Okategoriserade

Jamie nio Ă„r 💖

Idag för nio Är sen sÄ föddes min minsta unge:)

Jamie annonserade att han ville ut redan dagen innan. Jag lÄg och sov i godan ro och vaknade av att vattnet gick. Whaaat? Jag hade fött Ätta barn innan, varav ett tvillingpar, och ALDRIG varit med om att vattnet gÄtt. De har fÄtt ta hÄl pÄ hinnorna varenda gÄng och i samband med det sÄ har bebisen bara ramlat ut.

Nu visste jag inte vad jag skulle göra:) Jag ringde förlossningen och sa som det var. Vattnet har gÄtt, och jag vet inte vad jag ska göra, men alla andra gÄnger har barnet kommit direkt efter. Hon frÄgade om detta var mitt andra, kanske tredje barn? NÀ det Àr mitt nionde, svarade jag och hon skrattade gott Ät att jag inte visste vad jag skulle göra:) Inga vÀrkar, men lika bra att komma in och kolla.

SĂ„ det gjorde vi. VĂ€ckte Janelle som skulle vara barnvakt och hon suckade över den tidiga timmen, klockan 7.00. Åkte in, tog CTG, vankade runt för att se om vĂ€rkarna kom igĂ„ng. TvĂ€rlugnt. Det var högst obehagligt att röra sig för vattnet lĂ€ckte ju hela tiden. Usch och fy! Vi Ă„kte hem och jag lade mig pĂ„ soffan och vĂ€grade röra mig.

PÄ kvÀllen var det Seven pÄ Tv, med Brad Pitt ni vet, Àlskar den! HalvvÀgs sÄ kickade migrÀnen in och jag gick raka vÀgen i sÀng. Palla föda barn med migrÀn liksom. Sov dÄligt, huvudvÀrken var ganska elak men lugnade ner sig sÄ smÄningom. Vid femtiden pÄ morgonen vaknade jag av en vÀrk. NÀsta kom tvÄ minuter senare och jag kÀnde hur ungen skruvade sig nerÄt. Han var inte fixerad men nu jÀklar. VÀckte pappan, som vÀckte Janelle som suckade över den Ànnu tidigare timmen:) och sÄ Äkte vi in. En kvart senare föddes han. Eller kanske tjugo minuter dÄ, vi har ju lite körtid till förlossningen:) Jag fick passera intagningsrummet och gÄ direkt till sal dÀr de skulle sÀtta en jÀkla nÄl. Det jÀvlades sÄ de fick sticka nÄgra gÄnger och jag lÄg dÀr tÄlmodigt tills de var klara. Sen var det som att öppna en fallucka och ungen ramlade ut.

Lite drygt en halvtimme efter att jag vaknade hemma:)

Varför hÄlla pÄ och dra ut pÄ saker nÀr man kan vara kort och koncis? SÄ den absolut snabbaste förlossningen nÄgonsin, eller den lÀngsta, beroende pÄ om man rÀknar frÄn dÄ vattnet gick, eller frÄn att vÀrkarna startade:)

Lilla Jamie 💖 Drygt fyra kilo ljuvlig gosse. Det var varmt som sjutton den sommaren, och han hade mest bara blöja pĂ„ sig och log och gosade hud mot hud sĂ„ det rann svett i floder;) ”Jamie, den nakna bebisen” kallade en kompis honom.

Och jodÄ, nog Àr Jamie Oliver en inspiration till hans namn. Sista veckorna av graviditeten lÄg jag pÄ soffan och kollade pÄ hans program:) och Àven Blue Brothers, dÀr det finns en Jamie med.

.

Och idag fyller han nio Ă„r, min lilla skrutt.

Han Àr fortfarande en ljuvlig unge, med otroligt mycket bus och spring i benen. En mammagris av rang, vilket inte Àr sÄ konstigt eftersom han i princip aldrig haft en pappa nÀrvarande. Han Àlskar att vara ute, spela fotboll, och greja med saker. Jamie har sÀllan problem med att sysselsÀtta sig. Han vill mest bara vara med kompisar, men finns det ingen sÄ hittar han pÄ nÄt sjÀlv.

Älskade unge, grattis pĂ„ nio-Ă„rsdagen 💖

Kommentarer

  1. Margaretha

    GRATTIS till fina Jamie !
    Hoppas födelsedagen blev just sÄ fin som du ville!
    Fr en mormor m barn barn i Paris.

  2. Ylva

    Tack för att du delar med dig av ditt liv och det Ă€r sĂ„ skoj att lĂ€sa dĂ„ du verkligen har Det nĂ€r det gĂ€ller att skriva 😊
    Hoppas din fina kille fĂ„r en bra födelsedag đŸ’đŸ„ł

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting