Okategoriserade

Annandag midsommar :)

… heter det inte men det borde det göra.

Söndag!

För första gången på …? Fyra månader? Sen Corona slog till, så har de fyra minsta varit med den andra föräldern. ”På grund av Corona” ni vet 🥵. Anledningen vet jag faktiskt inte, om det var rädsla för att smitta, bli smittad eller brist på ställen att åka till? Vem vet inte jag, vem vet inte du:)

Men, de åkte iväg och jag körde en soft morgon med frukost i solen.

Sen stoppade jag lurar i öronen och drog igång gräsklipparen. Fasen vad gräset växer!! Tomten är stor, och extra stor när man måste ta baksidan också. Framsidan tog väl en timme och sen flyttade jag mig bakåt.

Vi använder aldrig baksidan för det är … ja baksidan🙈Vi har allt på framsidan 🙂

Så gången dit bak:

Det lutar neråt höger, som ett urgrävt dike. Varför? Ja säg det? Yes det är kirskål i massor som växer så fint i en rabatt. Och på andra sidan. Har ni inte försökt bli av med kirskål så håller ni bara truten, det är fan omöjligt.

Men man kan klippa en gång i den:)

När man väl kommer förbi den smala prång-gången så öppnar sig ett odlingsområde:)

Pallkragar med ogräs. Rabarber:) Äpple och päronträd. Inte så värst mycket gräs 😉

Det är skugga, mygg och fel sida av huset här. Inget växer, eller inget man vill ska växa iaf 🙈 Gräsklipparen fick jobba, hade nog varit enklare med en lie. Och till mitt försvar så är det massor av humlor här, så blommorna får stå tills de blommar klart. Ogräs är också nektar:) och humlor är utrotningshotade.

Så svänger man till vänster och befinner sig på andra sidan av huset.

Ja. Eller nä.

Men nu är det så här:

När jag kommit så här långt så hade jag hittat(nej jag vet var den står såklart) min rabarber, så jag plockade några och gick in och gjorde en paj:)

Jag kan. När jag vill:)

Jag gillar smulpaj gjord på havregryn så en sån fick det bli:)Den är inte gräddad på bilden över.

Gott asså👌🏼

Kokade såklart (inte) egen vaniljsås. Direkt från pulverpaketet.

Sen ut igen och rensa ogräs i carporten. Rätt var det var så trillade det ner något framför mig, och ner i en låda med grus vi har där. En … fågel? Kikade upp och se där, ett fågelbo med fyra små ungar:)

Det var mamma fågel som tog en aningens märklig väg ner.

Under taket på ett gäng skidor som ligger där. Ni ser ju en bit av skidbindningen:)

Fyra pipsillar som bara gapar och väntar hela dagen. Mamma Björktrast har ett sjå utan dess like. De ser ganska stora ut så snart är de nog flygfärdiga. Bara att försöka hålla katterna därifrån.

Jag tror jag har ett koltrastbo en bit iväg också för jäklars vad de flög runt skallen och försökte skrämmas. Jag avlägsnade mig och får vänta med vidare stök där inne. Carporten ska få nytt tak, men nu får man ju vänta ut de där stackarna först.

Jaha vad gjorde jag sen då?

Jo jag petade ner ett getingbo, precis utanför dörren… högt upp såklart:)

Jag har tittat på det så länge men det är helt obebott. Tills det inte var det:) Två getingar flög ganska ilsket ut och muttrade runt en stund. Nu får de välja ett nytt plejs att bygga på:)

Jag har kapat ner massa grenar och elände och krattat och sopat. Det ena ger det andra hela jäkla tiden🥵😜

Jag skulle ha packat in en del i husvagnen men det hann jag liksom inte så det får bli i morgon.

Så kör vi ut den på tisdag 🙂

Nu är jag skittrött. Att vara ute hela dagen gör så att det blir så🤗

Vad har ni gjort denna midsommarhelg?

Sov så gott nu😘

Kommentarer

 1. Ekot

  Är ju rätt miljövänligt att ha det sådär på baksidan om du ändå inte behöver ytan! Den dag du vill göra något där så kan nog plantor för amerikanska blåbär gilla skuggan och breda ut sig, kanske hålla tillbaka andra växter, men kräver nog att några unga sommarjobbar röjer en del först :). Rabarberna var ju bra att hitta!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja jag tänker så:) miljömedvetet. Men allvarligt så är det en del så jag faktiskt tänker, om än kanske av en del lathet också:)

 2. Sofie

  Firat midsommar sen på midsommardagen stängslat mest och sen på kvällen spelat med familjen. Igår vallat hem förrymda får, märkt sten på åkrarna och sen kört häst och vagn.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det lät kul:) Valla får har jag aldrig gjort men det verkar spännande 🙂
   Märkt sten? Köra häst och vagn måste ju vara mysigt 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing