Okategoriserade

Redan måndag!

Eller är det tisdag? Va? Nä, det är måndag ett tag till! Några minuter:)

Jag har precis lämnat in femton och en halv sida text till kursen. Jag hade ju svårt att komma igång med det och innan helgen hade jag skrivit kanske sex. Men nu är jag på gång igen:) Mestadels av texten är skriven mellan 23-04 på nätterna, helt klart min mest produktiva tid:)

En tydlig indikation på att jag gillar det jag skriver är hur min googlingshistorik ser ut:) Om jag inte har nån lust att skriva så skiter jag i detaljerna, och tänker att de får jag fixa sen, så då behöver man inte googla. Men just nu är det en hel del research (stavas det verkligen så?? Är trött nu)

Mina senaste googlingar, youtubeklipp och sparade sidor handlar om vapen. Specifikt GLOCK pistoler:) Jag läste ju en tredje kreativt skrivandekurs (B) i våras där jag skrev en … hm tja vafan, en action, vad annars? Där fick jag under vårt slutseminarium en kommentar om att det var häftigt att jag inte preciserade vapnen utan mer skrev ”Hennes pistol var större än hans, mer eldkraft”. Det blev en diskussion om det var ”bra eller dåligt” och det var ungefär 50/50 på vad folk tyckte. Anledningen till att jag inte preciserade var såklart för att jag inte visste. Inte hade googlat:D

Det är ju nånstans väldigt fult att vara intresserad av vapen idag. Bara man lägger ut en bild på att Jack leker med leksakspistoler så vaknar folk. For your information så har alla mina barn lekt med vapen, och så även jag som liten. Det innebär inte per automatik att man blir kriminell eller skjuter skallen av folk till höger och vänster. Jag tänker tvärtom, att det man förbjuder för ungarna blir nåt så vansinnigt lockade att de bara måste testa det, och då kanske i smyg. Får man göra saker i lugn och ro utan att morsan skriker ut sin fasa/ogillande /valfritt, så gör man det med fokus. Klättra högt i träd exempelvis. Får man inte så kommer man klättra ändå, men fort så in i helvete för att ingen ska se, och vad händer då? Man tappar fokus och ramlar ner och slår sig, morsan får vatten på sin kvarn att det är farligt och förbudet blir ännu striktare, man klättrar ändå men ännu mer i smyg…osv.

Men jag ÄR fan intresserad av vapen:) De är ett djävulens påfund och jag skulle mest troligt inte skjuta på nån, men att skjuta prick på saker – det är svinkul:) OCH en OS-gren!

Nu är mitt intresse mer av fiktiv art, jag vill kunna berätta hur det ser ut och fungerar och varför. Nu har jag tvärkoll (not)på Glock, flera av modellerna:) Finns hur mycket filmer som helst på Youtube där man kan lära sig sätta ihop, ta i sär, rengöra, säkra, osäkra (Glocken har för övrigt ingen traditionell säkring, bara en sån sak, fatta hur fel det blir i en actiontext om man skriver att man osäkrade sin Glock…inte ok)

Ja, så kollas min historik nu så åker jag in för förberedande till… diverse:)

Svenska försvaret, US ARMY, Hemvärnet, MK5, Glock, semiautomatiska, halvautomatiska, helautomatiska, och skillnaden på pistol och revolver….det ni:) Olika militärgrader, i vilken jävla ordning kommer de? Fänrik, Sergeant, Major, Överste, Furir, Kapten och så vidare i en hel evighet.

Och DET var inte korrekt ordning, så ni vet:)

Men ja, det är just nu väldigt roligt att ha koll på detaljerna.

Över till annat!

Hela helgen susade förbi i nåt överljudstempo. Man får låta bli att blinka:)

Jag har fortfarande alla utemöbler kvar, men det har regnat som fasen här. Jag vet ju att det kommer dagar när allt är torrt och det inte är kallt, så jag väntar helt enkelt på en sån:) Nu när jag släppte ut en av katterna så kändes det som att det var riktigt kyligt. Temperaturen enligt Iphone är runt sex grader, men det kändes som minus. Brr.

Ser ni fram emot vintern? Det gör ju inte jag.

Jag tittade i och för sig på mina slalomskidor här för några dagar sen och kände hur otroligt sugen jag var på att åka. Men här i Uppsala har vi inte en backe värd namnet, även om Uppsala Alpine Center försöker låtsas vara det. Fyra korta svängar och sen störtlopp för att ta sig till liften igen utan att staka…? Är det alpint? Nä. Närmsta backe är väl Kungsberget, och det är runt tio mil.

I våras hade vi tänkt att åka en långweekend till Sälen, i slutet av säsongen, men det föll ju platt. I våras kändes det inte som att man ville göra ens det minsta lilla. Nu däremot lockar fjällen något enormt. Vi hänger ju inte på After Ski eller trängs med massa folk, utan vi är i backen eller hemma i den hyrda lägenheten. Men det får ju framtiden utvisa. Kanske får man nöja sig med att gå ut och klappa ömt på sina fina skidor:) Jag är ju så otroligt nöjd med både dem och mina nya pjäxor, det är ändå najs att ha utrustningen. Även om man då bara klappar på den ibland;)

Jag har hört att det bästa ur Coronasynpunkt är att vintern bli mild, för då överlever viruset som sämst, och det vill man ju mer än gärna stötta. En mild vinter tack:)

 

På fredag har jag ett födelsedagsbarn i huset, Trixie fyller femton år ♥ Hon är den sista att fylla år nu, förutom jag då, december är ju ändå en finfin månad att födas i;) Vi måste ha kalas för alla ungar också, jag har ingen koll på vilka som firats av släkten och vilka som inte gjort det. Det är inte bara pga pandemi, för jag var lika sen förra året, då hade vi släktkalas första advent:D

Jag är en usel morsa ibland, men tiden räcker inte riktigt till. Eller jo, men logistiken håller inte. Det var ingen konst att hålla nio ungar hemma en och samma dag när de var små. Möjligen var det nån som hade match men det var inga problem, då kunde de ansluta senare eller avvika tidigare.

Men NU? Det är helt jävla omöjligt att få ihop alla. De jobbar, de ska spela match, de ska ut, de är bakis;) de har annat planerat. Jag är den enda som det är nån ordning på:)

.

Idag var jag och tränade. När man är i det gymmet så är man precis vid armgången. Alltså måste man gå lite som avslutning. Jag kan gå armgång men jag kan inte hoppa upp, alldeles för taskig studs i fötterna, men skyller på att bara den ena funkar;) Men man får fuska sig upp, med hjälp av en bänk/box/bräda.

Idag sa David att jag gjort samma för länge, ”Nu får du gå baklänges” Öhhhh? Shit vad besvärligt det var:) Hjärnan fick jobba, och det var svårare att få tag i pinnen bakom sig. Måste övas på:)

I morgon är det inte träning förrän på kvällen, men jag har dagen full ändå. Plugga såklart, det ska skrivas en rapport, jag har en del annat att sköta på datorn och till det har jag ett gäng ”sjuklingar” också. Alla mår egentligen bra, men kan i dessa tider inte gå till skolan.

Nu är det så väl att om man bor ihop med en coronasjuk person så är det som minst sju dagars karantän för övriga vuxna. Jag kände att det lätt kan bli ohållbart, men sen insåg jag att det menades VUXNA. Och då kändes det överkomligt igen:)

Jag slackar inte. Jag beter mig på samma vis nu som i början. Gör ni det? Med handen på hjärtat.

 

Alright, det blev en aning ostrukturerat idag:) Hoppas ni kan bringa lite reda i svamlet.

Jag ska sova nu, deadlinen är fixad, och då får man som belöning ladda hem en ny Jack Reacher, det är sen gammalt, så vi kryper väl ner då:)

Natti natti ♥

 

 

 

Kommentarer

 1. Johanna

  Jag är i riskgrupp. Träffar min familj som jag bor med, i övrigt har jag inte umgåtts med en enda externa person inomhus på 8 månader. I somras träffade jag mina föräldrar (70+) utomhus och fikade vid separata bord med separata kaffekannor/kakfat etc Med ca tre meters avstånd mellan borden. Mina barn har inte varit inne hos dem eller hos kompisar på lika länge.
  Jag handlar endast online och skickar bud att hämta. Jag jobbar hemma och det gör maken också.
  Jag har inte klippt mig, tränar på gym, besökt simhall, bibliotek eller en enda affär på 8 månader.
  Katastrof på många sätt.
  Jag blir uppriktigt ledsen när folk skiter i pandemin. Jag gör det inte.

 2. Karin

  Jag lever på precis samma sätt nu som i mars och p.g.a. riskgrupp är jag hemma. Har träffat en handfull människor ett par gånger under de månader som gått och varit ute på Café och i affärer ett tiotal gånger. Jag har absolut inga problem med detta då jag är en hemmakatt och älskar att skrota runt i hemmet, det enda tråkiga med hela läget är att jag inte kunnat träffa min mamma på nästan ett helt år. Vi bor drygt 100 mil ifrån varandra och det måste pusslas med semestrar och liknande för att kunna ses och det har inte klaffat alls. Men nu blir det förhoppningsvis av nästa månad! Ett helt år utan att få krama sin mamma är nog bland det tuffaste jag varit med om faktiskt.

 3. Louise

  Du som älskar Jack Reacher. Har du läst David Baldaccis böcker? Dom är lika spännande men lite mindre detaljerad fakta. Jag älskar hans böcker. 🙂

 4. R

  Att det är ”fult” att vara vapenintresserad håller jag med om. Uppvuxen i en familj med jägare (även mamma och mormor! Jag vet, flämt 😱) och på pistolskytteklubb, är väldigt intresserad och har skjutit med ”skarpa” vapen sen jag var typ sex (ja, under uppsikt 🙃) men ja, det är inte det första intresset man talar om att man har när man träffar någon ny… för att det tyvärr idag kopplas ihop som vapenintresse= kriminell 🙃. Bor i ”södra” norrland och det är inte många som höjer på ögonbrynen om man pratar jakt öppet, men det blir ofta tryckt stämning om man så mycket som nyser ”pistolskytte”, så tråkigt, och tröttsamt.

 5. H

  Jag beter mig också likadant som i början, förutom att jag ett fåtal gånger kramats med min närmsta vän (men någonstans.. svår sorgeprocess kräver kramar, även under en pandemi, och vi är båda helt symtomfria).

 6. AniLove

  Att vara enastående morsa och få logistiken att gå ihop när man har äldre barn är baske mig en svårare konst än när de var små, ja. Det har jag också märkt. Och då har jag ändå bara tre ätteläggar jag ska försöka samla ihop. Pust!

  Har du testat att skjuta Glock själv förresten? Jag vet att The Target i Stockholm har paket med olika modeller av Glock, bland annat, om du vill prova på och känna hur det känns (du inte redan har gjort det, förstås). Det är ju också research. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing