Okategoriserade

Alltså va?😂

Ni vet att jag läser ganska mycket. Ni bör veta att jag är helt såld på Jack Reacher, av Lee Child för det har jag tjatat om ganska många gånger.

Han är cool. Och nu efter att ha läst massor av böcker om honom så är vi kompisar. Reacher och jag👌🏼så nära😂

Jag refererar ofta till honom, fast jag mycket väl vet att det inte behöver vara ens ett korn av sanning i det han gör eller säger. Men det spelar inte så stor roll;)

I alla fall. Jag hade kanske femtio sidor kvar av boken jag höll på med. Eftersom vi har en del att läsa på kurserna nu, så tänkte jag att jag skulle läsa ut den, och sen inte påbörja nästa. Förrän jag var klar med kurslitteraturen alltså. I normala fall så slutar ALLA böcker med ett slut. Alla trådar reds ut och allt får sin förklaring. Men idag, när jag skulle ta en paus från Reacher, vad händer? Jo bokfan slutar i nån slags cliffhanger?! Vem gör så mot en annan människa 😂

Tror nån att jag kunde låta bli att ladda ner nästa och börja läsa? Nä. Såklart inte.

🤷🏼‍♀️

Idag var det ju fint väder. Det är hundra procent bättre livskvalité då. Jag satt ute så mycket jag kunde för det gäller att passa på. När boken var utläst så kom jag på att jag när jag satt i vardagsrummet på förmiddagen sett att det flugit in en fågel i Poolrummet/uterummet. De är så korkade, eller så ser de dåligt, men de hittar inte ut igen. Det trots att jag ställde upp mina saloondörrar🙈Ja, jag har svängdörrar in dit. Det är inte jag som satt upp dem men de funkar där på sitt vis:)

Övriga rummet har glasrutor runt om och jag har inte haft en fågel där inne medan glaset var skitigt. Men nu, när jag putsat och gnuggat så de skiner… så försöker fåglarna flyga rakt igenom det.

Den här lilla, bofinken tror jag, flög in i rutorna men tog sig upp och satt på handtaget till en vagn som står där inne. Där satt den och plirade. Sen flög den runt lite och landade uppe på en takbjälke och jag glömde bort den. Tänkte att den flyger väl ut så småningom eller så bryter den nacken eller så tar katterna den 🙈

Men den var ju kvar där inne flera timmar senare, och på samma sätt som jag räddade en jäkla hasselmus från katterna härom kvällen för att den var så söt🤣 så ville jag hjälpa den här.

Jag högg tag i en handduk som låg där och smög som en katt. Haha. Eller som ett kassaskåp😂 Bofinken flög iväg och satte sig i taket igen. Där finns det en dörr till baksidan som jag tänkte ställa upp, men då blev den rädd för det med. Så flög han in i rutan igen och blev en aning groggy. Så pass att jag kunde lägga handduken över honom och försiktigt ta upp honom. Ja, jag säger HAN, trots att det är helt oklart men det kändes plötsligt som en han:)

Han pep ruskigt medan jag bar ut honom, inget fel på pipan. Jag satte honom försiktigt på marken och under buskarna och backade sakta och försiktigt. Kände mig som en riktig djurvän:)

Han satt kvar efter en stund när jag tittade till honom. Jag har ju två katter så jag ville gärna att han skulle flyga iväg. Jag backade igen och började plocka inne i uterummet. Bar in de två dadelpalmer jag köpte i somras som bott ute men fick flytta in nu och lite sånt. Jag behövde ett större fat till en av krukorna och gick ut i boden för att hämta ett. Noterade att det rörde sig i buskarna och tänkte att bofinken kartat på sig.

Men sen insåg jag att det var Doris som prasslade. Fan. Hon tror ju att hon är en katt, och det händer att hon får tag i fåglar. Antagligen nån som katterna skadat eller som idag, en fågel med ont i skallen.

Jag är inte säker men tror att hon kan ha tagit min räddade bofink 😝Man blir ju sur.

Fan. Men jag ska se om jag kan sätta upp några fladdrande band i dörröppningen så de håller sig därifrån.

Så småningom var det dags att glida i träningskläderna och åka iväg. Ett väldigt flåsigt Cirkelfyspass blev det. Kul men flåsigt, mycket puls. Det är jobbigt:)

Hem, käka och se lite serie. Nu ska jag sova:)

Vi hörs i morgon 🙂

Kommentarer

  1. Monica

    Jag har försökt bli kompis med samme jack som du nämner ofta. Tyvärr sprack vår vänskap segläst bok. Han får bli kvar på bokklubben hädanefter 😁.

    Det är tomt de mornar som det inte blivit någon uppdatering, fortsätt som du gör

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja jag funderar på det, men tycker det är fult bara😂😂men det blir sådana eller plastband. Och det är fult det med 🙈

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting