Okategoriserade

Fest! Och anklagad för att ljuga

Igår var det dags för den fest som Patricia och Corrinda planerat länge. En kombinerad 20+25 års fest. De har många gemensamma vänner:)

De hade hyrt Kamratgården, en lokal som finns här ute. Ganska dyr, 2500kr för ett dygn. Plus 5000kr i deposition för att de var unga. Men det finns inte så mkt annat här ute hos oss. Med facit i hand borde de ha hyrt den andra lokalen de tittade på inne i stan. Samma pris, ingen deposition, men aningen mindre. Vi hyrde Kamratgården till vårt bröllop, och på några timmar så frös kylskåpet sönder champagnen. Mamma som hade lagat all mat och var dit med det sista precis före vigseln fick klä av sig finkjolen och knäskura golvet. Man kan tänka sig att det kanske skulle kompenseras på något vis…? Eller inte. Att själva skålen på bröllopsmiddagen skiter sig var inget skäl till att ens erbjuda sig att dra av på hyran.😬Äktenskapet var dömt på förhand;)

I alla fall. Jag och syrran åkte dit vid 12 och hjälpte tjejerna fixa. Ställa upp bord, på med dukar, dekorera. Ni vet:)

Det var ganska klibbigt på golven noterade vi när dojorna på oss alla fastnade. Vi upptäckte även lite andra skavanker, men inget anmärkningsvärt, det är en lokal som hyrs ut. Återigen, med facit i hand borde vi ringt dem direkt och inte rört en pryl innan de fått se.

Lampor, draperier Högtalaranläggning . VIP-band:) Beerpong bord:)
Twister Bord med resorb, tuggummi, halstabletter och en fotovägg:) Allt funkade och allt blev väldigt fint. Vid sju började festen och eftersom det krävdes vuxna vakter vid ungdomsfester så var jag, syrran och Jimpa där:)

Vi hade supertråkigt för alla skötte sig exemplariskt:)

Vi höll oss mest i köket där vi hörde men inte syntes, och gick rundor. Ungdomarna kom in och snackade mellan varven med oss och allt var väldigt städat och lugnt. Alla hade trevligt:)

De spelade beerpong, lekte twister vilket såg väldigt kul ut:) och körde dansstopp:)

Att leka är tydligen det man gör på fest nu för tiden. En annan bara hinkade alkohol på sin tid 🙈😂Jag vill också leka! De erbjöd oss att vara med, för de är artiga ungdomar men vi är kloka nog att fatta att det bara är av artighet:)

Vi plockade undan disk och såg till att det fanns mat och tilltugg på borden, varvat med att dricka kaffe och snacka. Vi var utomhus ett antal gånger för att kolla så ljudnivån inte störde grannarna. Allt var lugna gatan. Det här vet vi alltså med bestämdhet. Inget busliv, inget konstigt överhuvudtaget. Det kommer sen…

Vid ett var det slutfestat och dags att städa!

Jag tycker det är ganska roligt att röja upp efter sånt här, i sådana här lokaler där det är enkelt. I tre timmar städade vi:)

Det tog mig en timme att skura golven för jag ville inte få skit för att det var kladdigt, som ju var när vi kom. Salen är STOR, och skurmoppen en gammal garnmopp för hemmabruk. Snark. Efter halva golvet var det inte så kul längre 😉 och definitivt inte efter gång två. Men till sist var det fint.

Vi torkade högt och lågt, dammade även av fönsterbräden och lister och putsade extra både här och var. Först sopade vi golven, sen våttorka och till sist dammsög vi, för det var plötsligt glitter överallt. Vi hade inte haft sånt glitter men man städar ju även sånt.

När vi gick hem klockan fyra på morgonen var lokalen spotless, mycket finare än när vi fått den.

Så döm om min förvåning när jag fick ett samtal vid lunch om att saker var ”totalt förstörda, helt demolerade, aldrig sett maken till det.”

Jag tror att jag måste avvakta vidare händelser innan jag berättar mer. Men jag och syrran anklagades för att ljuga när vi berättade att inget hänt. Tålmodigt berättade vi, om och om igen, för döva öron som bestämt sig. Att bli kallad för lögnare är något som gör mig både upprörd och väldigt ledsen. Jag ljuger inte. Jag står för vad jag tycker, och blir något fel så tar jag på mig det om det är mitt fel. Inte gladeligen för det är alltid jobbigt att erkänna att man varit dum, oavsett på vilket vis, men så är jag uppfostrad.

Det hände inget på festen igår som ska ha orsakat det de menar skadats. Men bevisa det då?

Att kallas dit och få stå framför tre personer som säger att man ljuger, men inte med de orden, men definitivt den innebörden…tja, har ni blivit inkallade till rektorn nån gång? Eller chefen? Som anklagar er för nåt ni inte gjort men inte kan bevisa att ni inte gjort?

Mmm. Just så.

Ett effektivt sätt att förstöra en fin kväll i efterhand. Jag är så ledsen. Upprörd.

Den lokalen har nu fått två chanser av min familj, och båda gångerna har vi förlorat rejält på det. Blir ingen mer gång nu. För den delen lär jag väl hamnat på nån svarta-listan nu misstänker jag 😬

Men!!

Festen var lyckad:)

Tjejerna gjorde ett jättefint jobb med att planera, jag är stolt över dem båda två❤️

Jag är ganska stolt också över att de tycker det känns okey att ha mig där:)

Jag är också ganska trött för jag kom i säng efter fem. Det var en hel del att ta reda på här hemma där på morgonkvisten. Och sen ringde klockan 6.59 för att jag måste boka träningspass 😂🙈

Och efter att ha blivit utskälld så har jag och Jimpa sågat ner de flesta träden på baksidan😜Ooops!

Eller, de är föryngringsbeskurna, typ;)

För min del kvittar det om de tar sig eller dör. Men äppelträd som ingen når äpplena i är helt meningslösa. Att ha ljust inne däremot och inga grenar som skaver på huset, det är meningsfullt 🙂

Ska klippa ner alla jäkla vinbärsbuskar också:)

Men nu ska jag sova:)

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Malin

  Usch, jag förstår att det verkligen inte känns kul att bli anklagad för något som inte stämmer. Och speciellt inte sen ni städade så det var fräschare än när ni kom till lokalen. 😕

 2. Lena

  Usch känner med er! Visst känner man sig både ledsen och förbannad, just för att man liksom inte kan bevisa nåt fast man vet att man har rätt! Men stå på er!!! Kram

 3. Rille

  Visst blir man extra förbannad när man får skit trots att man lämnar lokalen i bättre skick än den var när man kom dit…
  Du får gärna skriva mer om detta, vore intressant att veta vad det handlade om.

  1. K

   Håller med.
   Man skulle ju vilja veta vad som var demolerat
   Å hur går det med depositionen ?
   Får de den tillbaka?
   Tocket skitställe.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing