Okategoriserade

Dagen levererade sol och svett;)

Igår husvagn och svettas floder, idag Lännabadet och svettas ännu mera:)

Janelle messade igår och frågade om vi ville hänga med och bada idag, och hela familjen var genast med på noterna. Jag röstar alltid på Fjällnora för det finns riktiga vattentoaletter där. Jag är lite kinkig ja, men jag föredrar att få gå på en toa, spola och sen tvätta händerna i ett handfat. Corrinda och Patricia ville till Länna. Där finns det inga vattentoaletter, utan torrdass ;/

Jag har även en del traumatiska besök här i bagaget som sabbar lite. Vi har varit här mycket med barnen, och fram till för några år sen var det ett rent helvete att ta sig ner längs vägen hit. Den är smal, och folk dubbelparkerade längs med hela vägen. Det fick ju till följd att man inte kom varken fram eller bak utan att ta sig de sjuhundra meterna det rör sig om, kunde ta en timme. Lätt. I sämsta fall enbart för att försöka vända runt nere på den minimala parkeringen och ta sig samma väg tillbaka för det fanns inte parkering. Jag har varit med om att få backa nästan hela vägen, för rätt var det var så började kön framför att backa, så vad gör man då? Jo man är tvungen att göra som alla andra, och jag var tacksam över att det var han jag var gift med som satt vid ratten. Man kan säga mycket om honom och en sak är att han är en jävel på att köra bil. Det ligger på plussidan;)

Så Länna för mig är inte ett förstahandsval. Men kanske blir, för idag var det helt perfekt:)

Vädret underbart såklart, solen strålade och vi hade de där trettio härliga graderna. Jag var till sist tvungen att gå på torrdasset, efter att ha samlat mod länge;) Och det var ju fint ju! Så fräscht som ett torrdass kan vara på en allmän plats faktiskt. Luktade mera trä från väggarna är skit från tunnan;) Så då vet jag det, och kan sluta oroa mig:D

Janelle var där före oss, och hade tagit en plats i skuggan. Den hamnade ju i sol så småningom men då flyttade hon bara några meter åt andra hållet och fick ny skugga.

Jack blev som alltid överlycklig av att se killarna. Jamie är hans stora favorit och han började med att puffas och knuffas.

Han ville väl se vem som var starkas, en helt vanlig kraftmätning, så typiskt för killar:) Nä inte så PK men sant.

Kolla Jordans tröja:) Det är Robbans gamla, med Terminator på.

Vi installerade oss på gräset, bredde ut våra filtar och sen rann svetten, så det var dags för dagens första dopp. Jack är en van babysimmare, och Janelle är babysimsinstruktör, så att ungen var som en fisk i vattnet var inte så förvånande. Jag har ju babysimmat sen 1994 när Janelle föddes, och man skulle kunna säga att det ändrats en del på hur man gör. Jag kan inte säga att det är varken bättre eller sämre, men annorlunda 🙂

Jack var kaxig och med en hand i min och den andra i Lovelias så bara traskade han rakt ut i vattnet, brydde sig inte ett dugg om att vattnet var lite … svalt. Medan vi på var sin sida om honom pep och ynkade för varje steg;)

Han simmade lite mellan oss och hoppade från bryggan och var allmänt lycklig.

Sen var det sovdags och då käkade kidsen min eminenta picknick mat. Man tager ett rör med hönökaka eller polarkaka eller vad de kan heta, och en tub mjukost. Häpp. Mackor, färska och fina, lagom många så man inte behöver släpa hem gamla överblivna. Det här har vi alltid med oss, det går snabbt, är enkelt, alla äter det, det mättar och tar inte så stor plats:)

Jack sov gott i vagnen i skuggan och vi hann med ett bad till. Det kan vara kallt som tusan här, men det var det inte idag. Tvärtom väldigt skönt. Vattnet här är klart och man ser sina fötter om man trampar vatten:) Man ser också alla miljoners fiskar …

Janelle fick hem en kasse med kläder från killarna sist vi sågs, och där i låg den här soldräkten. Det är Jamies gamla, och Jack älskar den. Han vill inte ta den av sig:)

Jag har haft solkläder på ungarna sen det kom, eller hit till Sverige i alla fall. Beställde massor från en tjej i USA, så småtjejerna hade med Disneyprinsessorna på. Betänk att detta var när hon på bilden ovan var bebis, så det fanns inte de mängderna av prinsessor eller Blixten mcqueen och allt vad det var. Det var heller inte speciellt vanligt med UV-kläder, så det var, förutom den uppenbara fördelen att de inte bränner sig, även Easy peasy att se sina egna ungar i vimlet av blonda småknott:) Jag är inget fan av solkräm, det är kladdigt, och att smörja barn är bara en tjafsig kamp. Det här blev en perfekt lösning.

Jamie såg ut som en surfare i den, med sitt då långa blonda hår:) Han älskade den också och sörjde när den blev för liten. Jag skulle vilja ha Uv-kläder till ungarna nu, har ni några tips på var man hittar det? I storlekarna från 150 och uppåt.

.

Vi badade och solade, och som alltid nu för tiden så somnade jag en stund. Jag tar igen alla år när jag suttit som en hök och hållit koll på barnen. Nu är de så stora att man kan lita på att de säger till när de går till vattnet. För jag vill gärna ha koll nu med, eller att nån stor följer med. De måste alltid ha en ”divingbuddy” Det kommer från dykningen, där man ska dyka i par, och vara varandras livvakter. Aldrig bada ensam, och det gäller även de stora:D

Vi packade ihop runt halv fem, den ena bilen med Patricia i åkte iväg, medan Janelle packade ihop sitt. När vi gick mot bilarna så insåg hon att Patricia hade Janelles bilnyckel i sin väska! Fint med den här uppfinningen man kallar mobiltelefon ändå:)

Nu var det bökigt på vägen upp… de släppte av Lovelia som fick trava tillbaka ner med nyckeln, allt medan bilarna tutade bakom dem för att de stannat i vad, kanske trettio sekunder. Allt löste sig:)

Hem, och äta lite, eh … en proteinbar;) och fylla på med så mycket vatten det gick. För när vi låg där på stranden i godan ro, så plingade det till i både syrrans och min mobil och vi var inbokade på HIT-pass. På samma ställe som sist och det var lika överjävligt varmt som sist. Han hade klurat ut ett nytt pass, vilket gör det hela ännu jobbigare, för då vet man inte innan hur jobbigt det är. Det märker man under tiden:)

Svetten rann, och efter varje sexminuters intervall så var det kö till rullen med papper, man måste liksom torka bort det värsta. Men det gick ju det med:) Det är märkligt ändå vad man pallar med. I tropisk värme. Utan syre;)

Efteråt måste man återhämta sig lite innan det ens går att fundera på att ta sig ut till bilen. Hälla i en flaska vatten och andas. Sen kan man stappla ut och sätta sig i bilen. Det är mysigt när alla kläderna är helt genomsvettiga, man riktigt känner hur bilens säte suger upp allt. Mmm.

Hem via Ica. Syrran skulle handla till mamma och pappa, så vi åkte upp med deras grejor först, sen skjutsade hon hem mig. Klockan var nio och det började bli tillräckligt svalt för att äta. Barnen hade käkat korv och potatissallad, men jag gjorde en sallad med falafel. Sådär god. Varken bu eller bä, men jag blev mätt. De svettiga kläderna kylde ner kroppen och det blev nästan huttrigt, så det var skönt att duscha. Jag festade till det med en heldusch, inklusive hårschampo OCH balsam. Inte illa, och helt ovärt för i morgon kommer jag vakna svettig igen.

Planen för morgondagen är oklar. Jag behöver plugga lite, men det är än så länge mest att läsa in mig, men jag funderar också på att sätta upp vår rampool. Jag och pooler är inte helt kompatibla, de blir alltid, utan undantag, grumliga. PH-värdet är alltid kalas, och kloret ligger perfekt men lik förbannat är det grumligt.

Så vi får se helt enkelt:)

Hoppas att ni njuter ute, och har det så bra man bara kan!

Vi hörs i morgon igen:D

Natti gonatti:)

Kommentarer

  1. J.P

    Solkläder (långärmade tröjor) har jag beställt från danska(?) Molo. Fanns eller finns som fysisk butik i Täby Centrum. Har upp till strl 170, så jag har beställt till mig därifrån med (en fördel med att vara kort!) Har en svart med maneter på. Superbra när man som jag är rödlätt och har skört pigment.

  2. Tess

    Bonprix har många olika modeller t.ex en med hellånga armar som de där klassiska jumpadräktern😂. Hoppas att ni har en fin sommar och stora kramar från Tess

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing