Okategoriserade

Det är Lovelias födelsedag ❤️

Min yngsta dotter, barn nummer sju, Lovelia fyller 13 år idag ❤️

Herregud!

Hon är lika lång som mig, kanske har hon växt om men jag sträcker ut mig i varenda millimeter som går att hitta:)

Hon som var en liten loppa när hon föddes. 47 fjuttiga centiliter, 2,7 kilo lätt. Pytteliten. Jag var 44cm som nyfödd, och vägde 2,4kg…:) Jag är enligt dåtidens mätningar född en vecka före BF, men det kan ju diskuteras såklart. Lovelia är född två veckor innan, och det är rätt odiskutabelt:)

Fröken Bråttom❤️

Lovelia är ett sjalbarn, hon älskade att sitta i sjalen och det var där hon tillbringade sitt första år. Mage mot mage med mig. Jag var en fena på att jonglera med bärsjalens åtta meter tyg eller vad det var, jag bar henne överallt. Hon sov bara där, men då sov hon å andra sidan så gott och så länge.

Alla som fött barn vet att det händer saker med mittpartiet på kroppen. Det töjs ut och blir mjukt och utan styrsel 🙂 Musklerna som ska hålla upp överkroppen blir svaga och ostabila. Att bära på bebisen kan vara ganska jobbigt trots att det bara är några kilon. Vanliga bärselar typ Baby Björn, har gett mig sjukt ont i axlarna. Jag har testat många av deras olika. Min första bärsjal köpte jag till Novalie. Fattade aldrig vitsen med den då, men hon sov som en stock var man än lade ner henne, utan att ens pipa. Trixie gillade den inte heller men till barn nummer sju skaffade jag en längre sjal och lärde mig knyta den innan:)

Eftersom hon var så liten, och först hade lite obs på ev hjärtfel, i tre dygn, så ville jag inte släppa henne ifrån mig. Jag ville ha henne så jag kände att hon andades. Sjalen underlättade livet som sjubarnsmamma rejält:)

Jag hade bebisen nära samtidigt som jag hade händerna fria att hjälpa övriga barn, laga mat, städa osv.

Att bära i sjal är en helt annan sak än sele, och jag hade inte ont. Hon sov där, ammades där och åkte runt där när hon var vaken. På köpet tränade jag core-muskulaturen:)

Idag spelar Lovelia basket så för hennes del är det ok att bli lite längre än nu. Jag tror på nästan fullt allvar, att basket gör så kropparna tänjs ut. Corrinda spelade och blev 176. Lovelia spelar och är näst längst av alla tjejerna. Hm, kanske är Novalie lika lång förresten och hon spelar ingen basket så där sprack min teori 😉

Jag har varit iväg idag och köpt presenter, som jag precis slagit in, de ligger på köksbordet och väntar.

Hon ligger nere och sover:)

Min fina lilla loppa Lovelia ❤️

Jag älskar dig ❤️

Kommentarer

  1. Camilla

    Detta är den bästa bloggen som finns och alltid lika kul att läsa 🙂
    Du är så mån om alla dina barn och skriver så fint om dom, dina barn kan vara glada att ha dig till mamma 🙂
    Kram <3

  2. Margreth

    Så fint skrivet. Ett stort GRATTIS till din dotter på hennes födelsedag!
    🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

  3. K

    Grattis till tjejen och till dig som har henne 💕🎂
    ( jag måste få säga också att av alla, fast det är inte SÅ många, bloggar jag läser så är snart din den enda som är lönt att kolla på.
    Jag tycker väl kanske inte alltid som du och det vet du, men nån elak tant bakom skärmen är jag inte.
    Men tycka olika ibland är väl mest sunt.
    Men du är ärlig, rak och chosefri och tillrättalägger varken tillvaron eller bilder. Samt att du aldrig blir smaklös, vissa bloggare blir rent äckliga i både ord och bild, så de går FETbort som en ungdom skulle sagt.
    Du visar din verklighet på ett rakt och enkelt sätt. Har tyckt att dina ibland långlånga inlägg varit FÖR långa men nu spelar det ingen roll längre.
    De ger i alla fall tillfälle till många leenden. )
    Ha det bra nu😍
    Ps. Har skrivit under lite olika signaturer men nu blir det ”K” fortsättningsvis. DS

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting