Okategoriserade

Speed och Top Gun ❤️❤️

Jag har vissa filmer som kan ses hur många gånger som helst, men som av nån anledning inte går så ofta på ”vanlig tv”. Nu förtiden måste man ju streama allt via olika betalkanaler. Jag har ett antal, men ingen ska ju tro att filmerna jag vill se finns där. Inte gratis i alla fall. Och jag är lite tjurig på så vis:) Betalar jag för Viaplay så vill jag inte betala ännu mer för en specifik film. Spelar ingen roll att det är typ 40 spänn, jag blir sur. Det kan väl de som inte betalar ViaPlay göra?

Så då tjurar jag och låter bli att kolla:)

Nu är det åratal sen jag såg Speed, en favorit både i filmen och skådisen. Keanu Reeves ❤️

Jodå, jag önskade att jag var Sandra Bullock den här gången också😂

Vem vill inte åka på en metallplatta i tusen kilometer i timmen, över asfalt, ihoptryckt med Keanu liksom? Patricia har gjort sig arvslös genom att kalla honom för äcklig eller ful eller vad det var, nåt negativt🥵spelar inte så stor roll vad;)

Hon har inte sett Speed utan grundar det på Matrix. Som också är en favorit, men det tar ju ett antal genomtittningar innan man fattar. Lite som Pulp Fiction:)

Nåväl. Keanu har Hawaiianskt ursprung, och hans namn betyder ”Liten bris från berget”. Sånt där oviktigt vetande som min hjärna är full av. Sånt och att Jörgen fyller år 21 mars🙈. Han var alltså min tonårscrush deluxe, på håll såklart, så varför hans jävla födelsedag inte kan falla i glömska är enerverande. Gamla telefonnummer, filmcitat, koder från förr, hur långa/gamla skådisar är… snark. Jag skulle behöva en diskdefragmentering 😂

Speed var faktiskt lika bra fortfarande och Keanu har aldrig, varken förr eller senare, varit stiligare än i den filmen😍

Idag var det Top Gun:) Nästan lika länge sen jag såg den. Messade Patricia och Corrinda och sa att den var obligatorisk, och de… valde Jocke och Jonnas spökjakt?

Men Jordan kollade, delvis i alla fall, han ledsnade efter en stund. Jag gillar den, det är stridsflygplan och hotshots, testosteron och snygga scener. Och Tom Cruise:)

.

Innan dess har jag varit hela dagen hos syrran:)

Hon skickade ett nödrop: ”Kan du hjälpa mig med framsidan?”

Så det gjorde jag;) På med jobbarbrallor och iväg. I det här huset har vi bott sen det byggdes. 1976 flyttade vi dit, och trädgården var en grushög. Vårt hus var ett av de första som blev klart så vi bodde i en byggarbetsplats i några år:) Skitkul för det fanns massor av roliga saker som byggarna drällde omkring sig😇

Här på framsidan är det skugga stor del av dagen. Mamma och pappa gjorde en liten rundel och planterade en tuja, en en, en tall och en sockertopp. De har nu vuxit lite:)

Böset i framkant är nån senare planterad ogräsväxande sak. Sockertoppsgranen står framför ett varmluftsutblås, från värmesaken jag glömt vad den heter, men den blåser varm luft inne:)

Granen mår inte jättebra av det och var otroligt risig och fil, det är inte lätt att se, men irl var den ful.

Tujan är HÖG.

Trädet är ett paradisäppelträd:)

Ok, syrran ville dels ta bort nån stickig sak som ser ut som järnek, och sen kratta bort ungefär en meter högt tujabarr.

Vi satte igång med machete för att ta oss in i djungeln🙈Eller nä, sekatör då:)

Klippte ner bladen runt komposterna rejält. Sen klippte vi av alla grenar nedtill på sockertoppen, och rensade den på döda grenar och barrgömmor inuti.

Men titta vad fin den blev!!

Som ett bonsaiträd:) En ljusslinga runt stammen sen bara 🙂

Sen tog vi järneks-wannabeen. Fan vad den sticks!

Fram kom stenarna i den ursprungliga cirkeln, och en stubben av tallen som dött för länge sen. Jag låg på knä där och krattade och klippte och ryckte och slet. Tre getingar höll mig sällskap. Och en miljon gråsuggor, en och annan pantersnigel, stora spindlar, tusenfotingar och annat krypande skit. Jag inser att jag har ungefär noll problem med sånt längre 🙂

Jag fick fram en gammal genommurken rot, och när jag sen kände på tallstubben så var den väldigt ruckbar. Så då ruckade jag på den, drog och vickade. Den skulle gå enkelt att få bort ju:)

Plötsligt hördes ett irriterat ljud och det började myllra fram getingar ur jorden. Men så kul då, med ett jordgetingbo. Jag kom snabbt på fötter och hojtade åt syrran att flytta sig, och vi backade några meter. En grinig fan bestämde sig för att hämnas och tog med sig två polare. Den ena stack mig i överarmen, den andra siktade på magen och den tredje på byxknappen. Den på armen lät sig viftas iväg medan den på magen liksom höll sig kvar för glatta livet. Och jag viftade för det samma;) Jag är inte rädd för getingar men det gör ont när de sticks, en gång räcker. Fick bort den och syrran viftade bort den tredje och sen gick vi in 🙂

Husmorsknepet mot getingstick är att mosa en Alvedon och blöta lite och lägga över sticket. Det går att hålla en tablett emot också men enklare att göra en smet. Smärtan försvinner direkt.

Det blev rödfläckigt och lite svullet en stund men det lade sig snabbt. Smärtan försvann som sagt direkt och nu varken syns eller känns nåt. Jo, en liten röd prick.

Vår hämnd var att hälla på några liter kokhett vatten, och nu är det tvärdött där. Hur ser ett jordgetingbo ut egentligen? Jag har vridit loss stubben och grävt bort ur marken men inte sett nåt spår av geting alls?

Vi åkte och kastade grenarna och käkade kanske på vägen 🙈och sen fortsatte vi. Grävde bort fyra stora kassar med barr från tujan och enen.

Rensade och röjde. När jag får en sekatör eller ännu hellre, en grenklippare, i handen, då blir jag farlig 😉 Då ryker saker. Det är ju inte som att det är för evigt här, de där växterna kan man inte ta död på ens med mycket stark beslutsamhet 🙈De kommer tillbaka.

Jorden är tämligen död. Barrträd suger all näring så inget annat växer. Mer än sånt man inte vill ska växa då;)

Här ska det fixas på nåt sätt, syrran har inte helt bestämt. Kanske bark, kanske sten, kanske en fontän:)

Tujan och enen är i farozonen. De kommer ryka så småningom men just nu har de rensats rejält. De får stå så länge:)

Jag är helt överförtjust i hur fin sockertoppen blev😍

Och i sovrummet innanför blev det plötsligt ljust:)

Sen åkte jag hem, Top Gun började nio ju:)

Vi ska fortsätta i morgon. I slutet av veckan ska min carport tömmas och få nytt tak, så då rycker hjälppatrullen ut från andra hållet 🙂

Det är kul. Men tar tid och de där vändorna till tippen är tråkiga. Mest för att det tar fem gånger så lång tid att köra dit och hem mot vad det tar att kasta soporna.

Nu ska jag kanske hoppa i sänghalmen. Jag hann duscha när det var nyheter och det var väldigt välbehövligt, hade ett antal barr av olika slag innanför kläderna🙈

Skorna var fulla också.

Sov gott nu!!

Vi hörs i morgon 🙂

Kommentarer

  1. Marie

    Bra jobbat. Totalt livrädd för getingar hade jag varit med så hade jag låst in mig i huset och sen vägrat komma ut alternativ slagit rekord i 100 m löpning 😂
    Ja speed kan man se om och om igen och hade inte haft något imot få ligga i famnen på Keanu. Top Gun nja valde se på Harry Potter i stället för femtetolfte gången 🙂

  2. Ewi

    Vet inte var ni slänger, men rekommenderar Librobäck framom Boländerna, den senare är det alltid kö och risk att bli överkörd av folk, den förra är inte full någon tid på dagen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Librobäck är på helt andra änden av stan, så det tar alldeles för lång tid.
      Vi kör Boländerna eller Gottsunda 👌🏼Funkar fint ändå 🙂

  3. Jenny

    Ren lycka att få läsa din blogg😍. Ärlig, rak och ofta uppdaterad. Vi tycker inte alltid lika men det är charmen med det hela. Så ja tack för att du skriver till oss❤️.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja så heter det:) Tack! Fast det är uppenbart ett ord som
      Inte fastnar i min hjärna för jag har glömt det flera gånger om🙈Men så har jag fjärrvärme hos mig 😂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Växer som ogräs🙈och omöjlig att få bort. Jättefin men breder ut sig och tar enorm plats i den lilla trädgården 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting