Okategoriserade

Ooops:)

Det funkade inte att inhalera handsprit, vad konstigt Donald Trump🙈

Gubben är covid-19 positiv, somliga straffar Gud med detsamma🤷🏼‍♀️

Eller med det samma… nja.

Jag kan omöjligen tycka att Trump är en hyvens kille, tvärtom så är min åsikt att han inte har något i en maktposition what so ever att göra. Jag kanske inte önskar livet ur honom, men vafan… jag skulle inte heller fälla tårar om han kilade vidare. Han känns som en krutdurk som balanserar på en tänd stubin.

Här satt man, eller låg i soffan, och glodde på Baksmällan 2:) och så blev den avbruten av extrainsatta nyheter. Den högkvalitativa rullen kändes safe att kolla på efter gårdagens katastrofdåliga film 🙂 Jag älskar ändå Bradley Cooper så att jag såg den för nån månad sen spelade ingen roll. Men nu tror jag att jag skiter i den.

Jag kryper ner med Reacher och läser i stället.

Fast just nu sänder nyheterna direkt från Vita huset där Trump flygs i helikopter till militärsjukhus. Spännande! 😂 Nu kom han ut ur helikoptern och såg pigg ut. Reportrarna snackar på om hur Trump inte använt munskydd och träffat shitloads av folk så det blir svårt att smittspåra. Men snark. Vilket otroligt dåligt föredöme han är.

.

Jaja!

Jag är som vanligt ett bra föredöme😂och har dubbeltränat idag. Först Cirkelfys, sen åkte jag svettig och härlig till Lager 157 för att lämna tillbaka en jacka Patricia köpt och ångrat sig på. När jag ändå var där så passade jag på att handla på Willys.

Sen hann jag bara hem, byta träningskläderna mot en torr omgång och sen iväg till nästa pass. Ett plaza Cross. Vikarie för David. Jag har bestämt mig nu. Det är inte ett kul pass. Ett skittråkigt upplägg, med intervaller. Jobbigt ja, men tråkigt. Kört det tre gånger med tre olika ledare och det är inte kul. Att köra HIT är mycket roligare, och jobbigare på ett helt annat vis. Jag kommer att fortsätta gå på Davids plaza, eller tja…det kanske jag inte alls gör på ett tag 🙈 men det enbart för att det är kul folk. Idag var det inte ens det, vi var bara fem av vårt gäng och sen en massa randoms. Jag saknar vår fredags TMI!!

Jaja. Men två pass och sen 14000 steg med Doris på kvällspromenaden är helt ok:)

.

Jag fick Mail från en av döttrarnas skola, hon hade varit ledsen. En kille i klassen som klappat henne på rumpan ett flertal gånger. Nån ass slap challenge. Men vafan?

De ser såklart allvarligt på det, och killen kommer få stå till svars. Nu var det tydligen så att de försvunnit från skolan, hade gympa eller nåt så de kunde inte göra det förrän efter helgen men ville informera .

Jag ger alltid mina döttrar full frihet att ge tillbaka i sådana här lägen. Helt icke PK. Men det är självförsvar. Min rekommendation är ett knä i skrevet, alternativ två är ett finger i ögat. Om det sen blir så att hon blir uppkallad till rektorn och pojkens föräldrar så kommer jag gladeligen att stå för det. Håll dina händer i styr eller var beredd på mothugg helt enkelt. Aldrig vika ner sig.

Mina små söner fick ett långt förmaningstal de med 🙂 Jag talade om att om nån tjej knäade dem pga av att de tafsat så skulle hon få en High five och ett Thats the way to go girl, av mig. De skulle inte ens få is på det onda 😉

Jag anser att det allra bästa är en omedelbar reaktion och agerande. Våld är aldrig att föredra men den kille som får ett knä uppkört där det känns, eller som får stå där och skämmas när tjejen högt och tydligt talar om för alla vad han just gjorde… den killen får en näsbränna som känns. Att ta det den kanske mer pk vägen och gå till läraren som sen går till rektorn som kontaktar föräldrarna som kanske får komma till skolan på möte,eller så bara hörs de på Mail/telefon, någon/några dagar senare… det sätter inte lika mkt spår. Man ska göra det OCKSÅ såklart. Men säg ifrån direkt. Där och då. På det sätt som krävs.

Sen beror det såklart på, det finns tusen olika scenarion och det kan ju bli efterspel och hämnd och allt möjligt. Men tjejerna har alltid min fulla uppbackning om de försvarar sig.

Jag hoppas att ni fattar nu, så jag slipper hamna i blåsväder där folk har allvarliga problem med läsförståelsen:) Tror ni förstår vad jag menar🙈😂

Ta ingen skit! Är mitt ständiga råd:)

Och nu jäklar ska vi öva knän i helgen 😉

.

Nu är det sovdags. Eller läsa lite först. Läsa mycket kanske för det var väldigt spännande:)

Vi hörs i morgon 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag jobbar inte så. Jag ser noll vinning i att polisanmäla en unge som bara larvar sig. Det är inte i paritet med vad han gjort. Polisen ska pyssla med riktiga brott. Däremot ska skolan såklart ta det på allvar, och det ska markeras rejält så han fattar att det inte är ok, och aldrig gör om det. Och så kommer också ske.

      1. Annette

        Skolans ”markeringar” tror jag inte fungerar på de här killarna. Ditt andra förslag med självförsvar funkar nog bättre.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          ”De här killarna”? Det är ju mer eller mindre alla killar som liksom ska igenom en tramsig period i livet, nånstans där mellan barn till tonåring. När allt med kroppen och även tänket plötsligt ändras, hormonerna sprutar och de verkligen inte vet hur man gör med just något.
          Jag tycker inte det är speciellt märkligt, men därmed inte sagt att jag okeyar det. Långt ifrån. Men man behöver inte dra det till polisanmälan osv utan kan sköta det på den nivån där de befinner sig. Skolan i det här fallet. Och alltid markera själv. Ta ingen skit. 👊🏼

          1. Annette

            Det är ett riktigt brott, var tycker du gränsen går? Min erfarenhet är att det inte är alla killar utan en liten grupp som gör detta och liknande, och att skolorna generellt är lika handfallna som de alltid varit.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag tycker inte det. En klapp i rumpan är inte ett BROTT. Det är högst jävla olämpligt och ofräscht och massa annat, men inget brott . Det blir ju jävligt ohållbart om allt ska ses som brott som måste anmälas och processas. När ska då de riktiga brotten som skadar folk på allvar kunna ges tid? Jag ser hellre att resurser läggs på det än på skolpojkars tafatta larvande.

  1. Helena

    Precis så har jag har fostrat min dotter och son!
    Till min son säger jag ” ta nätt i töserna så kanske du kan få ta två gånger”
    Till min dotter ” låt ingen göra något som inte känns bra! Gör någon det får du göra precis va du vill tillbaka, ta ingen skit! ”

    1. K

      Helena, väl bättre att säga att de inte ska ta alls på töserna om det inte är så att de liksom kelar på riktigt.
      Men då ska det ju va med samtycke både före och under tiden och då kanske båda får ta både en och fler gånger.
      Sen att uppmuntra tjejerna till ”våld” det gillar jag väl inte så till hundra kanske.
      Att säga att de får ”göra vad de vill” utan att få skit för det, är väl inte riktigt ok.
      Om det är nån barnslig lek de håller på med på skolan lär tjejerna att säga ifrån högt och tydligt och att de använder killens namn då och gärna säger till nån vuxen är väl bättre.
      Att knäa eller ett riktigt nyp i skrevet är väl kanske att ta till om nån tafsar ”utom lek”.
      Hoppas ni förstår vad jag menar.
      Lär tjejerna säga ifrån först och främst och lär killarna att klapp på rumpan inte är ok i lek ens.
      Uppfostran kommer hemifrån men skolorna, för det är väl där våra ungar spenderar mest tid har ett ansvar att se till att såna ”lekar” stävjas i tid. De kan upplysa och tjata in i killarna att det är inte ok.
      Vi får hjälpas åt!

  2. Monica

    Jag tror Trump fejkar sin covid-19 för sympatier inför valet.
    Håller med finns liiite skadeglädje att även han blir sjuk

  3. Linda

    Vi fick alltid höra att vi skulle vara glada när killarna slog på oss eller tafsade för det betydde att de var intresserade och tyckte om Oss. Jag uppskattade inte den uppvaktningen och knäade en kille som inte gav sig rejält. Han rörde aldrig mig igen.
    Tur att synen har ändrats sen slutet på 80-talet

  4. Marie

    Bra de tar de allvarligt så br de inte på min tiduren då skulle man ha förståelse för att grabbarna inte visste bättre. Glömmer aldrig en gång i skolan grabbarna klättrade alltid upp så de kunde se in i vårt omklädningsrum på gympans. Vi tjejer klagade flera ggr men fick till svar att boys are boys. Efter ett tag tröttnade vi och bestämde oss för ge igen så vi gjorde samma sak. Slutade med besök hos rektorn och samtal hem. Rektorns förklarade för oss sånt här gör inte väluppfostrade flickor bla bla. Som tur var höll de flesta föräldrar inte med rektorn utan tyckte som vi att de va ok vi gav igen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting