Okategoriserade

Vad är det för väder?

Goddagens:)

Igår var det ju härligt väder! Om man gillar ösregn, snålblåst och mörka moln😎. Det är väl själva fan. Jag hatar det, med hela min kropp och själ. Det finns inget försonande i det och det finns inga jävla kläder som gör det roligt. Det är en lögn i samma stil som att man får kramp när man badar efter att ha ätit. Nåt som nån hittade på för att få ut folk oavsett väder helt enkelt;) Jag är inte så dum att jag går på sånt 😜.

Jag stannar vackert inne.

Först gjorde jag ingenting. Jo, läste:) och det är ju faktiskt nånting. Jag satt i fåtöljen med en filt upp till näsan, en kopp kaffe på fönsterbrädan och Doris i knät. Efter två timmar och två stora koppar kaffe blev jag till sist tvungen att resa på mig för att gå på toa 🙈😂Och då bytte jag bok, slog igång ljudboken och städade och plockade.

Jag läser 61timmar, Jack Reacher såklart, och lyssnar nu på sista boken i Twilightserien, Så länge vi båda andas.

Träningsvärken var inte nådig, främst i armarna, jag förstår helt Karl Alfred kan man säga;) Biceps och triceps tar jättestor plats 😆 men även låren var möra och ömma.

Jag höll på och stökade hela dagen, plockade här och var och plötsligt får sakerna plats där de ska vara. Att dela hus med nio barn och en annan vuxen var ingenting jämför med att dela samma hus med åtta unga vuxna, ungdomar och större barn. Jisses! När de var små var det leksaker överallt förvisso men ingen som var i ALLA skåp och lådor, som ställde massa saker på ställen där de inte ska vara, som flyttade på saker så man inte hittar dem- eller jo om man lät dem ligga framme men om man lagt dem i en låda låg de oftast kvar. Idag, not so much. Alla använder allt och inget finns där det ska. Antingen för att nån använder det, eller för att nån tycker att det fanns en bättre plats att lägga det på eller för att det är slut. Som mitt kaffe?? Hallå? Lägg av att hinka kaffe kids😬

Sen underlättar det att alla är större på andra vis såklart, men så mycket som jag letar efter saker i köket nu har jag aldrig gjort. Det beror också på att jag gör mycket mindre i köket nu, och det är positivt, så jag tar letandet med ro:) Det innebär ändå att jag sluppit plocka ur diskmaskinen eller lagat mat😊

Jag har småfixat, satt på möbeltassar som ramlat bort och sånt man irriterar sig på när man inte hinner. Jimpa var här och slipade och oljade insidan av dörren och nu är den så fin så fin. Han hade också varit en ängel och fixat Jamies cykel som han på nåt vis lyckats vränga av hela däcket på och snurrat in slangen i allt möjligt. Den ungen lyckas med saker man inte tror är möjligt:)

Vi fikade innan jag skjutsade in Patricia, Corrinda och Robban till stan. Usch, nu är det mörkt ute, och ingen har reflex. Inte jag heller 🙈men jag rör mig inte på trafikerade vägar och går rakt ut över gatan utan att se mig för. Det gör andra, och helst med mörka kläder, huva och lurar i öronen så de inte ens hör (eller ser!)att man kommer. Det är lag för bilister att stanna för gångtrafikanter vid obevakade övergångsställen. Ja, och det gör jag, men det hela förutsätter att man SER folk. Ser man inget så stannar man inte. Så när nån sen bara kastar sig rakt ut i gatan, på ett övergångsställe förvisso, men utan förvarning, så blir man skiträdd. Jag vill inte köra på nån. Jag antar att ingen vill bli påkörd heller, men ganska ofta funderar man på hur de tänker. Även om jag gör fel om jag kör på nån, som har rätten på sin sida, så kommer det ofelbart att göra mycket, mycket ondare på den oskyddade personen än mig. Jag sitter i en plåtbur med skyddande airbags som blåser upp sig. Skadan hos mig kommer sträcka sig till en buckla i plåten och kanske lite trasiga lyktor, möjligen en framruta som spricker. Kanske får jag lite blåmärken av airbags och bälte, om de ens blåser upp sig, beroende på fart och kollisionsstyrka. Personen som blir påkörd kanske aldrig mera går igen. Kanske inte ens andas igen.

Jag tycker folk är alldeles för nonchalanta med sina egna liv. På med reflex för fan!

Vad hände med alla reklamreflexer? Jag har en hel låda med sånt, och kan mycket väl förstå att man inte har lust att köpa, för de är ganska dyra och dåliga.

Jag har ett tips till er, återkommer om det för jag måste leta reda på bilderna och adressen:)

.

Hemma igen sjönk jag ner i soffan och kollade på film, Battleship, tror jag. Action, med lite alieninslag, det är kul. Jag gillar militärer🤗

USA är duktiga på att hylla sitt försvar, inom alla dess grenar. Det är ofta ett gråtmilt inslag i filmerna, så även i denna där de hyllar gamla veteraner som nu räddar världen med ett gammalt slagskepp:)

Jag går på det, sväljer det med hull och hår och torkar en liten tår 😂Jag tror jag har mina rötter där borta, nån jäkla släkting borde väl ha emigrerat dit, så patriotismen jag känner är nog nedärvd 😂Haha, nä, men jag tycker det är ganska charmigt med patriotism. Det är vackert på ett sätt att vilja försvara sitt land. Att stå upp för sitt land, oavsett om man är militär eller ej.

Det är sen shitloads av lager i det som är väldigt ocharmigt, rasistiskt och enfaldigt, men att vara stolt över sitt land och sitt ursprung tycker jag inte är fel. För nån. Jag är fett stolt över att vara svensk ❤️och älskar Sverige. Just nu, under rådande pandemi, finns det inte ett enda land jag hellre skulle vilja bo i. Jag är så glad att inte blivit instängd, och över hur vi hanterar det hela.

Vädret däremot älskar jag inte😜

Men nu ska jag lik förbannat ge mig ut i det… Idag skiner förvisso solen men det blåser som sjutton. Jag kommer frysa, men kan ju börja med att dra på ett par byxor som går ner till fötterna, i stället för de jag drog på när jag såg att solen sken:)

Vad gör ni en sån här söndag i september tro? Plockar svamp? Lingon? Latar er? Städar? Jobbar?

Oavsett så önskar jag er en fin fortsättning på dagen 😘

Kommentarer

 1. eva

  likadant väder här så försökte ta en promenad ett antal ggr men lyckades inte ….så det blev de två nya avsnitten i serien älska mig…..se den….jag är ingen serie nörd men denna är sååå bra…..se även serien dejta om du har tråkigt

 2. Rille

  När det gäller patriotism så skulle jag vilja slå ett slag för lokalpatriotismen, att vara stolt över den orten man kommer ifrån. Jag blir nästan tårögd när jag t ex ser videon till Kitoks ”Paradise Jokkmokk”, så himla fin! Jag tycker däremot extremt illa om folk som flyttar från sin hemstad till en större och, i deras tycke, ballare stad och sedan snackar skit om hemstaden.

 3. Anette

  Nu förstår jag inte varför använder ni inte reflexerna från ett företag du tidigare i år gjorde ett samarbete med? Du och alla barn skulle använda reflexer på allt så som jackor, väskor och mössor. Bara undrar var de reflexerna tog vägen?

  1. familjenannorlunda

   De ligger i vinterjackorna!! Har inte hunnit fatta att det är så mörkt än🙈 Men det var just de jag skulle tipsa om 🙂

 4. Stella

  Hmmm över 5000 människor har dött, väldigt många av dem äldre som tvingats dö på sina boenden utan att få vård. Fruktansvärt!!

  1. familjenannorlunda

   Ja. Det är det. Att folk dör på sina boenden är ytterst faktiskt för att det inte finns personal, med rätt kompetens och kanske för att boendena är privata… vinstdrivande.
   Illa skötta. Det är för jävligt! Så det måste rättas till, och pandemin kanske blir tummen på vågen där?
   Samma med vården, man kan inte snåla in på personal som ju gjorts i årtionden nu. Kassa löner och sjuka arbetstider därtill.
   Självklart är det fruktansvärt att folk dör, men det är en pandemi. Jag tycker att Sverige har tacklat den på ett suveränt sätt och jag är helt övertygad om att det i framtida statistik kommer visa sig att vår strategi var klok. För oss, kanske inte för alla länder, men för oss.
   Man måste även räkna in saker som psykisk ohälsa, självmord, arbetslöshet osv i det hela. Och att tvingas sitta inlåst i månader är ett socialt experiment utan dess like. Funkar det ens? Tveksamt ju, för när folk släpps ut så sprids det igen. Det händer ju överallt.
   Du får helt klart tro och tycka som du vill, men JAG tror på Sveriges val.
   Men såklart beklagar jag vartenda dödsfall.

    1. familjenannorlunda

     Jimpa:) En guldgruva 🙏🏻 En kille från Friskis som blivit en väldigt bra kompis, som är grym på allt möjligt och omöjligt man kan behöva hjälp med 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing