Okategoriserade

Husvagnstvätt!

⚠️Varning för bild på en pytteliten orm längre ner i inlägget⚠️

.

Minns ni att jag i fredags gick massa armgång? Och även övande på att svinga mig lite mer Tarzan-likt?

Okej igår slog träningsvärken till med full styrka:) Jag kan meddela att om det är baksida rygg som ska jobba så gör jag fel, jag har ont i bröstmusklerna🙈 och insida överarm och med sen innan väldigt ömma triceps, så kan man ju seriöst fundera på intelligensen när jag idag bestämde mig för att tvätta husvagnen.

Det är svårt att se för vagnen är ju aldrig skinande blank men den var full av små svarta prickar överallt. Och lera och smuts som stänkt upp.

Ja den är bucklig och prickig av stenskott och lite ytrost på draget, men den är 47 år gammal.

Det finns skavanker både här och där, minnen kan man kalla det:)

Taket är värst, det ser ut så här:

Jag hade ingen stege lång nog att klättra upp så jag har skrubbat så långt jag når. Sen tog jag resten av vagnen och tänker att när jag skurar taket så kommer det såklart rinna smuts ner men skit samma, det är bara att skölja av. Nu är gnuggandet gjort:)

Baksidan :

Och sidan:)

Skurad med kökssvamp och sämskskinn och gamla lakan. Sprayade en ättikslösning med den gjorde varken till eller från, det behövdes gnuggas. Vilket tog hela dagen och armarna skrek🙈😂

Nu funderar jag på att vaxa lite. Har aldrig gjort, eller jo det har jag, men aldrig en husvagn. Ska ta taket först, för nu har jag hämtat stege hos syrran:)

Men ska vila lite innan dess.

Sen klippte jag gräset. Eller ängen…

Gräsklipparen dog minst fem gånger när den försökte tugga i sig det frodiga tjocka gräset 🥵 Upp till halva vaden. Suck.

Nu skulle jag behöva kratta undan de tjocka grässträngarna men … nä. Klippte i en timme och körde med trimmern tills myggen började kalasa allt för mycket på mig. Har minst tre bett i nacken nu :/ På samma ställe. Ben och armar ska vi inte tala om.

Mitt i klippandet vek jag undan en presenning och hittade en liten orm. Runt 1,5 decimeter. Jag plockade upp den och hojtade ut ungarna.

Det är inte allt för ofta de sett orm. Lika bra att passa på. Det är väl en kopparorm/ödla va?

Den låg stel som en pinne och låtsades att den var stendöd och barnen anklagade mig för mord. Men si den vilade sig bara, och var snart kvick och rapp:)

Alla barnen kom faktiskt ut och kikade, och eftersom den låg på bordet kunde de titta riktigt nära. Sen satte jag tillbaka den i gräset där jag hittade den. Jag borde givetvis haft en bild på när den slingrade sig runt mina fingrar men då hade kidsen gått in😅. Jag hade handskar 🙈

Jag är lite småförtjust i ormar får jag väl erkänna. Tycker det är ett rätt coolt djur.

Sen var det mat, och sen promenad med Doris. Sellman låg och väntade i min maskrosodling i blomlådan så han inte skulle missa oss:)

Han är lite som många svenskar jag känner. Såna som gärna vill kunna säga att de sitter i karantän och räknar dagarna, Dag 72 i karantän. Fast de inte alls gör det🙈

Sellman vill gärna gå precis bredvid Doris, som att han också hade ett koppel. Fast han inte har det😂 Allra helst ska han gå sida mot sida, alltså med full kroppskontakt, då är han supernöjd. Och Doris är en aning störd;)

.

Det blev en snabb promenad, och sen in och dricka kaffe. Har inte hunnit det alls idag, men nu så:)

Jag ska läsa nu, så jäkla bra bok- Balladen om sångfåglar och ormar, av Suzanne Collins, en bok i Hungergames serien som är precis nysläppt👌🏼

I morgon är det träning, gånger två. Kanske en dag med Jack. Mer husvagnsfix.

Har en kompis som ska hjälpa mig med både däck och batteri så förhoppningsvis kan vi besikta snart. Och sen köra ut den på plats.

☀️😎☀️😎

Nu lockar boken!! Hoppas ni haft en en fin dag! Nu glömde jag berätta om gårdagen… haha, ojsådetkanbli🙈😂😅

Vi hörs i morgon 🙂

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Sanna

    Tack för att du varna, har världens ormfobi så kan INTE titta på ormar!!😰 O även om denna heter kopparödla så är det en kopparorm för mig. Ödlor = ben, ormar = inga ben!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet, har sett den irl:) Men grejen är att jag gjort det jag vill i vår.
      Jag vill ha kvar det som är:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting