Okategoriserade

Sällskap i duschen?

(Varning för bild på spindel längre ner)

Jag duschar helst ensam 🙈. I teorin är det ju himlans mysigt att duscha ihop med någon snygging. Som på film. Hett och passionerat.

I verkligheten är det mest kallt, om man inte får stå under vattenstrålen, och man måste ju ändå dela med sig lite;) Det är trångt, halt och förbannat opraktiskt.

Nä, jag vill duscha solokvist. Just nu kan man tycka att jag kanske inte ens har ett val;) Singel som man är.

Men si där har ni fel! För alldeles nyss när jag klev in i duschen för att svabba av mig efter dagens svettande i poolrummet, så fick jag oväntat sällskap. En herre kom spatserande där, helt ogenerat tittade han ner på mig och flashade med benen. Alla åtta😂. För uppe på duschstången, på draperiringarna som jag just dragit för med ena handen bakom ryggen samtidigt som jag slog på kranen, gick en stor spindel. Inte den största, men väl stor.

Alltså nej. Det går inte! Jag kan inte ha den sortens sällskap i duschen, även om han kanske ansågs vara ett praktexemplar av sin art. Men så fort jag drog draperiet åt sidan det minsta lilla … så tappade han balansen och höll på att trilla ner. Jag ville ju inte ha honom springa lös på golvet utan att jag hade koll, så ytterst försiktigt drog jag undan draperiet, klev ut på badrumsgolvet, efterlämnande stora blöta pölar, och så fick jag tag i lite papper och sen dödade jag honom. Så tycker jag att man behandlar stalkers 😇😎

.

Tidigare idag har jag med hjälp av Jamie och Lovelia burit in all plank från carporten till poolrummet, och sen hann jag inte så mkt mer. För det var dags att åka och träna. Det är tre veckor sen sist, om man inte ska räkna med min backintervall och två gympass i Norberg. Och de gills inte riktigt.

Det var så skönt att få röra på sig som man gör när man värmer upp och sen kör på. Det var ett kettlebellpass med Anders, jag har kört det förr och det är jobbigt. Idag tog jag inte så tunga vikter, för det kändes onödigt att maxa på det första man gör, när jag sen inte ska träna på några dagar. Oklart hur många för vi drar till husvagnen. Det gick oväntat bra, kändes bra i kroppen, och faktiskt kändes den stark och stabil:)

Vila är viktigt det med.

Så hem, duscha snabbt och sen kom Jimpa. Idag gjorde ”vi” det lilla ”trappsteget” på sidan. Jimpa pekade och höll och jag skruvade 🙂 Han sågade och tänkte också🙈Han tycker att jag ska säga att jag gör det helt själv:) men nån måtta får det vara, ära den som äras bör, liksom.

Syrran lärde Jamie hur en skruvdragare används:)

Jamie är jätteförtjust i Jimpa. Han är mycket imponerad över att han bygger och grejar, och vill gärna vara med och snicksnacka. Idag när vi bar plankor så sa han att jag och syrran bara orkade bära max två tillsammans, men Jimpa, han bar minsann fem plankor själv MED ENA HANDEN!

Hjältestatusen är for real:)

Fem plankor med ena handen va? Ni fattar ju 😂🙈 De är fem och tio långa också.

Han bar fem plankor med båda händerna, vilket är rätt imponerande det med, jag orkar bära två:)

.

Ute i vinrankan har jag en annan polare.

Ett stycke korsspindel. Han, för alla spindlar är han, precis som alla båtar är hon, har ett stort nät och så sitter han blickstilla och väntar. Det är ganska intressant att kika på.

Magsidan:

Jag gillar inte spindlar. Jag är inte rädd för dem, men jag vill inte ha dem krypandes i min närhet.

Den här håller sig i vinrankan, och druvorna är inte klara än, så tills dess får han vara ifred.

Nu ska jag sova. Försöka, för månen är ståtlig fortfarande så risken att ligga sömnlös finns. Nu verkar det vara värre före fullmåne och precis under än nu lite efter. Eller nej, jag har ju en dejt. Med Jack Reacher, men sen ska jag sova 🙂

Vi hörs i morgon !

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Camilla

  Usch för spindlar, gillar det inte alls, speciellt den som du visade på jättestor bild från vinrankan. Ryser i hela kroppen när jag ser den.
  Jag kollar varje dag så det inte kommer in något kryp men finns alltid något som kryper i väg och speciellt spindlar är bland det värsta, men både på gott och ont för har man spindlar inomhus så är det ett tecken på att du har rent och städat i ditt hem.
  Det tackar jag väldigt mycket för då jag har många dammråttor men det är ju djur eller hur, haha 😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Dessvärre är det ju en skröna att spindlar trivs i friska hus:/ Ju mindre stök ju mindre ställen för dem att gömma sig på🙈

 2. Rille

  Haha, visst är det så att sexvarianter som funkar på film funkar dåligt i verkligheten! Samma med sex utomhus, extremt överskattat. Hårt, obekvämt, sand, barr och insekter. 🙂

 3. Petra

  Vi bor i ett hus, som liknar ditt på många sätt och vis med tegel, panel, färger (hej 70-tal!), och möter samma spindelvänner då och då. De första gångerna som de stora husspindlarna dök upp höll jag på att få hjärtattack. Nu, är det mer berått mod med snabb avrättning som gäller…
  Är det en extrastor spindel är det garanterat en ”hon”. De är nämligen störst och käkar upp hanen när han har gett henne vad hon vill ha. Nåt bra med spindlar iallafall 😂

 4. Helena Hollsten

  Huuuh! Läste inlägget med halvöppna ögon. Ville inte se spindeln men det gick sådär 😂 Jag är glad att jag slipper dom i lägenheten men tänker ändå att om jag har ett hus så kan jag kanske stå ut ändå? 😅 Tack för en bra blogg, nu ska jag sova ❤️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nu vill jag inte vara sån… men de finns i lägenheter med 🙈Bara inte lika ofta:) Men har du inte sett några än så trivs de säkert inte där och då är risken att de flyttar dit nu minimal 😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing