Okategoriserade

Vad är Matsmart?

Innehåller reklam och annonslänk för Matsmart

Okey, jag har fått ett antal frågor om vad Matsmart är egentligen, och varför jag gillar det så mycket. Häng med här nu:)

Matsmart beskriver sig själva som onlinebutiken med superhjälteambitioner ✌🏼

Man behöver ingen cape eller laserpistol för att bli en miljöhjälte samtidigt som man sparar panerar, det räcker med att handla hos Matsmart:)

De köper in varor som av olika anledningar inte säljs i vanliga butiker. Det kan handla om kort datum till exempel. Alla som vaknat och känt kaffedoften VET ju att en siffra på en förpackning inte per automatik innebär att varan är dålig dagen efter. Men man måste enligt nån lag datummärka. Det är bra såklart, men man måste också använda sina egna sinnen, smak, lukt och syn för att avgöra själv. Jag hade till exempel en burk kvarg nere i kylen i källaren som jag glömt. Hittade den i juli och bäst-före datum var november 2019😜 Det var inget fel på den:)

Annat blir ju dåligt snabbt, som köttfärs och skaldjur edyl och där skulle jag aldrig chansa eftersom man kan bli riktigt jäkla sjuk. Men konserver, som håller i evigheters evighet har jag noll problem med att äta även om de så är flera år ”gamla”. Jag vill bestämt minnas alla historier som män berättat om sina militärtjänstgöringar, där de i fält serverades konserver som var tio år+, eller ännu äldre. Chokladdryck i påse var ett annat exempel.

Grejen är att massor av mat kastas helt i onödan.

Där kommer Matsmart in och räddar dem och säljer sen vidare till bland annat mig, med rejäla rabatter. Det kan vara upp till 90%, så ni fattar ju vad det gör för hushållskassan. 🤗

Andra anledningar att man inte kan sälja i vanliga butiker kan vara förpackningsbyte, skönhetsfel, överproduktion och säsongstrender. Pepparkakor till exempel, eller grilltillbehör. För ett tag sen köpte jag havreringar(flingor) för nästan ingenting pga att de var lite fula. Kan inte säga att jag ens märkte nån större skillnad mot hur de brukar se ut, men det är ju hårda regler.

Uppfyller varorna inte reglerna så kastas de. Helt galet! Matsvinnet är en enorm miljöbov.

Tänk er hela förloppet för exempelvis krossade tomater. Utan att riktigt veta säkert så tänker jag att de ska först odlas, på en mark som måste skötas både före under och efter skörd. De ska vattnas. Besprutas kanske. Skördas. Folk jobbar hårt. Fraktas till en krossade-tomater-fabrik med en lastbil som släpper ut avgaser, där ska de tvättas kanske, sen vad man nu gör för att få dem sådär som de är, kokas och mosas? I en fabrik som kostar pengar att driva, som släpper ut både det ena och det andra. Sen packas i konservburkar som ju tillverkats i en fabrik av ett material som krävt sitt för att bli en burk. Stål/aluminium tror jag?

Det är ju en hel tillverkningskedja bara för att få fram en burk liksom.

Sen fraktas vidare, med lastbil, båt, tåg, som släpper ut avgaser av olika slag. Till butik. Och tänk sen om det är nåt litet fel på etiketten, eller att man beställt in för många som inte går åt. Då kastas de, och hela kedjans miljöpåverkan var helt i onödan.

Heja Matsmart som tar reda på det här!

När man beställer därifrån så är det klokt att ha en stund på sig, för man behöver kika runt. Det finns absolut inte allt man behöver men det som finns är det oftast väldigt bra pris på. Ni är en del som påpekar att vissa varor är dyrare än i den butik ni brukar handla i, och så kan det ju vara. Vissa varor hos Matsmart har inte mer än några få procents rabatt, och om ens fysiska butik då säljer det till billigt pris så kan det såklart hända att det blir samma pris, eller till och med dyrare. Men grejen är ju att butikerna kan reglera sina priser själva. Jag har bra koll på priser och noterar ofta att det skiljer flera kronor mellan de stora butikerna. Rostat bröd exempelvis. På min närabutik kostar det 19kr tror jag, medan det på storhandeln jag föredrar kostar 12kr. På den andra storhandeln, samma, kedja kostar det 15kr🤷🏼‍♀️

Så ja, priset varierar överallt. Men sett i det stora så har Matsmart betydligt billigare priser.

Såhär skriver de själva:

Såhär i tider av isolering så är det ju supersmart att handla på nätet. Men, de som bäst behöver det, de äldre, är ofta de som har sämst koll på hur man gör. Kolla gärna med dina äldre anhöriga/vänner om de vill ha hjälp att handla via nätet.

Om man handlar för över 500kr så blir det fraktfritt OCH man kan få det hemlevererat till dörren. Bara att öppna och plocka in sina varor:)

.

Jag handlar nästan alla mina torra basvaror och konserver här. Men även duschkräm, schampoo, balsam, rakhyvlar, bindor, tandborstar, solkräm(det är något man sparar rejäla slantar på!!)

Sen kör jag godis, kakor och chips:) Inte för att vi äter mer än nån annan, men det blir lördag varje vecka:)

Just nu har de också suveräna priser på Pierre Roberts underkläder, och det finns en hel massa skönhet också. Minns ni mitt läppglans?

Jag glömde tvätta bort det, och det satt där hela kvällen, genom en kräftskiva med tillhörande artontusen handtvättar, hela nästa dag med tvåårskalas, och ända in på nästa dag:)

Nu gnodde och gned jag inte direkt för att få bort det, men tvättade händerna som vanligt vilket i mitt fall är tvål och vatten och nogsamt tvålande och sköljande. Jag älskar saker som funkar som de ska. Det utlovas 16 timmars kissproof-het och jodå, det bör stämma. Kostar 35kr, Istf drygt 100kr👌🏼 Skönhet är något man kan göra enorma klipp på.

Så, ta en stund och kolla in på Matsmart du med, och återkom om du inte hittar någonting just precis då för utbudet varierar av självklara anledningar. Och när ni hittar något ni tror att jag gillar så hojta mer än gärna! Jag tipsar er och blir superglad över att bli tipsad:)

Här hittar ni Matsmart 💖

Kommentarer

  1. Camilla

    Hej!
    Vloggen som du skrev att du la ut på din profil på instqgram hittar jag inte.
    Skulle du vilja lägga ut den på bloggen också som sist?

  2. Ullis

    Jag tycker det blir lite missvisande när du skriver att man får det hemlevererat. Ni som bor i en stad kanske har det men inte vi på landsbygden.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men de levererar ju med PostNord? Är du helt säker på att du inte kan få det hemkört? Det är såklart tråkigt, men att bo på landsbygden har sina fördelar på annat sätt 🙂

  3. Sofie

    Handlar där 1 gång varje månad TACK vare ditt tips 😀. Mycket nyttigt och bra och en hel del onyttigt och mindre bra, men blir ju balans på det stora hela och hade inhandlats ändå … HEJA Dig ! Kram från Göteborg

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting