Okategoriserade

Underbara solen och värmen!

Jag njuter och njuter, fullt medveten om att det är sista rycket med värme. Det kan absolut vara varmt och fint ända in i oktober, men det är inte samma värme. Att ligga i bikini och känna hur solen värmer ända in i skelettet… det är ren njutning för mig. Jag fylls av lycka ☀️

.

Dagen startade med att gäspande ta sig ur sängen. Ett träningspass klockan nio och trettio, snark. Det är få ledare som lyckas med den bedriften, men nu är det favoritledaren och då gäspar man käken ur led och infinner sig:)

Svettigt och jobbigt. Jag har förvånansvärt lite träningsvärk efter veckans nu fyra pass, jag undrar om allt kommer på en och samma gång sen…?😱

Sen åkte vi till Citygross och köpte varsin sallad, och sen vidare till Fjällnorabadet.

Ja det ser ju sådär halvkul ut:) men den var god! Jag har ingen pasta i, men tonfisk, räkor, ägg, mozzarella, tomat, skagenröra, sallad och nån pumpa/sojaböns mix. Supergott!

Sen väntade vi inte en timme efter maten innan vi badade, för det är en myt att man får kramp. Sen vet jag att folk envist hävdar det, speciellt de som upplevt det. Men det beror på annat, inte på att man ätit. Den myten är jag övertygad om kommer från mammor med barn på stranden. De ville ha en enda liten timmes lugn och ro efter maten så de kunde få dricka sitt kaffe:)

Det var skönt i vattnet idag. Men jobbigt att trampa vatten eller simma för axlarna är väldigt trötta:)

Vi doppade oss och klev upp och solade, doppade oss och klev upp och solade, doppade oss och … ja ni fattar:) Upp och ner. Inga barn, inget lekande i vattnet. Tråkigt men på ett sätt skönt.

Janelle messade efter att ha sett Patricias story på instagram att hon skulle komma, så då blev vi två till:)

Jack hittade Patricias bönbågar och det var precis hur gott som helst.

Han är världens goaste unge, så glad och lättsam hela tiden.

Här låg vi och jäste☀️

Jag har alltid haft solbrillor. Eller nej, nu ljuger jag. I kanske femton år så hade jag brillor på heltid. Hatar det innerligt men just då fick det väl vara så. Jag har brutit näsbenet och får ont av glasögon på näsan, och jag hade så ofta ont under de där åren att jag inte begriper hur jag stod ut. Nu ser jag helt ok utan så länge jag inte behöver läsa på tv:n eller gatuskyltar men ändå, jag plågade mig själv. No more. Aldrig. Jag har funderat på att operera men då vill jag samtidigt få bort ålderssyntheten. Och jag är inte helt sugen på att lägga femtio lax på det😜

Så det är linser nu. Och jag vet inte om det är de som gör mig ljuskänslig, det borde det ju inte vara. Men så är det, jag kisar och för ont i huvudet när det är ljust. Så då är det solbrillor på. Nu har jag inga bra. De har gått sönder. Det är ju samma där, de gör ont på näsan. Så då har det blivit keps.

Jag passar inte alls i det och tycker det är ganska varmt om huvudet, men det ger en skön skugga för ögonen. Och fejset som är en anings fläckigt efter gamla solsynder🙈

Idag rockade jag stranden med Musse Pigg.

Det känns lagom coolt:)

Jag fick lov att panikköpa den på Disneyland Paris efter att jag lyckats tappa mina solbrillor i en karusell:/ Ett par reklamglajjor från Continental som satt superbra och var sköna, de flög av när jag sköt laserpistol på saker och ting:)

Fanns inga att köpa i parken och det var ju strålande sol och trettio grader varmt så något måste jag ha. Efter att ha provat tio huvudbonader och övriga i sällskapet vred sig av skratt, så hittade jag denna. Och gillar den 🙂

När vi legat klart på stranden, badat och fikat, så var klockan dags att packa ihop. Vi hade ett till träningspass inbokat. Ett cirkelfys. Det var intressant att försöka få på sig träningstights och sport-bh på stranden, samtidigt som man ska av med en fuktig bikini, men det gick:)

Jack ville leka i lekparken så det gjorde vi. Han älskar att åka linbana och håller sig fast helt själv.

Älskade lilla unge ❤️

Vi körde hem, via Ica och släppte av Patricia. Sen vidare till Ultuna och träningen. D e t v a r t u n g t .

Men kul:)

Hem igen och då skulle ett samarbete fixas så det gjorde jag under ett par timmar, samtidigt som jag käkade lite, och när det var klart blev det en promenad med Doris.

Sen dusch. Vid midnatt:) Och nu har jag legat på spikmattan ett tag, jag har också påbörjat en Ipren-kur så ska vi se om nacken kan stila sig. Annars får det bli naprapat.

Nu är det sovdags, och i morgon ska jag fortsätta i poolrummet men även klippa gräset och sånt där kul:)

Vi hörs då!!

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Elin

  Hej Carola jag kanske har för mig fel nu men brukar inte du ha migränanfall ibland? Jag har lider av det sen barnsben, och vi med denna sjukdom är ofta mer ljuskänsliga. Har typ alltid solglasögon. Har upptäckt i sommar hur skönt det är med solhatt! Önskar dig en fortsatt skön sommar.

  1. Susanne

   Håller med. Jag och mina barn har migrän, och är ljuskänsliga även mellan anfallen. Ibland kan t o m solen utlösa ett anfall, om man inte snabbt nog får på solisarna.

 2. Karin

  Jag blir också ljuskänslig när jag använder linser. Min optiker sa att det är inget ovanligt då man stoppar in ett främmande objekt i ett av kroppens mest känsliga organ. 🙃

 3. Rille

  Jag tycker att vi som vuxit upp med denna tortyr att vänta en timme efter maten borde få ett saftigt skadestånd och offentlig ursäkt från staten! 😄
  Däremot är jag inte säker på att det är mammor som hittat på det. Konsekvensen blev ju snarare ett evigt tjatande: ”Får vi bada nu? Har det gått en timme snart?” 😊

  1. Petra

   Haha – skadestånd är vi väl värda! Vi 60- och 70-talister som tvingats vänta denna dryga timme! Det var ren tortyr! Samtidigt som mamma satt där och ”päste” i solen med termoskannan med kaffe som bästa sällskap.
   Min mamma är helt klart skyldig till hitte-pået.

   Å andra sidan; om vi ska vara lite allvarliga, så borde kanske ”kramp-myten” befästas igen. Då kan mammor/ pappor få sin ”surf-timme” på stranden som de så väl verkar behöva eftersom de inte kan släppa telefonen med blicken och massa barn dagligen rapporteras försvunna på stranden och i allra värsta fall mycket värre än så!
   För där på 70-talet handlade det nog om det, föräldrar satt som hökar och följde det badande barnet med näst intill besatt blick – och när den för föräldrar befriande ”kramptimmen” kom kunde de luta sig tillbaka i den lilla hopfällbara strandstolen i trä och få lite sol på nästippen och en stunds avkoppling innan vaktandet tog över igen.

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Men det är man villig att ta för kaffe 🙂 Och att ha bästa ursäkten som ALLA visste var sann😇gjorde att tjatat enkelt dämpades 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing