Okategoriserade

God fredag!

Jag fick tänka efter en stund, OCH dubbelkolla på telefonen, för att vara säker på vilken dag det är:)

Men det är fredag, och vi är kvar i husvagnen. Igår var det en blöt dag. Regnet började redan under natten nån gång, ingen aning när. Det är väldigt rofyllt att sova i tält eller husvagn när det regnar, så länge man vet att allt är stängt och tätt.

Det var ingen större idé att kliva upp till ösregn så alla låg kvar länge. Det gör vi alltid iofs 😂🙈

Dagarna här är långa, lugna och lata. Jag känner att man blir totalt återhämtad på många vis, det finns inte så mycket att fundera på. Saker som är hemma är för långt bort för att oroa sig för, och här har man bara sin lilla plätt på några kvadratmeter att bry sig om.

Vädret är det som avgör. Regn och tråkväder är inget man vill ha. En titt på Klart.se berättade ändå att det skulle klarna upp. Jag läste först att regnet skulle sluta klockan 17, och var nöjd med det, men så insåg jag att det var temperaturen🙈

Det var ju ännu bättre och redan några timmar innan dess klarnade det upp. Och blev hett, sådär som det gärna bli efter sommarregn, när det tänker komma mera.

Det fläktade lite så allt ute torkade snabbt, och efter ha suttit i förtältet och läst, Jack Reacher såklart, men jag väntar ivrigt på Karin Slaughters nya, som inte kommit än, så anslöt jag mig till tjejerna som börjat bygga pussel.

Lovelia fick ett tusen-bitars i julklapp, som hon sparat, men vi har inte hittat något att bygga det på. Igår kom jag på att det jag använder till bordsskiva på lösa ben, där benen står kvar hemma;) stod på högkant i ett hörn. Det är ett hyllplan från en ikea-lagerhylla, men med en sarong över så gick det bra.

Vi lade alla bitar i olika kartonglock eller lådor:)

Sen satt vi här. Timme ut och timme in. Av och på med jacka alltefter hur solen kom och gick. Telefonen inne i husvagnen och missade samtal och sms… men herregud! Jag hade viktiga saker att styra med 😂

Det är kul att bygga pussel. Det är dock helt värdelöst att bygga pussel om man har småbarn som river och sabbar, så därför har jag inte pusslat mer än typ max 50 bitars barnpussel, de sista 27 åren.

Ja det är många ”pussel” i meningen ovan, men so what:)

Killarna blev hungriga. Och himlen började mörkna deluxe. Så vi bar med största försiktighet in bordsskivan i förtältet. Sen samlade vi ihop disken och middagen och gick till köket. Jag stannade på toa på vägen och då brakade regnet loss igen🤣så det var snabba fötter till köket sen med huvan uppe:)

Vi skulle äta något så delikat som makaroner och färdig köttfärssås på burk. Jag älskar det, det är så makalöst gott, och något jag verkligen kan längta efter 😂. Ungefär noll protein men massor av kolhydrater och tomma kalorier. Yummie:)

Medan pastavattnet kokade upp, som tog ett ögonblick jämfört med gamla spisplattorna, så diskade killarna. Man samlar på sig disk tills man tycker det är klokt att gå iväg, och det beror lite på hur mkt man använder. Man blir ganska sparsam:)

De här två går inte att skicka själva, man måste hålla ögonen på dem för annars ballar de ur som småkillar gärna gör. Men under uppsikt är de duktiga:)

Eftersom regnet vräkte ner när maten var klar så bestämde vi oss för en middag på stående fot.

Det finns en stol i köket också:)

Och upptäckten att vi hade en tallrik för lite med oss, löste vi genom att återanvända glasburken som köttfärsen kom i:)

Inget är omöjligt, bara olika svårt.

Gundes ordspråk som jag implementerar i min vardag väldigt ofta. Det finns en lösning på allt, även om det ibland är att skita i det:)

Sen diskade vi igen, och torkade rent och fint. Jag är extra noga med spisen 🤗 och hoppas att alla är det.

Tillbaka till förtältet och pusslet!

Nu ståendes. Inte det minsta bekvämt men man såg inget annars, det blänkte för mycket. Lovelia gav upp och Trixie och jag segade på.

Det blir för jävla skitkallt här på kvällarna. Riktigt råkallt och även fast vi stänger igen tältet och tar på skor och jackor så blir man genomkyld. Jo, jag har värmare, men är snål på elen 🙈

Strax före elva lade vi sista biten! Som inte passade riktigt?? Men va?? Det var inte svårare att lösa än att det var en bit på sidan om som var fel, så enkelt att byta. Pust.

Nöjda och glada rusade vi in i vagnen och kröp ner under täckena. Måste sträcka ut ryggen och värma upp oss:)

Efter nån timme gick vi och borstade tänderna och sen tillbaka och kröp ner allihopa. Lite snicksnack och sen somnade vi gott:)

I morse var klockan ställd på 6.59, för att boka träning. Bara fem platser och eftersom det tar några sekunder att få upp appen och boka så preppade jag med en minut. Sen låg jag där med fingret över BOKA-knappen och exakt när klockan slog över till sju tryckte jag:)

Nyfiken som jag är så kollade jag direkt hur många lediga platser det var, och då var det fyra på kö… innan en minut gått. Det är inte lätt när man vill träna med speciella människor:)

Sen somnade jag om, såklart, vem kliver upp sju och sitter och glor för sig själv? Inte jag:) Ingen i vagnen rörde sig förrän efter tio, det är lagom.

Då hade vi ett problem, var skulle vi äta frukost? Bordet inne är upptaget av pusslet, som ju måste få ligga där och glänsa lite:)

Men vi har ett bord till utanför, och det regnade inte även om det inte var jättevarmt. Så så fick det bli.

Nu sitter vi i förtältet eller vagnen, barnen spelar Nintendo och jag skriver till er:)

Grannarna röker, och det ryker in hit, märkligt det här med ciggrök, hur det kan lukta så illa på så långt håll. Det är inte närmsta grannarna, utan en vagn i mellan, så det är typ femton meter mellan🥵

Alla gör ju som de vill, men när man hör deras rasslande hosta så kan jag inte låta bli att tänka att det vore klokt av vissa att sluta röka. 🙈

Korkat liksom.

Men det är inte min sak att bestämma, vill folk medvetet sabba sina kroppar så 🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

Nu börjar det ramla in folk som kommer till helgerna. Vi för tvärtom och åker hem:)

Inte idag men lite beroende på vädret så i morgon eller söndag. Jag ska till Olmed på måndag och scanna fötterna för inlägg, och har redan skjutit på det. Sen ser det ut just nu som att det ska vara tråkväder här och då kan man lika gärna vara hemma.

Det visar sig:) vi åker fram och tillbaka efter hur det passar och funkar 🙂

Nu ska vi känna på vattnet! Bada nja, det blåser lite kallt. Men kanske 🙂

Vi hörs snart!!

😘

Kommentarer

 1. Lena

  Hej!
  Ett tips ang pussel. Köp en ”pusselmatta”. Jätte smidigt att pussla på och sedan ”rulla ihop” och lägga utan. Och sedan ta fram och rulla ut nästa gång man vill pussla.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Japp, jag vet, tror vi har en också men sen ska man komma ihåg att få med allt också🙈😂

 2. maria

  Hej
  Inte helt lätt att sluta röka, jag började röka som trettonåring ,är nu 55
  Har försökt att sluta många gånger genom åren, men alltid börjat igen
  i oktober förra året fick jag den tredje lunginflammationen för det året, hostan försvann inte, i december hittade de en förändring på lungan, då bestämde jag mig för att det räckte
  Har varit rökfri sen 29 december, hostade rejält ända fram i april, då försvann den, fick röntgat om lungorna, förändringen är borta
  Har en dotter som röker, hoppas att hon också ska lyckas sluta, men det är svårt, läkare jämför det med att sluta med heroin
  Är glad att jag lyckades till slut efter alla försök

  Maria i Skåne

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Grattis till dig!! Bra jobbat!
   Jag är uppvuxen i ett hem där båda föräldrarna rökte. Inomhus och i bilen, som det var då. Så rejäl passiv rökning under hela uppväxten, sen började jag röka som 15-16- åring kanske.
   Jag slutade när jag blev gravid med första barnet när jag var 23. Inte lätt men heller inte svårt. Gifterna försvinner ju ur kroppen efter några dagar och så även abstinensen. Men sen sitter det i huvudet. Jag kan fortfarande känna ett sug än idag, men det är ju enbart i huvudet. Jag drömmer mellan varven att jag börjat röka igen och vaknar då alltid med hjärtat i halsgropen , full av skam, varför??? Så inser jag att det var en dröm och blir glad igen:)
   Jag kommer absolut aldrig börja igen. Så mkt som talar emot, inte minst priset! Verkligen elda upp pengar. Nä. Det är fånigt att röka.
   Bra jobbat igen!! ❤️❤️❤️

 3. Malin

  Blä för ciggrök. Jag känner lukten på 50 m håll. Och blir täppt i näsan direkt. Skulle aldrig kunna på i lgh med grannar som röker på balkongen. Som tur är bor jag på landet med närmsta granne 300 m bort. Och ingen i bekantskapskretsen röker så jag har aldrig behövt avhysa nån från tomten heller, för här tillåtes det icke.

  1. maria

   Jag tycker det är värre med alla som badar i parfym, har fått lämna många affärer på grund av det, kan inte heller åka buss, det kommer alltid någon som hällt på sig massor, min hals svullnar igen o jag får inte luft
   De där människorna finns överallt inomhus, rökare är i alla fall alltid utomhus vilket gör att effekten knappas märks även om det luktar

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing