Okategoriserade

Första sommarlovsdagen:)

Jag tänkte att jag hade alla rubriker klara för hela sommaren nu, första sommarlovsdagen, andra sommarlovsdagen…osv:) Men det faller på att jag kommer att ha tappat räkningen typ på fredag:)

Idag klev i alla fall JAG upp medan de flesta andra låg och knoppade. Jag skulle träna, såklart, vad annars får mig att lämna hemmet i ottan. Typ nio:)

Jordan och Patricia var uppe, hon hade en examinering idag via nätet och skulle göra en herrklippning, och en slingning. Jordan var först ut, och fick sitta redo klockan nio.

Jag åkte iväg, mör i hela kroppen, speciellt hela baksidan av ryggen. Om musklerna ändå syntes lika mycket som de kändes …:)

Uppvärmning och sen massa repetitioner av olika övningar gånger tre. Svetten lackar, och mjölksyran sprutar, sweat.

Sen hem. Jag hade en lång agenda idag, eller jag trodde att det första skulle ta en evighet. Förra året när jag ställde i ordning husvagnen ute i Norberg så funkade inte lyset inne. De går på batteri, medan allt annat, även själva elkontakterna inne går på el från stolpen. Ingen stor sak, det värsta var nog att inte kunna ha utebelysningen på vagnen tänd när man måste ut på natten. Inne kunde jag sätta vanliga bordslampor så löstes problemet. Men först tog jag hem batteriet och bytte mot ett annat. Båda var ganska nya, och båda luktade konstigt när jag laddad dem. Märkligt, för som sagt, de var relativt nya, några /något år. Jaja. Jag var inte säker på att det var fel på batteriet, utan tänkte att det var nån jäkla mus som gnagt lite i ledningarna, helst på nåt ställe som är knöligt att nå. Det vill säga ungefär överallt i en husvagn.

Men, efter att ha legat och krupit och lyst med ficklampa utan att hitta något förra sommaren så tänkte jag först byta batteri. En kompis fixade ett, som han överlämnade igår, ihop med massor av slangar, tvättborstar och specielmedel för att tvätta taket:)

Jag var så slut efter HIT igår att det fick stå kvar i bilen, men idag när jag kom hem så bytte jag om till arbetskläder. Man kan inte jobba med saker som kan sabba träningstightsen, det är de alldeles för dyra för.

In i vagnen, lyfta ut det gamla batteriet, efter att först ha flyttat bort allt som stod över lådan, som även är sitt/sovplats. In med det nya och koppla på krokodilklämmorna. Tände lyset. Nope. Fan. Kollade en gång till att jag ställt vippkontakten i rätt läge, jadå. Fan. Provade nästa lampa för de kan ju faktiskt gå sönder, men nix. Böjde mig ner för att verkligen checka så kontakten stod rätt. Och den stod på AV:) Vippade den till PÅ.

Kikade upp på lamporna och de lyste så fint så:)

Tackade Gud och alla möjliga med en tyst bön, och fick många timmar ledigt:)

Nu ska nytt däck fixas, sen kan vi besikta och köra ut den.

Jaha. Vad ska jag göra nu då? Jag bytte om till vanliga shorts och tog med Doris på promenad. Det är så otroligt härligt och vackert att gå i skogen nu, jag går antingen och bara lyssnar på fåglarna eller på Gyllene Tider, det är sommar:)

Idag fastnade jag först en bra stund med en av våra grannar som också har en hund, och sen kom en dam förbi också och det blev en lång snickelisnackstund. Sen gick vi, det var varmt i solen. I skogen är det skugga och mygg, men så länge man inte står still går det bra.

När vi kom tillbaka så satt jag och jäste en stund innan jag återigen bytte tillbaka till arbetsshortsen. Garaget måste röjas. Jag har en ordning där inne och om ingen annan är jag gick in där så skulle den vara spotless. Men nej. Barnen, allihopa, verkar öppna dörren och slänga in saker. De går in, men sen lämpar de sakerna mitt i vägen, så den gång som är där, till sist blir nåt man får vara stenget för att ta sig fram på. Jag har massa skit där, men det står i hyllor och i rader och på höjden. Sen kommer de andra. Men nu har jag plockat ihop en massa, bara det här att lägga skor i EN hög… när man kan sprida ut dem i femtiotvå?

Jag blev inte direkt klar:)

Men det är bättre, och sakerna som ska till återvinningen är ihopsamlade. En del av dem. Jag ska slänga iväg massa gamla saker som ingen blir glad av, men då måste jag ha kärra. En annan dag:)

Jag hittade en gammal cd-spelare som nån förpassat ut dit, den funkade ju finfint så nu har jag musik i garaget också. Ibland tror jag att barnen tror att om man kastar ut saker i garaget så är de kastade på riktigt. Utan att man behöver sopsortera det. Vad bra det vore!

Vår ventilation talade om att den behövde göras ren, så det har jag gjort. Klättrat upp och skruvat ner luckan och plockat ur filtren och spolat ren dem, Nu ska de få torka så kör jag igång den i morgon. Patricia kommer inte kunna sova, för hon saknar ljudet, det blir för tyst:) Man hör den knappt när den är igång hela tiden, men när den är tyst så blir det för tyst.

Jag hann prata med Mirka, vilket var för länge sen, det är fullt upp på bådas våra håll, och sen går ju folk i taket om man träffas;) Plötsligt insåg jag att jag var hungrig och kanske måste käka innan nästa pass. Tre minuter senare insåg jag att det var dags att åka om tjugo minuter … oj då, så det blev lite stressigt. I med lite yoghurt och på med träningskläder. Jag hade inte duschat, meningen med det är ju noll, varmt ute, smutsigt i garaget:)

Syrran hämtade upp mig och vi pep iväg, cirkelfys, tjohej:)

Pass nummer två på en dag är alltid tungt, och detta var veckans femte, varav alla övriga har varit grymma, så det kändes. Men det känns bra. Nu är det väldigt varmt inne på alla Friskis anläggningar så det är extra jobbigt.

Det är ljuvligt att komma ut i linne och tajts och solen fortfarande värmer! Jag älskar sommaren!

Vi åkte via Ica Maxi på vägen hem, mat och syrran skulle ha blomjord till sin nya pallkrage. Hon är värsta pysselmostern. På alla sätt och vis, men nu när hon har trädgård så grejar hon hela tiden. Hennes är liten, min är skitstor, så hennes är betydligt mer lätthanterlig. Jag klipper gräset och kapar lite grenar ibland, men sen hinner jag inte. Det är alltid en massa saker som måste göras, som går före det pyssliga.

Patricia suckade åt mig häromdagen också och sa att jag verkligen inte var nån husmor:) Men det är nog för att jag egentligen är en man. Typ en stenåldernsman som jagar mat och bygger saker:D Jag är inte så road av pyssliga saker, även om det ju är skitkul när man väl gör det. Men som mina krukor jag hällde i jord och satte tomatskivor i. Alla andras jävla plantor tar en dag på sig innan det kommer upp små skott. Mina? Tja en har nån grävt i, och de andra är det noll aktivitet i. Fast jag vattnat med en fin vattenkanna. Så meningslöst. Då tappar jag liksom sugen:)

Så mina romantiska bonddrömmar skulle skita sig direkt. Jag skulle inte stå där i köket och baka bullar och mala älgfärs… Jag skulle garanterat inte mjölka kossor klockan halv fem varje morgon eller ens knyta små rosetter i enriset på bordet till jul för det sticks så förbannat. Jag är en annan slags människa. Lat och bekväm:) Och rastlös och inget tålamod med sånt som ändå inte blir bra.

Jag har tex gjort två rabatter. Ni vet, grävt ur, rensat bort alla rötter och allt ogräs, täckt med markväv, lagt på ny jord, köpesjord, och planterat eller sått plantor. Murat en mur runt den ena och lagt plattor runt den andra. Vad händer? Tja i den ena växer det lårhögt tjockt gräs, och i den andra bara de buskar som vi slet upp. Meningen med det? Inget. Bara en massa timmars slit, en miljon myggbett och dåligt humör.

Nä då kan man lägga tiden på roligare saker, som att läsa en bok eller så:)

I morgon ska jag på en pressfika:)

Virtuellt, hur kul som helst ju, det är med en kul tjej så det kan inte bli annat. Lite läskigt såklart för jag känner ingen, men å andra sidan så lär det inte spela så stor roll, ingen annan kan heller mingla med bara sådana de redan känner:)

Berättar mer sen. Jag ska även ha Jack, om det inte är så att Jordan är dålig. Jag börjar tro att han har migrän:/ För några veckor sen var han låg, hade ont i huvudet och sen blev det värre, han kräktes och så släppte huvudvärken och han somnade och sov från tidig kväll till morgonen, och då var han pigg.

Idag var det ungefär likadant. Jag har migrän, Janelle har haft det sen hon var väldigt liten, och Lovelia har det också. Det vore inte helt otippat. Alla vi klarar oss bra på vanliga värktabletter, Janelle och Lovelia kan kräkas men jag mår sällan illa. Ta i trä. Jordan har svårt att riktigt sätta ord på vad det är, och hur han mår, men jag tycker det är ganska tydligt. Tråkigt, men förhoppningvis blir det inte värre än för nån av oss. Bara man lär sig känna igen det så blir det enklare.

Timme Will tell.

Nu ska jag sova!

Natti natti eller Godmorgon:)

Kommentarer

  1. E

    Jag måste ju bara tipsa då om att äta B12- vitaminer. Jag har många kusiner på pappas sida och jag är äldst. Jag hade migrän många år tills läkarna kom på att jag liksom farfar hade brist på B12. Sen dess äter jag dessa vitaminer och ingen migrän. Flera av mina kusiner har också blivit av med sin migrän på samma vis. B-vitaminer är vattenlösliga så det är helt ofarligt att överdosera – man kissar ut överskottet. Förmåga att ta upp B-vitamin är ärftligt och varierande. Kanske värt att köpa en burk och testa? Jag använder Behepan.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting