Okategoriserade

Så här nära var det länge sen det var:)

Dagen idag var helt ok:)

Solen var framme så det såg fint ut, men blåste rätt så kallt. Vi samlade ihop oss och sjöng för Lovelia, att väcka henne var lönlöst. Hon ville kliva upp och hinna göra sig i ordning innan vi dök upp:)

Mina presenter var både bra och mindre bra. Basketbollen har punka, jeansen var för små och mjukisbrallorna för korta😂Men det får vi ju byta. Den stora ulliga mjukiströjan var felfri i alla fall, och mascaran och ögonfransböjartången med:)

Hon blev glad och nöjd och det är det viktigaste.

Klockan tio var jag med Patricia på ett möte på en lokal hon och Corrinda ska hyra för att ha fest i. Den ena har fyllt tjugo och den andra fyller tjugofem så de ska fira ihop. Jag som trodde (eller??😂🙈😜) att jag skulle få festa loss blev i stället inhyrd som vakt. Det blir kul det med, jag tänker såklart svida på mig uniform och mössa, ta med handfängsel och tårgas, batong och revolver. Sheriffstjärnan också, man vill ju ändå utstråla pondus.

Efter det så käkade jag frukost för det hade jag inte gjort, och pratade i telefon med en kompis. Han har kört omkull på sin Mc. Inte hans fel, men det är han som har ont nu. Jag deklarerade att jag aldrig mer tänkte åka med honom. Svaret på det var ett enkelt: fegis😂😎

Haha ja kanske. Eller rädd om livhanken.

Vi snackade på medan jag åkte ner till stan, jag skulle fixa mina fransar. Som alltid hos Dau. Älskar att ligga där och snicksnacka om allt möjligt. ❤️Ska ni göra fransar så gör det hos henne. Så bäst:)

Sen åkte jag och hämtade Corrinda.

Fick vänta en stund, men sen körde jag henne till öronmottagningen. Det blir inte bättre och hon gråter sig igenom nätterna. Det går inte. Då måste man kolla så det inte är nåt allvarligt. Eftersom jag aldrig litar fullt ut på läkare som inte är specialister när det gäller specifika saker, så kändes det klokt. 1177 höll inte med men när de ringde för att kolla med Öron så ville de titta. Jag fick sitta i bilen och vänta, medan hon satt i ett väntrum. Seriöst hade jag kunnat luta sätet bakåt och sovit en stund OM jag inte stått parkerad på en handikappruta. Och OM jag hittat spaken för att fälla sätet, den lossnar hela tiden så jag har lagt den på ett bra ställe🙈

Just ja. Det finns bara handikapprutor där, och av typ åtta stycken var en upptagen. Av mig. Som var beredd att åka vid behov. Så skjut mig inte🙌🏼

Efter lång väntan så har nu läkaren sugit ut allt guck ur örat så hon kunde se, och det ser fint ut. Bara att avvakta. Och fortsätta ha ont tydligen.

Sen hem via Ica, och bara samla tillräckligt med ork för att laga mat. Ja, eller ork … lust är väl mer korrekt. Idag blev det chili con carne

Starkt som fasen blev det. Hyfsat gott men ungarna klagar på jasminriset. Alltså vafan, de vill ha ”skolmatsalsris”🤣

Jag som är uppfödd på det och älskar det kladdiga jasminriset kan inte begripa hur man kan vilja ha sånt.

Lite fika på det sen så var man mätt och belåten:)

.

I brevlådan idag låg ett brev till mig från Akademiska. Det är inte så vanligt. Men det var minsann en kallelse.

Om inte ens en månad är det planerat att flytta lite senor i foten:)

Det som ortopeden ville göra för flera år sen, men som sköts upp. När jag sen tjatat mig till ett besök igen så avrådde den ortopedläkaren å det starkaste att göra operationen. Jaha. Bara gilla läget. Men jag har samtidigt tjatat på plastiken att de ska ge mig en vad. Jag tror att ni alla har koll på mina ben vid det här laget?

Jag har en skada på ischiasnerven, en läkare gav mig den k-vitaminspruta som alla nyfödda får för att förhindra blödningar. Men förr satte man den sprutan i baksida lår. Så småningom insåg man att det kunde skada nerver och jag blev nån slags collateral damage. Som visats upp för kandidater under hela min barndom:)

Pga skadan är mitt underbens muskler på höger sida inte utvecklade som de ska, utan ”förtvinade”. Låter som en gammal snedvriden trädgren 🙈😂. Den medicinska termen är Atrofi.

Underbenet är Mkt smalare. Och eftersom man är en ytlig jäkel ändå, som bryr sig om hur man ser ut, och eftersom jag givetvis lidit av det hela jävla livet , så har jag ägnat fem år åt att tjata. Landstinget tycker att jag ska bekosta det själv. Typ 50 lax. Jag tycker att den som sabbar betalar.

Och nu har de rådslagit med Karolinska och håller äntligen med mig:)

Men plastikkirurgen ville även försöka få tillbaka viss funktion och kommer göra den senförflyttning som den första ortopeden ville göra men den andra avrådde från. Så det är först på agendan. Sen en vad:)

Jag är livrädd att det ska bli sämre än nu. Å andra sidan kan det inte bli så mycket sämre för jag kan inte röra foten mer än en centimeter upp och ner, alltså vicka på den. Det KAN däremot bli bättre och jag måste våga. Läkaren är full av tillförsikt och självförtroende så jag får lita på honom:)

Innan jag hade en tid i handen så kändes det bara spännande. Nu känns det skitläskigt. Sövas, ha ont och gå med gips, sen skena, i åtta veckor… sen sjukgymnastik i ett halvår. Eller om det var tvärtom, gips ett halvår sjukgymnastik i åtta veckor 😂😜 Min statistik på Friskis kommer haverera totalt. Och Hur ska jag stå ut utan Davids pass?? Utan träningskompisarna? Jag får åka med och hänga, behöver ju ändå ha nån som kör mig🙈 Jag får väl cykla med den där handcykeln de har, eller Ro kanske kan funka. Fy fan för att jobba sig tillbaka till den form jag är i nu 😆

Nu känns det ändå som att det varit så många turer runt detta, att jag inte tror på det förrän jag är opererad. Det kan lika väl bli inställt. Eller så blir det av.

Tur att jag har två tjejer med körkort. En syrra precis i närheten🙏🏻 Och att träffen med skolan är på måndagen samma vecka 🙂

Och nu blev jag nervös på riktigt😂

I morgon är det Cirkelfys med Björn, och sen ett Plaza pass med Davids vikare. Han är sjuk, stackarn. Björns pass är slut 13.00 och då börjar en workshop med ena kursen via zoom. Så det blir till att plugga in lurarna direkt efter nedvarvningen och logga in, sen får Syrran vara tyst i bilen hem så jag kan vara med på mötet;)

Sen hoppas jag det är slut så jag hinner iväg till fyra utan att behöva dra tidigare.

Nu gjorde jag illa knät i går, på uppvärmningen så klickade det bara till. Det var otroligt länge sen som det knät spökade men ibland gör det det. Det brukar försvinna av att jag rör på det och använder det som vanligt så jag hoppas på det nu med🙏🏻 Känns det dåligt i morgon bitti så avbokar jag Plaza, dumt att maxa med två tuffa pass. Björn däremot avbokas inte förrän benet är helt av;)

Och nu ska jag sova!

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Malin

    Äsch! Finns massor du kan göra träningsmässigt trots ben i paket. Min kompis har haft benet i paket hela sommaren, orsak: farliga midsommarlekar. 🤣 han har suttit på en box i mitten på våra cirkelpass, med gummiband och hantlar, och gjort det som funkat. Så du har ingen ursäkt att slippa undan 😜😁

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing