Okategoriserade

Ont i örat

Godkväll, eller god natt snart:)

Jag är såklart piggelin som en jävla mört, men snart så lägger jag huvudet på kudden och slår ihop de ljusblå.

I dag lovades det varmt och sol. Tjena. Här var det duggregn som en fin dimma i luften mest hela dagen. Inte kallt men ruggigt.

Doris och jag tog en tvåtimmars promenad i skogen, där märkte man inte av regnet. Jag går ofta i Lunsen, en stor jäkla skog. Jag hittar inte ett dugg, men ger mig gärna ut både hit och dit. Tänker att förr eller senare så kommer man alltid ut:) Det brukar gå att lokalisera järnvägen åt ena hållet och gamla Stockholmsvägen åt ett annat. Skogen är milsvid, så det kan ta ett tag, men det finns många stigar som är uppmärkta. Jag har ett helt ok lokalsinne i skogar, värre i storstäder🙈 Idag svängde jag åt vänster. Gick vänster vänster vänster. Hörde barn som tjoade och tjimmade närmare och närmare och undrade vad fasen det kom ifrån? Skola, dagis och idrottsplan ligger åt höger. Möjligen rakt fram men inte vänster. Absolut inte vänster.

Men jag kom ut ur skogen mitt emot skolan? Begriper inte alls hur det gick till, måste kolla på en karta🙈

Rädda Lunsen. Ja tack.

Nån frågade mig för ett tag sen vad jag tyckte om att de ska bygga en helt ny jävla stadsdel här. Jag tyckte inte jag skulle bli så berörd av det, för just precis där vi bor ska det inte byggas nåt. Men när jag sen kollat på planerna och hört muppolajnen Pelling prata i tungor om det så säger jag NEJ. Gubben(några år yngre än mig rent kronologiskt men det sitter inte i siffrorna😂) lider som alla våra politiker i Uppsala av rent och skärt storhetsvansinne. De ska driva igenom sina egna monument. Till vilket pris som helst.

Jag kommer vara motvallskärring till sista blodsdroppen. Det här är ett skitdåligt förslag. Spårvagn…? Det har vi haft och det togs bort av en anledning. Paradgator?? Shoppingstråk? Trams. Bygg nån annanstans, kanske i glesbygden där det inte är fullt redan. Det är inte en mänsklig jäkla rättighet att få flytta till Uppsala. Faktiskt🙈😂

Så, nog ylat:)

Doris och jag skrapade ihop våra 10.000 steg och sen kunde man med gott samvete gå hem och slappa. Ett tag för sen ropade tvätten och köket på mig. Jag hade verkligen ingen lust att åka och handla och scannade skåpen efter nåt som kunde bli middag. I frysen fanns korv och köttfärs och fisk. Fisk ville jag inte ha och korv och köttfärs har vi ätit i flera dagar 🙂

Ögonen föll på potatishinken.

Det blev raggmunkar 🙂 Jag älskar det! Barnen vet inte att det ska vara fläsk till så det skiter jag i:) Inte heller har vi lingonsylt speciellt ofta, så jag tror de åt med Drottningsylt 😜Jag äter dem helt naturella, det är som vanligt min preferens. Jag tycker om smakerna i sitt rena ursprung 🙂

Corrinda kom upp från sitt rum och såg ut som skräp. Hon har haft ont i örat i två veckor nu. Vi började med det vanliga, vitlök på örat. Men hon började inte direkt så det funkade inte. Annars är det grymt. Hacka en vitlök och lägg i en kompress, lägg mot örat. Efter bara en kort stund lättar smärtan och har man tur går öroninflammationen tillbaka. Nu hade hon ont i tre dygn innan hon testade vitlöken, lite för länge. Nästa steg är nässpray och smärtstillande men inte heller det hjälpte så jag bad henne åka till Närakuten. Hon har bott hos en kompis ett tag så hon var inte hemma. Där tyckte de det var en infektion i hörselgången och hon fick droppar.

De har hon droppat i över fyra dygn nu, och hade så ont att det tårades i ögonen. Hon kan inte sova och har ätit en ipren och två Alvedon gånger tre i två veckor typ. Det ska ju vända ganska snabbt när man får medicin så jag stoppade in henne i bilen och körde till Närakuten igen. Apoteket stänger tio så förhoppningsvis skulle hon hinna få nåt annat antibiotika.

Jag fick sitta kvar ute i bilen och en minut i tio såg jag en figur som såg ut som henne skynda över vägen. Jag trodde aldrig hon skulle hinna men hon blev insläppt. En vakt stod och såg bister ut i dörren men med trettio sekunder till godo gled hon in:)

Den nya diagnosen är öroninflammation. Nu får hon starka antibiotika i fem dagar och blir det inte bra, eller blir värre, så måste hon upp till Öron på Akademiska. Lite trött blir man faktiskt när de inte såg det första gången. Speciellt med tanke på att hon var sista patienten, klockan var precis före stängning och alla ville hem. Läkaren tittade två sekunder i örat då och missade väl det hela. Hon deppar över att behöva slänga ut massa pengar, och det med. Gör de sitt jobb noga behöver man ju inte komma tillbaka. Det borde vara återbesökspriser.

Nu hoppas jag det verkar snabbt, hon tog första tabletterna nu ikväll, och är det bara rätt sort så kanske det avtar så hon kan få sova. Stackars skruttan, hon har aldrig haft en öif, förrän nu, som 20-åring. Så är det när man inte är hemma under mammas beskyddande vingar 🙂 Mamman som nosar sig till sjukdomar och använder valfri husmorskur med finfina resultat:)

Nu ska jag sova:)

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Cecilia

  Stackars Corrinda! Jag fick öronvärk en gång i vuxen ålder, hade aldrig haft det förut och det var hemskt! Kom till doktorn och fick diagnosen ”början till halsböld”!!??
  Skickades hem med antibiotika och stränga order att komma tillbaka om inte medicinen verkade ganska snabbt.
  Bara en tanke om hon inte blir piggare snart.
  Kram💞

 2. Mia Sköld

  Min dotter var på närakuten på Dragarbrunnsgatan i Uppsala i söndags pga värk i ett öra. Läkaren sa att öronen såg fina ut och att smärtan berodde på stress!
  På natten rann det ut var! Hur kan en läkare missa en öroninflammation?!

 3. Lena

  Håller fullständigt med dig. Pelling har bra nog galna idéer och Närakuten sätter jag inte min fot på. Alldeles för många felbedömningar därifrån!

  1. familjenannorlunda

   Och det är så synd! För de behövs ju verkligen. Men stora akuten är ju inget alternativ heller för där är det ju domedagsstämning deluxe😬

   1. familjenannorlunda

    Uppsala ? Det är ju min plats på jorden❤️Där jag har mina rötter och min familj. Min ohana. Går inte att lämna🤗. Men så fort det blir görbart flyttar jag till Hawaii 😂

 4. H

  Jag vet inte hur länge sen det var som hon var på närakuten första gången, men i många fall börjar det ju som en infektion som kroppen sen reagerar på med en inflammation. Hoppas hon mår bättre snart iaf!!

  De senaste dagarna har UL börjat med kontrollanter på centralen i rusning förresten, ifall du inte sett det. Tänkte apropå ditt tidigare inlägg. 😊 De står utanför bussarna vid varje hållplatsläge och kräver att man visar giltig biljett innan man kliver på. Antar att de syns mest vid centralen i rusning.

  1. familjenannorlunda

   Oj då… äntligen alltså. Undras hur många möten, tillsatta krisgrupper och utredningar det tog innan de kom fram till att det kunde vara en lösning 🙈😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing