ta konsekvenserna av det man gör. Jag säger bara att det blir en väldigt obehaglig lynchstämning när en gubbe får bli ett statuerande exempel. Äntligen får man nån att sätta dit offentligt. Och inte vem som helst, utan en kaxig jävel som tror han är nåt. Frosseri är inte vackert. Det heller.

Om jag inte har helt fel så rapporterar endast SVT korrekt, för det finns faktiskt en journalistik-etik som inte direkt följs. De nämner honom inte vid namn, som ungefär alla andra media gör. Det behövs inte, för alla vet ändå. Så återigen visar SVT sin överlägsenhet.

Jag tycker att det är sjukt att det är lagligt att sälja sex men inte köpa. Vem kom på nåt så korkat? Det gör det bara till en gråzon som man kan förhandla sig runt. Gör hela skiten olaglig. Och varför inte hänga ut alla som torskar med namn och foto? De vet vad de gör liksom, ingen tror att det är pluspoäng att köpa sex. ALLA VET att det är olagligt, och att det är oetiskt på alla sätt och vis. Så kunde man bara gå in och kolla där sen, och ta bort från sin vänskapskrets. Var tionde jävla man har köpt sex. Det innebär potentiellt att ens granne, arbetskamrat, kassören på Dressman eller Ica, sotaren, byggisen, killarna på Friskis, läkaren man kollar blodtrycket hos, advokaten som sköter ens skilsmässa eller kanske ens bästa vän köper eller har köpt sex.

Så, Paolo är ett svin. Dessvärre är han inte ens i närheten av att vara ensam. Vad gör vi åt övriga, som vi inte kan håna och spotta på i en offentlig skampåle?  För hur hårt vi än sätter åt en person hjälper det inte i det stora perspektivet. Det får bara övriga att bli lite mer försiktiga ett tag.

Kanske lite fler poliser? Lite hårdare straff? I Paolos fall är ju straffet ett förstört liv, plus typ 25000kr i dagsböter, så just han straffas ju. Men övriga? Dagsböter…på ett brott som väcker sådana känslor hos alla, det är väldigt ynkligt. Inget som avskräcker direkt.

Jag tror i och för sig inte att det går att utrota prostitution helt, det kallas för jordens äldsta yrke av en anledning. Men jag tror absolut att vi kan göra bättre än så här!

Fler poliser och hårdare straff är en bra början. På samma sätt som det är en bra början att ge sjukvården en vettig lön och inte bara applåder.

.

Så kom nästa sex-grej… Poliser som åker dit för koppleri. Det är om möjligt ännu ofräschare. De om några i vårt samhälle vet hur prostitution är, i alla led dessutom, sånt som vanliga vanlisar kanske inte har full koll på. Tänker på trafficking, och att de ser de här människorna i sitt allra mest utsatta. De ser männen och de ser kvinnorna. Och ändå…så kan vissa jobba lite extra som hallick. Jorrå.

.

Måste jag förtydliga eller förstår ni att jag tar avstånd från alla män som går till prostituerade? Även om jag alltid tyckt om Paolo, så har han liksom bränt sina broar. Jag försvarar honom inte. Det jag vänder mig emot är det massiva hatdrev som folk överlag ägnar sig åt nu. Det är lite masspsykosstämning. Och det är jävligt obehagligt att se.

.

Så vad tycker ni om medias rapportering? Bra eller dåligt? Varför? Motivera era svar på minst tre rader:) Media alltså, inte Paolo, för jag tror vi alla är överens om att han gjort jävligt fel.

.

Nu ska jag återgå till min fiktiva värld! I morgon är det seminarie med opponering igen, terminens sista, och det är C-uppsatsens tur:)

Ha det bra:)

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. M

  Här var det många kommentarer som man inte orkar läsa men att de hänger ut Paulo är ju hans eget ”fel”. Han tog väl ”det säkra före det osäkra” och skrev ett snyftinlägg på sitt insta för säkert var det nån som såg honom och då skulle det snart vara ute ändå.
  Självklart hakar media på, både seriösa och mindre seriösa.
  Men han får ta detta anser jag.
  Det värsta är ju för hans barn, fästmön, ex frun och alla samarbetspartner som ju också dras ner i smutsen.
  Paulo skiter jag fullständigt i och det spelar ingen roll vad han har eller inte har varit utsatt för i barndom eller annars. Det ligger nog nån form av ”trauma” bakom som han i självömkan skyller på.
  Men det rättfärdigar inte vad han gjort.
  Han visste, den lille mansgrisen, att kvinnan var i en utsatt position.
  Två dagar innan detta hände höjde han sin fästmö till skyarna och betygade henne sin kärlek.
  Om han kände sig kåt hade han väl säkert kunnat ha en romantisk kväll med henne.
  Men då hade säkert kicken uteblivit.
  Skulle inte tro det var första gången heller för om det var 11 män i den fastigheten som greps så kände de nog till varandra och trodde det var säkert att gå dit.
  Näe, han får skylla på vem/vad han vill, han har förlorat all värdighet i mina ögon.
  Men nu gråter han ut, går i terapi och kommer ut som en ny människa och då är allt förlåtet.
  Verkar ju redan vara det av alla gilla han fått på sitt inlägg på Insta.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja men hur många skulle gillat idag? Och hur många tror du gillade INNAN de fick veta vad som hänt? Som jag till exempel. Jag gillade hans inlägg, för jag gillar alla hans inlägg och för att jag trodde det handlade om något helt annat. Jag skulle aldrig gilla det idag. Aldrig.
   I övrigt har jag svarat under andra kommentarer 🙂

   1. M

    Det är väl bara du kollat hans sista inlägg hur många gilla det är på det. Då visste ju folk vad han gjort också.
    Det upprör mig. Vad i helskotta är det de gillar, det han gjort eller sitt lama försvar.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jag vet inte? Men rent krasst så får killen hat som inte står i proportion till det han gjort. Han är ingen Breivik, eller Hitler. Vedervärdigt absolut, men i en annan klass. Jag skulle kunna tänka mig att folk trycker på Gilla dels av gammal vana, dels för att de vill ge någon form av stöd, och dels för att ett Gilla inte alltid betyder att det är bra. Sociala medier är knepigt.
     Och sen finns det givetvis de som inte tycker att det är en big deal.
     Bara för att förtydliga återigen, så fördömer jag det och jag har heller inte tryckt Gilla på det. Men jag har gjort det på det första och alla de tidigare.

 2. Monika

  Att så många kvinnor kan hålla på och försvara och tycka synd om en förövare som Paolo Roberto är för mig fullständigt obegripligt! Prata om drev och att prostituerade inte skattar… Jag häpnar! Hade ni tyckt likadant om det var ER dotter, syster eller mamma som var fast som sexslav i en bordell och blev utnyttjad av män dag efter dag efter dag? HAN gick själv ut i media efter att han blivit tagen av polis efter den köpta våldtäkten på kvinnan. Att en del kvinnor ständigt känner ett behov av att skydda män och förklara deras våld och övergrepp mot kvinnor är tragiskt. Han förtjänar allt han får. Om han inte ville bli uthängd och utskämd skulle han kanske ha tänkt sig för INNAN han köpte sexövergrepp.

   1. Monika

    Att svara på min kommentar på ett lite spydigt och nedsättande sätt är onödigt. Jag kommenterade BÅDE det DU skrev OCH det andra kommenterat till ditt inlägg. Men att kvinnor är otrevliga och fräna mot andra kvinnor är tyvärr inte ovanligt trots att det här gällde en man som utnyttjat en, antagligen fler, kvinnor. En man som dessutom ofta vädrat sina unkna kvinnofientliga feministhatande åsikter. Här borde vi kvinnor i stället hålla ihop och inte gå männens ärenden, det klarar de så bra själv. Men en del vanor är svåra att bryta som till exempel att försvara och trösta männen.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Då får du på riktigt förtydliga dig. För om jag tror att du säger att jag försvarar och tröstar honom trots att jag ideligen säger tvärtom.. som det lät. Då känner jag att jag har all rätt att bli sur. Ni blir det utan att tveka på mig 😜
     Kvinnor är vidriga mot varandra. Och sen går de ihop i nån slags systerkamp när det passar, men tvekar sällan att baktala någon. Tro mig för jag har sett det i vitögat sen jag började blogga.
     Jag tycker nu inte att han sagt något unket kvinnofientligt feministhatande? Att han uttrycker sig kontroversiellt ja, men inte mer mot kvinnor än män. Men man kan alltid hitta något om man letar kanske.

 3. Maria

  Då är vi jävligt förbannade både du och jag! Och jag ber dig att läsa på!!! Att köpa ”sex” av en utsatt kvinna är våldtäkt!!! Och det är vad han äcklet gjorde. Inte av någon med ett yrke!! Hennes ”yrke” var att kn*lla upp till 10-20 män per dag. Halliken tog allt. Hon från Rumänien eller Bulgarien. Fy Fan!!+

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja, och jag säger inte emot ju? Men du anser att jag ska använda ordet våldtäkt Istf köpa sex och jag tror ju att köpa sex är den korrekta juridiska termen. Inte våldtäkt. För hallå, då skulle straffet vara därefter också. Inte några fjuttiga kronor. Sen är jag helt för att man ändrar termen till våldtäkt och även straffar därefter. Det ÄR för jävligt! Men jag tror att du själv kanske behöver lugna ner dig och tänka lite. Och sluta förutsätta att du är mer påläst än mig för det vet du inte ett skit om.
   Men jag håller helt med dig – fy fan!

 4. Maria

  Kan ni bara sluta!!! Han Paolo har manipulerat inte bara en 24årig flicka, som han gladeligen var otrogen emot för att få utlopp för sin våldsbenägenhet, utan även Carola? Han Paolo köper inte ”sex” för sex. Han får sex hemma. Han köper våldtäkt! Han betalar för att utöva makt och förnedring!!!! Jag blir så jävla förbannad!!!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag säger väl inget om det? Du får det att låta som att jag på nåt vis försvarar honom🤢. Skärpning nu. Det heter väl ”köpa sex” och inte våldtäkt? Och våldtäkt ger inga 2500kr i böter på plats sist jag kollade? Hoppas jag innerligt iaf. Att det sen är äckligt, oetiskt, ofräscht olagligt och så vidare är vi ju alla överens om. Men få det fan inte till att jag försvarar honom för då blir Jag jävligt förbannad.🥵Då får ni gå på läsförståelsekurs😳

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Men är han det då? För allt tidningarna skriver är ju inte sant. Men jag hörde det också. Inte mig emot

     1. Maggan

      Kolla Jenny Strömstedt när hon ”frågar ut” Paolo.
      Han erkänner ju!
      Sen hans uttalande ang ”metoo” så säger jag bara urk.
      Har bara söner själv och skulle bli så jävla besviken om de skulle ha den attityden som Paolo har.

 5. Mia

  Jag håller med dig fullständigt.
  Tänk alla andra män som fortsätter sina liv, familjen, vänner, jobb allt finns kvar för dem även att de gjort samma sak som Paolo.
  Nu slänger vi en man i varggropen, den mannen vet säkert flera stycken andra män som gjort samma sak men de och deras familj slipper undan.
  En person beskylls för allt precis som att han är den ende som köpt sex.

 6. Ellinor Blomqvist

  Försvarar inte handlingen men denna häxjakt är otrolig.Häng ut varje dömd sexköpare så får ALLA skämmas offentlig,inte bara kändisar.Jag blev väldigt besviken för han var en av mina idoler men nu föll glorian av men jag vill att man visar respekt för människor även när dom gör idiotiska saker och självklart ska man stå för sina handlingar.Tyvärr så tänkte han nog inte med huvudet….kram Ellinor

   1. M

    Han hängde ut sig själv när han blev påkommen för han visste att nån säkert sett honom vid razzian och då skulle han vara först med sin snyfthistoria

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Och det här vet du… för att? Eller är det vad du tror ? Hörsägen alltså. 😜Jag vill bara peka på skillnaden mellan att veta säkert och andrahandsinformation. Ja han gick ut själv, det kan vi enas om utan tvivel. Men vad anledningen till det var det kan vi bara anta. Även om det är troligt så som du säger så vet ingen mer än han hur han tänkte.
     Jag skiter egentligen i honom, men medias och sociala medias ofantliga hatstorm är inte heller okey. Det är ofräscht och liknar häxjakt. Ja han gjorde fel. Tror han fattat det nu.🥵

 7. Rebecca Åberg

  Att det inte är olagligt att sälja sex är ju för att skydda kvinnan/mannen som är fast i prostitutionen, hur lätt är det att komma ifrån det ifall man döms till böter eller fängelse? Jag förstår precis varför det är inte är olagligt och jag tycker det är helt rätt! Folk som bara ser livet ur ett sånt svart-vitt perspektiv gör mig galen, ledsen och besviken..

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ok. Folk som inte kan se saker ur olika perspektiv gör mig galen. Allt är aldrig enbart svart eller vitt. Finns alltid minst två sidor av samma mynt.
   Det är ju samma sak för alla brottslingar, egentligen..?

   1. Rebecca Åberg

    Nu är det inte brottsligt att vara prostituerad, det är oerhört viktigt att komma ihåg. Att kalla dessa människor, som är förtryckta och fast i något de antagligen inte kan ta sig ut ur, för brottslingar är inte okej. Att man hamnar i en gråzon som du har skrivit innan förstår jag inte riktigt, jag tycker det är rätt tydligt vad man vill säga med detta; det är brottsligt att köpa sex, man utnyttjar en person som i många fall är fast i någon annans klor sexuellt och psykiskt; det är inte brottsligt att sälja sex då man redan är otroligt sårbar och det hjälper inte att straffa personen i fråga.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jag Hör och jag förstår. Och det är ju inte så enkelt som att göra allt olagligt. Jag fattar det. Men det jag menar med gråzon är, jag har nog sagt det redan men here We go again: att om det inte är olagligt att sälja något, vad som helst egentligen, men olagligt att köpa, så kommer det alltid att finnas tolkningsutrymme för var och en som vill köpa, att göra det. Alldeles för enkelt att motivera inför själv att det ju inte är så farligt. För signalerna, dels med att det inte är olagligt att sälja sex, dels att straffen är löjliga, blir att det är rätt okey ändå ju, i huvudet på en ärthjärna. Man kan ta det. Vad var straffet? Typ 2500kr.. inte offentliga handlingar.
     Ingen vet ändå om att man åker dit, för bara man erkänner och pröjsar så är det ur världen sen.
     Jag kan helt klart se nackdelarna med att göra det olagligt, för de kvinnor (och män) som är prostituerade. Jag fattar att man kanske inte anmäler en våldtäkt om man själv åker dit, men gör de det idag då?
     Jag tycker att det i allra första hand ska vara högre straff, och offentlig uthängning av alla. Sen kanske inte själva den prostituerade måste straffas med fängelse eller böter, utan det skulle ju kunna vara ”straff” i form av hjälp. Vad det nu är som behövs för att få dem på fötter. Att göra något olagligt innebär inte per automatik att göra brottsoffer ännu mer illa. Men att plocka dem från gatan och tvinga dem till ett bättre liv kan ju vara en väg. Fast pengarna finns väl inte men medge att tanken är bra :):)

 8. Jenny

  Så funkar väl människor över lag, att en offentlig person skapar ett enormt allmänintresse.
  Blir lite samma sak som när Adam Alsing dog, är väl inte värre att han dog än alla andra som dör i covid 🤷‍♀️ Är ju lika hemskt oavsett men självklart blir det en större grej iom att många vet vem han var

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Sant. Men skillnaden på att visa sitt stöd och sorg är himmelsvid mot att spy galla. Det är en kärleks handling.

   1. Jenny

    Ja men förtjänar inte alla en kärlekens handling? Men förstår hur du menar. Jag själv har aldrig gillat Paolo och det han stått för så jag har aldrig följt honom eller köpt hans produkter och tänker definitivt inte börja nu men tycker synd om de som jobbar för honom. Är ju knappast deras fel att det blivit så här

 9. Frida

  Jag tänker att det i denna situation är viktigt att skilja på Paulo som privatperson som åkt dit för sexköp och Paulo som känd person som åkt dit Och som själv väljer att dela med sig av det i olika medier (sina egna kanaler och intervju TV4). En ”vanlig” privatperson kan inte ta sig och får högst troligt inte möjligheten att uttala sig som han gör , långt ifrån lika många som skulle lyssna/ uppfatta det så att säga . Jag tänker inte att det var i någon chock eller psykisk ohälsa som gjorde P obalanserad att fundera på valet om han skulle låta sig intervjuas . På hans instagram gick han själv ut med att han skulle komma att berätta något omvälvande dagen efter, hans eget initiativ att låta sig intervjuas – min tolkning . Jag tänker att hans val om att gå ut offentligt med sin handling inte handlar om något annat än att försöka rädda sitt eget skinn. Jag tycker det blir uppenbart att han tycker sig helt sabbat för sig själv för att han åkt dit för polisen och inte för att han är en torsk. Om jag är en av dem som dömer utan att vara insatt i hela hans situation? Ja absolut! Det gör jag för att han symboliserar så många av dessa torskar som tar sig rätten att köpa en annan människas kropp – trots att de säkert inte är där av fri vilja (vilket han själv också benämner). Jag dömer också utifrån att han med egna ord beskriver 1) ett självskadebeteende , där han märkligt nog inte syftar på flickan/ kvinnan utan sig själv
  2) han så uppenbart ångrar att han åkte dit för polis och inte själva handlingen. Ingen kan tro att detta var första gången , vem i hela världen skulle få en sån ”idé” och just vid detta enstaka tillfälle råka ut för en razzia ? Nej. Om han hade gått ut i media och pratat om att han köpt sig sex Utan att ha åkt dit så hade det blivit mer trovärdigt .
  3) under intervjun som varar och de inlägg han själv publicerat så fokuserar han inte på de utsatta prostituerade utan sig själv och vad han raserat . I sitt liv .
  4) han kan inte hålla sig från att bli irriterad på den som intervjuar när hon för hans kvinnosyn på tal – vilket ju enligt mig är vad allt handlar om.

  I första hand var jag liksom många andra upprörd över att han fick möjlighet att prata ut i tv 4 men nu kan jag tycka att det bidrog till något förhoppningsvis bra ! Så många som iom detta engagerat sig och försöker föra fram offrens situation , dessa torskas kvinnosyn och faktiskt hur utbrett och omfattande det är osv.
  Självklart blir en massa människor, som hans barn , familj osv , runt honom nu drabbade och många av dem mår säkert mycket dåligt . Fokus ska i det avseendet, anser jag, läggas på hans eget handlande och dess konsekvenser , i första och största hand hans val att köpa sig sex , men i andra hand hans egna uttalanden och agerande i media. Han har själv i allra högsta grad bidragit till denna storm mot honom (vilket jag inte tänker var hans mål med det hela , han är ju nu iom uttalandet misstänkt för oaktsam våldtäkt om jag förstått saken rätt).
  Det finns många offer här i världen , i det här avseendet finns såklart också oskyldiga som drabbas . Jag kan dock se att det största offret i detta sammanhang är den utsatta kvinnan och andra med henne som bör ges mest fokus nu.

 10. eva

  En polsk/rumänsk/svensk (eller vilken nationalitet som helst) hora kan tjäna 10 tusentals kronor utan att skatta, men en polsk snickare han kan inte tjäna 100 spänn innan han ska ut ur landet. Jag förstår inte logiken i det svenska skatteparadiset?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jävligt cyniskt men trots det sant. Nu får hon kanske mest troligt inga pengar själv dock, men nån hallick gör stora skattefria pengar. Kanske har även snickare en boss som snor pengarna? Vad vet jag. Lösningen på det? Gå ut ut Eu, och inte tillåta arbetskraft utifrån?

   1. eva

    Nu ska man komma ihåg att alla sexsäljare inte har hallickar, som snor pengarna, vilket alla verkar tro. Många kommer hit av egen maskin för att just dra in pengar precis som andra hantverkare. Oavsett så borde lagen vara lika för alla. Annars förbjud skiten, så blir det självklart svårare att sälja.

 11. Flopp

  Medias rapporterar anonymt till personen är dömd. Paolo gick själv ut till media och offentliggjorde sig. So far so good. Lundstedt dömdes för narkotikabrott. Grov drog men får anonyma rubriker och får fortsätta synas i media dvs bla TV4. Media gör skillnad på brott och brott samt person och person. Det är tydligt. På vilka grunder dessa val görs kan man spekulera i…

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jamen det borde jag fattat, så många Lundstedt finns det ju inte! Jag vet helt inne på att hitta en politiker som hette så, fråga inte varför för det vet jag inte 🙈

 12. Lilla Q

  Jag håller med dig. Hans handling är fel och går inte att försvara men drevet och avståndstagandet till företag som samarbetat med P är osmakligt.
  Som känd har han promotat olika produkter och företag, för mig räcker det att de avslutar sitt samarbete. Jag behöver inte straffa företaget med att bojkotta dem (om man uppskattar produkterna och/eller företaget).
  Det är ju som att säga blev illa behandlad av en anställd på min matbutik så nu ska jag sluta handla där och tänker också be mina vänner att inte handla där, även om butiken agerat och t.ex avslutat anställningen.
  Man måste skilja på sak och person men Paolos snedsteg är oförlåtligt och hans straff är att han förlorat inkomst, kärlek, vänner, sina barns respekt och förtroende. Vi behöver inte straffa de runt omkring också, de har inte gjort något.

 13. Sofia

  Såhär blir det alltid. Det är som att folk sitter och väntar på att någon skall göra bort sig så att dom direkt bara kan kasta sig fram och slita den i stycken. Vidrigt beteende. Folk beter sig ju själva illa när dom håller på så. Samtidigt som dom hackar på någon annan som betett sig illa. Helt sjukt. Det finns ett uttryck som lyder ”Den som dömer hårdast utåt är den som själv är värst inåt”. Kanske inte ordagrant så men något liknande. Så ofattbart många människor, hundratusentals, miljontals förmodligen, som gör alla möjliga hemska saker i hemlighet, men 99 % kommer undan med det. Jag dömer inte Paolo. Enbart Gud och Domstolen kan döma. Ingen annan skall, enligt mig, döma. Ingen är perfekt och så otroligt, otroligt många som döljer sitt eget skit som dom själva har gjort. Som folk NJUTER nu. Folk riktigt njuter av att ha någon att hacka på. Angående att poliser åker fast för koppleri. Det var EN polis ju. Dom flesta poliser är ju bra, fantastiska hjältar.

  1. Sofia

   Glömde skriva att jag tycker också att det borde olagligt att sälja. Det beror på att dom är utsatta att det är lagligt att sälja sex. Men det är alla människor som begår brott. Alla människor som begår brott är fattiga/utsatta/desperata/missbrukare/psykiskt dåliga/känner sig tvingade till det osv. Människor som säljer knark t ex är ofta desperata efter pengar till sitt eget missbruk. Annars hade dom flesta naturligtvis inte sålt knark om dom inte hade känt sig tvingade till att göra det. Det ska naturligtvis vara olagligt att sälja sex.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Nej alla människor som begår brott är INTE utsatta. Så många som tjänar grymma pengar på kriminella affärer. Men så fort missbruk kommer in i bilden blir det desperat, så där har du rätt 🙂

 14. Sanna

  Nu ville han själv va me i Tv:n. O det är på inget sätt det minsta synd om honom!! O sååå jäkla dåligt mår han nog inte, för det är säkerligen inte första gången. O när han skriver på sin insta att han snart ska till morgontv men först en löptur, lite annat jox bla bla bla… Ja, oj så dåligt han mår!!! Tror inte tjejen han va me vaknar på morgonen o känner att åh, idag ska jag ta mig en löptur o lite meditation innan jag åker till mitt jobb där jag tvingas behaga män!! Enda felet tv gör det är o låta han få prata i tv överhuvudtaget. Men att det på nåt sätt skulle va synd om honom 🤮 Hade tyckt lika hur många torskar de än gav tv tid till. Finns inte en enda ursäkt för detta vidriga beteende av honom! Han sitter ju bara o tycker sååå synd om honom. Som om någon skulle tvingat honom. Det va helt o hållet hans eget val, o ingen annans. El nåt som går o skylla på barndomen för. Nej fy fan alltså!!🤮

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag säger inte att det är synd om honom. Jag säger att media är oprofessionella när de frossar. Och alla som hånar. Det är äckligt.
   Säkert inte första gången säger du.. men du vet inte. Och ändå sprider du glatt det du tror. På ett hetsigt sätt. Och medverkar på så vis till ett hatdrev. Han gjorde fel, som fan. Inga tvivel om det.

   1. Sanna

    Precis som jag skriver så vet jag inte. O jag tänker inte be om ursäkt att jag spyr ut galla över någon som totalt skiter i vad han precis gjort mot en kvinna. O om det är hetsigt är det inget mot det han har gjort! Han sitter ju själv o är jäkligt hatisk under en intervju han tidigare gjort ang just detta. Han kör me härskarteknik, när över folk, säger att det bara är utsatta knarkare som bor i slummen som köper sex. O det på ett väldigt aggressivt sätt. Men jo, det är ju såklart ok för det är ju Paolo Roberto! Han kan kasta skit hur mkt som helst. Men när en annan kräks på nån som köper sex, på nån som utnyttjar en kvinna, då är man hetsig o medverkar till hatdrev 😂 Blir lite dubbelmoral. Kolla den intervjun/debatten me honom som cirkulerar o kom sen o säg att han inte är hetsig 🙌🏻 Han, o alla andra torskar förtjänar inget annat än hat. När han själv väljer o gå ut me detta i media så borde han själv fattat vad det skulle innebära. Om man inte reagerar på vad han har gjort, då har man en jäkligt skev kvinnosyn!

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Han är hetsig deluxe. Men det i sig betyder ju inget mer än att han är hetsig. Per automatik blir man inte en sämre människa för det.
     Han är en pain in the ass på många och har gjort sig osams med många. Han är en sån person som man antingen gillar eller ogillar. Som säger ganska obekväma saker. Jag har inga problem med sådana gubbar för de är oftast extremt enkla att hantera. Enkla att läsa. Raka. Sen gör han såhär.. och jag fördömer som fan. Rakt av och obönhörligt. Men därifrån till att göra lustiga memes och håna… det är inte min grej. Vill man vara en sån människa så står det var och en fritt. Jag kommer försöka låta bli att håna och göra mig lustig över folk som redan ligger.
     Jag vill inte vara en sån person som gömd bakom en skärm, eller ett alias eller en låst profil spyr galla. För jag tycker det är både fegt och ofräscht.

     1. Sanna

      Jag säger inte att jag aldrig tyckt att han är ok. Har gillat att han säger vad han tycker o tänker även om jag inte håller med om hans åsikter. Sitta o håna el göra sig lustig över honom skulle jag aldrig göra, då det han har gjort inte är det minsta kul. Att man blir arg för det han gjort tycker jag inte är fel, snarare tvärtom. Men när det görs skämt klipp med honom, bilder mm tycker jag är sjukt. Det är som att driva med det han gjort. O det är att gå för långt. O ja, är ju inte mer gömd bakom än skärm än alla andra som skriver så. Lite svårt o säga det face to face till honom när man aldrig ses. Men skulle inte ha nåt emot o göra det heller!

 15. Emelie

  Ja alltså, han högg sig själv lite i foten när han var med i TV4 🙈..

  Vidrigt beteende av honom.
  Men vidrigt av media och alla andra som hänger med och kastar glåpord.
  Tycker att alla ska ha lika behandling.
  Om det var så att dom som skäller högst nu har en pappa eller annan viktig person som åker dit för samma sak, ska den då behandlas som Paolo?..

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja verkligen😳Han tänkte nog inte hela vägen. Men svårt att förutse folks reaktioner också. Ibland är bästa försvaret att själv erkänna och stå för det. Inte nu helt tydligt.
   Ja jag undrar samma sak som du…?

   1. Emelie

    Ja, ogillar verkligen att folk frossar.
    Folk tror och tycker så mycket och struntar i fakta. Har folk noll koll på förtal?

    Han gjorde något jävligt vidrigt och ska straffas för det. Men det är väl något för polisen och åklagare?

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Det också.. förtal är väldigt enkelt att åka dit på. Verkar klassas värre än sexköp också..
     Håller med.

 16. Vanessa Johansson

  Jag satt o väntade på det här inlägget! Jag instämmer med det du säger, alla måste säga/skriva något spydigt om honom. Det är en sån lynchstämning. Låt den utan skuld kasta den första stenen osv. Däremot tycker jag det är bra att det inte är olagligt att sälja för de som gör det befinner sig redan i en då utsatt situation. Det blir ännu svårare fördel attanmäla brott som begås mot dem då.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha, jag kunde inte låta bli🙈. Ja på så vis är det kanske bra, men vafan, ändå inte. Men det är jäkligt komplext, och svårt att som lekman se hela bilden.

 17. Emma

  Läs på om trafficking, sexindustrin och alla övergrepp som begås så förstår du varför själva handlingen att sälja inte är olaglig. Och ang Paolo, han sitter där han sitter med ingen annan att skylla än sig själv. Han valde att skriva på Instagram, han valde att ställa upp i TV4. Han har visat en osmaklig och icke ångerfull sida av sig själv och hur någon kan sitta och tycka synd om honom övergår mitt förstånd…

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Och hur nån kan tro att jag tycker synd om honom övergår mitt förstånd.. Jag kommer aldrig kunna förstå varför det inte görs olagligt att både sälja och köpa sex. Sen fattar ju jag med att det inte löser något, för prostitution är mer komplext än så. Men det är en början.
   Men när började vi håna folk? Det är en ofräsch handling. Ja, han är ett svin, inget snack om saken. Men han är inte ensam. Tyvärr!! Vore ju asbra om det vore så.
   Icke ångerfull..? Hm, vad menar du att han ska göra då? Mer än be om ursäkt, stå för skiten han gjort, ta konsekvenserna deluxe. Han kan inte göra själva handlingen ogjord.
   Det är osmakligt som fan det han gjorde. Men fan, att som journalist skriva som de gör är ganska ofräscht och oetiskt det med.

   1. Emma

    Inom ett dygn satt han i tv soffa och bölade. Och även inom detta dygn lade han ut en hurtig joggingbild (nu borttagen) på Instagram med tumme upp och : nu ska jag ta tag i allt och kämpa på. Det framstår inte som en person som förstår vidden av sin handling. Att han svikit sin familj, utnyttjat en utsatt människas kropp för sig egen j-a kåthet. Det är osmakligt. Han har långt tillbaka visat en ofräsch macho image, en äcklig sådan. Första gången han köper sex? Ja tjena. Han förtjänar allt hån. Och är det någon annan som köper sex och väljer att sitta och grina i tv och tycks synd om sig själv (och inte offret) så förtjänar dom det med.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Ja och här sätter du tummen på det. Du tyckte redan innan att Paolo var ett machosvin.
     Då är han redan dömd av dig på förhand. Den bilden på insta är jag rätt säker på att jag sett förr så tror inte att den var tagen nu. Jag fattar att man kan se det som du gör. För han är en kaxig jävel med attityd och har uttalat sig på sätt som inte är direkt pk. Därför har jag gillat honom. Rak och inga ursäkter för att inte träna, som ju är min anledning att ha följt honom. Jag tycker han följer samma linje nu. Han står för det, han ska söka hjälp och blablabla.. men är inte det bra då? Vad ska han annars säga? ”Jag fattar inte vad jag gjort, jag gjorde inget fel, det var hennes fel, jag kommer göra om det, och kanske lägga mig ner och självdö? ” Nog begriper han vad han gjort han är ingen idiot på så vis, tvärtom rätt smart som tagit sig dit han var. Osmaklig -JA!! Som fan!
     Men sen vet vi inget mer, och man ska vara jävligt försiktig med att döma, (eller fria!! )utan alla kort på handen. Man vet aldrig vad som ligger bakom en annan människas handlande. (Hm kanske har jag kollat för mkt på Brott vi minns 🙈)
     Återigen försvarar jag honom inte. Han gjorde skitfel. På alla sätt.
     Jag pekar bara på ett mediadrev som är långt från etiskt. Och hur ens personliga fördomar/åsikter som inte har med saken att göra kickar in.
     Och sen då… snuten som åkte för koppleri.. glömmer vi honom? Det är ännu mycket värre. För det finns grader i helvetet. Men han/de är ganska osynliga i media.

     1. Emma

      Jo, det är lika vidrigt. Men det är inte en offentlig person och gissar att det inte är av allmänintresse. Jag tycker du tänker helt galet, både angående Paolo och om sexköp i stort. Alltid ledsamt att se folk skriva saker som man själv känner är helt uppåt väggarna. Jag brukar sällan kommentera på bloggar men det här störde mig så jag inte kunde låta bli.

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Jag tänker ofta på ett annat sätt, för jag vrider och vänder på sakerna och försöker se det ur alla vinklar. Ibland låter det säkert som jag tänker saker som jag inte alls gör, men jag har bara en annan synvinkel. Jag har sällan några problem att sätta mig in i hur folk tänker och känner, vilket helt klart kan vara en nackdel. Men även en fördel. Jag förstår dock inte vad jag rimligen kan tänka galet här?
      Att göra allt runt prostitution olagligt, kan det ens vara fel? Att låta det vara lagligt att sälja sex signalerar att det inte är så förbannat farligt att köpa det heller. För alla vet ju att män överlag är rätt korkade. Lagarna är luddiga och straffen för små. Då finns det inget som avskräcker och om man ska tro på poliserna så är det risken för upptäckt som skrämmer mest.
      Så har vi offren. Som är offer hur man än vänder sig i detta. Men jag kan inte förstå hur det skulle hjälpa dem att få sälja sex, när det är olagligt att köpa? Förklara gärna så kanske jag begriper. 🙏🏻
      Och rent krasst, en offentlig person må vara kul att veta saker om, som att Paolo köper sex. Men rent personligt så är det av betydligt större nytta att veta vad ens egen bekantskapskrets gör. Så jag köper inte allmänintresset.

     3. Emma Å

      Kanske är en av anledningarna till att det är olagligt att köpa (men inte sälja) att det är olagligt att skada andra, även om man betalar för det?

     4. Emma

      Ett exempel: en flicka/kvinna blir inlurad/intvingad i sexhandel. Hon kan inte söka hjälp, för hon begår ett brott när hon säljer sin kropp. De kvinnor som befinner sig i dessa miljöer var alltså inte bara torskar och hallickar att vara rädda för utan även polisen och böter/fängelse. Det blir alltså svårare för utsatta kvinnor att våga söka hjälp.

     5. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Sant. Men om man då får stopp på en större del av sexhandel så bör det ju gynna även dessa kvinnor? Som aldrig hamnar där eftersom den marknaden inte finns.

     6. Ammie

      Om det blir olagligt och straffbart att sälja sex, så kommer man förstås ersätta de straffmyndiga kvinnorna med yngre som inte kan straffas, dvs barn. Precis som det har blivit i gäng där småungar är de som säljer droger på gatan, i skolor etc, bara för att de riktiga äcklen, de vuxna som styr verksamheten inte ska riskera straff. Vi kan sänka straffåldern, men de kommer att hitta yngre tills vi får döma sjuåringar till fängelse för prostitution. Och under tiden kommer ingen av dessa kvinnor och barn anmäla eller söka hjälp. För vem vill bli dömd för prostitution, sitta inne för det och sedan inte kunna få ett normalt jobb då utdrag från belastningsregistret skriker dömd för sexhandel? Dessutom verkar det som att de yngsta prostituerade just nu är svenska ungdomar med psykisk ohälsa och missbruk. De skulle inte låta bli att sälja sex även om det blev straffbart, däremot skulle de göra allt de kan för att komma undan med det, deras enda sätt att skaffa droger och någon typ av försörjning…

     7. Sanna

      Den bilden hon pratar om la han ut igår, så nej, den har inte florerat tidigare. När du skriver som du gör så låter det mer som att: ”ja ja, vi rycker lite på axlarna, det som har hänt har hänt. Han har bett om ursäkt så nu låter vi honom va så blir allt ok. Han är bra på så många andra sätt. Han gillar o träna som jag. Finns inga ursäkter bla bla…” Alltså va?! Att man kan ha den inställningen. Det är ju det som gör det här så sjukt. När folk rycker på axlarna som att det är så många som köper sex så att bli upprörd är lönlöst. Om VI inte säger ifrån, om VI inte visar på hur fel detta är, vem ska då göra det?! Om reaktionen ändå blir att ingen bryr sig, att torsken ändå får sitt straff, då kommer det inte bli lika jobbigt för dom när de åker fast. Att åka fast för ett brott, att köpa sex, att våldta SKA man bli ”lynchad” för. Det SKA va ett helvete för den som åker fast. Finns ingen anledning o stryka dom medhårs för att de bett om ursäkt. O han ber ju inte ens på riktigt om ursäkt!! Han har ju bara gjort det värre för sig själv genom o va me på tv. Han skyller på det ena o det andra. Han tycker synd om sig själv!! Det är fan inte synd om honom, det är synd om HENNE!!!

     8. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Och du har inte fattat vad jag säger. Men fortsätter lyncha..
      Hur fan man kan få det till att jag på något vis försvarar honom? 🤢 Jag kan däremot sätta mig in i olika perspektiv och se på saker från olika håll, och därför även resonera utifrån olika utgångspunkter.
      Jag personligen skulle mest troligt tycka mest synd om mig själv om det var jag som var i Paolos sits… för man är alltid sig själv närmast. Därmed säger jag inte att jag tycker synd om Paolo. Eller rycker på axlarna 🥵Men säg den människa som inte tycker synd om sig själv när man gjort bort sig🙈? Det är en ren försvarsmekanism.
      Klart som fan det är synd om henne. Men det är ändå inte okey att kliva över lik från medias håll. De jagar ju även henne och det lär inte vara så roligt för henne heller misstänker jag.
      Bilden lades ut igår ja, jag vet vilken du menar. Men inget säger att den är tagen precis i publiceringsögonblicket. Han har shitloads av tummen upp-nu ska jag ut och springa klockan mitt i nattenbilder. Många har jag sett flera gånger och denna tycker jag mig ha sett förr. Jag kan absolut ha fel.
      Och jag hoppas du fattar att jag inte nånstans försvarar eller tycker synd om vare sig honom eller andra torskar.

     9. Sanna

      När det gäller bilden handlar det mest om det han skrev, inte bilden i sig. Utan just det faktum att han drar ut på joggingtur mm o lever på som om inget hänt. Att man först tycker så synd om sig själv o sen avslutar med att dra på joggingtur, meditera el vad sjutton han mer skrev. O med tanke på att han tog bort den så va ju inte responsen den bästa på den heller. Jag har inga problem o sätt mig in i olila situationer o personer. Men här finns det liksom inga ursäkter. Som en polis sa under en intervju – han har gjort så många medvetna beslut innan han hamnade där i den där lägenheten. Så många steg där han hade kunnat stoppa sig själv. Men nej då, det gjorde han inte. O jag struntar i om han är en känd person el ej. Samma gäller för alla!! Sen hade det inte blivit lika mkt ”lynchning” om han själv inte hade satt sig i tv o sagt det han gjorde. Han gjorde ju allt bara värre för sig själv. Medan hans syfte troligtvis va o få folk o tycka synd om honom. Är leds på att det ska daltas me brottslingar. Att det jämt ska hävdas att personen mår dåligt psykiskt. Att de varit med om saker som drivit dom dit. Det finns sååå många människor som mår dåligt psykiskt, o människor som varit med om hemska saker som barn. Men det betyder inte att de går o köper sex för det, el gör annat brottsligt. Att han ursäktar sig med att det är ett självskadebeteende är ju bara så sjukt! Då skadar man sig själv, inte andra. Han skadade henne, inte sig själv. För hade han inte åkt fast så vart fanns självskadebeteendet då?! Han skadade siin tjej, sina barn. Det är dom som får lida! Nä, är så jäkla leds på o höra o se denna människa. Skulle me glädje slippa se han i tv rutan.

    2. eva

     Emma, ska han hänga sig i ett träd? Dränka sig? Mår du bättre då? Mår etablissemanget bättre om han utplånas från Jordens yta? Stamfolk i U-länder har stamråd, där man gemensamt stenar folk till döds eller tar livet av dom på något annat sätt, är det dit Sverige är på väg? Då kan domstolarna slå igen så kan militanta feminister ta över.

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Man undrar ju lite? När inget duger, inte att stå för skiten man gjort eller ursäkten man försöker få ur sig.. allt är fel.. Det ÄR fel! Som fan! Man gör inte så. Men nu gjorde han det. Vad ska han göra? Det går inte att göras ogjort. Så då återstår ursäkter. Som inte duger. För det han gjorde var oursäktligt. Så då fortsätter drevet… och sen då? När har han sonat? Aldrig? Om tio år? När nästa skandal briserar? Som att slå pannan i en vägg.
      Status Quo.

     2. Emma

      Nej verkligen inte. Varken hänga sig eller stänka sig. Men backa och tänk över vad fan han gjort. Tänkt över det jävligt ordentligt och sedan kommit tillbaks med någon ånger eller reflektion. Att sitta och kväka ut sig ”ånger” mindre än ett dygn efter han åkt dit känns inte genuint. Kanske han borde åka upp till nåt kloster och meditera ett par år. Jobba ideellt. Läsa genusvetenskap på högskolan. Se över sin inställning till kvinnor, jämlikhet, rättigheter. Finns massor han kan göra, men min personliga åsikt är att det han gjorde i TV4 inte var genuint. Punkt.

     3. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Jättebra förslag:) men allt är relativt. Jag har saker som jag absolut inte kan förlåta oavsett vad personen i fråga skulle komma med. Men det är helt personligt. Skulle någon annan göra samma sak mot nån så skulle jag inte vara tvärsäker på att det inte gick att förlåta. Och tvärtom, folk tycker med all säkerhet att jag borde kunna förlåta. Om någon blir dömd för något och åker i fängelse och sitter sin tid, är den då oförlåtlig för all framtid? Eller bör få en ny chans? Ja det beror nog på vem du frågar. I lagens ögon ska personen det. I Paolo fallet så betalar han sina böter men straffas kollektivt av alla möjliga. Extremt hårt. Han har inte släppt en atombomb direkt utan gjort något som sjukt många gör. Håll i minnet att jag inte ursäktar eller försvarar!! Och det är fortfarande vidrigt!
      Men när skulle han då anses ha sonat sitt brott? Han får det straff som alla som gör samma brott. Han tar det. Han ”sonar” på samma vis som alla andra. Plus väldigt mkt mer. Men är för evigt rökt.
      Han skulle vara rökt även efter ett tioårigt fängelsestraff. Efter tjugo med.
      Medan ”alla andra” pröjsar några tusen på plats och sen går till nästa prostituerad. Så i hans fall så hjälper inget.
      Att be om ursäkt är ungefär det enda han kan göra. Det kommer inte hjälpa det minsta, men om han INTE gjort det då? Hade det varit bättre? Hur han än gör nu är det fel.
      Han borde givetvis aldrig gjort det han gjorde. Men nu är det så och går inte att ta tillbaka.
      Jag fördömer det hårt. Men kommer inte håna eller göra mig lustig över det. Det är bra att hela diskussionen om sexköp kommer upp till debatt, helt klart så behövs det!
      Men det blir en aning snett nu. För så många fler köper sex än Paolo.
      Kanske en stämpel i pannan när de åker dit? BUSTED tatuerat ovanför höger ögonbryn.

 18. Carina

  Det jag INTR tycker om är att media gav honom luft att få sitta tycka synd om sig själv. Han har gjort fel!
  Det är tjejen det är synd om INTE han!
  Sen skulle media bara ignorerat honom. Han har som sagt bränt sina broar och sina medarbeten själv.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Rent krasst borde han själv hållit käften 🙈 och flugit under radarn han med. Men på ett sätt håller jag med dig, på ett annat inte. Han behöver berätta sin historia för annars kommer den tvistas till av medierna. Sen kan man ju fundera över etiken i att intervjua en chockad människa..? För oavsett hur illa det han gjorde var så var han garanterat i chock. Jag tycker inte heller att han tycker synd om sig själv. Men eftersom han hamnar i ett försvarsläge så låter det som dåliga ursäkter. Han berättar och förklarar, men står ju samtidigt för det. Finns inga ursäkter säger han. Med hans historia av dumheter så är det heller inte otroligt att han lider av psykisk ohälsa. Alla andra med psykisk ohälsa är det synd om, oavsett vad de gör. Men han ska han skylla sig själv för sin?
   Sen är det inte synd om honom för att han köpte sex! Det får han ta konsekvenserna av. Men drevet…. 🥵

   1. Carina

    Visste inte att han hade psykisk ohälsa, tycker ändå inte synd om honom för det. För nån med det som skadar sig själv ja dom tycker jag synd om, Paolo har skadat nån annan för sina drifter skull. Varför inte plocka upp nån på tinder eller krogen?
    Jag förstår vad du menar med allt du skriver 😊
    Drevet, nja han kunde faktiskt avböjt att bli intervjuad och tagit det via sina egna sociala medier.
    Jag tycker ändå att detta blev till en tyckasyndompaolo grej tyvärr.
    Jag tycker nog som dig att fokusera med på polisen som faktiskt ska hjälpa dessa människor, skriv om det. Inte hans version utan om det faktiska skitbrottet han begått!

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jag vet inte om han har psykisk ohälsa, det är hans egna ord. Jag tycker inte synd om, men på samma vis som man sitter och gräver i en mördare eller våldtäktsmans brott och kan förklara dem med massa psykologiska saker, så kan man det säkert även med sexköpare. Jag försvarar det inte, på samma vis som jag aldrig kan begripa mig på hur man kan mörda nån så fattar jag inte hur man kan köpa sex.
     Hans resonemang haltar ju, helt klart. Men jag är rätt säker på att en psykolog kan förklara det.
     Ja han borde ha hållit truten. Men samtidigt , att erkänna och ta sitt straff är bättre än att neka och smyga iväg. Det är så många nivåer i detta. Å ena sidan och å andra sidan… men summan av kardemumman är ändå att han är ett svin.

    2. Sofia

     Plocka upp på tinder eller krogen? En otrogen, speedad, 160 cm kort, ”satt” kropp, 50+år karl? som jag dessutom misstänker inte är så välutrustad heller då han är så liten överallt annars. Anledningen till att folk går till prostituerade är väl nästan alltid på grund av att dom har specifika önskemål som dom inte kan få på något annat sätt. Han gick ju till en 22-årig sexig polsk tjej. Han sökte en extremt ung 30 år yngre och sexig tjej alltså. Som väl de flesta karlar vill ha, väldigt ung och sexig. Men inte många 22-åriga sexiga tjejer vill ha dom däremot. Och därför går gamla gubbar till unga prostituerade. Eftersom inte många unga tjejer vill ha en gammal sliten gubbe som är 30-40-50 år äldre än dom själva.

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Amen hallå? Nu är det ännu mer spekulationer… ! Anledningen vet vi ju inte, han har dessutom en tjej. Hade en tjej. Som är 25.
      Den prostituerade sägs vara runt 30?

 19. Gunilla

  Inte ett ord om WIlmas mördare eller Tommie Lindh i Härnösand som blev knivmördad av en asylsökande när han skulle stoppa en våldtäkt.

 20. Sari Salonen

  Håller helt med dig, varför ska han vara den stora syndabocken medans dom andra får fortsätta som inget har hänt? Häng ut dom också. Och jag försvarar inte heller Paolos agerande för den är vidrig men alla skall väl ha samma straff eller…

 21. Marie

  Håller med dig. De han har gjort är absolut inte ok men detta drev som går nu känns inte ok. Tänker på hans barn de kan fan inte ha en rolig tid nu 🙁 Han skiter jag i att han har gjort bort sig men som sagt hans anhöriga ska inte behöva lida pga han är idiot. Många säger men vi hänger inte ut hans anhöriga, nä men hur jädra kul är de vara tonåring och se någon häcklar ens pappa på fb. Oavsett vad han gjort så har han barn, som säkert älskar honom vad han än gjort och vem sjutton vill se sin pappa uthängd. Kanske få höra i skolan att ens farsa är ett pervo mm. Måste vara asjobbigt 🙁 Tur man är okänd

 22. Cissi

  Anledningen till att det inte är olagligt att sälja sex är väl att det så ofta (”jämt”) är väldigt utsatta kvinnor som (mer eller mindre) tvingas att sälja sex = de har inget val och bör inte straffas för det som de tvingats till. Däremot är koppleri (att vara hallick) och köp av sex olagligt.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fast man kan inte säga så tycker jag. Det blir så kontraproduktivt. Som att sälja glass men ingen får köpa, så står man där och lockar och pockar…
   yrke som yrke liksom:)
   Jag fattar hur du menar!! Men det måste bli olagligt åt båda håll tror jag. Annars är det en gråzon som går att dribbla runt

   1. H

    ”Yrke som yrke” känns som en väldigt opassande formulering i sammanhanget. Det är inte ett yrke att sälja sex. Det är i de allra, allra flesta fall personer som antingen tvingas göra det, eller mår fruktansvärt dåligt och säljer sex för att skada sig själva. Att straffa dessa personer verkar tämligen inhumant. De behöver hjälp. Inte straff.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     De ska inte straffas? Men prostitution ska göras olaglig. Tycker jag då. Och ja, de behöver hjälp. Som jag tror är omöjlig att ge innan det är olagligt. Men nu sa du en sak, sälja sex för att skada sig. Han påstår att han köpte sex för att skada sig. På ett sätt blir även detta fel. Det ena är ok och då är det synd om personen, det andra så långt ifrån ok som det går. Återigen jag är emot det.
     Jag vet inte om ”yrke som yrke ” är en opassande formulering, däremot en rejäl hårddragning.

     1. H

      Är inte själva grunden i att något är olagligt att man kan dömas till ett straff i domstol?

      Han köpte inte sex för att skada sig. Att skada andra är INTE ett självskadebeteende.

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Säger du ja. Men han påstår annat. Och det är detta jag menar, alla hugger som satan utan urskillning.
      Han tänkte ju inte längre än näsan, eller annan kroppsdel kanske, räckte, och att andra skadas när man själv skadar sig själv är väl ändå inget märkligt? Förekommer väl ofta. Utan att veta hur han känner så är min spontana känsla att man skiter i precis allt när man mår så dåligt att man vill göra sig själv illa. Han brydde sig inte så värst mkt om hur dörrvakten kände det när han slog ner honom heller. Det här är svårt! Och kräver nog sina år på diverse psykolog/psykiatri utbildningar +tonvis av erfarenhet för att kunna uttala sig korrekt om.

     3. H

      Jag ser vad du skriver, och har för mycket personligt kring sexuella övergrepp för att klara av att fortsätta diskussionen. Och jag tror inte vi kommer att se det på riktigt samma sätt ändå.

     4. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Då är det klokt att avsluta. Jag försöker att inte blanda in känslor i det hela, för det är inte vad jag ville diskutera. Utan mediadrevet och även folks verbala spyor på alla sociala medier på en man.
      Det är alltid fel med övergrepp och prostitution. Men det är egentligen inte huvudtemat här idag.

 23. Eva

  Jag är mest arg på att alla inte hängs ut, och att dom andra som åkte dit ber snällt att allt som har med deras torskande ska skickas till deras jobb så frun/sambon inte ska få veta.
  Om alla som köper sex slutar köpa finns det ingen som kan sälja….vet inte om det är lösningen på problemet.
  Men det är på tok för mycket idioter till karlar som köper och med tanke på att mest kvinnor kräktes över PR så kan man bara att några av dom hade säkert en köpande man.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Eller hur? Nånstans står Paolo för vad han gjorde, erkänner att han är en idiot och äcklig osv. Medan övriga som du säger kryper under radarn och mer än tvärsäkert kommer göra om det? Blir det ens värre straff för upprepade böter i de här fallen?
   Men om det är förbjudet att sälja så borde det kunna innebära att det är svårare för de som pysslar med människohandel osv ? Förbjud hela linjen. Kanske är en idé att se över även hur man får jobba inom Eu?

  2. Marie

   Ja häng ut alla el ingen. Tyvärr så kommer de okända undan de får en liten bot och ingen får reda på vad de gjort. Polisen har själva erkänt de skickar diskreta brev till dömda sexbrottslingar för de ej ska få problem med tex frun, jobb mm. Hade jag varit ihop med ett svin som köpte sex så hade jag viljat veta det

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing