Okategoriserade

Sommarlov ☀️

Innehåller reklam och annonslänk för Cellbes

Nu är det sommarlov!!

Jag älskar att ha alla barnen runtomkring hela tiden, det är liksom så jag trivs bäst😍

Sen ruttnar både jag och de mellan varven men det är det som kallas kärlek gott folk 🙂

Killarna har fått nya skjortor och shorts och båda ansträngde sig för att hitta likadana sockor för att fullända outfiten. Det händer ungefär aldrig, definitivt inte utan uppmaning. Förrän idag ☀️

Jordan slutar fyran och Jamie tvåan.

Deras skola brukar ha avslutning i kyrkan med föräldrar, och det blir ofta tre olika. Jag har svurit en del över att sitta och häcka på tre snarlika avslutningar🙈och i år saknar jag det. Aldrig är man nöjd.

I år är det klassvis avslutning i klassrummen. Utan föräldrar.

Trixie går ur åttan

I min klänning från Cellbes men förra årets. Så skön!

Cellbes är det förövrigt värt att kika in på:) Se kod⬆️

Lovelia slutar sexan

Och rosenbusken blommar för fullt och doftar magiskt.

Novalie slutar första året på gymnasiet, en märklig vårtermin minst sagt, och avslutningen innebär enbart att de går och lämnar tillbaka sina böcker gruppvis.

Hon har tillbringat månader i pyjamas, i sängen med datorn bredvid sig. Inte helt främjande för det psykiska välbefinnandet. När vi så småningom kan summera alla följder av Corona så tror jag att psykisk ohälsa kommer ligga väldigt högt.

Men nu är det sommarlov☀️☀️

Jag börjar en ny kurs, för helt skolledig kändes jobbig att vara, men även den på distans så det bör inte stöka till det.

.

Igår behövde Janelle hjälp med Jack, de hade skrivit att han skulle vara ledig från förskolan men sen fick Simon en tid för att operera bort en visdomstand. Janelle pluggar ju heltid hemifrån och det blir svårt med en liten vilding runt benen:)

Så efter att ha varit och tränat åkte vi och hämtade prinsen. Han öppnade dörren, vände sig om och tog på skorna:)

Älskar att han är så glad att få följa med:)

Hemma var det bara jag, Patricia och Corrinda, och då duger man. Kommer Jamie och Jordan så degraderas man direkt:)

Patricia kom med en skål granatäppelkärnor och ungen tokälskade det❤️

Han smackade i sig det mesta, sen spelade han basket och fotboll och käkade lite till innan han fick sova i vagnen.

Han hann med att träffa Jamie en kort stund innan vi lämnade tillbaka honom. Mitt liv styrs ju av träning mer än något annat, och det var dags för dagens andra pass:)

Eller ja … snarare att träningstiderna är de få fasta tider som jag har. Allt annat kan jag styra efter behov. Nästan i alla fall:)

Vi fastnade i trafiken på väg till träningen, man har vant sig av med vissa saker under den här pandemin. Trafik är en sån sak, det har varit så skönt att köra!! Nu är det som vanligt igen:/

Vi stressade in men det är ju inga konstigheter, så det var lugnt. Det kändes av att vi kört på morgonen såklart, och idag känns det överallt:)

Inte optimalt för det är ett HIT pass på schemat🙈

När vi kom från träningen igår åkte vi till Biltema för att köpa plasthandskar till Patricia. De hade inga, hon pluggar ju till frisör och behöver ha sådana där tunna vinylhandskar. Fanns inte. Åkte till Jula, frågade en personal för vi hittade inte. Nämen de är slut… på grund av Corona.

Snark.

Men så hängde det ett gäng ändå mitt i gången så hon fick tag i det. Hon håller ju på med kemikalier och otrevligheter.

Hem och lika bra att ta Doris promenad direkt, så det gjorde jag. Var så trött att jag kände att det kommer inte bli av senare. Av mig då:)

Vi gick rundan runt stordammen och myggen lyste med sin frånvaro. De är ju hemma hos mig så … 🤷🏼‍♀️

Mat och sen låg jag i fåtöljen och läste ut boken. Det var ju en i Hungerspelen så jag gjorde ett uppehåll med Reacher. Annars är ju han och jag som såhär 👌🏼

Nästa bok i raden jag laddade hem nu har jag sett filmen, flera gånger, så jag är tveksam. Ska jag hoppa över den ? Men boken är ju alltid bättre än filmen så jag läser den nog:)

.

Idag var det också iväg tidigt, jag hade en tid på Olmed kl 9.15. Eftersom folk är på sina jobb igen och det här ligger i anslutning till sjukhuset OCH det dessutom tillfälligt är avgiftsfritt att parkera där, så var jag tidig. Jag hatar att stressa och att virra runt och leta parkering med klockan som tickar är inte min grej.

Olmed pysslar med hjälpmedel inom ortopedteknik. Jag var här ofta som liten, då för olika inlägg som gjorde skitont och som jag vägrade använda 🙈. Jag har även haft olika nattskenor efter operationer. Eftersom jag helst undviker allt som kräver nån slags extra effort så har jag undvikit även sådana här ställen. Det var dessutom ganska jobbigt och obehagligt på stenåldern. Trauman sitter envist kvar, även de mindre.

För ganska många år sen fick jag ett hjälpmedel som jag sätter runt vristen och foten och sen kopplar ihop, då hålls foten uppe. Jag har ju då, efter en k-vitaminspruta som nyfödd, fått en skada, som gett bland annat droppfot. Bah.

Det här funkar. Det funkar definitivt när man inte vet nåt annat:)

Därför har jag bara beställt nya allt eftersom det behövs. Men nu var det dags att se vad det kunde finnas för utbud. Jag bokade tiden innan plastiken berättade att de tänkte operera, så förhoppningsvis kommer jag inte behöva nån hjälp senare. Men det är inget jag räknar med. Jag förutsätter att nån form kommer behövas, och om inte blir det en bonus. Och vem vet hur länge det dröjer?

Grejen är sen att jag är en aning fåfäng😜Jag vill inte att det ska synas mer än det redan gör och det är bara att se er omkring. Har ni någonsin sett ett snyggt hjälpmedel? Näe. Man kan få sin skena i kamouflagemönster eller illrosa men den är ändå ful som stryk och signalerar ANNORLUNDA.

På ett mindre kul sätt än att vara med i serien med samma namn:)

Men, sen är det ju skillnad på årstider och när det är långbrallor på så kan man ju gömma saker där under. Svårare på sommaren.

Ortopedteknikern som tog emot mig suckade lite över att jag aldrig erbjudits något vettigare, (jag har varit på ett annat ställe) och plockade fram det de hade att erbjuda. Jag som såklart googlat och hittat hyfsat ofula som mer ser ut som ett vanlig stöd för klena vrister, blev ju kanske inte överlycklig. Fula är bara förnamnet. Osynliga existerar inte. Han skrattade gott när jag erkände att det hellre får göra lite ont än vara fult🙈

Ibland får faktiskt funktionen komma först, och kan man gömma det under byxorna så kan jag gå med på det:)

Grejen jag fick nu ger dessutom ett litet frånskjut från marken så det var för jäkla skönt att gå med. Men jag kommer aldrig att använda det utan långbyxor. Möjligen om jag tar upp thaiboxning och sätter ett benskydd på andra benet🙈

Som ett helt vanligt fotbollsbenskydd …🥴

Dojan är ju min, och grunkan sitter under innersulan. Jorråmen fashiiiiiion😜Not.

Ser lite ut som Terminator tappat en fot eller så;)

Fy fan. Men okey då, jag testar. Hemma och på promenader:)

Jag ska få ett gäng av mina vanliga också, och även gjuta inlägg. Båda mina fötter tar enormt med stryk av det här, ni vet ju hur jag klagar över min onda häl på den friska sidan. Jag har haft inlägg förr, inte så sköna och de hjälpte inte speciellt. Förr gipsades fötterna, och det gjordes avgjutningar av gipset, sen har jag nog fått kliva i nåt liknande oasis, och göra avtryck, men nu scannar man fossingarna bara. Inlägget som han beskrev det, lät också helt annorlunda.

Ja det kan knappast bli sämre. Det jävligaste i allt det här är att jag älskar att gå barfota. Och det kan man liksom bara glömma.

Jag som aldrig vinner på lotteri eller så, hur är det möjligt att just jag skulle lyckas få en nerv sabbad av en liten pyttefjuttig injektionsnål? Det är liksom en träff på miljoner. Alla nyfödda får en k-vitaminspruta för att förhindra blödningar, som i extremt sällsynta fall kan uppstå efter en förlossning pga att man har för lite av ämnet som gör så blodet kan koagulera. Nu behöver ingen oroa sig för likadana skador för jag tog en för laget här 😅

Nu för tiden sätts sprutan på framsida lår där det inte finns några stora nerver att sabba. Det för att de så småningom upptäckte vad min skada berodde på. Ja min och några andra olycksaliga vinnare i oturslotteriet då.

Varsågoda, eller nåt 😂

Här kan ni skåda en del av droppfotshjälpmedlen som jag googlade fram … 🦿🤦‍♀️

Och såklart är det en förbannad tur att de finns för de underlättar ju när skadan väl är ett faktum, av vilken anledning det än må vara.

Jag ska kanske gå en dust om ersättning. Nu har jag hört det från flera professioner inom sjukvården att jag borde det, men man ska ha tid och ork att bråka. Nu kan inga pengar i världen göra det ogjort men kanske lite enklare.

Och så måste jag ju avsluta med att ta udden av det deppiga! Ja det är för jävligt på många sätt, men det kunde vara värre:)

Jag gör det jag vill och har hittills inte hindrats av det:)

(Om man undantar att jag inte kunde bli flygvärdinna för att jag inte kan ha korta kjolar, och förr var det liksom mer utseendekrav där, och inte militär för det ser fult ut med en haltande marscherande soldat, och jo jag ville bli båda)

Så, nu har ni fått höra mitt självömkande tillräckligt 😂🙈

Men jag måste ju förklara, blir konstigt att bara skriva : ”Jag var till Olmed. ” Låter ju som att jag var på dejt med en ryss 😎😜

Haha, nä, nu ska jag snöra på mig robotfoten och gå ut med Doris. Ska bara ta på långbrallor först 🙈😂

Sen är det HIT 🙂 och sen … tja inte vet jag 🙂

Ha en bra fortsättning på dagen 🙂

Kommentarer

  1. Margaretha

    Hej!
    Tack för all trevlig läsning ,du är lika viktig för mig att få följa som dagens tidningar!
    Undrar om man kan kräva skadestånd efter så många år m fotskadan? Intressant!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det undrar jag med, men enda sättet är väl att testa förstås. Men landstinget är så jäkla tungroddat, allt tar tusen år.
      Tack snälla ❤️❤️❤️

  2. Jenny

    Tycker absolut att du ska orka bråka! Förstår att det känns drygt, men lite pengar är ju alltid välkommet. Särskilt som ensamstående morsa, jag är det också, fast bara med ett barn. Kram och tack för en bra blogg ❤️

  3. Åse

    Har du testat det nya dynamictaping? Inte bara superbra och bekvämt utan även lika snygg som en tatuering 🙂 Kanske nått att testa om du även får lära dig tejpa själv så du slipper springa och tejpa om varenda vecka.. Rekommend iaf 👍

  4. M .

    Gillar skarpt att läsa o följa er alla fina Wetterholm-are.Blir så nyfiken nu när jag såg att ni passade gulligaste barnbarnet,hur har du tänkt/gjort när dina va små med napp.Fick de ha napp när de lekte o var glada eller hade du några ”regler”.Av Mina 3 juveler hade 1 napp men fick k te gå runt med den,mest med anledning av erfarenhet från jobb på förskola där ett antal barn genom åren ramlat när de haft napp vid lek(på förskolan under alla år har de bara haft sin napp på vilan o sen hängt den på kroktavlan, så va som tur är inte egen upplevt av oss personal.Men jättesynd om de små liven💗) va några riktigt illa,där de fick sys o även dra ut nån skadad tand.Så är nyfiken för hur du gjort nu när Jack leker med nappen i mun.Fasar lite för när jag förhoppningsvis får ära att bli mormor,för blir lite jobbigt om mina barn låter de lekas med napp.De vet ju vad jag tycker,så blir väl förskoleregler his mormor att nappen leker på kroken tills man är trött🙂.För tänk om det typiskt hände en olycka när jag är barnvakt som klarat mig ifrån de hemska under alla år.Så är bara lite nyfiken hur du gjort och hur du ställer dig i just nappfrågan/ja även nappflaska. Ha en fantastisk sommar familjen även om den blir galet begränsad och på 1 m från de få man får träffa utom sitt hushåll🧡

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Man kan få det av många anledningar. Yttre trauman, muskelnedsättningar, nervpåverkan🤷🏼‍♀️osv. Jäkligt jobbigt för man snubblar på sin egen fot ofta🙈

    2. Rebecka

      Jag har droppfot pga spastisk diplegi cerebral pares, inte pga klantig vårdpersonal 😉. Man kan ha droppfot av många anledningar. Det är också olika hur ”mycket” droppfot man har, dvs hur mycket problem man har av det.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja det finns många anledningar, tråkigt att du har en du med. Och i ärlighetens namn så var han, läkaren, inte klantig utan de visste bara inte hur det kunde bli. 🤷🏼‍♀️

  5. Anna

    Skenan/stödet ser inte så illa ut, även om jag såklart förstår om du helst vill slippa. Folk kommer tro att det är pga en sportskada, typ skidolycka, fallskärmshoppning. (Extremsportare som du är!)

    Gillar att läsa dina inlägg om allt och inget. Skriv nu långt och mycket i sommar!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ja kanske🙈🙈Hade en kompis en gång som var opererad pga cancer som liten, där ena låret saknade en bit. Han brukade hävda att det var en hajattack 🙈😂och tjejerna gick på det rakt av:)

  6. Marie

    fy vad en liten jädra spruta kan ställa till det med 🙁
    Hoppas ni får ett härligt sommarlov med el utan robotfoten 🙂

  7. Lisa från Skåne

    Hade också svårt att få tag på engångshanskar men bygghemma hade online tog lite mer än en månad innan jag fick dem. Fanns inte att köpa i affärerna.
    Hoppas nu att du får rätt hjälp till ditt ben.

    1. E

      Jag har hittat engångshandskar i vinyl på Ica och på en bensinmack. Man får ha ögonen öppna överallt i Corona-tider för att få tag i sånt!

  8. Sess

    Åh vad jag gillar din blogg!
    🙂 Tack för dagens skratt..
    Tråkigt att behöva bråka om självklara saker. Borde finnas ett … har du skadats si inom vården får du ersättning så… Ha en fin dag!

  9. Karin

    Av alla bloggar… Tack för dina texter och ditt underhållande sätt att skriva och uttrycka dig! Naturligtvis inte roligt med droppfot, det fattar jag ju, men älskar ditt sätt att skriva på! Ett skratt om dagen ska ju vara bra säger de lärde. ☺

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting