Okategoriserade

Bil-Magi:) och besked:)

Jag har sjunkit ner i fåtöljen med en kopp kaffe och slängt upp fötterna.

Kjol. Ja det var inte det optimala plagget idag kan man ju säga🙈

Fy farao vad det har regnat!

Jag har kört i tungt regn, sådär så man släpper gasen och bara försöker se vägen, fram och tillbaka till Arlanda för att hämta Corrinda och en kompis. De har varit ute på resa:) Nej det var inte ett enkelt beslut för henne, det finns ju tusen saker på båda sidor i vågskålen. Men valet blev att åka och det har varit fantastiskt:)

Hon är vuxen och gör sina egna val. Jag tänker inte ta en diskussion om rätt eller fel här med någon. Så spar på luften. Ja eller knapptryckningarna då:)

Blä.

.

Igår åkte min bil på spa:)

Jag har en kompis som kan trolla och bilen gick från sunk till som ny. Överallt. Inifrån och ut:)

Vem av er öppnar motorhuven speciellt ofta? Jag gör det bara om jag måste, och det händer kanske vartannat år eller så. Annars lämnar jag den ju på service så de fyller på olja och spolarvätska och sånt.

Den såg tydligen ut såhär:

Om jag bor i skogen? Ja. Massor av barrträd. Hälften av barren ligger i mina hängrännor och hälften i bilen tydligen.

Nu ser den ut såhär:🤗

Man kan äta mat här nu:)

Invändigt såg den allmänt skabbig ut och luktade inte direkt rosor.

Nu kräver jag blåa skoskydd och vita engångsoveraller i papper, à la CSI på alla som ska åka i den. Doftar rent och nytt.

Och utvändigt då. Blev det nån skillnad? Jag tyckte ju inte att det var SÅ illa… men jo. Det var det.

Jag frågade om han hade lackat om den när jag såg den? Så där mörk minns jag inte att den varit🙈

Ja, mitt registreringsnummer syns, men jag kan inte tycka att det gör nåt. Vill man ha tag i mig så är det inte speciellt svårt, det krävs mer effort att söka via bilregistret än att skriva mitt namn i sökrutan på Google 🙈😅

Så mkt info man hittar om sig själv ( och andra man är nyfiken på🙈😂) på ex Ratsit, Eniro, Hitta eller var man nu hamnar när man googlar ett namn.

När jag körde i ösregnet idag så ramlade allt vatten bara av, pärlade sig och försvann. Men det smärtade att den blev blöt😱. Jag funderar på att skaffa en sån där jättestor plastboll som man kan vara inuti, typ om man springer på vattnet;) Där inne skulle bilen vara trygg och säker från allt. Smuts, folk och fä och givetvis väder😂

Ja jag skulle såklart köra runt i plastbubblan:)

Vilket jobb!! Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att den skulle bli i närheten av så fin. Jag älskar ju min bil och nu har jag lovat dyrt och heligt att i alla fall tvätta den ibland:)

Trollkarlen går att anlita, hojta så får ni numret:) Jag kan varmt rekommendera honom 🤗

.

Jag parkerade sen långt från alla andra när vi var in på Citygross och torkade av växelspaken med ärmen 🙂

.

En annan jäkligt kul sak igår var att jag fick ett Mail från ett av universiteten där jag pluggat. ”Nu kommer antagningarna!”

Eh va? Jag var helt bergsäker på att antagningsbeskeden skulle komma den 15 juli. Jag blev omedelbart skitnervös och med skakiga händer loggade jag in på Antagning.se. Tolv minuters kötid. Jag satt och pluggade och tror jag läste samma stycke på kanske tio rader, i tolv minuter utan att sen veta vad det stod🙈

Jag hade sökt D-kursen i kreativt skrivande, och B-kursen i Att skriva barnlitteratur och C-kursen i en annan kreativt skrivande.

Alla har jag ju läst föregående kurser i följd. När sista ansökningsdag var passerad och man skulle kontrollera så stod det att jag var Struken på D-kursen, pga nånting med urvalsproven. Jag vet till 100% att jag lämnat in dem korrekt och i tid men vafan? På Barnkursen skrev läraren att det var nåt fel, det hade blivit så på många men det var inga problem. De jobbade på det, men alla som sökt fortsättningen skulle komma in. Det är samma skola som D-kursen så jag avvaktade en dag innan jag kontaktade min examinator, som även är kursansvarig och har varit vår lärare alla tre år. Han svarade på ett sätt som kunde tolkas både positivt och negativt. Typ att det varit strul men att han trott det var ok på D-kursen. Han hade inte sett mitt namn på nån lista , och vid kontroll hade jag placerats på en bra reservplats av de som läser urvalsproven. Men han skulle lösa det.

Bra reservplats är ändå bara en reservplats så jag var helt och fullt övertygad om att det var kört, att jag inte skulle komma in. Jag har deppat satan över det, för även om det såklart går att söka igen så är det ju roligare att få fortsätta med de andra från a+b+c-kurserna. ”Lösa det” kan man ju tolka som man vill, jag tolkade det som att han skulle fixa så jag inte längre var Struken utan fick vara med och bråka om en plats. Och så var det nog. Han kan ju inte göra som han vill:)

Så min nervositet berodde mest på det. Jag vill ju jättegärna fortsätta läsa för det är så otroligt roligt, utvecklade och lärorikt. Och jag vill läsa D-kursen. Det blir ett nederlag att inte komma in. Plötsligt fick jag också för mig att jag inte skulle komma in på något alls. 😱

Jag är otroligt negativ i min inställning när det gäller sånt här. Jag tar ut det värsta i förväg för då har jag på nåt vis besparat mig det sen. Not. För så funkar det ju inte, man blir lika ledsen ändå men det kommer inte så chockartat.

Jag jobbar på det här:) Men vissa saker känns skönt ändå att förbereda sig och i sämsta fall bara acceptera det eller i bästa fall bli glatt överraskad.

När de där tolv minuterna äntligen gått och det var min tur så skakade händerna ganska rejält och jag funderade på att ”lägga på”🙈😂 Prokrastinera. Skjuta upp det oundvikliga, vill inte veta om det är dåligt.

Och så klickar jag upp antagningsbeskedet. Fattar först inte vad det står. Fokuserar.

Antagen på D-kursen. 🤗🤗🤗

Antagen på B-kursen i barnlitteratur. 😊😊😊

Antagen på C-kursen😄😄😄

🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼

Hallelulja! Tack som fan:)

Antagen på alla tre:) Snabb som en iller svarade jag JA!! på alla tre. Jag som inte skulle läsa 150% igen🙈

Jag är så superhappy 🤗

Kanske måste jag fundera lite till på c-kursen, jag vill jättegärna läsa den men det är ju inte kört för att man skjuter upp den ett år. Förhoppningsvis. Man kan sprida ut det roliga:)

Men det funkade ju fint nästan hela hösten med tre kurser, sen blev det för jäkla mycket med att pappa var dålig, sen dålig igen, och igen och igen och ovanpå det en jävla pandemi. Det borde inte kunna bli lika stökigt igen. Ta i trä.

Men hörrni, det här innebär att ni kommer få höra om deadlines och stress inför uppgifter ett år till:) Hoppas ni tycker det är okey✊🏻

Vad jag blir när jag är klar? Tja, klokare? Bättre på att skriva? I bästa fall författare.

Jag ”blir” inget konkret, det är konstnärliga kurser som ju leder mer till personlig utveckling än någon specifik titel. Och jag blir helt klart lyckligare:) Jag älskar att skriva och även om det såklart är ramstyrt på ett sätt i kurserna så ger det mig tiden att fokusera. Jag ska prestera något och då gör jag det. Annars är det hela tiden annat som måste göras och då skjuter man upp det.

Så, superdupertoppenhappyluckyme!!

Nu kom barnen hem, de har varit med den andra föräldern, och badat på Fyrishov tror jag. Robban har gjort pizza så nu ska jag mofsa i mig lite sånt:)

Vi hörs snart!!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej, för i den ligger ekonomin. För SAS, för länders turism osv.
      Det är trevligt om det finns liv även efter pandemin på all sätt 🙂

  1. Åsa

    Grattis!! Fattar inte att någon orkar plugga, älskar att jobba och gå hem och vara klar haha men kommer ändå ihåg att det var ett jäkla härligt liv ändå med inlämningar och tillfredsställelse när man fick till det.
    Mkt avundsjuk på glansen på din 🚗, vi orkade bara en maskintvätt, här måste han ha gnott rejält?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack 🙂 Ja det är speciellt att plugga. Mitt är ju inom det konstnärliga så jag ”slipper”
      Mkt av det akademiskt högtravande 🙈Jag älskar ju att skriva:)
      Ja han gnodde på med allt möjligt, saker jag inte ens vet vad det är😇 Lackförsegling hette nåt Iaf 🤗Den är så rackarns fin nu 😍😍

  2. Anesa

    Bra jobbat. Du fixar det galant. Jag och min familj vill besöka Uppsala. Ge mig dina bästa tips, vad får vi inte missa? Tack för en bra blogg,ser alltid fram emot ny inlägg.

  3. Camilla

    Grattis till antagningarna, bra jobbat av dig.
    Men du har en talang i att skriva märker man här på bloggen som är den bästa som finns.
    Kram ❤

  4. =)

    Är också likt M nyfiken på hur du får det att gå ihop. Vet att det är ”fult” att fråga om folks ekonomi så förlåt för det, men för mig är det en gåta hur man kan plugga i 300 år enbart för skoj skull, utan att det ger något konkret i efterhand, samtidigt som man har en stor familj + hus som man ensam roddar runt. Du är fantastisk och supercool så ta inte frågan som kritik! Men eftersom bloggdöden är ett faktum och att pengarna mer verkar finnas på andra plattformar år 2020, blir man ju nyfiken. För visst har inkomsten för en bloggare minskat genom åren? Eller är jag helt ute och cyklar? Hur tänker du förresten kring att folk läser bloggar i mindre utsträckning, är ett plattformbyte aktuellt för dig i framtiden tror du? Eller kommer du hålla fast vid bloggandet som hobby, även om det är så att pengarna inte kommer in via den vägen längre? Har sagt det förr och jag säger det igen – jag hade älskat att följa dig på youtube istället. Ni var ju jättehärliga i familjen annorlunda på tv.

    1. Anonym

      Jag tycker inte Carolas ekonomi är svår att förstå.
      Hon har en inkomst,bloggen och samarbeten.
      Hon äger ett hus med exmaken.
      Barnbidrag.
      Underhållsbidrag.
      Tre barn som jobbar.
      Hoppas inte jag startar ett drev med detta .

  5. M

    Får man fråga utan att du tar illa upp om du får från CSN när du läser eller ger bloggen intäkter så du klarar dig?
    Jag är bara nyfiken så det är inte illa ment.
    Jag har en inkomst men jag har inte råd att bo i hus ( knappt lägenhet ens) och bil är inte att tänka på.
    Så jag blir som sagt nyfiken…
    hade nämligen ( min ålder till trots ) tänkt läsa nåt, men då för att komma i nån form av arbete sen som kanske ger bättre lön.
    Jag har svårt förstå hur du får det att gå ihop bara.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det går ihop:) Det finns absolut inga pengar i överflöd, men det går ihop. Huset är billigare än valfri lägenhet, bilen är gammal och jag följer just nu bara min dröm:) Så länge det är möjligt, man vet aldrig vad som händer i morgon🙏🏻

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting