Okategoriserade

Att fly fältet…

I våras så hade jag två stora tjejer här hemma som hade stora planer på poolrummet. Vi skulle ta en helg och fixa tillsammans och sen avsluta med att äta något gott. Deras planer var högtflygande, för liksom de flesta som inte renoverat något större tidigare så tänkte de inte riktigt på kassafronten. Att det kostar en hel del att bara lägga trall till exempel. 🙈

De pratade med Jimpa och var så entusiastiska. Jag var glad över deras engagemang för det går ju en smula snabbare om man är fler. Jag var med största säkerhet också den där tråkiga personen som hade fötterna i marken, och det är ju trist såklart. Att höra att det inte går, och att det blir för dyrt osv tar ju död på glädjen. Men lets Face it. Jag är inte gjord av pengar.

De ville helst riva allt, hela altan/verandan/poolrummet, jag vet inte vad jag ska kalla det längre 😂. Riva allt, och bygga upp ett uterum. Ni vet med glasväggar och tak, värme och åretombonat. Ett bygge som går loss på ett antal hundra tusen, jag skulle tippa på minst en halv miljon. Jag är inte så mycket för att linda in saker så jag krossade den drömmen direkt.

Men vi skulle i alla fall göra det tillsammans. Poolen skulle bort och sen skulle nåt slags sommarrum fixas. Budgetvarianten 😜😂

Nä, men ni fattar. Det är ju en slags inbyggd veranda, som kommer fortsätta fungera som det, och det kommer bli jättefint när det är klart. Det är jag helt säker på.

Bara det att… nu är det påbörjat. Och vilka lyser med sin frånvaro? 😳

Inte en sekund av ”göra det tillsammans”. Inte en sekunds jobb där ute överhuvudtaget faktiskt.

Tvärtom så har de nu flytt fältet helt och flyttat hem till Janelle och Simon medan de är på långweekend och Jack är hos oss.

Så kvar att jobba är jag. Och min trogna vapendragare syrran. Och byggandet och kunskaperna står Jimpa för. Barnen tar hand om Jack, och jag finns ju på en armslängds avstånd hela tiden, beredd att rycka in om det skulle behövas. Men där känner man sig mest dissad 😂Han vill vara med ungarna. Och de älskar det ju!

Så gick det med det familjeprojektet🤷🏼‍♀️

Om jag är besviken? Ja det är klart jag är.

Om jag är förvånad? Nä.

Om de kommer bli sura? Säkert, men jag fattar inte varför😎

Om jag är sur? Nä, vad hjälper det:)

Men det är intressant på ett sätt att se hur det kan svänga🙈

Nu ska jag hoppa i jobbarbrallorna och börja röra runt bland alla gigantiska spindlar där ute😜för jävlars vilka exemplar jag såg igår. Skitigt är det också, så den där duschen nyss var helt onödigt slöseri på vatten:)

Vi hörs snart 🙂

Kommentarer

 1. Ekot

  Asbra jobbat! Hoppas att det blir enklare för dig att sköta sedan, och att ungdomarna hjälper dig <3. Köra skräp till tippen är bra uppdrag, och gräsklipp såklart!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det kan man ju hoppas! Nu försvinner ju massor som bara hamnat där så det kommer ju bli bättre:)

 2. Jenny

  Jag är så imponerad över hur duktig du är och hugger i❤️. Är så infernaliskt rädd för spindlar så bara tanken på hur stora ni hittade gör att jag ryser av bara tanken….

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Du kan få komma på KBT här 🙈😂. Jag har tyckt att de här stora är SÅ obehagliga, och ryst och mått illa när jag sett dem. Men helt uppenbart så vänjer man sig vid allt. Jag tycker inte om dem, men jag är ganska likgiltig. 😅

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Du är välkommen! Men jag kan inte lova till hundraprocent att spindlarna håller sig borta 😬 Dock är ju vissa ställen mer frekvent besökts av dem än andra 😅

 3. Emma

  Glöm inte att skicka massa bilder till rymlingarna på ett riktigt fint firande med typ skaldjur och bubbel för dig Petra och jimpa 🤣🍤🥂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing