Okategoriserade

Kanotutflykten:)

I lördags hade vi bestämt att vi skulle paddla kanot. Alla kids var välkomna men några valde att göra annat:)

Men Janelle&Simon&Jack, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan, Jamie, syrran och jag samlade ihop oss och möttes kl elva. Vi hade fått låna kanoter, och hade med oss korv och bröd, och marshmallows, choklad och digestive till att göra s’mores:)

Ner till sjön, plocka ut tre kanoter och sjösätta dem. Simon hade varit smart och tagit foppatofflor. Jamie med. Men varför tänka smart? När man kan bli blöt om fötterna i stället 😜

Men Simon klev i vattnet och lotsade ut kanoterna. Det är lite stenigt där så det går inte att sätta sig och sen knö ut dem, utan det fick bli lite bök och stök 🙂 Och sen fick vi paddla genom vassen i några meter😂men sen så:)

Jag och syrran hade Jordan mellan oss, och Novelie, Trixie och Lovelia satt i en, och i den tredje satt Jamie med Jack framför sig i mitten och Simon och Janelle i bak/fram.

Sötast var ändå Jack 🙂

Han var inte helt överförtjust i flytvästen men godtog den.

Efter tio meter kändes det som det var i går jag satt i en kanot:) Jag och syrran har varit scouter och paddlat en hel del, oftast i ösregn och snålblåst 😉 Men nu var det en varm och skön dag. Solen strålade och det var lagom. Perfekt paddelväder. Man blir ju lite svettig i flytvästen och av att paddla, men till skillnad mot att göra det i galonställ i hällregn var det inget att gnälla om. Tvärtom! Fasen vad kul det var!

Paddla över öppet hav(sjö) är ju rätt jobbigt om det blåser men det gjorde det inte, däremot kommer ju hyfsade svallvågor från båtar som kör.

Jag har saknat det här. Utan att jag vetat om det:) Roligast är det ju såklart att paddla i en å, med ett mål, och övernatta. En kanothajk alltså:) Kanske måste jag bli scoutledare igen? Syrran och jag snackade om det, men isf en patrullscoutgrupp, där de är typ 14-15 år. De hette nåt annat nu? Utmanare kanske? Fjantigt, patrullscout it is, som på stenåldern 🙂 Men kids i den åldern är kul att hänga med, så OM, så blir det så:)

Vi ville inte paddla så långt, det räcker ju med en bit så blir man trött i armarna:)

Vi paddlade i en halvtimme kanske, längs sjökanten, förbi några stränder och så stannade vi på en. Dessvärre var vi på skuggsidan av sjön, men man kan inte få allt. På andra sidan finns det inga sådana stränder om man inte tar den stora badplatsen. Men det var ju varmt så spela roll.

Vi klev i land, skorna var blöta så de åkte av:) och sen svidade vi om till badkläder. Jag hade kanske inte tänkt bada, men vafan, det gäller att passa på. Vattnet kändes skönt när man satte ner handen i det. Inte alls så svinkallt som i Norberg.

Så, med bikini på, så klev vi ut. Det var en stenig jäkla botten så det gjorde ont att gå. Att kasta sig ut hade underlättat, men det är man ju lite för feg för, dessutom vill man helst se så det inte är några stora stenar i vägen. Eller så är det bara lite jobbigt att komma i när det inte är 30 grader varmt😂

Janelle konspirerade med Simon och rätt vad det var så fick jag en rejäl knuff och så var det problemet löst 😜Det var JÄTTESKÖNT i vattnet! Verkligen superhärligt. Jack älskar ju att bada så han stod och hojtade om att få gå i, sen dök han mellan oss:) Janelle höll sig på stranden 🙂

Vi lät Jamie och Jordan ta den ena kanoten och paddla lite fram och tillbaka längs stranden. Det var kul att titta på:) Ingen kunde styra men båda paddlade stadigt och rejält framåt så kanoten fick ordentlig fart, sen kunde de inte vända🙈 . Bara att simma dit och vända på dem. Sen bytte jag plats med Jordan och paddlade en stund med Jamie. I blöt bikini, i skuggan och det var ljuvligt! Inte det minsta kallt. Älskar det❤️

Vi ångrade oss att vi inte tagit med oss maten, det fanns en grillplats där, som förvisso var upptagen av en annan familj, men ändå. Men vi badade och softade lite innan vi bestämde att det var dags att åka tillbaka. Ingen idé att byta om, kanoterna var blöta, så på med flytvästen bara. Inte ens i den lätta brisen som gjorde så det var en aning bökigt att styra, frös man det minsta. Fast det lätt hade kunnat vara ganska kallt med blöta badkläder.

Sommaren levererar ibland i alla fall.

Vi paddlade en extra sväng för när vi skulle in så skulle några andra ut, och för att underlätta så höll vi oss ur vägen.

Jack somnade 😍

Han satt där, lutad mot Jamie, stödd på flytvästen, och sov som en stock.

Simon lyfte upp honom till mig och han satt i min famn och kvicknade till medan Simon och syrran tvättade och lyfte in den första kanoten. Jag fick låna Jamies foppor sen så jag kunde gå bland stenarna. Jag lyckades nån gång under dagen skära mig lite under ena foten på nån jäkla sten. Inget jag noterade just precis då det hände, men sen kände jag att det var nåt skavigt där under. Ett litet sår men det känns.

Vi tvättade och lyfte in de båda andra kanoterna, klappade på dem och sa på snart återseende. Som det kändes just då ville jag skaffa en, två eller tre kanoter direkt. 😂

Så gick vi, fortfarande i badkläder, upp till stugan där vi hade våra saker. Bytte om och förflyttade allt upp till eldstaden. Syrran och Simon fuskade med tändstickor och tände en brasa.

Men det var ju tur. För med tändstålet hade vi suttit där än 😜Det hade hällregnat ett dygn innan och allt var fuktigt. Det fanns inget som var helt torrt. Eller så här : jag orkade inte leta tillräckligt länge och noga. 😇

Men vi försökte flera stycken. Det blev jättefina gnistor men det måste ju finnas nåt att ta eld i också.

Så 1-0 till tändstålet. Jag ska samla fnöske och töre och sen är det på’t igen ba!

Men är man hungrig och det finns andra sätt att starta en eld så får man göra det:)

Ungarna täljde grillpinnar och sen grillades det.

Röken kommer såklart ALLTID i ögonen på en. Och att man luktar som en rökt böckling får man ju på köpet;)

Men fasen vad gott det är med korv över öppen eld i skogen. Lite halvskitigt sådär 🙂

Jag trivs då. Jag har inga problem med att bli lite smutsig, att krypa på marken eller torka av kniven jag ska skära korv med på gräset. Min friluftsmänniska bor där inne, och kommer fram vid sådana här tillfällen. Jag hatar regn och rusk och att frysa och köper inte för en enda sekund ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Det är ren bullshit. Det är INTE kul att göra saker i regn. Punkt. Allt blir blött, smutsigt, man blir kall och valhänt, allt är ett snäpp bökigare. Nej tack.

Men fina dagar, ja tack:) Om vi blir scoutledare så kommer jag ställa in hajken om det blir dåligt väder va;) Bäst för alla på så vis😇

Mina egna barn är inte direkt så frilufsiga. Det pips en del om att det är äckligt och så gnälls det om saker man inte kan styra över. Trams😎

Men de hade kul, de gillade att sitta där och grilla och mysa.

Sen blev det s’mores!

Vi hade digestivekex och after eight och marshmallows men det går ju bra med vilka kex och vilken choklad som helst.

Det här åt jag första gången för kanske 12-13 år sen, när vi hade gatufest på vår gata. En av damerna hämtade ut ingredienserna och visade. Jag hade aldrig ätit nåt så gott! Sen dess är det riktig lyx när vi gör det:)

Man bara grillar marshmallowsen, tar ett kex, lägger på en chokladbit, sen marshmallowsen och så ett kex till. Kläm ihop och ät:)

Jack tyckte det var ganska oätligt och kastade bort sin:)

Efter några timmar runt brasan så packade vi ihop, hällde vatten på elden och gjorde snyggt och prydligt där vi varit.

Vi hade en superhärlig dag! Med det ljuvligaste vädret☀️Sällskapet gjorde det till en top notch-dag:)

Nu ska jag sova:)

Det är full snurr på golvbygget nu, och det fortsätter i morgon.

Jag ska få nya fransar av Dau också, och åka och köpa saker till bygget.

Men först snurra en sömnlös natt till. Månen är inte snäll den här månaden!!

Natti natti 😘

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing