Okategoriserade

Badpremiär:)

God kväll:)

Jag känner det som att ett ton släppt från mina axlar. Även om det inte är riktigt klart än, så är det bara saker jag har koll på kvar i skolan. De kommer ta lite tid, men inga problem. Ta i trä!

Den här vårterminen har varit tung på väldigt många sätt. Jag har ju som bekant läst tre stycken universitetskurser på vardera 50%, så det blir ju 150% totalt. Det i sig hade ju räckt, men sen har det tillkommit massa rent personliga saker. Och corona då.

Så att nu känna att jag klarade av det:) Det är väldigt skönt.

Ganska ofta så hör jag folk som tycker att mitt plugg liksom är hittepå, och att ungefär allt annat är mycket bättre/värre. Typ 7,5 hp i civilrätt är minsann betydligt jobbigare än mina 30 hp Kreativt skrivande. (gånger tre då!) På samma vis har det alltid varit, för vad jag än gör, så klagar vissa.

När jag var föräldraledig, och kämpade för att kunna vara det så länge som möjligt för att vi ansåg att det var det bästa för våra barn, så var det helt sjukt. Jag borde skaffa mig en utbildning!

När jag gick en heltidskurs på ett år på komvux… så var det ju bara komvux… Jag pluggade heltid på folkhögskola i flera år, och då var det ju inte alls som att plugga på universitetet, helt bortkastad tid. Utan högskolepoäng var man ju helt värdelös.

Och nu har jag en hyfsad bunt sådana, och tja… då är det fel högskolepoäng 🙂

Så jag kan konstatera att det är en förbannad tur att jag skiter i folks åsikter 😀

Jag klarade av att plugga en och en halv heltid på universitetet, och glöm inte att bloggen är mitt arbete också, samtidigt som allt annat jäklades, och jag är stolt över mig själv.

🙂

Idag började ju dagen med ett träningspass med instruktör utomhus. Det var väldigt länge sen vi tränade utomhus i 27 graders värme, och det var extra jobbigt. Men kul:)

Sen satt jag kvar ute, och läste kurslitteratur  hela dagen tills barnen började droppa in från skolan.

Frågan om de ville åka och bada mottogs med JA förutom av Jordan som var med en kompis och Lovelia som inte hade lust. Men Novalie, Trixie och Jamie hakade på, och sen kom Corrinda och Patricia, men de satt inte med oss;)

Vi hämtade upp syrran på vägen, och sen åkte vi till Lyssnaängen. Samtidigt som vi vek ut våra filtar så gick solen i moln, och stannade där. För första gången på hela dagen. Eftersom man kan anta att det är kallt i vattnet, så avvaktade vi. Men till sist bestämde jag och Jamie oss för att bada. Hade han bangat hade jag inte hoppat i:)

Vi gick ut på bryggan, stoppade en fot i vattnet och ja, det var iskallt. Jamie vägrade kliva i och han ville absolut inte gå med längre ut på bryggan. Det är inte så djupt där och ska man i svinkallt vatten så bör man hoppa:D

Vi stod intill tre killar och jag kikade till på dem och sen klämde jag mig förbi och vidare ut på bryggan. Nån petade till mig och jag kikade rätt upp på Robbans flickvän L. Det visade sig att de tre killarna jag precis gått förbi… tja, den ena var min son:D

Till mitt försvar så är en badplats det sista stället man förväntar sig att se honom på:)

Det sista jag förväntat mig var också att han skulle hoppa i, men det gjorde han, så då kunde ju inte jag vara sämre. Så tillsammans med L, så hoppade jag rakt i. Och hade det varit möjligt så hade jag tryckt på rewerse-knappen så man kom upp lika snabbt, för satan i helvete vad kallt det var!

Normalt när man hoppar i och det är rejält kallt, så domnar man bort och så är det bra, men här så gjorde det bara ont. Alltså riktigt ont. Bara att kravla tillbaka upp på bryggan. Men jag badade.

Sen skickade syrran ett instagramklipp där vår lokalradio varit på Lyssnaängen på morgonen, och badat, med en termometer. Den visade friska 12,5 grader. Inte vet jag hur mycket en varm dag kan påverka, men det är nog kanska troligt att det i alla fall var en 13 grader. Det skojar man inte bort hur som helst:D Jag vet inte om jag någonsin badat i en så kall sjö faktiskt.

Det positiva var att så fort man kom upp blev man varm igen, för nu hade molnen försvunnit och solen strålade. Pust.

Nåt bildbevis blev det inte, för syrran och tjejerna låg kvar på stranden och solade sig:)

Men en blöt bikini är ju nästan bildbevis.

bikini

Så nu kan det bara bli varmare tänker jag:)

Vi stannade kvar till klockan var runt sju, då åkte iv hem och via Ica för att köpa mat. Barnen har i flera dagar tjatat om – Billys pizza och Gorbys piroger. Idag gick jag dem till mötes, och själv smällde jag i mig en burk fiskbullar och ett halvt kilo tomater.

middag

Gott asså:)

Jag älskar fiskbullar, men det måsta vara ABBAS och det måste vara med hummersås. Inget till, bara rakt av. Idag hällde jag ju upp i en tallrik, normalt käkar jag rakt ur kastrullen.

Nu har jag duschat, med min goda duschmousse jag fick av barnen igår, och smort in med After sun, för kanske att det kunde anas lite grisskär färg på bröstet. Men jag säger inte att det är så, men det skulle kunna vara så:)

Jag har parkerat i fåtöljen med all kurslitteratur intill, och ska nu skriva om den.

Hoppas att ni har haft en underbar dag, var ni än är och vad ni än gjort ♥

Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

 1. Lina

  Älskar också fiskbullar! Det måste vara Abbas och det måste vara hummersås. Blev så glad att se att någon annan delar min passion för denna rätt 😀

 2. Marianne

  Carola du är bäst . Du roddar barn ,hem , familj och livet på bästa sätt. Fattas bara en plats i ” Robinson.” Tror du skulle gå långt .
  Kanske tom vinna. 💝

 3. Agneta

  Jag älskar din blogg.När du står upp för dig själv, står du upp för oss.För oss som tänker lite utanför boxen.Att livet inte bara är att jobba 9-5 med barnen på dagis.Du är värdefull,det du gör är värdefullt.De som kritiserar dig har bara inte förstått. Och jag hoppas att vår support överväger all negativitet.För även att jag inte känner dig,känns det som att du skulle hjälpa mig om jag behöver.Ha en härlig sommar.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack snälla 🙂 Ja er support överväger alltid!! Även om det negativa är ganska tungt mellan varven, helt beroende på ens dagsform. Ibland tycker jag på axlarna och ibland blir jag genuint ledsen.
   Men ni är bäst ❤️❤️
   Och om jag kunde och du behövde hjälp så skulle jag försöka hjälpa till 😘

 4. Lena

  Man bestämmer så klart själv vad man vill läsa, ingen annan som skall bry sig. Jag hade kanske inte velat läsa alltför länge, med tanke på att det kostar en slant och man sen skall dras med CNN. Vad vill du bli när du blir stor?

 5. Karin

  Du har säkerligen stenkoll men vill ändå tipsa om att Matsmart nu fått in massvis med torrvaror från företaget som tidigare samarbetade med Paolo Roberto. Om man som jag och säkerligen du med inte lägger så stor vikt vid vad det står på förpackningarna utan förstår att massa mat inte kan slängas bara för att en person väljer att vara dum i huvudet, så går det att bunkra för en väldigt liten peng. Har väntat på detta för jag tycker mycket om produkterna och klickade precis hem ca 10 kg pasta och krossade tomater som nog förhoppningsvis står sig ett tag.

  Och på tal om något annat, grattis till dina hp! Har också läst 150 % nu i vår, bla.a tyska och ryska så jag vet att det tar på en.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack!! Jag har inga problem att skilja på sak och person, och sakerna är suveräna:) Paolo lite mindre suverän 😂
   Och exakt, det är ju stört att kasta mat för att hans namn står på förpackningen!! Men fint att Matsmart finns 👌🏼

 6. Karin

  Utan att uttala mig om just detta fall så går det inte att bortse från att nivån är väldigt olika, även på universitet/högskola beroende på kurs. Sedan kräver kurser/utbildningar som inte är på distans lite mer, kurser med mycket undervisning lite mer osv. Det finns kurser som går att kombinera med arbete och kurser som inte gör det. Kurser med tentor och kurser utan tenta. Kurser med salterna och kurser med hemtenta. Sedan är det väl upp till var och en att bedöma vad som är mer eller mindre svårt osv men stora skillnader finns det, sedan vet jag inte vad det spelar för roll.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Klart det finns skillnader ! Men det är folks sätt… inget duger. När man är happyhappy över något så ska vissa ovillkorligen trycka till en. Spelar inte så stor roll hur, bara de får tala om att man borde gjort annat och att det man nu valt är sämre.
   Gäller i det mesta, visst folk är väldigt snabba på att döma och fördöma andra.

   1. Karin

    Jag vet ju inte vilka synpunkter du får men byt vänner om de inte stöttar dig. Eller häng inte upp dig på det,

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Det är inte vänner, det är okända människor, som kommer hit till bloggen och talar om hur fel jag tänker. Eller skriver det på Bloggbevakning eller Flashback🥵
     Forum för mindre begåvade, i alla fall inom EQ😅. Mina vänner är alltid mina bästa supporters, även om
     Ingen av dem är stryka-medhårs-varianten. De är bara bra människor ❤️

     1. Karin

      Har inte sett en kommentar om dig på dessa sidor men du kanske är en mer frekvent läsare. Eller har du vänner som är det? Oavsett så har du i så fall själv eller vänner med det som du stämplar andra läsare med?

     2. Karin

      Att du ser ned på besökare på dessa sidor men är uppdaterad vad som står där. Antingen läser du själv eller så gör dina vänner. I så fall gäller din bedömning även dem. Finner det osannolikt att de skulle skriva om ngn som varit med i tv för 10 år sedan. .

     3. Anonym

      Ser ned på besökare av dessa sidor ? Carola säger att hon får massa skit på sociala medier. Och det för att det är lätt att sitta anonymt och trycka ner andra människor. Och hon på bloggbevakning uppmuntrar sånt.Varken du ser det eller inte.Och våra barn kommer fortsätta i samma spår .Jag skriver inte det här för att försvara Carola.Det kan hon så bra själv. Jag kan bara inte se tillfredsställelsen i att vara elak mot nån annan.Carola skriver att de kan ha rätt rå jargång och mörk humor i sin familj.Men det här är något annat . Ja,mycket av det är jante. Men kom igen. Det finns en plats för alla utan att vara missunsam.

     4. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Helt rätt 🙂 Det är vad som skrämmer mest, att vuxna människor sitter och spyr galla över vem som helst. Och sen undrar man varför barnen beter sig som de gör…

     5. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      De ÄR mindre begåvade och speciellt inom eq. Att sitta och häva ur sig skit om allt och alla anonymt… då är man inte den klokaste personen direkt. Alla med vett i skallen vet att så beter man sig inte.

     6. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Du finner det osannolikt? Ok. Så du menar att jag inte gjort ett skit sen dess då, att det enda jag gjort i bloggvärlden var att vara med i tv? Inte att jag bloggat i 13 år mer eller mindre dagligen ?
      Jag tror du kanske är ute och cyklar😳
      Jag läser inte på sådana sidor, men får allt som oftast minst en kommentar,mail, mess eller dm på instagram om jag figurerar där. Oftast av läsare, sällan av kompisar, för de läser inte heller. Ibland får jag även en pingback.
      Senast var när jag skrev om drevet på Paolo Roberto och det är vad, nån vecka sen? Två kanske? Då kommer alltid kommentarerna ; Hon är sjuk i huvudet/ Det är stört att ha så många barn/ Hon borde gör si
      Eller så/ hon är bitchig och otrevlig./ Hon är lågutbildad och lever på bidrag och oftast även något som skrivits av Bloggbevakning, taget ur sitt sammanhang och sen gör de sin sanning av det. Till exempel att jag tycker man får skylla sig själv om man får anorexi. Något jag ALDRIG ens tänkt tyst för mig själv.
      Så nej, mina vänner eller jag läser inte, men givetvis kollar jag om jag får veta att jag avhandlas där inne. Det tror jag de flesta gör.
      Jag har min bestämda uppfattning om folk som anonymt snackar skit, och den vet ni. Stå för det ni säger eller var tyst.

     7. Anonym

      Ja du Karin ,vad du gör på denna blogg fattar jag inte. Vi andra gillar att följa Carolas vardag. Men du är inte ensam om att sprida hat på internet.Ni är ganska många. Skulle vara roligt att veta om ni har nån agenda.Eller om ni bara mår lite bättre av att trycka ner andra.Genuint nyfiken.

     8. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Ja, om de sitter och häver ur sig skit till höger och vänster. ALLA som gör det är mindre kloka, allra helst inom eq som sagt. Försvarar du på något vis näthat?
      Annars kan du vara tyst nu. För din egen skull alltså:) innan du gör bort dig.

 7. H

  Jag tycker fortfarande att det är så intressant med människor som anser att vissa utbildningar är mer ”rätt”/”värda” än andra. De som uttalar sig så har dessutom sällan läst några kurser som de själva anser är ”rätt”. Och de som faktiskt har läst kurserna har, enligt min erfarenhet, ganska sällan sådana tankar.
  Jag har läst ca 340 hp och har en masterexamen i molekylärbiologi. Jag har läst kurser med fancy namn som ”molekylärmedicisk infektionsbiologi”. Jag skulle ALDRIG säga att någon som läste kreativt skrivande läste ”fel” kurs, eller läste något som var ”mindre värt” än vad jag gjort. Intressant nog har jag många gånger fått höra att jag studerade ”fel” för att jag inte blev civilingenjör inom bioteknik. Det ansågs fel att jag läste till akademisk examen och inte civilingenjör. Jag har dock aldrig hört detta från en civilingenjör, men från flera andra. (Efter att jag fick jobb som molekylärbiolog på ett stort företag har folk hållit tyst dock, för att jag ”ALDRIG KOMMER FÅ JOBB” var det främsta orsaken till dessa ”vänliga” påpekanden om att jag läste fel).

  Men jag blir bara så trött. Herregud, låt folk studera vad de är intresserade av. I ditt fall JOBBAR du ju dessutom med skrivande, så att du läser kurser inom det låter ju ytterst relevant? Jag tycker att vi i allmänhet borde vara mer tacksamma för att människor har olika intressen och arbetar inom olika områden. Jag skulle vara en urusel lastbilschaufför (för jag tycker inte särskilt bra om att köra bil), men jag är innerligt tacksam för att människor jobbar som lastbilschaufförer. Jag skulle inte heller vara en bra undersköterska, för jag får lätt panik av kroppsvätskor. Men jag känner enorm tacksamhet (särskilt i dessa tider) för att så många fina människor jobbar som undersköterskor. Och jag är glad att det finns människor skriver bloggar som jag kan läsa på pendeln. 😉

  (Sen är jag lite ledsen över att min egen mamma ljuger när släktingar frågar vad jag jobbar som, för att hon är rädd att de ska tycka att hon skryter om hon säger att jag arbetar som molekylärbiolog.. men det ligger mest på henne. Jag bara önskar lite i smyg att hon kunde vara stolt över mig, utan att skryta, istället för att ljuga om vad jag arbetar med. Men det är en helt annan sak, förlåt.)

  1. Vipps

   Så bra skrivet! Kan det vara så att de som klagar är de som önskar att de studerar något liknande men själva blivit övertygade (av andra) att studera något mer ”fint” och nu går och är avundsjuka?

   Angående din mamma skulle det vara intressant hur hon tänker, i mina öron så låter det som att hon förminskar både sig själv och dig när hon ljuger om vad du jobbar med.

   1. H

    Låter rimligt! Kan säkert också vara människor som aldrig studerat, utan i allmänhet har en uppfattning av vad som är ”bra” och ”mindre bra” att studera.

    Min mamma har tyvärr väldigt mycket tankar om vad andra ska tänka och tycka om henne. Jag tror att det är mest där det ligger. Hon har alltid varit väldigt rädd för att andra ska uppfatta att hon skryter.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing