Okategoriserade

Lågtrycks elände

Suckelisusuck, nu måste vädret ändra sig. Jag pallar inte mer lågtrycksskräp. Tung i huvudet, segt som sirap och en huvudvärk som konstant ligger och trycker. Värdelöst.

Idag har jag inte gjort många knop.

Jag har fått mycket läst i alla fall, i kurslitteraturen som kanske inte är den roligaste jag skådat. Jag ska fortsätta läsa också för det är en del. Kanske ska jag ändra mig och välja min plan B också. Jag ska skriva om en plats och dess historiebruk. Jag är inte helt säker på vad ”historiebruk” är men det finns i litteraturen det med:)

Min första tanke var att välja Uppsala högar med omnejd. Ni vet där vikingakonungarna ligger begravda. Men så sa syrran att det väl vore kul att skriva om Djupviken. Där har man varit många gånger, det är där scouternas stuga ligger:) Det finns massor av spännande saker däromkring och jag blev så taggad.

Tills jag började leta fakta. Finns så lite, och är så knöligt att få tag i. Verkar som jag måste leta på ställen jag inte ens vet vad de heter:) Länsarkivet kanske ?

Jag ska fundera i morgon med, och se vad jag kan få fram mer än det jag redan har. Men vikingahögarna lockar mer just nu. Jag pallar inte lägga ner all min tid på efterforskningar. Jag vill skriva!

Gamla Uppsala är betydligt enklare skulle jag tro. Men å andra sidan enklare för lärarna att kontrollera, hehe.

Jaja.

Jag låg där och läste och kanske slumrade jag lite också när Jamie kom in och hojtade att det var två tjejer som fotat oss förut och nu ville att jag skulle följa med och plocka blåbär…? Eh vad?

Jo det var de som fotade det som var i tidningen nyss… Okey…? Men plocka blåbär? Vi känner ju inte varandra. Konstigt.

Men jag klev upp och gick ut, lite fundersam och en aning nervös, vad fasen ville de? Jag har aldrig varit med om att reportrar bara kommer förbi för att hänga lite efter ett reportage:)

Men det visade sig vara två av mina gamla klasskompisar sen gymnasiet:)

Vi brukar ses på midsommarfester, men inte i år då, och så var de ute på en cykeltur och kvistade förbi. De tyckte mycket riktigt att jag skulle hänga med och plocka blåbär, men nej… jag gör inte sånt:D Haha, jo, men det tillhör inte det roligaste jag vet, inte ens med kul sällskap. Jag frågade om de inte ville fika lite i stället, och så satt vi och snackade en lång stund.

I stekande sol, efter att regnet hade öst ner en stund tidigare.

De kilade iväg och jag kilade ner i källaren för att byta om, träningsdags. När jag kom upp igen hade solen försvunnit och det var kallt och ruggigt. Men herregud vilket trök.

Syrran hämtade mig och Patricia och vi drog till Friskis. Halva nöjet numera med att träna är alla kul människor:D Och David då, som alltid lyckas plåga det sista ur en med ett leende. Man själv ler alltså, fast man är slut. Han ler med förvisso, nöjd över att hans jobb är med beröm utfört:)

Idag Shitloads av repetitioner. Avslutade med tabata, snabba fötter och det som ska vara vila var upphopp. Jorrå:D

Sen hängde jag lite i armgången, det är skönt att sträcka ut kroppen. Patricia börjar bli vass där, fint att barnen förstår vikten av att vara beredd på att armgånga sig över ett brinnande inferno. Syrran får jag ta på ryggen, som den goda syster jag givetvis är:)

Sen hem, via affären, som vanligt. Jag kan meddela att det går åt ungefär dubbelt så mycket mat under loven. Minst. Mjölken är till exempel konstant slut.

I går gjorde ju jag glass, och idag gjorde Lovelia och Jordan choclatchipcookie, och man skulle kunna säga att det var helt magiskt supergott!

Glassen var ju helt grymt god! Jag orkar inte, hur är det ens möjligt. Jag kommer bli tjock. Det var alldeles för enkelt att göra, så barnen kommer ju fixa detta 24/7.

Men grädde och mjölk är väl typ LCHF…? ;D Kondenserad mjölk kaaaaanske innehåller mer socker än mjölk, vad vet jag, men vet man inte kan man killgissa;)

Nä, jag skojar bara, det är högst onyttigt men så får det vara ibland. Tur det tar lite tid att frysa:)

Barnens kakor var mycket goda till också, det var kanske tur att jag ätit massa middag innan så jag var proppmätt.

.

Janelle lade upp en så hypersöt bild på Jack på sin instastory häromdagen som jag snodde. Titta:)

Han sitter där så fint, mitt i ringen av tågbana, och grejar med tåget. Han är så himla himla fin den här ungen! Fattar ni att han snart blir två år?

.

Jaha. Onsdagen är över och det har blivit torsdag. Dagarna bara ramlar på.

I morgon ska min bil få ganska mycket TLC, jag ska bestämma mitt skrivprojekt, och jag har en liten tanke på att springa backintervaller. Den är vag, för syrran ska iväg med en kompis och Patricia jobbar till sju, så det blir i så fall senare. Själv tror jag inte jag gör det, även om jag gjort det några gånger förr, men det är roligare med sällskap.

Vad gör ni? Och den frågan jag egentligen ställer, fast förtäckt är ju … har ni sol?

Det är alltid några som tycker att jag ska kroka på vagnen och komma till där solen skiner, och tro mig, vore det möjligt skulle jag göra det:) Men att få upp förtältet är ett Satansgöra som man inte gör om i onödan, dessutom så har jag ju fullt med saker i det. Jag kan inte flytta vagnen, och jag har heller ingen krok på bilen:)

Just i år så känns det också klokast att stanna på ett ställe, även om vi ju rör oss i krokarna där sen. Sen, när jag vunnit miljoners miljoner på Lotto, då ska jag köpa en fet husbil och sen jäklar! Men det krävs en stash med cash för det:)

Jag vann i och för sig på Trisslott i söndags! Hela trettio kronor, men gånger två:) Det kan ju vara grundplåten…:)

Nä, nu ska jag läsa lite till. Måste bli av med tråkläsningen så jag kan återgå till kul saker sen:)

Natti natti nu:)

Kommentarer

  1. Cissi

    Min familj Ska till Uppsala imon,bara över en natt!vad får man inte missa i Uppsala???
    Tips på bra matställen också vore kanon!
    Hoppas jag hinner få svar🙏!
    Vi bor i Växjö men ha besökt Piteå havsbad!!

  2. Cissi

    Min familj Ska till Uppsala imon,bara över en natt!vad får man inte missa i Uppsala???
    Tips på bra matställen också vore kanon!
    Hoppas jag hinner få svar🙏!
    Vi bor i Växjö men ha besökt Piteå havsbad!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Välkommen:) Ja vad får man inte missa…? Domkyrkan är fin, och det finns café där, slottet med fängelsehålorna kanske? Fyrishov (bad)gillar många. Jag tycker det är mysigt vid Gamla Uppsala högar, med vikingamuseumet, om det inte blåser storm🙈Jag tror också stadsparken kan var trevlig, finns café både i och utanför.
      Trevliga matställen är Mac Donalds 😂🙈Nä jag skojar bara 🙂 Men jag äter sällan ute. Stationen vid tågstationen är bra, Domtrappkällaren vid Slottet/upplands museet är jättefint, och jag tror faktiskt att de flesta mindre restauranger i stadskärnan är ok. Jag röstar på Domtrappkällaren:)
      Jag saknar mina kursträffar i Växjö, men kanske till våren 🙏🏻

      1. Cecilia

        Hej nu är man åter i Växjö igen!
        Tack för tipsen,vi va och kollade på domkyrkan,så mäktig den va!ha aldrig varit inne i en sån stor kyrka!
        Ja hojta till när du ska till Växjö!
        Ha en bra sommar🌸

  3. Jessie

    Regnet öste ned söndag och måndag men sen har vi haft sol, dock inga temperaturer som påminner om juli (runt 20 grader här just nu).

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Skrev det dagen innan:)
      Men en burk kondenserad mjölk, jag hade med karamellsmak, fem dl vispad grädde. Rör ihop och antingen frys som det är eller smaksätt med valfritt. Jag hade hackad dajmchoklad😍 Jordgubbar, kakor, nötter osv, det mesta funkar säkert:)
      Frys, och njut:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting