Okategoriserade

Fortsättningen :)

I går kväll var jag så trött att jag inte orkade göra ett dugg. Jag skulle se en film, blogga och även läsa. Jag orkade duscha, sen låg jag bara och scrollade på instagram tills det vet ok att sova 🙂 Kom iofs hem efter tio nån gång.

I två dagar har jag varit hos syrran och jobbat på den lilla plätten på framsidan. Det tar tid! Det är kul också:) Hennes trädgård är liten och välplanerad. Mamma och pappa gjorde ett bra jobb för många år sen, så nu är det ”bara” till att skrapa fram det som finns gömt där, under år av tillväxt:)

Min egen trädgård är typ 1500kvm och alldeles för stor för att någonsin bli klar med, helt värdelöst. Så fort man är färdig med något så höjer man blicken och skådar ett massivt jobb till. Och det är roligare att jobba hos nån annan, märkligt nog:)

Jaja, jag gör saker hemma med, carporten ska fixas i helgen, med hjälp av kunnig person, sen är det plåtar som ska skruvas fast och fan och hans moster. Men för nu, så har vi fixat hos syrran 🙂

Ni vet hur det såg ut från start:

Massor av grönt. Ett par lönnar som tagit sig friheten att självplantera sig, massor av marktäckare och nån Mahonia? Eller vad den hette, den som jag tycker ser ut som järnek.

När vi avslutade första dagen hade vi kommit långt ändå:

Marken är tämligen stendöd:) Absolut inget liv i den när man gräver. Under thujan var det en miljonstad av gråsuggor, de trivdes fint där bland de gamla barren. Inte en daggmask så långt ögat kunde se dock.

Planen var bark. Så igår rensade vi det sista, klippte av rötter som stack upp och grävde bort nån död planta, sen jämnade vi till och åkte iväg. Först tippen.

Nån som rekommenderade Librobäck framför Boländerna och ja! Helt klart, kan man välja så är det klokt:) Men vi bor på andra änden av stan, så det vi skulle tjäna i tid på själva återvinningen tappar vi i körtid. Dessutom går det utmärkt att smita bakvägen på återvinningen 🙈

Jag fattar inte helt deras tolkning av att följa FHMs rekommendationer dock. De har stängt av så max sex bilar, tre på varje sida kan stå där samtidigt. På rad. Tätt ihop.

Ingen skillnad direkt om man släpper in som vanligt då om man ändå trycker ihop folk på liten yta ju. Vore ju mer intelligent att se till att det var en billängd mellan varje.

Nu blev det mest bara mer trängsel, så där brukar det inte vara. Bra försök men det blev dåligt, helt enkelt. Jag rent personligen känner heller inte att den stora återvinningen är ett ställe dit jag absolut måste om jag är risig, eller har varit sjuk. Plus att den är utomhus. Jag har lite svårt för att förstå hela grejen med deras sociala distansering där helt enkelt. När den känns som ”bara för att” utan nåt egentligt genomtänk… Men! Bra att de försöker 🙂

När vi skulle svänga in till återvinningen öppnade himlen sig och vi omprioriterade snabbt. Tog Bauhaus först, och köpte bark och barkduk.

Hem och lägga ut den. Kändes som att bädda ner nån:) Mjukt och skönt att krypa runt på också.

På med fem säckar bark, och insåg att det ju behövdes minst fem till. Så det var ju bara att åka en vända till:) Slapp ytterligare en regnskur på köpet:)

Totalt nio säckar täckbark blev det, och en halv med en dyrare sort som ligger runt träden.

Stenarna som låg runt den ursprungliga rundeln är tillbaka, och även ett gäng sten från en gammal fontän de hade på baksidan. Jag tycker det skulle bli så fint med en fontän här, jag önskar så innerligt att jag hade en bra plats för en egen nämligen men det har jag inte🙈. Syrran tror den kommer bli igensatt av bös direkt. Hon får ju bestämma:)

Stenarna räckte såklart inte, men det löser man ju 😇

Hämta lite mera:)

Vi har även lagt småsten invid väggen, och större stenar in mot grannen, och längs framkanten.

Det syns inte:) men de ligger där bakom växterna som ska klättra på staketet.

Nu måste en lösning som inte kostar skjortan hittas till att dölja komposterna och värmegrejen. Praktiska men sjukt fula.

Men just för nu är det klart här:)

Eller jag tror hon skulle ha blommor i krukor där, men det är mer pysselgöra.

När vi sprang ut och in i garaget så kliade det i fingrarna att få sätta tänderna i arbetsbänken. Och resten med förstås. Vi röjde massor tillsammans med mamma och pappa för några år sen, men hann aldrig med verktygen.

Pappa har stenkoll, ber man honom om en si och sån-grej så vet han att det ligger under den-och-den eller till höger om den där:)

Men ingen annan skulle hitta ett skit, för det är ett organiserat kaos😂🙈

Det finns sådana bra grejor där! Typ allt man kan behöva 🙂

Men det är ett senare projekt. Just nu borde jag klippa mitt eget gräs, men det är kanske lite för blött. Jag ska gå ut och känna på det snart😊

Hittills idag har jag pluggat, på så vis att jag läser och letar i böcker och på internätet. Det kommer bli svårt att sammanställa en litteraturlista så småningom 🙈

Jag ska åka med mitt eget skit till återvinningen, fy fan vad det fyller på snabbt. Det går ju åt ett antal mjölk/yoghurtpaket om dagen, massor av kvargförpackningar, och shitloads av kartong 🥵Jag föreslog lite försynt att de stora med körkort kanske kunde… men nej.

Ibland känner jag att det är lite väl mycket hotellstuk här hemma. Just i att handla, och åka med soporna är det väldigt kännbart. Alla skyller också på alla andra😱. Det var inte de, och förresten så var det inte meningen. Behändigt att vara många ibland.

Typ så😅. Vi får se om det går att få hjälp till helgen då carporten ska fixas, och alla möjliga grovsopor kan kastas för då kommer det finnas ett släp. Det känns tveksamt dessvärre. Den som lever får se och förhoppningsvis blir man glatt överraskad 🙂

Ja, och vädret jävlas på. Det är inte det minsta charmigt faktiskt. Inte alls. Man blir mest trött och deppig. Och blöt:)

Doris vill säkert ut på långprommis så en sån får det bli. Kanske behövde mamma och pappa hjälp med nåt också, tror det var så men har glömt med vad 🙈

Dagen kommer säkert gå i överljudsfart ändå, det är ett som är säkert. Men jag vill ha tillbaka värmen!!

Palla frysa i juli!

Hur har ni det? Semester eller nåt? 🤗

Vi hörs senare!!

Kommentarer

 1. Ekot

  Ni jobbar hårt och det ger resultat, smart att turas om med båda ställena, är ju roligare att jobba ihop, och allt går inte ensam. Alla dina barn har förmånen att växa upp med stor trädgård, självklart får de klippa gräs mm!! Rabatter är inte nödvändigt att ha om tiden tryter, men ungdomar kan absolut klippa gräs och hjälpa till när buskar och träd ska hållas efter. Hos oss får man inte låna bil om man inte tar med återvinning till container när man ändå åker, och alla måste vika ihop kartonger efter sig! Passar det att en del av tomten får vara lite oklippt och bi-vänlig? Fast någon gång behövs röj ändå. Kan någon av extra byggnader i dåligt skick helt enkelt rivas?? Nej, nu får kidsen ta och klippa en bra yta för krocket och kubb… sedan kommer varmt väder så det blir bad igen <3

 2. maria

  Hejsan
  Jodå det är kallt, 13 grader i förmiddags här i skåne.
  Jag är sjukpensionär, min man har semester nu så det vore trevligt med lite värme så att vi kan köra ut lite med vår gamla husvagn, en fin -77:a. Inget kul att sitta inne i den hela tiden om det ösregnar ju, vi har två hundar, så lagom varmt o uppehåll önskas 🙂

 3. Lena

  Lastpallar billiga, ibland gratis.. Kan man bygga mö med, med en såg, härlig fantasi så bliva er systers trädgård fin. Trevlig fortsättning på sommaren.

 4. Margaretha

  Hej!
  Tack för att vi får delta i ditt trädgårdsarbete !
  Här i Bålsta (som är på din breddgrad) fryser vi också o litet deppigt är det mitt i sommaren!
  Men en veg. lasagne i ugnen ,kanske gör det bättre! Mums!
  Ha det så gott fina Carola m familj!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing