Okategoriserade

En bärande helg :)

Det är med ganska så trött kropp som jag kröp ner i sängen nyss, precis före midnatt. Måste ligga en stund på spikmattan innan jag slår ihop de ljusblå.

Igår hämta Syrran upp mig vid halv tio och så drog vi till Norberg. Vi körde vägen via Avesta för att kunna gå in på Bagheera outleten:)

Fyra par rejäla vinterskor = 946kr det är kanon det👌🏼Ett par i äkta läder, nedsatta 700kr😜 tre par likadana retro-ish snowjoggers a la 80-90 tal. Ordinarie pris mer än jag betalade. Så pojkarna, Trixie och jag har skor så vi klarar oss. Najs.

Sen åkte vi tvärs över vägen till Biltema:) Alltså grattis Avesta! Er Biltema har ju ett superfint café/restaurang👌🏼Jämfört med Uppsalas snålt tilltagna meny. Vad jag vet har vi till exempel inga amerikanska skitgoda pannkakor?

Det har ni. Så goda!

Vi har heller inte hallon-lakrits strössel och vår mjukglass är inte lika god som er.

Man kan tro att vi trodde att vi hade kapacitet som valfri grovjobbare. Men det hade vi inte😂

Bullarna fick åka med i väskan till campingen .

Vi rullade in vid husvagnen och vemodet slår alltid så hårt. Jag älskar ju att vara i vagnen men det är svårt att hinna med allt man vill på sommaren. Och allt man måste. Jag har ju ett helt hus, en stor trädgård och familjemedlemmar som inte vill följa med men som måste sörjas för. Logistiken är knepig. Jag är inte här så mycket som jag vill. Men njuter av det när jag väl är där:)

Vi kommer stå kvar!

Tältet höll hela säsongen 🙏🏻

Allt stod kvar MEN, och det här är jättekonstigt – elsladden var utdragen. Förra året var strömmen avslagen på stolpen, det kan hända när det åskar att säkringen löser ut. Händer aldrig när man är på plats märkligt nog, men det är väl Murphys lag. Men nu hängde elsladden i buskarna nedanför skåpet. Den ramlar inte ut av sig själv. Men vem rycker ut den, och varför? Det tror jag inte heller på. Den sitter också inne i en nyponbuske så den syns knappt och lockar definitivt inte till att busa. Jaja, det är som det är.

Men vad tror ni händer om man har el till kylskåpet som stängs av? Säg att man har lite paket med kakor, nån tetra med juice, några gröna äpplen, (granny Smith) en citron, en ost, ett paket smör och en gurka?

Jo, det möglar, surnar och jäser. Syrad gurkjuice är ingen hit för något av sinnena.

Förra året var det vattenmelon…

Hela kylskåpet blir fullt av mögel.

Man får torka, skura, torka, skura, med papper, trasa, citron, tops, och till sist torka av allt med mögelsanerande medel. Alla hyllor och galler och skit måste bäras iväg för att diskas. Det tar en sisådär två timmar att göra rent. Det är två timmar av svordomar och två timmars onödigt jobb.

🥵

Det tar tid att sätta upp och ta ner vagnen, men det är Mycket roligare att sätta upp.

De saker som står i förtältet ställer vi i ett gemensamt förråd. Det finns en stor kärra alla får låna. Nu var den inte på sin plats och syntes inte till. Ingen mer än vi sprang fram och tillbaka till huset. Utan kärra får man använda musklerna och apostlahästarna. Så istf två vändor med kärra blev det femton med händerna fulla. Sent framåt kvällen hörde vi hur den kom skramlande. Nån jävel har värpt på den hela dagen. Utan att använda den. Fy fan vad surt. Dålig stil de luxe.

Mardrömmen är att det regnat precis innan man kommer eller börjar när man håller på, då blir allt blött. Då måste man hänga upp ett gigantiskt supertungt förtält nånstans hemma för att torka. Igår strålade solen ☀️Helt ljuvligt väder!

Nu var allt torrt och fint förutom tältduken som legat mot marken som behöver torkas torr. När själva tältet skulle tas ner så satt det spm gjutet i skenan. Herrejäklar vad vi slet! Vi hade rengjort och smort upp skenan innan vi drog på tältet och det gick som tåget att få upp det.

Men satt som satan nu. Ont i fingrarna och händerna är en underdrift. Med gemensamma krafter fick vi till sist loss det.

Då kom nästa problem. Grannen mitt emot hade sin bil parkerad så vi inte kunde svänga förbi med hela ekipaget. Vagnen måste köras rakt ut förbi kanten på trallen innan man kan svänga och med bilen i vägen där gick det inte.

Grannen var inte där. Så det gick inte att fråga om de kunde flytta bilen. Suck.

Jag backade bilen ganska perfekt till draget för vi var tvungna att koppla på och dra fram den, för av nån anledning jag inte minns satte vi ingen sten under lilla draghjulet i fram. Det hade ju såklart borrat ner sig i marken. Jag fattar verkligen inte vad vi tänkte med för man har alltid nåt under, jag har en stenplatta just för det ändamålet? Men tja. Varför inte krångla?

Koppla på, köra fram en och en halv meter. Koppla av. Knuffa vagnen med handkraft så den vred sig runt och sen bakåt så jag kunde krångla ut bilen mellan vagnar och bilar och sen koppla på. Pust!

Den väger ett ton:) och det är grusväg. Say no more:) men det gick bara bra.

Sen ta farväl av platsen med tårarna i ögonen. Vi ses nästa sommar ❤️

Hemåt via Avesta igen för middag på Burger king. Om man är tonåring i den staden så är det plejset to be en lördagkväll helt klart. Hela parkeringen var full av de förhatliga moppebilarna och epor. Och poliser 🙂

Toaletterna på Burger king utnyttjades frekvent av tonårstjejer som gick på toa i grupper och mest troligt halsade lite starkvaror av slaget folköl eller nåt från pappas barskåp;)

Alltså flråt, men jag är väldigt glad att inte vara uppvuxen i en småstad 🙈😂 Uppsala var litet på min tid, man kände igen de flesta i sin egen ålder. Men en småstad måste vara … ja, jag hittat inget bra ord:)

Inget negativt egentligen men så … litet:)

Vi käkade och tog oss genom den tonåriga folkmassan utanför och körde hemåt utan missöden. Hemma vid halv elva på kvällen så satt vagnen fast på bilen. Draget hade kopplat ett järngrepp om kulan. I en halvtimme eller så slet vi med det, backade körde fram, bromsade, drog åt handbromsar osv. Till sist lossnade det bara, som om inget hänt.

Vi bar in sakerna som skulle in och sen var det tack och hej, ses i morgon.

.

I morgon, det var idag det, eller igår faktiskt 🙂

Vi har hjälpt en kompis bära saker. Det är aldrig kul när förhållanden spricker och att tömma ett helt hus är inget man gör i en handvändning.

Några vändor till deras återvinning, där man kände sig som en idiot som inte hittar. Eller fattar. För alla ska ju ha sina egna varianter. Men, det tar bara lite extra lång tid:)

Så det har vi pysslat med idag. Bära och greja. Jag och Syrran övertog en del av deras möbler så vi har kört hem dem hit. Killarna har fått en byrå som jag sent på kvällen flyttade på plats och fyllde med kläder. Deras kläder är inte längre pyttiga och tar liten plats, nej de tar ju massor av plats. Bara en enda hoodie fyller ju en trådback till hälften. Nu har de lite mera förvaring för det:)

Och nu är jag trött. Jag har röjt hemma också, ska ta en tur med min egen återvinning i morgon tror jag 🙂

Men först sova, vi hörs i morgon !

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. tant H

    Alltid så kul att läsa om ”bravader” som utförs! Beundrar kvinnor som kan och inte sitter och väntar på att någon annan utför jobbet! Vilken förebild Du är!

  2. Astrid

    Herre gud. Vad får du alla krafter ifrån ❤ Vet hur mycket jobb det är att resa tält upp ner. Säsongscampar också. Sjukt bra fika på Biltema och så bra priser. Tack f en bra blogg. Kram

  3. Jenny K

    Hej! Vilket datum gäller ”sommarsäsongen” till? På min camping som ja står säsong så räknas sommarperioden t.om till 15sep,står man kvar efter det datumet så måste sladden vara urdragen. Vet att ja gjort samma som du kommit till campingen för att packa ihop o möts av möglig mat i kylskåpet. Ja pratade med campingvärden om det o han sa att hade de vagnar som stått kvar bara haft kylskåpet igång så hade det varit lugnt,men allt för många har värmen på fast de säger att de inte har det o då blir elräkningen väldigt saftig. Ja löste det med att köpa till en mätare som läser av hur mycket el ja gör av med på vintern o så betalar ja för det ja gjort av med (en del campingar har sån mätare i stolpen men inte där ja står). Ha en toppen kväll / Jenny😁.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hm. Ja, du kan ha en poäng. Campingen är bara öppen sommartid, alla måste bort med vagnarna under vintern. Säsongen är till 26/9.
      Vi betalar all el själva, det sitter en räknare i varje stolpe så det man gör av med, får man pröjsa. Jag har betalt räkningen 🙂
      Det borde ju inte vara så att de går och rycker ut sladdarna utan att säga till? Men man vet ju fan aldrig. Får ta reda på det, men så hoppas jag verkligen att det inte är 🥵

  4. Camilla

    Jag har sagt det tidigare och säger det igen din blogg är kanonbra den bästa av alla. Längtar efter varje inlägg från dig för det gör min dag 🙂 eller morgon beroende på när jag läser det 😉
    Finns det någon tråkigare blogg än när dom har köpt ett eller flera klädesplagg och ska fota inte bara ett foto utan minst 10 foto i olika vinklar, oerhört tråkigt.
    Samma när dom äter någon mat då fotas det hejvilt också på maten i olika vinklar vilket jag aldrig har fattat vidden av.
    Därför är din blogg allra bäst, texten du skriver, du har gåvan tjejen det märks och inte konstigt då du är duktig på att skriva 🙂
    Du lägger också upp bilder på kläder och mat men inte 10 foton.
    Kul att läsa om vilket jobb ni gjorde du och din syster när ni skulle flytta husvagnen och tältet.
    Kram <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting