Okategoriserade

Så nervös!

Idag var det dags för besiktning av husvagnen. Jag hatar att besikta för jag har ju haft väldigt många gamla ras som det alltid varit fel på. Och som behövts lagas för skitmkt pengar. Gärna akut när det inte finns tider.

Husvagnen är sen 1973, dvs 47 år. Den har sina skavanker, även om den nu skiner som en sol:)

I höstas gick den igenom utan annan anmärkning än att däcket var helt skabbigt. Det borde vi ju sett, men icke. Vi hade inte tid just då så vi körde ut den för vintervila. Hade varit billigare med ombesiktning men nu blev det inte så. Nytt däck fixades, men man vet ju aldrig vad gubbarna hittar. Vi har fixat bromsarna och nåt i draget som jag inte minns vad det var, men det är ett tag sen. Så, oron över att de ska slå ner på nåt, dyrt och besvärligt, var stor.

Idag åkte vi dit. Klev ur och killarna sa direkt att det var en rackarns fin vagn 🤗

De grejade betydligt mer med den än vad de brukar och berättade att en plast på undersidan var lös och behövde fästas, inget trafikfarligt men så vagnen inte ruttnar. Den är liksom byggd på en trästomme:) Bromsarna var riktigt bra och draget höll de på länge och kikade noga på. Själva …? Hm… kulhandsken!! började bli sliten. Det här den man sätter på bilens dragkrok. Men inte för illa än utan den gick igenom med beröm godkänt👌🏼👌🏼

Pust!! Två års frist:):)

Vi åkte förbi mamma och pappa och visade upp den när den är blankpolerad och fin. Att vi där sen inte riktigt lyckades med att svänga runt på den pyttelilla vändplatsen är en annan femma🙈

Att vi fick koppla loss den, för det går inte att backa… eller jo det går men man måste sätta en grej runt en grej för backen är trasig, men det har den alltid varit, det är en annan femma. Och att vi inte lyckades vrida åt stödhjulet utan vagnens drag helt plötsligt hamnade på marken …det är också en annan femma🙈 Aldrig någonsin gjort nåt liknande.

Det satt ett gäng pensionärer där och hade full show när vi grejade. Och vi checkar väl av marklyft på dryga tusen kilo då😂Eller femhundra i var 🙂 😇

Men vafan, upp med vagnen, skruva åt stödhjulet, dra den runt och koppla på:)

Inte alla som orkar det🙈😂. Även om en av damerna kläckte kommentaren: ”Men, jag trodde man skulle ha den efter bilen”🙈😂och fick oss att börja skratta så gick det bra att rulla den:)

Nu sa pappa och mamma att de nog ville följa med upp till Norberg och hjälpa till att få vagnen på plats. Jaaaaa!! Så kul att de vill hänga med, att pappa orkar och att de tar mecket med att köra dialysen på bortaplan:) För de vet att vi kan själva men det är fan så mkt enklare med hjälp av de som satt upp och ner förtältet hundratals gånger:)

En liten sak som är ganska talande kanske i att jag tänker som jag gör. När draget föll i backen så frågade jag pappa hur fan vi skulle få upp det?? Han svar: ”jamen ni får lyfta såklart.”

Inget om att vi kanske behövde hjälp för att vi är tjejer utan Lyft nu bara:) Vagnen väger alltså strax över ett ton. Vi hade kjol och linne och sandaler:)

Vi är uppfostrade till att alla är lika bra. Kanske bra på olika saker men tjej/kille spelar ingen roll. Det klemas inte och har aldrig gjort. Det har aldrig satts några gränser för att vi är tjejer och det har heller aldrig uppmuntrats till något ”tjejigt” bara för att vi är sådana. På samma sätt uppfostrar jag mina ungar.

Ganska enkelt faktiskt och det blir sällan fel:)

Hem med vagnen, koppla loss och rulla in på uppfarten. Sen åkte vi iväg igen för att kolla på ett litet tält. Vi vill ha ett som tar tre sekunder att slå upp och där man kan sova två personer. Jag ser gärna ett pop-up tält, från typ Biltema.

Det ska inte läcka in vatten, och förutom det har vi få krav. Det är trångt i vagnen och det vore najs att kunna placera två utanför. Jag sover gärna i tält:)

Tanken är att till skillnad från förr när jag hade ett tält uppe hela säsongen, att vi tar upp och ner det efter behov.

Nån som kan säga något? Billigt ska det vara:) Vi har dyra fancy tält redan, men de är inte aktuella just nu.

.

Nu ska jag städa lite till. Jag var på väg ner i tvättstugan för flera timmar sen men hamnade i killarnas rum fullt sysselsatt med att rensa ur försmå kläder🥵

Kanske struntar jag i det förresten, klockan är ju snart midnatt … det är en dag i morgon också:)

Då är det träning klockan nio🥱

Idag var det utepass klockan tolv, i typ 27 graders värme, det är extra tungt då:)

Men kul! I morgon är det inne.

Jag bestämmer mig nog för att fixa i ordning det sista här uppe och sen dyka i säng med Reacher 🤗

Vi hörs i morgon!

Natti natti

Kommentarer

  1. Elin

    Kolla Quechua tälten hos Decathlon! Bra kvalitet till bra priser. Lätta att sätta upp. Vi har haft ett av deras tält länge och är mycket nöjda!

  2. Camilla

    Jättefin husvagn, man kan inte tro att den har så många ”år på nacken” 😉 välskött av er helt enkelt.
    Kul att dina föräldrar vill följa med och ställa iordning allt på plats 🙂
    Kram <3

  3. AS

    Tältet är billigt och smidigt men ingen som helst ventilation om dörren är stängd (funkar kanske bättre om man bara låter myggnätet vara stängt)

    2 st 10-åringar lyckades skapa kondens under natten av sin utandningsluft och vaknade av att det droppade i ansiktet på dem 😅. Detta var för nån vecka sen när det inte var mer än 12grader ute och de tältade i carporten.

    Att sen få ihop tältet krävde också ett antal Youtube-klipp och snudd på skilsmässa.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting