Okategoriserade

Corona-midsommar☀️

Värmerekord som slås, är det Moder Naturs sätt att trösta oss i de här lite annorlunda tiderna tro?

Jag kom precis, ja klockan ett på natten in från en lång Doris promenad. I korta byxor och bara en hoodie. Vet ni hur många midsomrar jag stått nere vid skyttebanan vid midsommarfirandet och hackat tänder, iförd vinterjacka? För inte allt för många år sen var det lika varmt på midsommarafton som julaftonen, åtta plusgrader. Nu är det helt magiskt ute, ljuset och värmen, jag älskar våra vackra sommarnätter!

.

Tidigare idag så åkte vi till Fjällnora och badade. Jag, syrran, Novalie, Trixie,Lovelia och Jordan. Jamie ville vara med en kompis så det fick han väl då:)

Det var mycket folk där, men med skönt avstånd mellan filtarna, så skönt:)

Det tog ungefär tre minuter efter att vi fått av kläderna och ordning på filtarna innan vi var tvungna att hoppa i sjön. Kallt men inte lika kallt som sist😳när det var 12,5 grader. Nu var det säkert en 18-19 i alla fall:)

Är det hemskt mycket tantvarning att köpa sig en termometer och kolla hur kallt det är? Svara ärligt 😅

Efter en tjugo minuter i blöt så frös man och då var det bara att kliva upp. Så fort man fått kroppen ovan vatten så blev man varm och go igen, så jäkla härligt!

Vi låg och jäste och barnen spelade kort.

Vi hoppade i några gånger till, syrran hade med sig en boll som vi kastade mellan oss. I de lägena så känner jag hur bra det är att jag skaffade så många barn. Vi blir så många att det blir väldigt roligt:)

Nån som är väldigt hemma på vattenpipa?

Så många som släpar med sig sin ganska otympliga manick och sitter och puffar på stranden? Vad är grejen? Varför ids man släpa? Är det superviktigt att blossa vissa tider?

Blir man lynchad om man tycker det ser skitlöjligt ut? Frågar åt en kompis såklart😇, som tycker det ser ut som de sitter och suger på en nappflaska ungefär.

Jaja.

När vi packade ihop oss så var det enbart för att affärerna stängde tidigare idag och vi måste handla. Vi gick på toa och Jordan som hittat en Kalle Anka pocket kunde inte släppa den:)

Åkte hem och släppte av kidsen och fortsatte till affären. Barnen ville ha tacos 🤦‍♀️men vafan, okey då. Mamma skulle göra en laxtårta till sig och pappa som vi skulle få halva, så vi var nöjda oavsett 🙂

Syrran åkte hem för att duscha och byta kläder och vi lagade mat. Jag hann glömma att vi hade den supergoda tårtan i kylen och laddade på tallriken med tacos.

Och rosé idag, och inget kli i händerna eller svullen läpp:)

När syrran kom så hivade hon fram tårtan, efter att ha idiotförklarat mig🙈

Den här är så god !!

Jordgubbar glass och grädde till efterrätt

Och sen var man proppmätt.

Robban kom hem för att käka med oss och vi satt kvar ute till sent, sen satt vi inne till ännu senare. Så kul att bara sitta och snacka:)

Sen blev det Dorisprommis och nu sovdags! I morgon åker vi tillbaka 🙂

Har ni nu plockat sju sorters blommor och lagt under huvudkudden?

Jag kommer drömma om Keanu Reeves inatt, vilket betyder att vi kommer gifta oss snart. Ni är alla bjudna på bröllopet 🙂

Natti natti😘

Kommentarer

  1. Annah

    Hej. VAD menas med tantvarning? För yngre är man tant efter 30. Och har ni hört en man vara rädd för gubb-varning?
    Bara kvinnor kan tala så nedsättande om varann. Ointelligent.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej det är inte ointelligent, det är bara ironi:)
      Gubbvarning säger ungefär alla mina manliga kompisar i alla åldrar😂
      Jag är inte det minsta rädd för att bli sedd som en tant heller för den delen🤗

  2. Maria

    Håller med en del andra tantvarning, men varför ska man bry sig om andra?! Jag är yngre än dig och tänkt samma, att ha en termometer med mig.🙈😂
    Kan ju även vända på det, skulle det vara lika ”konstigt” om en kille kolla temperaturen, Nope! Så köp en. 😘
    Men en tanke slog mig på vissa badplatser så finns det termometer, brukar sitta fast vid bryggan ut mot det djupa vattnet,( om inte några snor den vill säga. 😡 Vad är det för nöje att sno en termometer? 🙈😂)
    Om det finns en/ett fik/kiosk så har dom kanske tagit dagens temperatur och har det uppskrivet? Antar att du redan kollat detta.😘😅

    I måndags när jag och barnen var iväg och bada så kom det en gubbe och mätte temperaturen, dock inte djupt utan ytvattnet, 24 grader🙂, kan säga att ner mot botten var det svinkallt. 🥶🤪
    Men fortsätter detta soliga varma vädret så är det badbart snart, även temperaturmässigt. enl mig. Jag har badat men inte varit njutbart för mig om man säger så, men man får offra sig för barnens skull ibland. 😅🙈😂

  3. Marie

    Ja denna midsommar blev inte som den brukar. Satt faktiskt hemma själv men de var helt självvalt så inte ett dugg sund om mig. Åt lite god midsommarmat ute på balkongen och njöt av värmen sen satt jag där ute till långt in på natten och njöt av värmen och lite vin.
    Ja de är tantvarning mäta vattentemperaturen med termometer 😂
    Den där laxtårtan såg himla god ut 😋

  4. Rille

    Definitivt tantvarning på att mäta temperaturen! 😊
    Vad har man för nytta av att veta det, man känner ju om det är kallt när man hoppar i. 🥶

  5. Eva

    Är så glad att du blurrar dom som inte tillhör dig, ser så många bloggare som inte gör det och tycker det är väldigt respektlös att inte göra det och nej, jag tror inte att dom går runt o frågar om dom får lägga ut bilder utan att blurra.

    1. Marie

      Enligt lag måste man inte fråga när du fotar på allmän plats och så länge du inte lägger ut bilder på någon i utsatt situation så får du fota främmande människor och lägga ut dem på sociala medier så mycket du vill. Sen kan man ju tycka vad man vill om det de är rätt el inte ur respekt synvinkeln. Själv blurrar jag aldrig de förstör bilden anser jag då är de bättre fota så inte främmande råkar komma med el inte fota alls. Men vi gör alla olika 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting