Okategoriserade

Internetdelar…

Innehåller reklam och annonslänk för Nextory

.

Har ni också barn som använder Snapchat? Då vet ni hur viktigt det är för dem med sina ”dagar”. Ni som vet ni vet, och ni andra kan vara glada att ni slipper 🙈😂Men jag sitter här och delar internet med Lovelia så hon kan snappa de som snappas ska:)

Idag har det faktiskt inte regnat en enda droppe. Det måste vara nåt slags rekord ju? Men det blåste. Har det inte blåst väldigt mycket i år? Jag tycker det har stormat massor, och både tak och saker har blåst iväg. Idag till exempel, så stod jag i förtältet i godan ro. Jag höll på att plocka reda på saker som hamnat fel, stöka lite och fixa lite. Traskade runt och gnolade på nån klämmig dänga:) Solen strålade och rätt vad det var så hörde jag bara ett KARABOOOM!! och något flaxade till. En hyfsad kastby tog med sig parasollet som var uppfällt. Jag såg först bara en skugga och tänkte : ”Helvete! Nu rasar tältet!”

När jag fattade att det var parasollet var andra tanken : ”Helvete! Nu sabbades bilen!”

Sprang ut samtidigt som jag ropade på Trixie och tittade över förtältet och förväntade mig se parasollet men Nope. Tomt på taket. Vafan? Hur jävla långt flög det?? Vems vad kommer slås sönder?

Jag gick raskt runt vagnen och där, på marken framför grannens förtält låg parasoll-eländet på ”rygg”. Skamset lyfte jag upp det, inga skador på grannens ägor, det hamnade på bara marken. Såg mig omkring, man vill ju inte vara campingens spektakel:) Hon som inte fattar att man inte kan göra si eller så😂Men ingen såg. Eller jag såg ingen som såg i alla fall:)

Jäkla skit. Men allt verkar helt. Ta i trä! Jag hade ju kunnat få jaga eländet över stock och sten, eller vagnar och tält;)

.

Solen gick lite in och ut ur molnen och vi latade oss hemma. Jag passade på att både jobba och researcha inför plugguppgiften. Så småningom gick vi till stranden där det faktiskt inte blåste mer än en liten bris.

För första gången sen vi kom! Jag känner noll lust att hoppa i när det inte är varmt när man kommer upp. Tjejerna höll med mig och hade inte ens bytt om. Killarna badade inte, men var i vattnet och sprang. På insidan av bryggan så är det väldigt grunt. Perfekt när man har småkids, för det blir naturligt att de håller sig innanför, det är bryggor på alla tre sidorna:)

Jamie sprang upp och hämtade sandleksakerna. För det måste varje god förälder medföra till stranden 😇Jag glömmer typ varje gång;)

Men är de med så har man ett par timmars underhållning fixad 🙂

Så även idag:)

Jag låg och läste bok.

Jag har för övrigt ett toppenerbjudande till er! Nextory ni vet, där jag läser merparten av mina böcker, ger er en hel månad gratis för att ni ska kunna testa ordentligt. Klicka HÄR så kommer ni direkt dit. Nu på sommaren är det perfekt att läsa. Antingen läsa, i hängmattan, uterummet, bilen(inte när man kör!) soffan, uteserveringen, stranden( om man inte behöver ha koll på kids) eller så lyssnar man. I bilen( går utmärkt när man kör 😇) tvättstugan, promenaden, eller vad man nu gör som gör att man inte kan sitta still. I bilen på väg hit lyssnade vi på Twilight, Om jag kunde drömma, och de två timmarna det tar kändes som alldeles för kort🤗

Jag glömde högtalaren hemma, så nu får vi vänta tills vi åker hem igen med att lyssna vidare. Jordan är helt amazed över att det händer så mycket mer i boken än filmen. Jag älskar att han fått insikt i att en bok nästan alltid är mer innehållsrik:) Jag har ett familjeAbonnemang och idag när Lovelia läst ut sin pappersbok så kunde hon bara ladda ner en ny via Nextory.

Själv föredrar jag det framför fysiska böcker, jag tappar aldrog bort mobilen och hinner läsa även de där korta meningslösa stunderna då man inte hinner påbörja nåt annat, eller sitter och väntar på nåt:)

.

Okey, det var en parantes! Men en bra sån, testa! Har ni provat förr så gör det igen 😇

Var var vi? Jo! Jag låg och läste, för barnen badade ju inte. Jag har gärna koll på dem så gott det är möjligt, för det kan hända saker så fort. Vatten är inte att leka med. Men nu kunde jag läsa i de kanske två timmar vi var där:)

Sen drog vi till utegymmet. Ni som tittat på Vloggen vet att jag och Jamie sprang backintervaller igår…. och med ”sprang” menar jag såklart ”gå”. Springa lite på slutet, men absolut inte hela och definitivt inte ner. Man vill ju helst komma ner oskadd och det ligger massor av löst grus och sand.

Bildbevis 😇 typ.

Jag hade rejäl träningsvärk i morse och den blir bara värre. Igår körde vi bland annat marklyft, sit-ups, rodd, bänkpress och såklart armgång. Idag var motivationen nere på noll och utan Nån som gapar och skriker på en var det enkelt att fuska:) Men lite av varje blev det iaf.

Jag längtar efter mina pass på Friskis!

Som ni kanske ser har Jamie gjort illa sig.

Lilla gubben hoppade från en gunga i går, halkade på marken när han landande, det var ju mest löst grus ovanpå lite hårdare mark, och tog emot sig med ansiktet.

Han blev så rädd. Sen han krossade glasrutan i dörren med pannan så är han väldigt rädd för att blöda. Som ännu mindre ramlade han ju och bet nästan av tungan, och blödde massor då med. Båda skadorna krävde ju ett besök på barnakuten med efterföljande kontroller och i sista fallet även stygn som skulle tas bort. Han har sina trauman.

Första frågan efter att han kommit på fötter igen var ”Blöder det?” och paniken lyste i ögonen. Ja det gjorde det ju, men jag var hundra procent säker på att tänderna fått en smäll och var mer rädd för det. Han spottade grus men slog inte i🙏🏻 Så de där skrubbsåren hamnade för mig på en plats långt ner på listan. Men han har ont, det blir ju stelt och konstigt.

Konstig lekpark. Lovelia och Trixie åkte rutschkana, ett sånt där rör, och när man kom ut så tog marken emot direkt. En vall där fötter slagit i gång på gång och grävt sig ner. Lovelia som ju stukat foten och var rädd om den, tog emot sig med andra och gjorde illa den. Trixie gjorde samma sak, men for snett och rullade runt och skrapade knäna.

Jag tycker inte de var oaktsamma på nåt vis, och man ska väl kunna åka rutschkana utan att göra illa sig även som 12 och 14’åring. Eller inte 🤷🏼‍♀️

Jag fick ta en promenad till apoteket:)

Jaja, spännande.

Nu har jag ont i lillfingrarna av att hålla mobilen. Dags att sluta helt tydligt:)

Vi hörs i morgon !

Natti natti 😘😘

Kommentarer

 1. Christina

  Om ni är i Norberg kan jag tipsa om att se blå grottorna nån dag om de är halvdant väder.
  Gratis utemuseum

 2. Sara

  Hej! Vi kör också husvagnssemester för första gången i år. Älskar det! Trots blåst och smattrande regn…
  men en annan sak:) Under flera år har jag berättat en saga i olika former för mina barn, de hjälper till att lägga upp handlingen på kvällarna också berättar jag utifrån det. Men grunden är alltid densamma. Vi älskar det! Nu har jag skrivit ner en saga och barnen ritat för fulla muggar;) tanken om att våra berättelser kan bli en barnbok finns ju. Har du några tips om hur vi kan gå vidare och göra en eller flera av våra berättelser till en barnbok? 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Visst är det mysigt! Jag har dessvärre inga tips för jag har ju inte skrivit nån bok. Men skriv klart, korra och skicka in:) Sök på Facebook efter författargrupper så kan säkert Nån råda dig betydligt bättre än jag 😊
   Lycka till!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing