Okategoriserade

Middagar :)

Innehåller reklam och annonslänk för Matsmart.

.

För ett tag sen köpte jag kycklingfärs. Jag är inte helt överens med just det:)

Det är gott men skillnaden mellan att det är perfekt tillagat eller stentorrt är ungefär en sekund. Igår hade nån tagit fram ett paket färs till mig att laga, men inga önskemål om vad. Fria händer alltså 😜

Och noll fantasi på matlagning.

Men efter att ha klurat en stund så tänkte jag Biffar! Det är gott!

Blandade i ägg i färsen och vevade runt. Det hela förvandlades till nån slags lös smet som omöjligen skulle kunna bli en biff. Jaha. Funderade på att bara slänga det i en ugnsform eller steka det helt som en kaka:) Men hällde sen i lite havregryn och linser. De här 🙂

Jag har köpt massor av böner och linser från Matsmart till superpriser. Linser speciellt är suveränt att blanda ut saker med, grytor eller som nu, färsrätter av alla möjliga slag. Havregryn funkar i allt:) Även om det är som allra godast i chokladbollar 🙈

Jag rörde ihop det hela i hopp om att kanske få till en fastare konsistens och det blev det inte. Så det blev till att klicka ner färsen i stekpannan till nån avlägsen köttbullesläkting-wannabe:)

Det såg inte ut som köttbullar. Det såg mer ut som jag stekte lårinnerfile’ i bitar🙈

Sen ville jag koka dem lite, för att det är just kyckling, rädslan för rosa kött sitter i ryggmärgen;) Jag brukar koka runt köttbullar i brunsås en stund men hade inga bra grejer hemma alls. Så det blev en sås på påsbearnaispulver, som kycklingen fick mojsa i.

Och det blev gott! Men fult som fan så jag tänker inte nedlåta mig till att visa bilder på det🙈

Så här års fryser jag så då blir det ofta olika grytor, så jag försöker att alltid ha bra baser hemma. Jag hade inga igår, så nu ligger en beställning hos Matsmart

Kokosmjölk är perfekt.

Dock är inte barnen så jätteförtjusta i det. Men det beror väldigt mkt på vad man gör. Kokos grädde är väldigt gott att göra finfina mellisar/desserter på också:)

Tomatpuré är också något som måste finnas hemma.

Sen köper jag pasta, ris och sånt så jag slipper bära hem det själv, plus att priset är roligare 🙂

Vad är era baser till grytor? Jag behöver ALLTID tips på mat så det får ni gärna dela med er av. 😘

Och sen måste jag tipsa om mina absoluta favoriter just nu!!

Superkryddorna🙂

Så goda att ha i kaffet, te, på filen eller gröten och beroende på vilken man väljer funkar den suveränt i matlagning, jag har en indisk gryta där det ska vara kanel, kardemumma och ingefära-så gott!

Innan de här kom så hade jag ofta kanel Eller kardemumma i kaffet men de här är så himla mycket godare:)

De här kryddorna är ju sen gammalt bra för magar som krånglar och massa annat. Super är liksom the keyword❤️

Matsmart har en Nykundsrabatt, till er som ännu inte provat. Ni får 10% rabatt om ni handlar för över 600kr och anger koden NYKUND i kassan👌🏼

10% på redan billigare varor alltså 😍

Ni som redan är matsmarta miljöhjältar, ni vet hur mycket pengar man kan spara redan:)

Här kommer ni till Matsmart ⬅️ ✌🏼

Kommentarer

 1. josefin

  Oatly imat, kikärtor/linser, curry, lite sambal oelek, ett gäng grönsaker, gurkmeja (kanske någon av superkryddorna :D) servera med ris och någon typ av nötter på toppen.

 2. Fia

  5 dl grädde, en buljongtärning och sen valfritt kött och kryddning. Fläskytterfilé och 1,5 tsk sambal oelek är poppis hemma här. Eller kyckling med lite fräst bacon och curry.

 3. Maria Palmqvist

  Min bästa bas till köttgryta är lutenica/ljutenica. Från Makedonien läste jag mig till. Har bara hittat på ÖB än så länge, bor i dock i en mindre stad, men finns säkert på fler ställen där du bor.

  1. familjenannorlunda

   Är det en röd fast kräm-ish? Har köpt något som hette nåt sånt på en matmarknad för länge sen. Svingott!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing