Okategoriserade

❤️ Patricia 25 år ❤️

Igår fyllde min andra dotter år. Hon som kom som en virvelvind och visade att det visst går att älska lika mycket ännu en gång. För som de flesta så undrade jag hur i hela friden jag skulle kunna älska ett barn till lika mycket som det första. Man tror nånstans att kärleken är begränsad men så fel det är:)

Man delar inte kärleken mellan sina barn, den bara ökar och ökar. Jag har nio underbara ungar och jag älskar dem alla lika innerligt och mycket. ❤️

Det där är svårt att fatta innan man upplevt det, men det öppnas upp ett nytt rum i ens hjärta för varje barn:)

Patricia Christina, andranamnet ett släktnamn. Syrran heter så och det kommer från min pappas sida av släkten. Patricia för att det inte dög med något annat än ett ståtligt namn när man börjat med en dotter som heter Janelle, och var först i Sverige med det:)

På dåtiden visste man sällan vad för slags sort man väntade på, en gosse eller en flicka. Ultraljud gjorde man men dels var de svåra att tyda, dels fanns det nån slags policy att man inte berättade för de blivande föräldrarna. Det för risken att det blev fel, och att det tydligen var många aborter som gjordes för att det var fel kön. Fråga mig inte om sanningshalten i det men så sades det.

Jag har många bekanta som fått veta att de väntade det ena eller det andra och sen visade det sig vara tvärtom. Det är lite jobbigt, att ha bondat med en son och kanske inrett i blått med byrån full av sjömanskostymer:) Nej, men allvarligt så har det för flera varit svårt att knyta an när de så länge trott det varit det andra könet. Inte så konstigt alls.

Jag ville inte veta så för mig spelade det ingen roll. Det tog ända till barn nummer sex innan vi tog reda på det i förväg:)

Jag har alltid trott att jag skulle få en son först, sen en dotter. Och därefter trodde jag inget mer. Två barn var liksom det man hade🙈

Första barnet blev en tjej, så då måste ju andra vara en kille, det var jag helt på det klara med. Först när barnmorskan höll upp Patricia så insåg jag hur väldigt gärna jag önskat en till flicka:) Det var verkligen en extra bonus. En tjej till! Två döttrar❤️

Hon är mörkhårig till en början, för att sen bli blondare än blondast:)

Jag var orolig för vad Janelle skulle tycka om sin syster. Hon var 21 månader gammal och alltså inte ens två år. Det var svårt att veta hur mycket hon förstod. Och det hade jag inte behövt oroa mig en enda sekund över:)

När hon fick se Patricia så pussade hon henne på kinden, strålande av lycka och sa: Nellis bejis😍 sen lämnade hon helst inte hennes sida. Så mån hon var om henne. Hon älskade verkligen sin bebis:) Hon kunde inte säga Patricia utan det blev Pisa, som sen blev Pisan som hon sen fått heta:)

Bland familjen då, ohana, kompisarna kallar henne för diverse annat. Men för oss är hon Pisan😍.

Hon och jag har ofta varit på kollisionskurs under åren. Det finns ingen som kan reta upp mig som hon kan, samtidigt som hon mest troligt tycker exakt detsamma 🙈Hon är impulsiv och gör saker som hon sen ångrar, och så står jag där och nickar när hon säger att hon borde lyssnat på mig:)

Vi är lika i väldigt mycket och så vansinnigt olika i annat. Som det brukar kunna vara:) Jag kan oftast läsa henne som en öppen bok. Vi kan sitta och snacka i timmar om allt och inget.

När han som var mannen i mitt liv bara försvann, lämnade hemmet en natt för att sen aldrig komma tillbaka, eller ens prata med mig😳så steppade Patricia in som den andra vuxna i familjen. Hon har axlat en tung börda. Hon har alltid varit en liten Lill-mamma, som pysslat med syskonen och hemmet. Hon gillar ordning och reda, så till den grad att hon faktiskt är pedant. Just där krockar vi väldigt ofta fortfarande 😂för jag är slarvig och tycker att Good enough är alldeles tillräckligt. Det måste inte skina om köksbänkarna;) Men hon får ont i själen av stök.

Patricia är väldigt duktig på att laga mat, hon pytsar ihop saker som sen blir jättegott, eller så följer hon ett recept hon hittat. Hon har ett gott öga för inredning även om hon inte själv tycker det:) Hon älskar att fixa med hår, smink, naglar och allt vad det är, och älskar kläder 😂För att sen mestadels skrutta runt här hemma i mjuka myskläder eller träningskläder:)

Att hon fyller 25 när jag är 23 är ju högst märkligt, men så är det. Hon är en alldeles fantastisk unge (alltid min lilla unge!)och jag älskar henne till månen och tillbaka. Forever and a day❤️

Kommentarer

  1. Violen

    Grattis i efterskott till din fina dotter. Men det är verkligen konstigt när barnen blir äldre, min äldsta (av 3) fyllde för några veckor sen hela 46, själv fyllde jag 66 nåra månader innan. Men känner mig inte en dag äldre än 45, i alla fall nästan:-))
    Förresten det fina draperiet med små lampor i, vad har du hittat det?

    1. G C Hemdal

      Cassandra min äldsta fyllde 28 år SAMMA DAG SOM Patricia den sista september. Född 1992 men samma år som min andra dotter 1995. Vi vill såååååå träffa er!! Kramar från hela vår familj

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting