Okategoriserade

Överdoserat frisk luft:)

Tänk att man blir så trött av att vara ute hela tiden! Jag blir lika förvånad varenda gång vi kommer hit till vagnen:)

I går gick vi och lade oss vid elva. Ni som känner mig vet att det händer sällan😂. 23.23 släckte jag och somnade. Nästan. Kvicknade till av att syrran messade och sa att jag måste ställa klockan för att boka David. För så är det, Davids pass på Friskis går åt som smör i solsken. Passen släpps fem dagar innan, kl. 7.00.

Klockan var fortfarande sju noll noll när jag bokat klart i morse och då var redan hälften av platserna borta😱

Tre minuter över sju bokade Patricia den sista:)

Det blir ju total Friskisvila denna vecka så jag ser redan fram emot det🤗

Somnade som en stock och sov ända till sju, bokade passet och somnade om och vaknade strax före tio…

Barnen berättade att det varit värsta regnovädret klockan fem. Oj då, det hörde jag inget av. Alls. 😂 Om man stått under ett plåttak när det regnar nån gång, går bra med plasttak med, så vet man hur det låter. Det är samma oväsen i en husvagn. Räcker med ett lätt duggregn för att man ska tro att det vräker ner småspik. Men jag sov så gott så:) Utan att ens bli kissnödig.

Så kan alla nätter få vara:)

När vi klev upp var det tyst på campingen, antingen är alla lika morgontrötta som oss eller så är de ett under av hänsyn. Vi dukade upp frukost ute och sen har vi inte gjort så mycket. Jag har klippt kanterna runt altanen. Alla andra grannar runt omkring klippte hela sina tomter med en fancy pancy klippare de tydligen delar på. Min är långhårig 😂. Kommer få vara så också för jag blir motvalls när alla klipper. Nej, jag ska inte utveckla det🙈

Vi har fikat, jag har sytt in ett par shorts som var stora i midjan, barnen har badat. Jag har lutat mig tillbaka och solat (läs:sovit) och även läst en hel del. Försökte läsa lite kurslitteratur men då började alla klippa och trimma runt om så jag gav upp.

Barnen spelar Nintendo, och bygger pussel och plusplus.

Det här är nån form av kaststjärnor.

Jag har fixat en del smått, elsladdar som ska dras och kopplas, tvättställningen och tja, grejor som behövs.

Vi bestämde oss för att äta vid köket idag, och tog med all disk samtidigt. Jag diskade, Trixie torkade och Lovelia stekte korv. Kolla vad vi har fått!!! En riktig spis!!

Med ugn! Tidigare har det enbart funnits sådana här:

Och enkla två kokplattor. De suger fett. Vill man koka pastavatten får man börja en timme tidigare. Jag skojar inte. Det tar åttatusen år att laga mat.

Så lyckan över denna är stor 🙂

De flesta verkar laga mat i sina vagnar så det är mest campare som kommer några nätter som går till köket. Passar mig utmärkt och jag har i princip slutat laga mat hemma. Jag har ju noll finesser i min vagn, och har inte ens kopplat in vattnet. Enklare att gå iväg, det var meckigare när barnen var små, men nu är det inga problem.

Det är inte så ofta nån sitter och äter vid borden utanför köket heller, men jag tänkte börja göra det. Nära till matlagning och diska efteråt.

Rymligare än våra bord hemma och man slipper bära mat fram och tillbaka. Det är inte så lätt att balansera en full stekpanna med köttfärssås till exempel:)

Efter mat och disk så tog vi apostlahästarna ner till city😜för att köpa två saker primärt. Det ena var varsin liten petflaska som man sen kan fylla på med vatten och ha i kylen. Det andra en osthyvel 🙈

Check!

Fan om den är dålig nu, tycker ofta de är det, osthyvlar verkar svårt att tillverka.

Flaskor med tillhörande läsk då, bröd, köttfärssås på burk (morgondagens middag😜) citroner tomater och godis. Viktiga saker.

Vi tog en omväg hem för att få röra lite på oss.

Det finns väldigt fina platser i Norberg 🙂

De har gjort en ny bro också, finemang.

Nu ligger jag och väntar på att de tre minsta ska komma in, de spelar fotboll, och jag vill se Morden i Midsomer:)

Trixie och Lovelia ville också kolla så vi får trängas runt paddan. Men nu är det nästan sent, jag är jättetrött ju…

Vi hörs hur som helst i morgon, sov så gott 🙂

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Maria

    Ett hett tips på osthyvel är gastromax, den e tyvärr i plast då men den e outstanding tycker min man och jag. 😀 Svart är den. Ha det fortsatt mysigt på campingen. Kram Maria, en trogen läsare

  2. Rille

    Norberg är en liten idyll.
    Själv hoppas jag på snö i vinter och coronavaccin så jag kan åka Engelbrektsloppet på skidor genom gruvområdena.

  3. Agneta

    Härligt att följa er semester.Här sitter vi i England och dividerar om vi ska åka till Sverige eller inte.

  4. Therese

    Åh, jag blir alltid så glad Carola när du har skrivit ett nytt inlägg. Du har så mycket glädje och engagemang till dina barn så att man blir tårögd. Kram på dig och jag beundrar dig verkligen🤗

    1. Eva Rydebrandt

      Hej Carola
      Jag gillar att läsa dina inlägg,du skriver och berättar så rakt och ärligt,inte en massa trams och tillgjort.Njut och ha det gott i eran mysiga husvagn,härligt med dina barn som hittar sysselsättningar.Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting